Zambia Air Safari

routekaart Zambia Air Safari

Ontdek het prachtige safariland Zambia vanuit de lucht! U start de reis in het South Luangwa National Park. De aantallen wilde dieren die hier voorkomen zijn ronduit indrukwekkend. Tijdens uw verblijf maakt u niet alleen safari’s per jeep maar ook een wandelsafari staat op het programma. Voor natuurliefhebbers een activiteit om nooit te vergeten. Per light aircraft vliegt u naar het Lower Zambezi National Park dat met name bekend is vanwege de kanosafari’s. Nog een laatste vlucht naar Livingstone waar de reis word afgesloten met de machtige Victoria Watervallen. U heeft hier volop de tijd om dit natuurwonder te aanschouwen. Een prachtige safarireis langs het beste van wat Zambia u te bieden heeft.

Reisduur: 10 dagen
Lusaka - South Luangwa - Lower Zambezi National Park - Livingstone Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar de accommodatie. Lusaka is de hoofdstad van het land en is een snel groeiende stad. Het is wijds opgezette stad, waardoor het centrum beschikt over brede lanen. Het is een levendige stad met vele lokale markten, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lusaka gebracht, voor de lokale vlucht naar Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park. Nadat u geland bent, wordt u verwelkomd en vervolgens naar de accommodatie gebracht. Per overnachting zijn twee safari-activiteiten inclusief. 
Dag 3 South Luangwa National Park
Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken ter wereld. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag staat compleet in het teken van safari-activiteiten in het park.
Dag 4 South Luangwa National Park
Vandaag staan twee safari-activiteiten op het programma door het park. De middag safari start om ca. 16:00 uur en duurt ongeveer tot 20:00 uur. Een deel van de safari vindt dus in het donker plaats. Met een schijnwerper op de auto gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring!
Dag 5 South Luangwa NP - Lower Zambezi NP
Na het ontbijt rijdt u door het park richting de airstrip voor een binnenlandse vliegreis naar Lusaka. Na aankomst wordt u verwelkomd en rijdt u in zuidelijke richting in circa drie uur naar het Lower Zambezi National Park. In de namiddag staat de eerst safari-activiteit op het programma.
Dag 6 Lower Zambezi National Park
Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi maar ook haar verschillende zijkanalen zorgen ervoor dat er volop water aanwezig is in het park waar de flora en fauna volop van profiteert. Zo kunt u kuddes olifanten vinden waarvan de aantallen in de tientallen op kan lopen. De rivier is meteen ook een barrière voor het grotere wild waardoor de wildconcentratie groot is. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden. Tijdens uw verblijf zijn twee safari-activiteiten per overnachting inbegrepen.
Dag 7 Lower Zambezi National Park
Vandaag gaat u samen met een gids op zoek naar de verschillende soorten wild die in het Lower Zambezi National Park leven. Het grote wild is volop aanwezig zoals olifanten en buffels die regelmatig te vinden zijn op een de eilandjes in de Zambezi Rivier. Ook de antilopen zijn goed vertegenwoordigd. Zo leven er kudu, waterbokken, zebra’s en duikers. Eigenlijk de enige grote zoogdieren die ontbreken zijn de giraffe en neushoorn. In het park leven verder maar liefst 350 verschillende soorten vogels. Een vogelliefhebber komt hier dus zeker aan zijn trekken.
Dag 8 Lower Zambezi National Park - Lusaka - Livingstone
Deze morgen rijdt u terug naar de luchthaven van Lusaka. U heeft een binnenlandse vlucht naar Livingstone waar u bij aankomst wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend wordt u naar de accommodatie gebracht voor de overnachting. Livingstone is de toegangspoort tot de wereldberoemde Victoria Falls. De Victoria Falls zijn de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook een bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 9 Livingstone
Dag ter vrije besteding in Livingstone. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd, zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of meer extreme activiteiten zoals raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.

Tip: bent u van plan om ook de Zimbabwe kant van de watervallen te bezoeken, koop dan een combinatie visum.
Dag 10 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt heeft u de morgen nog ter vrije besteding. Op tijd wordt u opgehaald en vervolgens naar de luchthaven van Livingstone gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Lusaka - South Luangwa v.v. / Lusaka - Livingstone
 • luchthavenbelasting
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)


Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert naar de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (januari t/m mei, vanaf € 3.795 per persoon). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (juni) is vanaf € 4.095 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 4.295 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend. bekijk meer

Accommodatieinklappen

restaurant - Flat Dogs Camp - South Luangwa - Zambia
Flatdogs Camp - South Luangwa
incl. maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Net buiten het South Luangwa National Park bevindt zich Flatdogs Camp. Het camp ligt op een prachtige locatie in een bos, aan de oevers van de Luangwa rivier. De accommodatie beschikt over verschillende kamertypen. Zo zijn er de luxe chalets, de Jackelberry Treehouse en luxe safari tenten. De chalets hebben allen een eigen veranda vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rivier. De Jackelberry Tree House is geschikt voor 8 personen en is een volledig ingericht huis met keuken. De safari tenten zijn te vinden in de schaduw van Mahogany bomen. Ze zijn in traditionele stijl ingericht en hebben ensuite badkamer. De activiteiten die vanuit het Flatdogs Camp worden georganiseerd zijn onder andere voertuigsafari’s en wandelsafari’s die worden begeleid door volledig gekwalificeerde gidsen. De voertuigen voor de safari’s zijn volledig uitgeruste 4x4 voertuigen met radio's zodat ze in contact blijven met elkaar. Nacht safari’s zijn mogelijk op verzoek.

Kanyemba Lodge - Lower Zambezi
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Midden in de Afrikaanse ‘bush’ in de lower Zambezi ligt de Kanyemba Lodge. De lodge is kleinschalig opgezet waardoor je niet wordt omringd door hordes andere toeristen. Verblijf is mogelijk in een van de rondavels. Deze beschikken allemaal over een privé terras, waar u kunt genieten van de prachtige natuur en de bijzondere ‘safari’ geluiden. De zonsondergangen zijn er vaak adembenemend. Voor gezinnen en families beschikt de Kanyemba Lodge tevens over een family chalet. Daarnaast is er het gelijknamige eilandje Kanyemba, waar nog vier chalets staan. Een weelde van luxe, maar gebouwd met veel respect voor de natuur en de geschiedenis van het eilandje. Tijdens het verblijf kunnen gasten een verfrissende duik nemen in het zwembad. Qua activiteiten biedt de Kanyemba Lodge een ruime keuze. Naast de gebruikelijke safari’s per 4x4, kano of te voet kunt u bijvoorbeeld een nabijgelegen bananenplantage bezoeken, een vistocht maken of de lokale bevolking ontmoeten in een dorpje verderop.

zwembad - Maramba River Lodge - Livingstone - Zambia
Maramba River Lodge - Livingstone
incl. ontbijt
De Maramba River Lodge is de lodge die zich het dichtste bij de Victoria Watervallen aan de Zambiaanse kant bevind. De lodge ligt op nog geen 4 kilometer van de watervallen in het Mosi-o-Tunya National Park aan de Maramba rivier. Vanuit de bar en lounge van de lodge is er dan ook een prachtig uitzicht over de rivier waar de lodge haar naam aan dankt. Dankzij deze ligging aan de rivier wordt de lodge regelmatig bezocht door het lokale wild waaronder olifanten. De kamers in de lodge bestaan uit drie typen namelijk de relatief eenvoudige safaritenten, mooie chalets en tot slot de luxe safaritenten. Het zwembad maakt het plaatje compleet. Vanuit de lodge worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan; bootsafari’s, kanosafari’s, wandelsafari maar ook bootcruises, vissen of een bezoek aan een lokaal dorp. De Maramba River Lodge is een uitstekende 3 sterren keuze voor uw verblijf in Livingstone.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zeer mooie reis door het meest unieke en onontdekte safariland ter wereld.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur.
 • Twee belangrijke nationale parken zijn opgenomen; South Luangwa National Park en Lower Zambezi National Park.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Zambia

 • “Wij kunnen terugkijken op een zeer mooie reis”

  lees meer
  -
  Jan en Marco Roodbol
 • “Het was een reis met een gouden randje!”

  lees meer
  -
  Gezelschap Vorstenbos
 • “Het waren fantastische 14 dagen!”

  lees meer
  -
  Loes & Antoine Soffers
 • “Zambia is een fijn land, met vriendelijke en behulpzame mensen.”

  lees meer
  -
  Jules Vos & Nynke Postma


print deze reisterug naar het overzicht