Menu

Wie zijn wij

PANGEA Travel is in 2003 gestart met het organiseren van maatwerkreizen naar Azië en Afrika. Iedere reisspecialist reist regelmatig naar zijn of haar bestemmingen om nieuwe plekken te ontdekken, de veelal kleinschalige accommodaties te inspecteren en om u van de mooiste reisplannen te voorzien.

Sebastiaan

Sebastiaan Parqui

Directeur & Eigenaar
sebastiaan@pangeatravel.nl

"Sinds eind augustus 2018 heb ik het stokje overgenomen van Berry en ben de nieuwe directeur en eigenaar van PANGEA Travel. Berry heeft de organisatie 15 jaar geleden opgericht en er staat een mooi bedrijf wat ik graag voortzet, samen met de medewerkers.

De succesfactoren van PANGEA Travel blijven gehandhaafd. We blijven investeren in de kennis van de medewerkers, het kantoor blijft in Arnhem en uiteraard blijft de naam ongewijzigd. Maar er zijn ook al veel ideeën voor de verdere groei van het bedrijf.
Ik heb veel van de wereld gezien en was o.a. erg onder de indruk van China, Japan, Maleisië, Singapore, Filippijnen?. Het is teveel om op te noemen. Het zijn allemaal prachtige ervaringen en elke bestemming is altijd weer zo verschillend! PANGEA Travel levert maatwerk en onze kennis en ervaringen delen we graag met elkaar en met u. We helpen u graag verder om samen met PANGEA Travel uw volgende bestemming te gaan ontdekken."


Ruud

Ruud Jansen

Teammanager Azië
ruud@pangeatravel.nl

"Tijdens mijn opleiding aan de NHTV heb ik mijn eerste reis naar Azië gemaakt en wel naar China. Ik ben toen gefascineerd geraakt door dit werelddeel. De mensen zijn er vriendelijk, gastvrij en er is zoveel moois te zien. Naast China ben ik ook in Hong Kong, Singapore, Maleisië (inclusief Borneo), Indonesië (diverse eilanden), Japan, Thailand en recent in Zuid-Korea en Sri Lanka geweest. Mijn eerste safari ervaring was tijdens een studiereis in Tanzania en Kenia. Oog in oog staan met olifanten, leeuwen en neushoorns is absoluut indrukwekkend. Inmiddels ben ik alweer 11 jaar werkzaam bij PANGEA Travel. Het blijft een uitdaging om telkens weer een unieke reis samen te stellen, helemaal naar wens van de klant. Ik sta dan ook graag klaar om u verder te helpen met uw reisplannen!"

Kennis & reiservaring:

Abu Dhabi, China, Dubai, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Malediven, Maleisië (inclusief Borneo), Singapore, Sri Lanka, Thailand en Zuid-Korea.

fotoalbums:

Sarawak, Sri Lanka, Sulawesi & Bali, Flores.


Floor

Floor Ebbers

Reisspecialist Azië
floor@pangeatravel.nl

"Mijn eerste kennismaking met Azië was tijdens een citytrip naar Beijing. Nu, alweer ruim 10 jaar later, kan je me aardig Azië-verslaafd noemen. Veel mooie landen heb ik inmiddels gezien. Een aanrader? Myanmar! Deze authentieke bestemming biedt zoveel interessante bezienswaardigheden, een indrukwekkende cultuur en de mensen zijn erg vriendelijk. Maar ook de bounty eilandjes van Thailand lonken elk jaar weer? Het wordt niet voor niks het "Land van de Glimlach" genoemd! Onlangs ben ik twee keer in Japan geweest; een bestemming die ook zeker bij mijn favorieten hoort! Graag stel ik op basis van uw reiswensen en mijn reiservaringen de perfecte reis samen!"

Kennis & reiservaring in Azië:

Cambodja, China (Beijing), Dubai, Hong Kong, Indonesië, Japan, Laos, de Malediven, Maleisië (inclusief Borneo), Myanmar, Nepal, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand en Vietnam.

fotoalbums:

Nepal, Japan, Myanmar, Vietnam, Taiwan, Thailand.


Loes

Loes Sanderink

Reisspecialist Azië
loes@pangeatravel.nl

"Bij elke reis denk ik weer: 'reizen is proeven van de wereld'. Wandelend door de groene rijstvelden in Indonesië, fietsend over de prachtige tempelvlakte van Bagan, per tuk tuk door de hectische straten van Bangkok. 'De wereld is zo mooi!' En wat is er nog veel te ontdekken? Van jongs af aan wilde ik andere landen en culturen verkennen. De Management Toerisme opleiding aan de NHTV was dan ook een makkelijke keuze. Door stages en studiereizen heb ik hier kennis leren maken met het prachtige Azië. Wat is er mooier om dagelijks bezig te zijn met mijn favoriete continent? Voor mij is het organiseren van reizen en u te helpen om ook van de wereld te proeven een grote uitdaging! Ik hoop de komende jaren nog heel regelmatig in het vliegtuig te stappen zodat mijn kennis en ervaring u kunnen helpen met het uitstippelen van een geweldige vakantie!"

Kennis & reiservaring:

Cambodja, Dubai, Hong Kong, Indonesië, Laos, Maleisië (inclusief Borneo), Myanmar, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.

Fotoalbums:

Sri Lanka, Maleisië, Borneo, Cambodja.


Mieke

Mieke Arendsen

Reisspecialist Azië
mieke@pangeatravel.nl

"Na de studie culturele antropologie belandde ik in de reiswereld, waar ik sinds 2003 werkzaam ben. Ooit trok ik een jaar door Azië, overland en overzee van Turkije helemaal naar Indonesië. Ik maakte vele Aziatische kilometers, en elke dag bracht nieuwe verrassingen met zich mee. Gelukkig keerde ik daarna nog vele malen terug naar mijn geliefde Azië.
Als ik er een land uit moet lichten, dan is dat India: een continent op zich en een feest voor de zintuigen. Ik kan zo genieten van het publiek in de bioscoop tijdens een Bollywood knaller, van de aanblik van een hele familie op één motortje, van een kommetje chai of een bordje biryani, van de vindingrijkheid van de mensen, en noem maar op. Het land is zó divers, maar ik help u graag met het samenstellen van een reis die bij u past.
Voorts ben ik van mening dat iedere westerling jaarlijks een reis naar een niet-westers land zou moeten (kunnen) maken. Om de horizon te verbreden, om de zintuigen weer op scherp te stellen en om de kleine dingen die we hier gauw voor lief nemen, weer extra te waarderen."

Kennis & reiservaring:

Bhutan, India, Sri Lanka, Nepal, Maleisië (inclusief Borneo), Myanmar, Indonesië, Laos, Cambodja, Vietnam en Madagaskar.

Fotoalbums:

Bhutan, India 1, India 2, Nepal, Sri Lanka en Vietnam.


Rianne Koot

Reisspecialist Azië
rianne@pangeatravel.nl

"Tijdens een studiereis naar Indonesië een aantal jaren geleden, kwam ik voor het eerst in Azië. Direct was ik verkocht! De vriendelijke bevolking, het veelzijdige landschap, rijke cultuur en prachtige tempels hebben een blijvende indruk op mij gemaakt. Sindsdien blijft Azië mij keer op keer weer trekken. Door vakanties en studiereizen heb ik inmiddels aardig wat bestemmingen binnen mijn favoriete continent mogen ontdekken. Kleurrijke bazaars en de wonderschone Taj Mahal in India, een ontmoeting met een theeplukster in Sri Lanka, op een bamboeraft door het karstgebergte in China, of gewoon even helemaal tot rust komen op één van de paradijselijke stranden van Thailand. Er is teveel moois om op te noemen en steeds voelt het weer als een voorrecht het vliegtuig te pakken en uit te stappen in een totaal andere wereld. Bij PANGEA Travel kan ik mijn passie voor reizen vertalen in unieke reisvoorstellen op maat gemaakt!"

Kennis & reiservaring:

China, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Sri Lanka, Thailand, Vietnam & Zuid-Korea.

Fotoalbums:

China, Zuid-Korea, Abu Dhabi & Japan.


Roselien van der Wielen

Reisspecialist Azië
roselien@pangeatravel.nl

"Als kind had ik de ultieme droom om een treinreis met de Trans Mongolië Express te maken. Het leek me geweldig om door het eindeloze en verlaten land Mongolië naar het bijzondere Beijing te reizen. En inderdaad, toen die droom werkelijkheid werd en ik aansluitend nog enkele maanden door China reisde, was ik verkocht. De bruisende steden, de natuurpracht bij de Tijgersprongkloof, de sfeervolle straatjes van Dali en Lijiang; het heeft mijn hart gestolen! Maar natuurlijk is het niet alleen bij China gebleven, sindsdien heb ik ook de pracht van vele andere Aziatische landen mogen bewonderen. Zo werd ik enorm verrast door de schitterende natuur op Sri Lanka, ging ik op in het gestructureerde leven van de Japanners, Taiwanezen en Zuid-Koreanen en dompelde ik mezelf onder in de veelzijdigheid van Vietnam. En natuurlijk mag ik het unieke Maleisië ook niet vergeten.. Momenteel ben ik al vele jaren werkzaam in de reiswereld en vind ik het een eer om ook andere reizigers te helpen met het opdoen van bijzondere herinneringen. Ik hoop u net zo enthousiast te kunnen maken!"

Kennis & reiservaring:

China, Hong Kong, Macau, Japan, Maleisië, Sri Lanka, Taiwan, Vietnam en Zuid-Korea

Fotoalbums:

Taiwan, Zuid-Korea


Daniel

Daniel de Gruiter

Reisspecialist Azië
daniel@pangeatravel.nl

"De meeste mensen gaan na hun studie reizen om zo een idee te krijgen van de wereld. Men keert terug naar huis en begint met het echte leven na het studeren. Ik daarentegen koos ervoor om te beginnen met het echte leven in Azië en ben dan ook direct na mijn studie vertrokken voor werk. Zestien jaar heb ik in landen als Cambodja, China, Indonesië en Vietnam gewoond en gewerkt in het toerisme en aan verschillende ontwikkelingsprojecten. Zo heb ik een heel andere kijk gekregen en kennis opgedaan van de landen en de lokale cultuur. Avontuur, duurzaamheid en met de bevolking in contact komen zijn de kenmerken voor mij van een goede reis. Of dat nu rondom de tempels van het machtige Angkorrijk is, bij de Chinese Muur of tijdens een bezoek aan de Komodo Draken, ik zal altijd een manier vinden om u een ervaring te bieden die het echte leven op bestemming weergeeft."

Kennis & reiservaring:

Brunei, Cambodja, China, Hong Kong, Macau, Laos, Myanmar, Indonesië, Maleisië, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam.


Tim

Tim Berentsen

Reisspecialist Azië
tim@pangeatravel.nl

"Mijn fascinatie voor vreemde landen en culturen is ontstaan tijdens mijn studieperiode in Helsinki. Op deze plek reisde ik voor het eerst zelfstandig en ging ik op zoek naar mooie bestemmingen en interessante verhalen. Ik besloot na mijn studie richting Oceanië te vertrekken en vervolgens naar Singapore, Maleisië en Thailand. Deze introductie tot het fascinerende continent Azië, was voor mij de reden niet veel later opnieuw een lange reis te maken. Geheel volgens mijn verwachting raakte ik nog meer onder de indruk van de natuur, de mensen, het eten en de vele bezienswaardigheden die Azië rijk is. Van bovenop de Chinese Muur staan tot verse sushi eten in Japan en van zwemmen met schildpadden in Maleisië tot een spectaculaire zonsondergang in Seoel.  De ervaringen die ik opdeed waren ontelbaar en erg bijzonder. Mijn reiservaringen en tips over bestemmingen deel ik graag met u."

Kennis & reiservaring:

Cambodja, China, Hong Kong, Japan, Laos, Maleisië, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea.


Martijn

Martijn Visscher

Reisspecialist Afrika
martijn@pangeatravel.nl

"In de afgelopen jaren heb ik verschillende reizen naar Afrika mogen maken. Een favoriete reisbestemming heb ik niet. Het is voor mij onmogelijk om een favoriet te benoemen. De diversiteit aan dieren en de prachtige landschappen doen me in ieder land weer versteld staan. De migratie in Kenia en Tanzania was een van de hoogtepunten! Maar oog in oog staan met een gorilla in Rwanda, vluchten per light aircraft in Botswana en zelf rijden door het Kruger Park in Zuid-Afrika waren ook onvergetelijk. Lekker ontspannen bij de lodge en het wild observeren dat komt drinken bij de waterpoel, dat is voor mij pas genieten! Mijn kennis zal ik gebruiken om een reis voor u samen te stellen die geheel aansluit op uw persoonlijke wensen."

Kennis & reiservaring:

Botswana, Dubai, Kenia, Madagaskar, Mauritius, Mozambique, Namibië, Oeganda, Rwanda, Seychellen, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Fotoalbums:

Namibië, Zuid-Afrika '17, Noord-Tanzania, Zuid-Tanzania, Seychellen, Botswana '15, Botswana '13Madagaskar, Zuid-Afrika '14, Zuid-Afrika '10, Oeganda, Kenia.


Esther

Esther van den Berg

Teammanager Afrika
esther@pangeatravel.nl

"Mijn eerste verre reis was naar Thailand. Sindsdien is het reizen in mijn bloed gekropen. Door studiereizen en privéreizen heb ik de laatste jaren veel reiservaring opgedaan. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en hierdoor al van veel mooie plekjes op de wereld mogen genieten. Ik krijg vaak de vraag welk land het mooiste is, maar hierop kan ik geen antwoord geven. Elk land is uniek! Maar als iemand vraagt naar de ultieme safari ervaring, dan zeg ik volmondig Botswana! Er zijn veel verschillende safari mogelijkheden; een tocht per mokoro, een wandelsafari en natuurlijk een safari per open jeep. Zuid-Afrika is de laatste bestemming die ik onlangs weer heb bezocht. Samen met mijn man en kinderen hebben we dit afwisselende land per huurauto verkend. Onvergetelijk! Vanuit mijn eigen reiservaringen kan ik voor u met veel plezier een (familie)reis op maat maken, zodat u zelf een van onze prachtige bestemmingen kunt ontdekken."

Kennis & reiservaring:

Botswana, Dubai, Kenia, Tanzania, Mauritius, Namibië, Réunion, Seychellen, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

fotoalbums:

MauritiusZuid-Afrika, Tanzania & Zanzibar, Botswana, Namibië, Réunion, Seychellen.


Vincent

Vincent Kösters

Reisspecialist Afrika
vincent@pangeatravel.nl

‘’Mijn favoriete vakken op school waren aardrijkskunde en geschiedenis. Mede hierdoor kreeg ik steeds meer interesse in andere landen. De mensen, de natuur, het eten, de cultuur maar vooral hoe zou het daar nou echt zijn? Dit was voor mij de aanleiding om te gaan werken binnen de toeristische branche. Daarom heb ik niet veel later ook mijn eerste verre reis naar Vietnam gemaakt, heb ik tijdens mijn studie stage gelopen in Malawi en heb ik een werkstage in Zuid-Afrika gedaan. Dit smaakte naar meer! Na mijn studie ben ik dan ook meer van Afrika gaan ontdekken. Het pure, ongerepte en ruige van Afrika heeft bij mij de passie opgewekt om ook andere reizigers enthousiast te maken voor dit continent. Zelf ben ik nog lang niet klaar met Afrika en hoop ik met nog meer mooie reisverhalen thuis te komen.’’

KENNIS & REISERVARING:

Botswana, Dubai, Mauritius, Mozambique, Namibië, Oeganda, Réunion, Rwanda, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

FOTOALBUMS:

Mauritius & RéunionOeganda & RwandaZuid-AfrikaZambia, Zimbabwe & MozambiqueTanzania & Zanzibar.


Karin

Karin van Tuil

Support
karinvantuil@pangeatravel.nl

"Reizen is mijn passie en een belangrijk onderdeel van mijn leven. Vanaf de middelbare school stond het al vast, dat ik later in het reiswereld wilde werken. Dus de keuze voor het MTRO was vanzelfsprekend. Tijdens en na mijn MTRO opleiding heb ik bij verschillende reisbureaus gewerkt. In januari 2012 kwam ik bij PANGEA Travel werken als medewerker Support. Ik heb al heel wat mooie landen van de wereld mogen bezoeken maar Azië fascineert mij het meest. De verschillende culturen, gastvrije mensen en prachtige natuur. Een citytrip Singapore was mijn eerste kennismaking met Azië. Hierna heb ik nog andere mooie landen in Azië mogen bezoeken, zoals Maleisië, Thailand, Japan en Hong Kong. Hopelijk komen daar in de nabije toekomst nog meer mooie bestemmingen bij!"


Inez

Inez Staring

Support
inez@pangeatravel.nl

"Het moment, dat na een lange vlucht de deur van het vliegtuig wordt geopend en je voor het eerst de warme lucht van je bestemming voelt, de andere geuren ruikt, de kleuren ziet? Dat moment, dat alles nog open ligt, een nieuwe wereld om door jou ontdekt te worden? Dat is voor mij het ultieme gevoel van reizen. Heerlijk! Ik heb al veel landen en culturen in de wereld mogen ontdekken, allemaal bijzonder op hun eigen manier. Een paar favorieten: Het eiland Bali met haar vriendelijke bevolking en prachtige natuur ? vergeet de onderwaterwereld bij Menjangan Island niet! Fietsen door Bangkok, een mengeling van smalle straatjes en prachtige jungle. En niet te vergeten Vietnam: De stad Hanoi en het mysterieuze Halong Bay ? eenmaal daar geweest, wil je ooit weer terug. Dat ik van reizen mijn vak heb kunnen maken, daar ben ik nog iedere dag blij mee. Met ruime ervaring in verkoop van reizen wereldwijd, heb ik uiteindelijk mijn voorliefde ontdekt voor het creëren van maatwerkreizen. Maatwerk = PANGEA Travel en ik werk dan ook met veel plezier op de afdeling support. Samen met mijn collega?s help ik u graag met de voorbereidingen voor uw volgende reis!"


Daphne

Daphne van Niersen

Support
daphne@pangeatravel.nl

"Met mijn ouders gingen we vroeger altijd op vakantie naar Oostenrijk. Al vroeg wist ik dat ik meer wilde zien van de wereld. De keuze voor een toeristische opleiding was voor mij dan ook een hele logische. In totaal werk ik al ruim 25 jaar in de reiswereld. In de loop van de jaren heb ik al veel mooie reizen gemaakt. Toen ik de mogelijkheid kreeg om reizen op maat te creëeren, merkte ik dat dat mij nóg meer voldoening gaf.Ik werk bij PANGEA Travel op de afdeling Support waar we u graag helpen met het verzorgen van uw volgende droomreis!"


Meinie Smouter

Support
meinie@pangeatravel.nl

"Veel bestemmingen in Europa heb ik inmiddels wel gezien, maar veel bestemmingen buiten Europa wil ik nog graag ontdekken. Mijn wensenlijstje is dan ook erg groot; eigenlijk is het lastig om te kiezen waar ik moet beginnen. Tijdens mijn studie Management Toerisme aan de NHTV heb ik voor het eerst kennis mogen maken met een andere cultuur dan die wij hier kennen. De studietrip naar Vietnam en Singapore heeft mijn ogen geopend. Twee tegenpolen van elkaar met ieder haar eigen charme. Onlangs heb ik na mijn stage bij PANGEA Travel mijn studie afgesloten en inmiddels ben ik nog steeds werkzaam bij de PANGEA familie. Voor mij is dit een unieke kans om de wereld te ontdekken en kennis op te bouwen van meerdere bestemmingen. Dagelijks ben ik samen met mijn collega?s van de supportafdeling bezig met het ondersteunen van de reisspecialisten in hun werkzaamheden. Mijn doel vanaf nu? Ieder jaar een verre reis buiten Europa maken!"


Dirk

Dirk van den Ende

E-commerce
dirk@pangeatravel.nl

"Pas op latere leeftijd heb ik mijn eerste intercontinentale vlucht gemaakt. Zuid-Afrika. Een Land dat zowel visueel als cultureel veel indruk op mij gemaakt heeft. Een inkijk in een andere cultuur geeft ook inzicht in je eigen cultuur. Het relativeert ‘onze’ Nederlandse problemen, van de positieve mensenkennis die ik tijdens het reizen op doe, probeer ik een stukje mee te nemen en eigen te maken. Sinds mijn aantrede bij PANGEA heb ik ook kennis gemaakt met Azië: Thailand en Indonesië en ben ik met mijn collega (nogmaals) naar Zuid-Afrika geweest (zie album). Het reisvirus dat bij PANGEA heerst werkt uiterst besmettelijk!
De reisbranche is voor mij als e-commerce medewerker een geweldig werkterrein. Dagelijks bezig zijn met schitterende reiscontent maakt het werk een plezierige uitdaging."