Vietnam

Vietnam reizen

“We willen een avontuurlijke reis naar Vietnam, maar wel een beetje comfort. Een nacht of twee in een driesterren hotel vinden we best, maar dan daarna graag weer wat meer luxe. We willen veel van de geschiedenis en het lokale leven zien, maar ook wat vrije tijd. En lekker Vietnamees eten natuurlijk.”

Tijdens een rondreis door Vietnam reist u door een fascinerend landschap van groene rijstvelden, plantages, de vruchtbare delta’s van de Mekong in het zuiden, berglandschappen in het noorden en de steden Hanoi, Hué en Ho Chi Minh City. In Can Tho kunt u de drijvende markten en paalwoningen bezoeken. Een boottocht in Halong Bay, in het noorden van Vietnam, behoort ook zeker tot de hoogtepunten. Verder zult u bij reizen door Vietnam veel koloniale gebouwen, tempels en pagodes aantreffen. Ook kunt u genieten van de heerlijke Vietnamese keuken.

Reiservaringen
Vietnam

 • “leuk en gevarieerd programma”

  lees meer
  -
  Carine, Freddy en Patrick
 • “Hartelijk dank voor de super-organisatie”

  lees meer
  -
  Marielle, Mickey en Thibaud
 • “Bij een volgende verre reis komen we zeker weer op jullie toe”

  lees meer
  -
  familie Schor
 • “Zo heerlijk rustig weg van alle drukte!”

  lees meer
  -
  Mevrouw E.Thio & mevrouw M.Gabor

Tip: The Fields Restaurant in Hoi An

Een leuke lunch-locatie is The Field Restaurant, gelegen op ca. 15-20 minuten fietsen vanaf Hoi An. Midden tussen de rijstvelden en langs de rivier ligt dit gezellige buitenrestaurant. Er worden Vietnamese en ‘fushion’ gerechten geserveerd, welke bereid zijn met verse ingrediënten. Ook worden er verschillende traditionele volksspelen georganiseerd, welke met name erg leuk zijn voor kinderen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf vis vangen of rijst planten op de ouderwetse manier.

Tip: verken de onderwaterwereld op Whale Island

Wilt u op een eiland voor de kust overnachten en houdt u van duiken? Kies dan voor een verblijf op Whale Island. Dit tropische eiland ligt op ca. 80km ten noorden van Nha Trang (ca. 1 uur varen) en wordt omgeven door een kleurrijke onderwaterwereld. De overnachtingslocatie is eenvoudig. Het beste duikseizoen is van april tot september.

Tip: cyclo-tocht door 'the Old Quarter'

Maak een cyclo-tocht door ‘the Old Quarter’! Deze lokale taxi brengt u door nauwe straatjes, langs marktjes en straatjes waarbij één product centraal staat. Zo vindt u hier straatjes met alleen maar naaigerei, speelgoed, koekjes, etc.