Menu

Wie zijn wij

PANGEA Travel is in 2003 gestart met het organiseren van maatwerkreizen naar Azië en Afrika. Later is daar Latijns-Amerika aan toegevoegd. Iedere reisspecialist reist regelmatig naar zijn of haar bestemmingen om nieuwe plekken te ontdekken, de veelal kleinschalige accommodaties te inspecteren en om u van de mooiste reisplannen te voorzien.

Sebastiaan - foto: Masha Bakker

Sebastiaan Parqui

Directeur & Eigenaar
sebastiaan@pangeatravel.nl

"Met veel passie en enthousiasme verzorgen wij reizen naar Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Van individuele rondreizen tot familiereizen, van rootsreizen tot lustrumreizen en van studiereizen tot luxe reizen: we hebben het altijd met veel plezier gedaan en zullen dit ook nog vele jaren met veel plezier blijven doen. Zelf heb ik al vele bestemmingen mogen bezoeken en er is altijd weer heel wat moois en nieuws te ontdekken.

PANGEA Travel heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot hoogwaardige 'verre reizen specialist'. Met onze persoonlijke aandacht en flexibele instelling zorgen wij ervoor dat we kwaliteit aanbieden. We zijn enorm dankbaar voor de erkenning die we hiervoor ontvangen, met een waarderingscijfer van 9,5 van onze  tevreden reizigers. Tevens hebben we de prijs 'Beste Reisorganisatie' van Reisgraag al drie keer mogen ontvangen, waaronder recentelijk in 2024. Dit is de enige officiële prijs die door een onafhankelijke partij én in samenwerking met reizigers wordt verstrekt. En daar zijn we ontzettend trots op!

We hebben een prachtig, professioneel en enthousiast team en samen zijn we tot veel moois in staat. Zoals elke dag weer blijkt. Uiteraard hadden we dit niet kunnen realiseren zonder onze trouwe reizigers, waarvan sommige zelfs al vanaf het begin met ons reizen. Meer dan 65% van onze reizigers zijn “repeaters”. Wij willen dan ook iedereen die ooit met ons heeft gereisd of nog gaat reizen hartelijk danken voor het vertrouwen in PANGEA Travel. Zonder u hadden wij de mijlpaal van 20 jaar bestaan niet kunnen bereiken!”


Ruud

Ruud Jansen

Operationeel manager & Reisspecialist
ruud@pangeatravel.nl

"Tijdens mijn opleiding aan de NHTV heb ik mijn eerste reis naar Azië gemaakt en wel naar China. Ik ben toen gefascineerd geraakt door dit werelddeel. De mensen zijn er vriendelijk, gastvrij en er is zoveel moois te zien. Naast China ben ik ook in Hong Kong, Singapore, Maleisië (inclusief Borneo), Indonesië (diverse eilanden), Japan, Thailand en recent in Zuid-Korea en Sri Lanka geweest. Mijn eerste safari ervaring was tijdens een studiereis in Tanzania en Kenia. Oog in oog staan met olifanten, leeuwen en neushoorns is absoluut indrukwekkend. Inmiddels ben ik alweer 20 jaar werkzaam bij PANGEA Travel. Het blijft een uitdaging om telkens weer een unieke reis samen te stellen, helemaal naar wens van de klant. Ik sta dan ook graag klaar om u verder te helpen met uw reisplannen!"

Kennis & reiservaring in Azië:

Abu Dhabi, Bhutan, China, Dubai, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Malediven, Maleisië (inclusief Borneo), Nepal, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Zuid-Korea.

fotoalbums:

Sarawak, Sri Lanka, Sulawesi & Bali, Flores.


Floor - foto: Masha Bakker

Floor Ebbers

Reisspecialist Azië
floor@pangeatravel.nl

"Mijn eerste kennismaking met Azië was tijdens een citytrip naar Beijing. Nu, alweer ruim 15 jaar later, kan je me aardig Azië-verslaafd noemen. Veel mooie landen heb ik inmiddels gezien. Een aanrader? Myanmar! Deze authentieke bestemming biedt zoveel interessante bezienswaardigheden, een indrukwekkende cultuur en de mensen zijn erg vriendelijk. Maar ook de bounty eilandjes van Thailand lonken elk jaar weer. Het wordt niet voor niks het "Land van de Glimlach" genoemd! Onlangs ben ik op de Filipijnen geweest; een bestemming die ook zeker bij mijn favorieten hoort! Graag stel ik op basis van uw reiswensen en mijn reiservaringen de perfecte reis samen!"

Kennis & reiservaring in Azië:

Cambodja, China (Beijing), Dubai, Filipijnen, Hong Kong, Indonesië, Japan, Laos, Malediven, Maleisië (inclusief Borneo), Myanmar, Nepal, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand en Vietnam.

fotoalbums:

Taiwan, Vietnam, Myanmar, JapanNepalThailand 1, Thailand 2 en Filipijnen.


Roselien van der Wielen

Reisspecialist Azië
roselien@pangeatravel.nl

"Als kind had ik de ultieme droom om een treinreis met de Trans Mongolië Express te maken. Het leek me geweldig om door het eindeloze en verlaten land Mongolië naar het bijzondere Beijing te reizen. En inderdaad, toen die droom werkelijkheid werd en ik aansluitend nog enkele maanden door China reisde, was ik verkocht. De bruisende steden, de natuurpracht bij de Tijgersprongkloof, de sfeervolle straatjes van Dali en Lijiang; het heeft mijn hart gestolen! Maar natuurlijk is het niet alleen bij China gebleven, sindsdien heb ik ook de pracht van vele andere Aziatische landen mogen bewonderen. Zo werd ik enorm verrast door de schitterende natuur op Sri Lanka, ging ik op in het gestructureerde leven van de Japanners, Taiwanezen en Zuid-Koreanen en dompelde ik mezelf onder in de veelzijdigheid van Vietnam. En natuurlijk mag ik het unieke Maleisië ook niet vergeten.. Momenteel ben ik al vele jaren werkzaam in de reiswereld en vind ik het een eer om ook andere reizigers te helpen met het opdoen van bijzondere herinneringen. Ik hoop u net zo enthousiast te kunnen maken!"

Kennis & reiservaring in Azië:

China, Hong Kong, Macau, Japan, Maleisië, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Vietnam en Zuid-Korea.

Fotoalbums:

ChinaTaiwan, Zuid-Korea


Joran Harryvan

Reisspecialist Azië
joran@pangeatravel.nl

''Mijn passie voor Azië heb ik al sinds mijn geboorte met mij meegebracht. Ik ben namelijk geboren in Thailand en heb daar mijn eerste anderhalf jaar gewoond. Sindsdien ben ik twee keer terug geweest in Thailand voor vakantie. Om nog meer van mijn geboorteland en Azië te weten te komen, heb ik in 2019 een exchange programma gevolgd in Bangkok. Hier heb ik 5 maanden gestudeerd en ontdekte ik enorm veel over Thailand en haar prachtige cultuur. Na mijn exchange besloot ik om meer van Azië te ontdekken en heb ik gereisd door Laos, Cambodja en Vietnam. Daarnaast ben ik tijdens mijn studie (Management Toerisme, NHTV) op studiereis geweest naar Singapore en Bali.

Naast mijn Azië ervaring heb ik ook stage gelopen in Zuid-Afrika. Hier heb ik 5 maanden lang mogen genieten van de schoonheid van Kaapstad en omgeving. Al vanaf het begin van mijn toerisme studie wist ik al dat het mijn droom is om reisspecialist van Azië te worden. Met mijn gevarieerde Azië ervaring en liefde voor dit continent, hoop ik namens PANGEA Travel zo veel mogelijk mensen te kunnen inspireren om dit prachtige continent te ontdekken''.

Kennis en reiservaring in Azië:

Cambodja, Dubai, Filipijnen, Indonesië (Bali), Laos, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam.


Sylvia van der Ley

Reisspecialist Azië
sylvia@pangeatravel.nl

"Mijn eerste verre reis was naar Sri Lanka en ik werd meteen verliefd op het land. Destijds heb ik mijn voorkeur voor Azië al ontwikkeld en inmiddels ben ik in de meeste landen van Azië geweest. Ik heb 40 jaar ervaring in de reiswereld en werk nog steeds met veel enthousiasme. Het geeft zoveel voldoening als klanten weer terug komen en een geweldige vakantie hebben gehad!"

Kennis en reiservaring in Azië:

Indonesië, Japan, Malediven, Maleisië, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.


Michel Polak

Junior reisspecialist Azië en Latijns-Amerika
michel@pangeatravel.nl

"Als kind was mijn favoriete boek de Bosatlas. Het was toentertijd een sport geworden om de hoofdsteden van alle landen te kunnen benoemen. Vandaag de dag, zo een 25 jaar later is hier eigenlijk niet veel aan veranderd. Inmiddels heb ik wereldwijd al aardig wat landen bezocht en blijf ik nieuwsgierig naar nieuwe plekken en culturen. Inmiddels heb ik de Bosatlas ingeruild voor eigen reisverhalen. Een vraag die veel wordt gesteld: welk land vind je het mooist? Eerlijk gezegd heb ik daar geen antwoord op, er zijn namelijk zoveel mooie plekken op de wereld. Het ‘onderweg’ zijn van plek naar plek is wat reizen voor mij zo bijzonder maakt, het liefst met eigen vervoer en zo nu en dan een slecht wegdek. Op deze manier kom je dan langs plekken die nog authentiek zijn en je het echte leven van het land ervaart. Als ik mag kiezen, dan kies ik voor natuur en avontuur en hoe groener het land, des te beter. Azië in zijn geheel trekt mij enorm, in alle geuren en kleuren. Misschien nog wel beter is de Aziatische keuken! Goed, genoeg voor nu. Graag help ik jullie met jullie nieuwe reis en reisverhalen voor later!"

Kennis & reiservaring in Azië:

Cambodja, Colombia, Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Panama, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.


Janne Peelen

Junior reisspecialist Azië
janne@pangeatravel.nl

"Vanaf jongs af aan heb ik al een passie voor reizen. Ik ging met mijn ouders altijd op vakantie naar Frankrijk. Door de jaren heen heb ik heel wat Europese bestemmingen mogen ontdekken. Na de middelbare school reisde ik voor het eerst in mijn eentje naar Nieuw-Zeeland. Door deze ervaring is mijn passie voor reizen alleen maar groter geworden, waardoor ik besloot om Tourism Management te studeren. Na mijn afstuderen heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Azië en werd ik meteen enthousiast. Van het gestructureerde Japan, naar Thailand en Indonesië, wat een culturele verschillen. Tijdens mijn reis heb ik mooie ervaringen opgedaan, zoals het bezoeken van Mt. Fuji, het behalen van mijn duikbrevet en het beklimmen van de Mt. Bromo en Ijen. Ik hoop in de toekomst nog veel meer bestemmingen te mogen bezoeken en nieuwe ervaringen op te doen, zodat ik u kan helpen bij het plannen van uw droomreis!"

Kennis & reiservaring in Azië:

China, Indonesië, Japan, Taiwan,Thailand en Zuid-Korea.


Sanne van der Kooij

Junior reisspecialist Azië
sanne@pangeatravel.nl

"Als klein kind was ik altijd al geïnteresseerd in andere landen en culturen. Mijn liefde voor reizen groeide dan ook steeds meer en dat is ook een van de redenen dat ik voor de opleiding ‘Tourism Management’ had gekozen. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd over het toerisme en alles eromheen en heb ik onder andere een bijzondere studiereis mogen maken naar Gambia. Hierdoor werd ik steeds nieuwsgieriger naar verre bestemmingen. Mijn vader is in deze tijd twee keer naar Thailand geweest om daar ons familielid te bezoeken. Toen hij weer thuis kwam met alle verhalen en foto’s dacht ik alleen maar, dit wil ik ook! Tijdens mijn stage heb ik onder andere een reisprogramma mogen creëren naar Vietnam en kwam dit land als eerst op mijn bucketlist. Na mijn studie heb ik deze eindelijk kunnen afstrepen. In Vietnam ben ik van Noord naar Centraal en van Centraal naar Zuid gereisd. Hierdoor heb ik veel verschillende en mooie plekken kunnen ontdekken en is mijn nieuwsgierigheid naar de rest van Azië alleen maar meer gegroeid. Er zijn daarom zeker veel landen toegevoegd aan mijn lijstje. Inmiddels heb ik ook al een bezoek mogen brengen aan Maleisië en Singapore. Bij PANGEA Travel kan ik mij dan ook bezighouden met hetgeen wat mij plezier geeft en kijk ik ernaar uit om u te helpen bij het verzorgen van een prachtige reis."

Kennis & reiservaring in Azië:

Maleisië, Singapore en Vietnam.


Esther - foto: Masha Bakker

Esther van den Berg

Teammanager Afrika
esther@pangeatravel.nl

"Mijn eerste verre reis was naar Thailand. Sindsdien is het reizen in mijn bloed gekropen. Door studiereizen en privéreizen heb ik de laatste jaren veel reiservaring opgedaan. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en hierdoor al van veel mooie plekjes op de wereld mogen genieten. Ik krijg vaak de vraag welk land het mooiste is, maar hierop kan ik geen antwoord geven. Elk land is uniek! Maar als iemand vraagt naar de ultieme safari ervaring, dan zeg ik volmondig Botswana! Er zijn veel verschillende safari mogelijkheden; een tocht per mokoro, een wandelsafari en natuurlijk een safari per open jeep. Zuid-Afrika is de laatste bestemming die ik onlangs weer heb bezocht. Samen met mijn man en kinderen hebben we dit afwisselende land per huurauto verkend. Onvergetelijk! Vanuit mijn eigen reiservaringen kan ik voor u met veel plezier een (familie)reis op maat maken, zodat u zelf een van onze prachtige bestemmingen kunt ontdekken."

Kennis & reiservaring in Afrika:

Botswana, Kenia, Mauritius, Namibië, Réunion, Seychellen, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

fotoalbums:

BotswanaMauritius, NamibiëOegandaRéunion, SeychellenTanzania & Zanzibar en Zuid-Afrika.


Martijn - foto: Masha Bakker

Martijn Visscher

Reisspecialist Afrika
martijn@pangeatravel.nl

"In de afgelopen jaren heb ik verschillende reizen naar Afrika mogen maken. Een favoriete reisbestemming heb ik niet. Het is voor mij onmogelijk om een favoriet te benoemen. De diversiteit aan dieren en de prachtige landschappen doen me in ieder land weer versteld staan. De migratie in Kenia en Tanzania was een van de hoogtepunten! Maar oog in oog staan met een gorilla in Rwanda, vluchten per light aircraft in Botswana en zelf rijden door het Kruger Park in Zuid-Afrika waren ook onvergetelijk. Lekker ontspannen bij de lodge en het wild observeren dat komt drinken bij de waterpoel, dat is voor mij pas genieten! Mijn kennis zal ik gebruiken om een reis voor u samen te stellen die geheel aansluit op uw persoonlijke wensen."

Kennis & reiservaring:

Abu Dhabi, Botswana, Doha, Dubai, Kenia, Madagaskar, Mauritius, Mozambique, Namibië, Oeganda, Réunion, Rwanda, Seychellen, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Fotoalbums:

BotswanaKeniaMadagaskarMaleisië/SabahNamibiëOegandaTanzania (noord), Tanzania (zuid)SeychellenZambiaZuid-Afrika


Luc den Ottelander

Reisspecialist Afrika - Azië
luc@pangeatravel.nl

''Van jongs af aan had ik, na het zien van talloze documentaires, de droom om de uitgestrekte savannes van het Afrikaanse continent met eigen ogen te zien. Toen ik in 2014 voor de eerste keer afreisde naar Zuid-Afrika wist ik het zeker: ik ben besmet het met Afrika-virus. Glooiende wijnlanden, ongerepte natuurgebieden, levendige steden en een warme, gastvrije bevolking; er is zoveel te zien en te ondernemen!

Inmiddels heb ik ook Namibië, Botswana en Zimbabwe bezocht en elke reis brengt prachtige herinneringen met zich mee. Luipaarden spotten in Kruger, het beklimmen van zandduinen in de Sossusvlei, een mokorotocht in de uitgestrekte Okavango Delta en versteld staan van de indrukwekkende Victoria Falls. U leest het al: Afrika is voor mij speciaal. Naast mijn passie voor Afrika heb ik mijn pijlen nu ook op Azië gericht, met recentelijk een bezoek aan India en Sri Lanka bovenaan het lijstje. Er valt nog zoveel te ontdekken!

Bij PANGEA Travel werk ik op de Afrika- en Azië afdeling en help ik, samen met mijn collega’s, u graag verder om uw droomreis werkelijkheid te laten worden''.

Kennis en reiservaring:

Botswana, Dubai, India, Kenia, Malediven, Maleisië, Mauritius, Namibië, Oeganda, Sri Lanka, Tanzania, Zimbabwe en Zuid-Afrika.


Valentina Martinez

Reisspecialist Latijns-Amerika
valentina@pangeatravel.nl

"Na mijn economische studie aan de Universiteit van Stockholm heb ik besloten om naar Spanje te gaan om mijn Spaans te verbeteren. Door mijn (Spaanssprekende) Panamese vader heb ik veel over de taal, cultuur, muziek en mensen in Latijns-Amerika geleerd en daar altijd veel interesse in blijven houden. Ik kan me goed herinneren, als klein kind, de eerste keer dat ik de verschillende nieuwe geluiden van Panama hoorde, de kleurrijke vogels zag en de geur van de Panamese grond rook. Voor altijd in mijn 'mind & soul' geprint! Dat heeft geleid tot vele reizen naar meerdere landen in Latijns-Amerika, waar ik mijn kennis en ervaringen steeds verder heb opgebouwd. Er is daar zo veel te zien en te ontdekken! Met veel plezier ben ik nu onderdeel van het Latijns-Amerika team van PANGEA Travel! Ik hoop dat ik u net zo nieuwsgierig kan maken als ik als kind al was, en u met mijn passie over dit magische werelddeel verder weet te inspireren. Ik sta graag voor u klaar om u te helpen met een mooie rondreis in Latijns-Amerika te plannen, zodat ook ú dit werelddeel kunt ontdekken!"

Kennis & reiservaring in Latijns-Amerika:

Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia en Panama.


Inez

Inez Staring

Support
inez@pangeatravel.nl

"Het moment, dat na een lange vlucht de deur van het vliegtuig wordt geopend en je voor het eerst de warme lucht van je bestemming voelt, de andere geuren ruikt, de kleuren ziet? Dat moment, dat alles nog open ligt, een nieuwe wereld om door jou ontdekt te worden? Dat is voor mij het ultieme gevoel van reizen. Heerlijk! Ik heb al veel landen en culturen in de wereld mogen ontdekken, allemaal bijzonder op hun eigen manier. Een paar favorieten: Het eiland Bali met haar vriendelijke bevolking en prachtige natuur, vergeet de onderwaterwereld bij Menjangan Island niet! Fietsen door Bangkok, een mengeling van smalle straatjes en prachtige jungle. En niet te vergeten Vietnam: De stad Hanoi en het mysterieuze Halong Bay, eenmaal daar geweest, wil je ooit weer terug. Dat ik van reizen mijn vak heb kunnen maken, daar ben ik nog iedere dag blij mee. Met ruime ervaring in verkoop van reizen wereldwijd, heb ik uiteindelijk mijn voorliefde ontdekt voor het creëren van maatwerkreizen. Maatwerk = PANGEA Travel en ik werk dan ook met veel plezier op de afdeling support. Samen met mijn collega's help ik u graag met de voorbereidingen voor uw volgende reis!"


Daphne - foto: Masha Bakker

Daphne van Niersen

Support
daphne@pangeatravel.nl

"Met mijn ouders gingen we vroeger altijd op vakantie naar Oostenrijk. Al vroeg wist ik dat ik meer wilde zien van de wereld. De keuze voor een toeristische opleiding was voor mij dan ook een hele logische. In totaal werk ik al ruim 25 jaar in de reiswereld. In de loop van de jaren heb ik al veel mooie reizen gemaakt. Toen ik de mogelijkheid kreeg om reizen op maat te creëeren, merkte ik dat dat mij nóg meer voldoening gaf.Ik werk bij PANGEA Travel op de afdeling Support waar we u graag helpen met het verzorgen van uw volgende droomreis!"


Niels Bulten

Support
niels@pangeatravel.nl

"Mijn oom zei altijd “reizen is de beste leerschool die je kan krijgen” en daar is niks aan gelogen. Mede dankzij hem ben ik erachter gekomen dat reizen echt mijn passie is en daarom had ik geen enkele twijfel toen ik mij inschreef voor de toeristische opleiding Travel & Hospitality. Ik heb op mijn 22 jarige leeftijd al veel mooie landen mogen zien (voornamelijk nog in Europa), maar ik heb een enorme bucketlist van bestemmingen die ik nog graag wil bezoeken in Azië en Afrika. Bijzondere interesse heb ik in Vietnam vanwege de unieke cultuur en vriendelijke bevolking en Zuid-Afrika wegens de vele nationale parken en bijzondere wildlife. Het werken in de reiswereld geeft mij veel voldoening en op de afdeling support werk ik dan ook met veel plezier samen met mijn collega’s aan uw volgende reis!"


merel - medewerker

Merel van Weelden

Marketing
merel@pangeatravel.nl

"Mijn liefde voor reizen begon acht jaar geleden in Azië en sindsdien ben ik drie keer teruggegaan, met Bali als een speciale plek in mijn hart. Tijdens mijn reis heb ik mooie ervaringen opgedaan, van het zwemmen met dolfijnen en manta's, het bezoeken van de mooiste stranden tot het beklimmen van Mount Batur bij zonsopgang. Elke keer als ik over Azië praat, dan praat ik vol enthousiasme en probeer ik iedereen te vertellen hoe mooi het daar is.

Tijdens mijn laatste reis, een vier maanden durende stage op Bali, werd ik niet alleen verliefd op de bestemming, maar ontdekte ik ook dat mijn passie in de marketing ligt. Als onderdeel van het team bij PANGEA Travel, breng ik mijn passie voor marketing samen met mijn liefde voor reizen.

Dagelijks hoor en zie ik de prachtige verhalen van zowel reizigers als collega's. Hierdoor zijn er velen bestemmingen aan mijn lijst toegevoegd. De mooie beelden en verhalen die ik hier tegenkom, wil ik graag met u delen om u te inspireren voor uw volgende droomreis!"