Menu

Verrassend Vietnam

Maak in drie weken tijd kennis met het afwisselende Vietnam en laat u verrassen door de diversiteit! Natuurlijk worden alle bekende plaatsen, zoals Hanoi, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh City, aangedaan. Maar u bezoekt bijvoorbeeld ook het Cat Tien National Park. Hier leven o.a. talrijke vogels, vlinders, krokodillen, herten, apen, gibbons, olifanten en beren. Ook kunt u genieten van enkele unieke pareltjes, zoals Halong Bay, de rijstvelden van Sapa en de Mekong Delta. Kortom; een mooie mix van cultuur, geschiedenis en natuur. Tussendoor even ontspannen aan het strand? Dat kan in het gezellige Hoi An. Tijdens deze complete rondreis wordt u begeleid door Engelssprekende privégidsen en alle genoemde excursies zijn inbegrepen.

Tip: deze reis is erg leuk te combineren met een stopover in de wereldstad Hong Kong!

Reisduur: 20 dagen

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - DMZ - Hoi An - Ho Chi Minh City - Cat Tien NP - Mekong Delta

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Verrassend Vietnam inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Ontdek de unieke pareltjes van Vietnam, zoals Halong Bay, de rijstvelden van Sapa en de Mekong Delta.
 • Inclusief bezoek aan het Cat Tien National Park; een 'must' voor natuurliefhebbers!
 • I.p.v. de toeristische Cu Chi tunnels bezoekt u de Vinh Moc tunnels in de indrukwekkende Demilitarized Zone (DMZ).
 • Natuurlijk worden ook de bekende plaatsen, zoals Hanoi, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh City aangedaan.
 • Afwisselende activiteiten, zoals boottochtjes, fietstours, diverse wandelingen en een jeep-safari.
 • Begeleiding is door Engelssprekende privégidsen en alle excursies zijn inbegrepen.
 • We selecteren goede, centraal gelegen hotels.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ho Chi Minh City - beeld Ho Chi Minh stadhuis - Vietnam - foto: Floor Ebbers
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Hanoi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een goed, middenklasse hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een ontspannen wandeling rondom het Hoan Kiem meer maken. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: tijdens uw verblijf in Hanoi kunnen we eventueel een diner bij een lokale familie thuis verzorgen. U geniet hierbij van de traditionele, Vietnamese keuken en komt meer te weten over het dagelijks leven van deze vriendelijke familie, welke uit drie generaties bestaat.
Dag 2 Hanoi
Na het ontbijt start uw stadstour door Hanoi. Samen met een Engelssprekende privégids bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze hoofdstad. U start bij het Ho Chi Minh Mausoleum* wat u van de buitenkant bekijkt. Daarna staan de One Pillar Pagoda, de Literatuur Tempel (de eerste 'universiteit' van Vietnam), de Tran Quoc Pagoda aan het West Lake en de Quan Thanh Tempel op het programma. In de middag kunt u één van de volgende drie musea bezoeken: het Hoa Lo Prison Museum (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), het Vietnam Museum of Ethnology (over de etnische minderheden van Vietnam, gesloten op maandag) of het Vietnamese Women's Museum (over de rol van vrouwen in de Vietnamese samenleving). Daarna maakt u een wandeling** door 'the Old Quarter'. Dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi. In deze oude wijk vindt u nauwe straatjes, eetstalletjes, marktjes en kleine winkeltjes. De tour wordt afgesloten met een show in het bekende Waterpoppen Theater.

* indien gewenst, kunt u het Ho Chi Minh Mausoleum ook van binnen bekijken. De entree is gratis. Houd er echter rekening mee dat er altijd een lange wachtrij is. U kunt dit ter plaatse met uw gids bekijken. Het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers.
** i.p.v. te voet kunt u 'the Old Quarter' ook per 'cyclo' (lokale fiets-taxi) verkennen. De meerprijs is ca. € 10 per persoon.
Dag 3 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u naar Halong gebracht, een rit van ongeveer 2,5 uur. Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en maaltijden zijn aan boord van deze Bai Tho Junk Boat.

Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. Ook heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te kajakken. Na het bijwonen van een schilderachtige zonsondergang kunt u genieten van een overheerlijk ‘seafood’ diner.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
Dag 4 Halong Bay - Hanoi - Lao Cai
Na een kop koffie en een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Na aankomst in de haven wordt u per auto naar Hanoi gebracht waar we een dagkamer reserveren. U heeft hier even vrije tijd, bijvoorbeeld om te dineren. In de avond volgt een transfer naar het treinstation. Per nachttrein reist u verder naar Lao Cai, gelegen aan de grens met China. Overnachting is in een privé slaapcompartiment. Aankomst is de volgende ochtend.

Noot: het traject Hanoi - Lao Cai / Sapa - Hanoi is eventueel ook per auto of bus mogelijk i.p.v. per nachttrein. De reistijd bedraagt ongeveer vijf à zes uur. We informeren u graag over de mogelijkheden.
Dag 5 Lao Cai - Sapa
Vroeg in de ochtend arriveert u in Lao Cai. Op het treinstation wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. U rijdt eerst naar een nabij gelegen hotel voor het ontbijt (inbegrepen). Ook heeft u hier de beschikking over een dagkamer. Daarna vertrekt u naar een lokale, kleurrijke markt (in Ban Cam op dinsdag, in Cao Son op woensdag, in Can Cau of Pha Long op zaterdag of in Bac Ha op zondag). Hier ontmoet u verschillende etnische minderheden, zoals de Flower Hmong, Black Dao, Tay en Nung stam. Ook maakt u kennis met enkele lokale producten. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een korte wandeling naar een bergstam-dorpje. U krijgt een rondleiding door het dorp waarbij u tevens een huisje van binnen kunt bekijken. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sapa gebracht waar u één nacht verblijft.

Noot: de Sapa Vallei ligt op circa 1700m hoogte en heeft hierdoor een aangenaam en koel klimaat. We adviseren u dan ook warme kleding mee te nemen (en tevens wandelschoenen). In de maanden december - februari kan het in deze regio 's nachts zelfs vriezen.
Dag 6 Sapa - Lao Cai - Hanoi
Na het ontbijt vertrekt u per auto naar het afgelegen en weinig bezochte dorpje Ban Khoang. Onderweg maakt u verschillende stops om te genieten van het prachtige uitzicht op Fansipan Mountain en de Sin Chai Vallei. De route van vandaag gaat deels door een bedekt regenwoud, maar natuurlijk ook langs rijstvelden. In Ban Khoang maakt u kennis met het dagelijks leven van de Red Dao stam. Deze etnische groep leeft nog steeds op een traditionele manier. Hun hoofdactiviteit is het verbouwen van rijst op terrasvormige velden en het kweken van kardemom in de schaduw van bomen in het bos. Na ongeveer één uur rijdt u verder naar de Ta Giang Phinh Vallei, bewoond door de Black Hmong. Hier geniet u allereerst van een picknick-lunch (inbegrepen). Na de lunch maakt u een wandeling door de vallei, van dorpje naar dorpje. U maakt kennis met de lokale bevolking en hun dagelijkse activiteiten. In de loop van middag wordt u per auto terug gebracht naar uw hotel in Sapa. U kunt nog tot 18:00 uur gebruik maken van uw kamer. In de avond wordt u naar het treinstation van Lao Cai gebracht en reist u per nachttrein terug naar Hanoi. Aankomst aldaar is de volgende ochtend.
Dag 7 Hanoi - Hue
In de vroege ochtend arriveert u in Hanoi. U wordt eerst naar een nabij gelegen hotel gebracht voor het ontbijt (inbegrepen). Ook kunt u zich hier even opfrissen in een dagkamer. Daarna volgt een transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Hue. Na aankomst in 'Centraal Vietnam' wordt u verwelkomd door uw lokale gids. Aansluitend staat er een korte stadstour op het programma. U maakt eerst een boottocht over de Parfum rivier, waarbij een stop wordt gemaakt bij de Thien Mu Pagoda (het belangrijkste symbool van Hue). Daarna brengt u een bezoek aan de Citadel. Deze ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.
Dag 8 Hue & DMZ
Vandaag maakt u een excursie naar de Demilitarized Zone (DMZ). Tijdens de oorlog was dit één van de meest gebombardeerde gebieden van Vietnam. Als grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam is het ook bekend als de 'Ho Chi Minh Trail'. In deze regio vindt u de ondergrondse tunnels van Vinh Moc waar u een bezoek aan brengt. Het is onbegrijpelijk dat hier (23 meter onder de grond) 5 jaar lang hele dorpen hebben gewoond. Ook wordt er een stop gemaakt bij de Dakrong brug, Rockpile en Khe Sanh; het grootste Amerikaanse legerkamp in deze omgeving. Verder bezichtigt u de La Vang Cathedral, de Quang Tri Citadel, de Doc Mieu Fire Base en de Truong San National Cemetery. Lunch is onderweg inbegrepen. Aan het einde van de middag / begin van de avond bent u terug in Hue.
Dag 9 Hue & omgeving
Omstreeks 08:00 uur wordt u opgehaald voor een interessante fietstocht in de omgeving van Hue (ca. 4 uur). U fietst langs rijstvelden, riviertjes, kleine dorpjes, marktjes, etc. Het is een leuke manier om kennis te maken met het echte Vietnamese leven en de lokale bevolking. U zult dan ook merken dat hier veel minder toeristen komen dan in de stad. Het tempo en de gewenste stops kunt u zelf aangeven. Een stop in Tan My mag niet ontbreken. De inwoners van dit unieke dorpje worden financieel gesteund door familieleden die in het buitenland wonen (de meesten gevlucht voor de oorlog). Met het geld wat ze krijgen, bouwen ze gigantische huizen, villa's en tombes. Deze tombes zijn huizenhoog en zijn prachtig gedecoreerd met een mix van verschillende religies (Boeddhisme, Katholicisme en Confucianisme). Na de fietstocht is de rest van de middag ter vrije besteding in Hue.
Dag 10 Hue - Danang - Hoi An
In ongeveer 2,5 uur gaat de reis vandaag verder naar Hoi An. De rit voert over de Wolkenpas (Hai Van Pass) vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zee. Onderweg worden diverse stops gemaakt, zoals bij het vissersplaatsje Lang Co en het Cham Museum in Danang. Na aankomst in Hoi An verkent u samen met uw gids het sfeervolle oude centrum. Hier vindt u historische gebouwen, voormalige koopmanshuizen, kleurrijke marktjes, lampion-winkeltjes, diverse tempels en de iconische Japanse Brug. Via kleine steegjes arriveert u bij een oud huis waar men al eeuwenlang gelooft in genezing middels ‘martial art’, een mix van Qigong, Tai Chi en traditionele Vietnamese vechtkunst. U leert enkele basistechnieken, een leuke ervaring! Ook is er tijd om een typisch lokaal dessert te proeven. Daarna wordt u naar het hotel gebracht waar u drie nachten verblijft.

Noot: we hebben nu een accommodatie nabij het oude centrum van Hoi An geselecteerd, maar u kunt eventueel ook kiezen voor een strandhotel (op ca. 5km afstand van het oude centrum). Meer informatie is op aanvraag.
Dag 11 Hoi An
De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Hoi An. U kunt bijvoorbeeld kleding op maat laten maken in een van de vele winkels in het centrum (tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes). Erg leuk is ook een bezoek aan een lampionnen-fabriek, een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren. Optioneel kunnen we kooklessen voor u verzorgen bij de Red Bridge Cooking School. Hier leert u alles over de Vietnamese keuken. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving gaan verkennen (evt. samen met een gids). Kortom; u hoeft zich niet te vervelen! Mocht u meer informatie wensen over de excursiemogelijkheden in / vanuit Hoi An, dan sturen we u dat graag toe. 

Tip: een leuk restaurantje in het centrum van Hoi An is het Hai Café. In een sfeervolle tuin worden o.a. smaakvolle BBQ-gerechten en heerlijke toetjes geserveerd.
Dag 12 Hoi An
Uw laatste vrije dag in Hoi An. Gebruik deze dag bijvoorbeeld om te relaxen aan het strand. Vanuit Hoi An kunt u eventueel ook een bezoek brengen aan My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Hindoestaanse heiligdom bestaat uit bijna 80 religieuze gebouwen.
Dag 13 Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City
Transfer naar de luchthaven van Danang voor de korte, binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar een centraal gelegen hotel gebracht. Ho Chi Minh City wordt door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam. In de avond staat er een leuke “Food Night Tour by Vespa” op het programma. Achterop een Vespa (scooter) rijdt u eerst langs enkele bekende bezienswaardigheden, zoals de Notre Dam kathedraal, het postkantoor, het operahuis en het stadhuis. In de wijken Thi Nghe, Binh Thanh en district 3 geniet u vervolgens van overheerlijk lokaal eten, op allemaal bijzondere en populaire locaties. Op het menu staan o.a. loempia’s, noedels, Banh Mi (Vietnamees brood), BBQ-gerechtjes en samosa. Voor de durfallen onder ons: probeer een balut (een eendenei met embryo) of kippenpootjes. Ook aan een kop Vietnamese koffie en een zoet dessert wordt gedacht. Omstreeks 22:00 uur bent u weer terug bij uw hotel.
Dag 14 Ho Chi Minh City
Samen met uw privégids maakt u 's ochtends een stadstour in "HCMC". U start bij het Reunification Palace. Hier vandaan wandelt u verder naar het operahuis, het stadhuis en het postkantoor. Ook brengt u een bezoek aan het indrukwekkende War Remnants Museum. Na een kop koffie in een lokaal koffiehuis keert u terug naar uw hotel. De middag is vrij te besteden. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door Cholon; de Chinese wijk van "HCMC". U vindt hier diverse Chinese tempeltjes, winkeltjes en de Chinese markt Binh Tay.

Tip: sluit de dag af met een 'sunset cruise' over de Saigon rivier.
Dag 15 Ho Chi Minh City - Cat Tien NP
Vanuit Ho Chi Minh City maakt u een 3-daagse excursie naar het Cat Tien National Park, gelegen op ongeveer vier uur rijden (noordwaarts). Met een oppervlakte van 720km2 is dit één van de grootste regenwouden van Vietnam. Het hier aanwezige unieke ecosysteem heeft tijdens de oorlog zwaar geleden maar mede dankzij de inspanningen van het Wereld Natuur Fonds heeft dit nationale park zich weer hersteld tot een gebied dat rijk is aan dier- en plantsoorten. Er leven onder andere talrijke watervogels, olifanten, gibbons en de bijna uitgestorven Javaanse neushoorn. Per boot steekt u de Dong Nai rivier over naar de ingang van het park. Hier vandaan volgt een transfer naar de Forest Floor Lodge waar u twee nachten verblijft. Alle maaltijden zijn tijdens uw verblijf inbegrepen. Na de lunch maakt u een eerste (korte) wandeling in het park. U volgt de "Botanic Garden Trail" met veel verschillende boomsoorten. Ook kunt u op dit pad vogels en zoogdieren spotten. Houd uw ogen open voor primaten! Na het diner vertrekt u per jeep dwars door het bos naar het grasland Nui Tuong voor een spannende nachtsafari. Met zaklantaarns gaat u op zoek naar nachtdieren, zoals sambar herten, wilde zwijnen en gaurs.

Noot: de activiteiten in het Cat Tien NP zijn onder voorbehoud.
Noot: houd er rekening mee dat de Forest Floor Lodge een eenvoudige accommodatie is. Het is echter de beste keus in het Cat Tien NP.
Dag 16 Cat Tien National Park
Deze ochtend maakt u een wandeling naar een groot meer. U vindt hier een diversiteit aan vogels en krokodillen. Het is één van de laatste plekken op aarde waar de met uitsterven bedreigde Siamese krokodil leeft. Ook hier heeft u een goede kans om primaten te zien. De middag is vrij te besteden. Optioneel (niet inbegrepen) kunt u deelnemen aan excursies die vanuit de lodge worden georganiseerd, zoals een boottocht of mountainbiken.
Dag 17 Cat Tien NP - Ho Chi Minh City
Na het ontbijt kunt u kiezen uit twee activiteiten: een bezoek aan het Dao Tien Endangered Primate Species Centre óf aan het Cat Tien Bear Rescue Centre. Het Dao Tien Endangered Primate Species Centre ligt op een 57ha groot eiland bij de ingang van het park. Doel van het project is het redden, rehabiliteren en vrijlaten van bedreigde primaten. U vindt hier onder andere golden-cheeked gibbons, black-shanked doucs, silvered langurs en pygmy lorises. In het Cat Tien Bear Rescue Centre worden afgestoten en mishandelde beren opgevangen voor rehabilitatie. Dit project van Wildlife At Risk (WAR) heeft als doel om de beren uiteindelijk terug te plaatsen in hun natuurlijke omgeving. Daarna rijdt u terug naar Ho Chi Minh City voor opnieuw een overnachting.
Dag 18 Ho Chi Minh City - Cai Be - Can Tho
U verlaat de drukke straten en moderne gebouwen van Ho Chi Minh City en vertrekt naar de Mekong Delta. Dit is de meest waterrijke regio van Vietnam en wordt ook wel 'de rijstkom van Vietnam' genoemd. Middels een meerdaagse tour heeft u uitgebreid de tijd om te genieten van het dagelijks leven in deze regio. Bij aankomst in Cai Be gaat u aan boord van een (privé)boot voor een ontdekkingstocht door de Mekong Delta. U passeert drijvende marktkraampjes, smalle kanalen, kleine dorpjes, traditionele huizen en viskwekerijen. Er wordt een stop gemaakt bij een familiebedrijfje, gespecialiseerd in de productie van o.a. rijst en kokosnoot. Ook wandelt u door een lokaal dorpje waar veel fruit wordt verbouwd. Vervolgens maakt u kennis met de familie Kiet. Al generaties lang wonen zij in hetzelfde huis; een prachtig voorbeeld van traditionele ‘Mandarin’ architectuur. Hier geniet u van een heerlijke, typische Mekong-lunch (inbegrepen). Nadat u afscheid heeft genomen van uw gastfamilie reist u verder naar het eiland Tan Phong. Met een klein bootje vaart u door de smalle waterwegen. Geniet van de rust en de mooie omgeving. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Can Tho gebracht; een heerlijke locatie om uw reis af te sluiten!
Dag 19 Can Tho
In de vroege ochtend bezoekt u de grootste drijvende markt van deze regio in Cai Rang. U heeft hiervoor de beschikking over een klein bootje zodat u eenvoudig tussen de verkopende boten kunt doorvaren en de situatie goed kunt beleven. Speciaal aan de marktjes in de Mekong Delta is dat de verticale stokken bovenop de boot aangeven welke producten er worden verhandeld. Eenmaal terug in Can Tho stapt u op de fiets voor een mooie tocht door de landelijke omgeving (ca. 2 uur). Geniet van de groene omgeving, de rust en het lokale dagelijks leven. U zult merken dat het tempo hier vele malen lager ligt dan in de grote steden. Na de lunch (inbegrepen) wordt u terug gebracht naar uw accommodatie. Hier is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld even relaxen bij het zwembad.
Dag 20 Can Tho - Ho Chi Minh City - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd reist u terug naar Ho Chi Minh City, waar u naar de luchthaven wordt gebracht (ca. 4 uur rijden). Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Hanoi - Hue & Danang - Ho Chi Minh City (Vietnam Airlines)
 • nachttrein: Hanoi - Lao Cai v.v. (privé compartiment)
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, waaronder:
  - stadstours Hanoi, Hue, Hoi An & Ho Chi Minh City
  - vanuit Hue: DMZ-tour + fietstour
  - 2D/1N Halong Bay Cruise
  - 2D/1N Sapa Vallei
  - 3D/2N Cat Tien NP
  - 2D/2N Mekong Delta
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp) 
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

La Belle Vie Hotel - Hanoi
incl. ontbijt
La Belle Vie Hotel is een goed, middenklasse hotel (3-4*) op een rustige locatie (noordelijk Hanoi, dichtbij het West Lake). Het is met name geschikt voor reizigers die niet midden in het drukke centrum willen verblijven. De 'Old Quarter' ligt op ca. 15 minuten lopen en het Hoan Kiem meer op ca. 25 minuten. Alle ca. 100 kamers hebben een raam en 'city view' (en enkelen 'lake view'). Ze hebben een warme uitstraling met een mooie houten vloer en een ruime badkamer. Op het dakterras bevindt zich een zwembad (dit is vrij uniek in Hanoi). Hier vandaan heeft u een 360 graden uitzicht op Hanoi, o.a. op het West Lake. De vriendelijke medewerkers helpen u graag op weg naar de leukste adresjes van Hanoi. Verder biedt het hotel een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Bai Tho Junk Boat - Halong Bay
incl. alle maaltijden
Deze ‘first class boat’ (2 à 3 sterren) gebruiken we voor vrijwel al onze cruises in Halong Bay. Veel enthousiaste reizigers gingen u voor. Er zijn verschillende type boten, met 7 tot 18 slaapcabines (allemaal 2-persoons). PANGEA Travel probeert altijd een zo klein mogelijke boot (met een minimum aantal deelnemers) te reserveren zodat u optimaal kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving. De cabines (12m2) zijn netjes en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Aan boord worden heerlijke maaltijden geserveerd. De Bai Tho Junk Boat is een prima keus om Halong Bay te ontdekken!

Sapa Legend Hotel & Spa - Sapa
incl. ontbijt
Het 4-sterren Sapa Legend Hotel & Spa straalt elegantie en comfort uit. Het hotel beschikt over 60 kamers, in verschillende categorieën. Alle kamers zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Het Cat Cat Restaurant serveert internationale gerechten en is geopend voor ontbijt, lunch en diner. In de bar kunt u genieten van een drankje. Het Sapa Legend Hotel beschikt ook over een Spa waar verschillende wellness behandelingen, waaronder Thaise massages, aangeboden worden. De Spa is uitgerust met een sauna en een stoombad. Hier kunt u heerlijk ontspannen na een dagje wandelen in de Sapa Vallei! U vindt het Sapa Legend Hotel & Spa in het centrum van Sapa, op een zeer gunstige locatie. Het meer, de markt, het centrale plein en vele restaurantjes en winkeltjes liggen op loopafstand.

Park View Hotel Hue - Hue
incl. ontbijt
Het 4-sterren Park View Hotel is zeer centraal gelegen in Hue. De Old Citadel en de Perfume River liggen op loopafstand. De 119 kamers zijn vrij ruim en gezellig ingericht. Ontspannen kan bij het zwembad, de spa of in het Ben Thanh Café op de 9e verdieping. Hier vandaan heeft u mooi uitzicht. Het Park View Hotel is een goede uitvalsbasis om de oude keizerstad Hue te ontdekken.

Vinh Hung Emerald Resort - Hoi An
incl. ontbijt
Het 3-sterren Vinh Hung Emerald Resort is een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan Hoi An. Het is rustig gelegen aan de romantische Thu Bon rivier, op nog geen 10 minuutjes lopen van het oude centrum van Hoi An. De ca. 50 kamers zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. U heeft keuze uit drie verschillende kamertypes, met uitzicht op de tuin, het zwembad en/of de rivier. Alle kamers beschikken over een eigen balkon of terras. Aan het einde van de dag is het heerlijk om een duik te nemen in het grote zwembad!

Saigon Hotel - Ho Chi Minh City
incl. ontbijt
Het Saigon Hotel is een goed 3-sterren hotel en ligt centraal in Ho Chi Minh City, op loopafstand van de Notre Dame kathedraal en het opera gebouw. Het hotel biedt 86 ruime en goed gemeubileerde kamers welke voor een comfortabel verblijf zorgen. Iedere kamer beschikt over airconditioning, een minibar, een badkamer met bad en Wi-Fi toegang. Bent u toe aan beweging? Dan kunt u de uitdaging aangaan in het fitnesscentrum. Het restaurant is gelegen op de 9e verdieping. Neem een drankje, proef de Vietnamese specialiteiten van de chef en geniet van het mooie uitzicht over de stad. Een prima afsluiter van uw dag!

Forest Floor Lodge - Cat Tien National Park
incl. alle maaltijden
Het Cat Tien National Park wordt door veel toeristen overgeslagen terwijl wij een bezoek zeker aanraden. Één van de beste accommodaties om te verblijven is de Forest Floor Lodge. Het is een eenvoudige lodge, maar de locatie maakt veel goed. Het is de enige lodge die gelegen is in het Cat Tien National Park. U overnacht midden in de jungle, met uitzicht op de rivier en groene bossen. De Forest Floor Lodge is ontworpen als aanvulling op de lokale leefomgeving en gebouwd met zo weinig mogelijk impact op het milieu. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en behoud van de natuur. U kunt kiezen uit twee soorten verblijven: tenten in Afrikaanse stijl of Vietnamese houten bungalows. De tenten liggen aan de rivier en de bungalows te midden van de groene jungle. Beide kamertypes beschikken over een eigen badkamer, airconditioning en een veranda waar vandaan u kunt genieten van de mooie omgeving. Bij de accommodatie zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens een wandeling verschillende vogels, boomsoorten en zoogdieren spotten.

Can Tho Ecolodge - Mekong Delta / Can Tho
incl. ontbijt
Midden in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam vindt u de bijzondere Can Tho Ecolodge (4-sterren). Het is gelegen op een rustige en groene locatie, midden in de natuur. Het centrum van de stad Can Tho ligt op ca. 10km afstand. De drijvende markt van Cai Rang bereikt u, per boot, al na 5 minuutjes. De omgeving leent zich ook uitermate goed om een fietstocht te maken; u kunt gratis fietsen lenen. De Can Tho Ecolodge is een milieubewuste accommodatie met oog voor de lokale bevolking en de omgeving. Er zijn in totaal 48 kamers, verdeeld over 12 cottages. Deze liggen verspreid over een groot stuk land en worden omringd door een weelderige tropische tuin. Hier vindt u ook een aangenaam zwembad waar u kunt ontspannen na een dagje sightseeing in de Mekong Delta. Een massagebehandeling in de Spa behoort ook tot de mogelijkheden, of neem deel aan een kookles. De kamers zijn ruim, prachtig gedecoreerd (met duurzame materialen) en van alle gemakken voorzien. Vanaf uw privé balkon kunt u genieten van de rust en de mooie omgeving. Er zijn verschillende kamertypes waaruit u kunt kiezen, waaronder een familiekamer. Een combinatie van een luxe eco-lodge en natuur; dat is de Can Tho Ecolodge!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »