Menu

Zambia Safari & Lake Malawi

Deze rondreis is voor de reiziger die zowel van actief als ontspanning houdt. De reis begint met een eerste safari in het Kafue National Park. Daarna vliegt u vanaf Lusaka naar het South Luangwa National Park. Dit park is een van Afrika’s best bewaarde safari geheim. Een uitgestrekt park waar u tijdens de gamedrives vele soorten wild tegen kunt komen zoals luipaarden, olifanten en buffels. U verblijft in verschillende safari lodges om zo een goede indruk te krijgen van dit fantastische nationale park. Vervolgens gaat de reis naar Lake Malawi. Bij dit immense meer kunt u heerlijk ontspannen en genieten van zon, kristalhelder water en verlaten stranden.

Reisduur: 15 dagen

Lusaka - Kafue National Park - South Luangwa National Park - Lilongwe - Lake Malawi - Likoma Island

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zambia Safari & Lake Malawi inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Combinatiereis van safari en ontspanning in Malawi.
 • Verblijf in drie verschillende safari lodges om 's werelds beste wildparken, Kafue en South Luangwa, te ontdekken.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

kaya mawa van boven 2 - Lake Malawi - Malawi
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel in Lusaka gebracht.
Dag 2 Lusaka - Kafue National Park
Na het ontbijt rijdt u vanuit Lusaka naar het Kafue National Park. Vanaf Lusaka is het nog circa vier uur naar het Kafue National Park. Dit park is het oudste en tevens grootste park van Zambia. Met een oppervlakte van bijna half Nederland is het zelfs het op een na grootste nationale park ter wereld. Ondanks dat de ligging relatief dicht bij de hoofdstad is, is het park nog redelijk rustig en (nog) niet erg toeristisch. Dit is de echte Afrikaanse wildernis!
Dag 3 Kafue National Park
Omdat het Kafue National Park zo groot is zijn er vele verschillende landschappen te vinden. De enige constante is de Kafue rivier. Het park wordt doorsneden door de Great Western Road wat meteen ook de beste toegangsweg van het park is. De weg splitst het park dus eigenlijk in een noordelijk en zuidelijk deel. Landschappelijk gezien maar ook wanneer het op wild aankomt, zijn het ook echt twee verschillende parken. Zo heeft het noordelijke deel van Kafue meer regen en is er dus meer grote vegetatie en dus ook wild. Het zuiden is landschappelijk gezien een stuk droger en gaat meer richting Kalahari woestijnachtige landschappen. Het wild is hier ook meer verspreid en dus lastiger te vinden. Vandaag gaat u wederom met een gids op zoek naar het wild in het park.
Dag 4 Kafue National Park
De dag start met een met een safari. U heeft de keuze uit een voertuig safari of een wandelsafari in het park. Ook het Kafue National Park staat bekend om haar enorme wildpopulaties. In het park leven grote kuddes rode Lechwe, Sabel en Roan antilopes maar ook hartebeest en zebra's zijn volop vertegenwoordigt. Wellicht het meest indrukwekkend zijn de grote groepen leeuwen soms tot wel 20 dieren!
Dag 5 Kafue N.P. - Lusaka - South Luangwa N.P.
Na het ontbijt transfer terug naar de luchthaven vanwaar u naar Mfuwe Airport vliegt, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie in het park gebracht. In de namiddag maakt u uw eerste safari in South Luangwa National Park.
Dag 6 South Luangwa National Park
Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag heeft u twee safari's door het park in een open safariwagen.
Dag 7 South Luangwa National Park
Ook vandaag staan wederom twee safari-activiteiten op het programma door het park. De middag safari start om 16:00 uur en duurt ongeveer tot 20:00 uur. Een deel van de safari vindt dus in het donker plaats. Met een schijnwerper op de auto gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring!
Dag 8 South Luangwa National Park
U hebt de keuze om met een voertuig op zoek te gaan naar het wild het park. Maar het is ook mogelijk om een wandelsafari te maken. Te voet gaat u onder leiding van een ervaren gids en ranger de wildernis verkennen. Wie weet komt u oog in oog te staan met een olifant! Een activiteit om niet snel te vergeten.
Dag 9 South Luangwa National Park
Het South Luangwa National Park is een groot en divers nationaal park. Om u een goed beeld te kunnen geven van het park verandert u van accommodatie. De rit naar de nieuwe accommodatie is eigenlijk al een safari, waarbij er onderweg volop gelegenheid is om te stoppen voor foto's.
Dag 10 South Luangwa National Park
Wederom staan er twee activiteiten op het programma. Tussen de safari's door hebt u tijd om te ontspannen.
Dag 11 South Luangwa N.P. - Lilongwe - Lake Malawi
Na het ontbijt wordt u naar Mfuwe airstrip gebracht waar u incheckt voor de vliegreis naar Lilongwe vanwaar u doorvliegt naar Likoma Island, Lake Malawi. Na aankomst op Likoma Island Malawi wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. De komende nachten verblijft u op een van Lake Malawi's mooiste eilanden. Hier kunt u bijkomen van de safari en heerlijk genieten van zon, strand en het prachtige meer.
Dag 12 Lake Malawi
Lake Malawi beslaat een vijfde van het land Malawi. Met haar afmeting van 590km lang en 85km breed is het op twee na grootste meer van het Afrikaanse continent. Het meer is onderdeel van de Great Rift Valley die loopt van Syrië in het noorden tot Mozambique in het zuiden en heeft op sommige plekken een diepte van 700m. Toch is het over het algemeen een zeer rustig meer met helder blauw water waar vele watersportmogelijkheden mogelijk zijn. Zo kunt u zeilen, kanoën, snorkelen en duiken. De stranden zijn breed en rustig, een ideale plek om te ontspannen na een indrukwekkende safari!
Dag 13 Lake Malawi
U verblijft in een mooie accommodatie gelegen aan het strand van Lake Malawi. Vanuit het hotel is het mogelijk om excursies te doen die variëren van boottochten, bezoeken aan omliggende dorpjes tot wandeltochten waarbij u vogels gaat spotten. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen bij uw verblijf.
Dag 14 Lake Malawi
Dag ter vrije besteding.
Dag 15 Lake Malawi - Lilongwe - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt wordt u naar Likoma airstrip gebracht vanwaar u een binnenlandse vlucht heeft op Lilongwe. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Lusaka - South Luangwa - Lilongwe - Likoma Island - Lilongwe
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers in Zambia en Malawi (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • lokale luchthavenbelastingen Malawi, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 7.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Pioneer Camp - Lusaka
incl. alle maaltijden
Het Pioneer Camp in Lusaka bestaat uit 11 individuele chalets en een mooie 2 slaapkamer cottages. Het camp bevind zich binnen een 25 hectare groot miombo bos waar u prachtig kunt wandelen terwijl u kunt genieten van de vele vogels die hier leven. Alle en-suite chalets hebben een veranda met een prachtig uitzicht op bos en zijn erg privé. Een groot voordeel van het camp is dat deze zich op nog geen 20 minuten van de luchthaven bevind. Na aankomst heeft u dus geen lange transfer meer. Het hoofdgebouw van het Pioneer Camp bestaat uit een open bar/restaurant en is alleen toegankelijk voor gasten van het camp. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de sfeervolle eetkamer. Een heerlijke plek om uw reis door Zambia te starten of te eindigen.

Ila Lodge - Kafue National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
De Ila Safari Lodge ligt prachtig gelegen aan de oever van de Kafue River, midden in een van Zambia's grootste National Park; Kafue. Ila Safari Lodge is de best bereikbare Lodge in Kafue National Park. Daarom is de lodge een uitstekende startpunt voor een verder bezoek aan het park.  De Ila Safari Lodge is een stijlvolle lodge en is duurzaam. Dit uit zich in het gebruik van elektrische landcruisers en solar aangestuurde safari-boten. Ila Safari Lodge is kleinschalig met maar 10 chalets, allemaal met een waanzinnig uitzicht. Vanuit het zwembad heeft u een fantastisch uitzicht over de Kafue rivier. De zeer ervaren rangers zullen u de mooiste plekjes laten zien van Kafue National Park en uiteraard kunnen zij u veel vertellen of de flora en fauna. Alle chalets zijn zeer comfortable en hebben zelfs wifi. De chalets beschikken over een en-suite badkamer met buitendouche.

Kakuli Bush Camp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Een van de eerste bush camps in South Luangwa is Kakuli Bush Camp. Door de mooie ligging op de rand van de grote rivieren heeft Kakuli een van de beste locaties in het park. Het uitzicht is schitterend en u zit midden in de natuur. Er worden walking safari's  in de omgeving gehouden en boottochten over de rivier georganiseerd. Hierdoor heeft u een nog betere ervaring van South Luangwa's wilderige natuur. Kakuli is een kleinschalige bush camp met 4 mooie traditionele tenten. Daarnaast kunt u lekker ontspannen bij de bar en lounge ruimte terwijl u geniet van de wilde dieren die aan uw zicht voorbij trekken. U kunt in alle comfort genieten van het park tijdens een geweldige ervaring in de natuur. 

Mchenja Bushcamp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Mchenja Bushcamp is vernoemd naar de boomsoort die in en rond het camp groeit. Door de vele bomen is het een schaduwrijk camp, gelegen aan de Luangwa rivier. Het camp bestaat uit vier stijlvolle tenten met een rieten dak en privé veranda met uitzicht op de rivier. Alle tenten hebben een buitendouche en bad. Het camp beschikt verder nog over een klein zwembad, waar u tijdens het heetste van de dag heerlijk kunt afkoelen. Tijdens uw verblijf hier kunt u kiezen uit verschillende safariactiviteiten; gamedrives, wandelsafari's of nightdrives. Tijdens een nightdrive wordt een spotlicht op de auto geplaatst waarmee uw ranger de dieren opzoekt die overdag niet actief zijn.

Kaya Mawa - Lake Malawi
incl. ontbijt
In ongeveer een uurtje vliegen vanuit Lilongwe bent u op Likoma Island en het schitterende Kaya Mawa. Een luxueze accommodatie gelegen op een prachtige rotsachtige plek op het eiland omringd door Lake Malawi. Deze lodge heeft als titel als een van de meest 'romantische plekken' in Afrika te zijn. Kaya Mawa is een uitstekende plek voor honeymooners en perfect als afsluiting van een rondreis met safari. Maar ook families zijn hier van harte welkom. Er zijn veel watersport activiteiten te ondernemen of u kunt in alle luxe relaxen in een van de mooie chalets. Elke kamer is zo gesitueerd dat je genoeg privacy hebt en een schitterend uitzicht over Lake Malawi. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »