India

Windamere Hotel - Darjeeling


In de 19e eeuw had het huidige Windamere Hotel de functie van een knus pension voor Engelse en Schotse theeplanters in opleiding. Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd het pension omgetoverd in een hotel. Het Windamere Hotel staat sinds de oprichting bekend om zijn unieke sfeer en charme. Het is voor lange tijd het onderwerp geweest voor tal van toonaangevende verhalen in de internationale media. Het hotel wordt ook wel het ‘Heritage Hotel van de Himalaya’ genoemd, en dat is niet voor niets. Vanuit het Windamere Hotel kunt u namelijk optimaal genieten van het uitzicht op de hoogste bergtoppen ter wereld. Het Windamere Hotel biedt verblijven aan die verdeeld zijn over twee vleugels, namelijk ‘The Windamere Wing’ en ‘The Snuggery Wing’. De suites en cottages van ‘The Windamere Wing’ zijn ingericht in de periode van 1800 tot 1947. Deze vleugel is uitermate geschikt voor gasten die van traditie houden en opzoek zijn naar de koloniale sfeer en het comfort van een vervlogen tijdperk. Geniet u liever van moderne voorzieningen, dan kunnen wij een verblijf in ‘The Snuggery Wing’ aanraden. Als gast van het Windamere Hotel kunt u onder meer gebruikmaken van het internet, de roomservice, het restaurant, de loungebar en de beautysalon.India - vooraanzicht van Windamere Darjeeling
India - kamer in Windamere Darjeeling
India - terras van Windamere Darjeeling

Hotels India


Agra
Alleppey
Aurangabad
Bandhavgarh National Park
Bera
Bhubaneswar
Bikaner
Chennai
Cochin
Darjeeling
Delhi
Gangtok
Ghanerao
Goa
Jaipur
Jaisalmer
Jispa
Jodhpur
Kanha
Karauli
Kaziranga National Park
Khajuraho
Khejarla
Kolkata
Kovalam
Kumarakom
Ladakh
Madurai
Mahabalipuram
Mandawa
Mararikulam
Mumbai
Munnar
Nagarhole National Park (Kabini)
Nashik
Periyar
Pollachi
Pondicherry
Pune
Pushkar
Ranthambore
Sasan Gir
Sunderbans National Park
Trivandrum
Udaipur
Varanasi

Reiservaringen

 • Een fascinerend chaotisch land met bijzondere mensen

  lees meer
  -
  Peter en Wiecher van Lingen
 • Je vraagt je af met wie we de volgende keer op reis gaan?

  lees meer
  -
  Marijke Berkenbosch
 • Het is Pangea ook nu weer gelukt ons een prachtige reis te laten maken.

  lees meer
  -
  Familie Floot
 • Zonder al jouw hulp was de reis niet zo’n groot succes geworden

  lees meer
  -
  Studiereis Charaka Universiteit Twente

Tip: heerlijk vegetarisch eten en genieten van het uitzicht in Madurai

Houdt u van lekker vegetarisch eten? Probeer dan eens het eenvoudige restaurant op het dakterras van het Supreme Hotel. Naast de goede keuken, kunt u ook nog genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Tip: boottocht op het Periyar Meer

Erg leuk is om een boottocht te maken op het Periyar Meer; het hart van het park. Vanuit de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u kans om o.a. olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien. Een interessante activiteit voor de natuurliefhebber.

Tip: de geluid- en lichtshow in Madurai

Wilt u een leuke invulling van de avond in Madurai? Woon dan 's avonds een geluids- en lichtshow bij in het Tirumalai Nayak paleis (1830-1930 uur).