Menu

Zambia

Zambia reizen

“Op safari gaan is onze grootste passie. Zambia trok nu onze aandacht. We willen graag op safari maar dan in een land dat niet zo populair is als Tanzania of Zuid-Afrika. We willen gewoon veel wildlife zien, weinig toeristen tegenkomen en genieten van het pure Afrika.”

Tijdens de Zambia reizen van PANGEA Travel kunt u zeker zijn van een unieke en onvergetelijke safari-ervaring in een onbedorven safariland. Wat reizen naar Zambia zo bijzonder maakt is, naast de indrukwekkende natuur, het aanbod van activiteiten. Naast gewone gamedrives maakt u avondsafari’s, kunt u deelnemen aan een kanotocht over de Zambezi, gaan vissen en zelfs te voet op safari gaan. En dit alles in safarigebieden waar relatief weinig toeristen komen. 

Op het gebied van wildlife en landschappen behoort Zambia absoluut tot de top van safaribestemmingen binnen Afrika. Wees getuige van de dagelijkse uitdagingen van het wild in hun zoektocht naar water en voedsel. Met name in droge seizoen kunt u getuige zijn van de spanningen tussen prooi en roofdier, die zich voor u afspelen zoals in een natuurfilm. Veel wild vindt u in het  South Luangwa National Park. Het waterrijke gebied van Lower Zambezi geeft naast gamedrives ook mogelijkheden om te kanoën of te vissen op de Zambezi Rivier. Natuurlijk zijn de indrukwekkende Victoria Falls, als u deze nog niet heeft bezocht, een must tijdens een rondreis door Zambia.

PANGEA Travel organiseert al jaren reizen naar Zambia. We kennen de bestemming uit eigen ervaring en adviseren u met plezier over de onvergetelijke safarimogelijkheden door Zambia. Tijdens het samenstellen van onze Zambia reizen bekijkt PANGEA Travel de actuele aanbiedingen en acties van accommodaties binnen uw reisperiode. Zo bent u zeker van de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Voor wie is een reis naar Zambia een aanrader en waarom?
  • De Afrika reiziger die op zoek is naar een ‘next level safari-ervaring’. Tijdens onze reizen naar Zambia maakt u naast gamedrives ook wandelsafari’s en tochten per kano. U komt dus op een andere manier dichtbij het wild en moet daarom niet bang zijn aangelegd. Natuurlijk worden alle activiteiten gedaan onder professionele begeleiding. De meeste camps hebben geen hekken, dus het wild kan op ieder moment van de dag in het camp komen.
  • De reiziger die ook even een paar dagen ‘off the grid’ wil of kan zijn. In sommige bush camps heeft u geen beschikking over wifi of telefoonnetwerk. Ook een televisie is niet aanwezig. Tijdens een reis naar Zambia heeft de natuur de hoofdrol!
  • Zambia is geen budgetbestemming en een ruim budget is nodig om een safari te maken. U leest meer over het prijsniveau in Zambia in onze blog Zambia reizen, een blik op de prijs'.
  • De luxe reiziger zal tijdens een reis in Zambia genieten van kleinschalige accommodaties, fraaie locaties, uitstekende gerechten en een uitmuntend level aan service en comfort. Deze luxe betekent alleen niet overal ligbaden, een plunge pool of ruime kamer. Het kan zich ook vertalen in een relatief eenvoudig bush camp op een afgelegen locatie. Wij selecteren uiteraard in overleg met u de juiste accommodatie.
Het vooraf bepalen van reisdata helpt PANGEA Travel om te zoeken naar beschikbaarheid en het verkrijgen van de beste prijs. Past een van onze Zambia reizen bij u, of wenst u een reisplan op maat te ontvangen, dan staat ons team voor u klaar.
 

Zambia specialist Martijn aan het woord

''Als ervaren safari-ganger heeft Zambia al mijn verwachtingen overtroffen! De safari-ervaring is hier van een heel ander niveau. In Zambia verbleef ik op afgelegen locaties, middenin de nationale parken. Het verblijf in de natuur staat écht centraal en de hoeveelheden wild zijn dan ook ongekend! Andere reizigers zag ik zelden. Wij bleven uren kijken naar een roedel wilde honden en tegen schemer volgden we enkele jagende leeuwen. Olifanten en ander wild liet zich overdag zelfs in en om de lodge zien. Het kleinschalige karakter van de lodges, en het uitstekende eten, dragen absoluut bij aan een onvergetelijke safari.''

Heeft u vragen over Zambia? Vraag het onze Zambia specialist MartijnDe hoogtepunten van een reis naar Zambia
Zambia is een schitterende bestemming als het gaat om haar natuur en wildlife. Een waar paradijs voor de beleving van het 'échte Afrika'. De Zambia reizigers prijzen het land vooral om een aantal redenen.
  • Een rondreis door Zambia staat voor comfort en kwaliteit
  • Bijna alle lodges en camps zijn duurzaam opgebouwd en gerund
  • U beleeft in de nationale parken 'documentaire-achtige' natuurbeelden
  • De vogelliefhebber heeft een grote kans op het zien van unieke en zeldzame vogels
  • Zambia wordt, door de exclusiviteit, relatief weinig bezocht door toeristen