Menu

Combinatiereis Botswana & Zambia

De beste safarilanden zijn samengebracht in deze bijzondere combinatiereis tussen Botswana en Zambia. De bekende Okavango Delta in Botswana kunt u per mokoro, te voet of tijdens een gamedrive verkennen. De bijzondere accommodatie in de delta wordt geheel gerund door de lokale bevolking. In het Chobe National Park staat naast een gamedrive ook een bootsafari op de Chobe rivier op het programma. Na een bezoek aan de bekende Victoria watervallen gaat de reis naar een van de beste wildparken ter wereld; het South Luangwa National Park in Zambia. Hier staan zowel gamedrive als wandelsafari’s op het programma. Kortom een safari voor de échte natuurliefhebber die het beste van Botswana en Zambia met elkaar wil combineren. 

Reisduur: 11 dagen

Maun - Okavango Delta - Chobe National Park - Livingstone/Victoria watervallen - South Luangwa National Park - Lusaka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Combinatiereis Botswana & Zambia inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Comfortabel en snel per light aircraft naar de safari-gebieden, een excursie op zich. 
 • Afwisselende safari-activiteiten waarbij u de Afrikaanse bush zowel te voet, per boot en per safariwagen ontdekt 
 • Verblijf in kleinschalige camps, midden in de natuur. 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Hoofd van hyena - Botswana
Dag 1 Maun airport - Maun
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Maun wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar uw accommodatie brengt. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 
Dag 2 Maun - Okavango Delta
Wij verzorgen de transfer terug naar de luchthaven van Maun vanwaar u een indrukwekkende binnenlandse vlucht per light aircraft maakt naar de wereldberoemde Okavango Delta. De vlucht is voor een groot deel over de delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van uw lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht vanaf uw veranda. In de namiddag staat er een eerste activiteit op het programma. 
Dag 3 Okavango Delta
De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer in het Makgadigadi meer kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat van maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het is een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro en gaat u op gamedrive. 
Dag 4 Okvango Delta - Chobe National Park
Chobe National Park, gelegen in Botswana aan de noordelijke grens met Zambia en Namibië. Deze grens wordt gevormd door de Chobe Rivier wat tevens de naam verklaart van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast enorm groot ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden. Na aankomst in uw accommodatie kunt u optioneel deelnemen aan een safariactiviteit.
Dag 5 Chobe National Park
's Ochtends staat er een gamedrive op het programma in het park. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe-rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 6 Chobe - Kasane - Livingstone
U heeft een transfer (op indeling) van Kasane naar Livingstone in Zambia. Na aankomst in de accommodatie in Livingstone is de rest van de dag vrij te besteden. Bij Livingstone liggen de Victoria Watervallen. Deze watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 7 Livingstone
Dag ter vrije besteding in Livingstone. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 8 Livingstone - Lusaka - South Luangwa
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht. U heeft een binnenlandse vlucht via Lusaka naar de Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park, wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het camp. De transfer kan op indeling zijn met andere gasten van de lodge. Tijdens uw verblijf zijn de safari-activiteiten dagelijks inclusief. 
Dag 9 South Luangwa National Park
Vandaag staat compleet in het teken van safari-activiteiten in het park. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de accommodatie. South Luangwa National Park staat bij menig safari liefhebber bekend als een van de beste parken van Afrika. De wildconcentraties rond de Luangwa Rivier en haar oxbow lagunes zijn dan ook fenomenaal. Al het leven in de Luangwa Valley is afhankelijk van de rivier en haar zijrivieren die ontstaan in de afgelegen heuvels in het noordoosten van Zambia. De Luangwa Valley is sinds 1972 een nationaal park en heeft een oppervlakte van maar liefst 9050 vierkante kilometer. Het park vormt het leefgebied van 60 diersoorten en meer dan 400 vogelsoorten. 
Dag 10 South Luangwa National Park
U heeft wederom een dag in de Afrikaanse bush. In het droge seizoen concentreert het wild zich met name rond de rivierbedding en enkele waterholes in het park. Tijdens een gamedrive hoeft u dan ook weinig moeite te doen om veel wild te spotten. Zelfs de katachtigen en de wilde honden worden dan vaak gespot. Grote aantallen olifanten en buffels zult u zeker zien en in de rivier kijkt u uit naar krokodillen en nijlpaarden. Soorten die endemisch zijn voor de Luangwa Valley zijn de Thornicrofts Giraffe en het Cooksons Wildebeest. Ook de puku (een antilope) is bijna endemisch voor het gebied. Vogels om naar uit te kijken zijn de Western Banded Snake Eagle, Bateleur, Lillian’s Lovebirds en natuurlijk de prachtige Carmine Bee-eaters. Vanaf eind augustus tot begin december nestelen de Bee-eaters in grote aantallen in de steile oevers van de rivier. 
Dag 11 South Luangwa - Lusaka
De reis gaat terug naar de luchthaven van Mfuwe. U checkt in voor de Progflight vlucht naar Lusaka. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Botswana: Maun - Okavango Delta - Kasane per light aircraft op indeling
 • lokale vliegreizen Zambia: Livingstone - South Luangwa - Lusaka per light aircraft
 • genoemde transfers en vervoer tijdens safari-activiteiten (mogelijk op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • lokale dranken tijdens het verblijf in Bushman Plains Camp en Chobe Elephant Camp
 • genoemde safari-activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Thamalakane River Lodge - Maun
incl. ontbijt
De Thamalakane River Lodge is gelegen aan de rivier de Thamalakane, 19 km buiten Maun, op de weg naar het Moremi Game Reserve. De lodge is opgericht uit stenen en riet en is genesteld onder hoge bomen, aan de oevers van de rivier. Thamalakane River Lodge biedt een ontsnapping uit het stadje Maun. U verblijft hier in een rustige omgeving, maar met het gemak van de nabijheid van de stad. De lodge biedt zowel chalets als safaritenten aan, die onderling verschillen in luxe en faciliteiten. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van drankjes en maaltijden bij de open baren in het restaurant terwijl u geniet van spectaculaire zonsondergangen over de rivier. De gronden bieden een toevluchtsoord voor vele vogelsoorten. Om heerlijk te ontspannen en te ontsnappen aan de middaghitte is er een zwembad. Thamalakane Lodge is leuke lodge om uw rondreis door Botswana te starten of te eindigen.

Bushman Plains Camp - Okavango Delta
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Het Bushman Plains Camp ligt op een 37.000 hectare grote privé wildreservaat in de Okavango Delta. Het Bushman Plains is een zogenaamd 'mobile camp', wat betekent dat dit kampement zich vrij kan verplaatsen in het privé wildreservaat. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de waterstromen en waar de wilde dieren zich bevinden. Hierdoor ervaart u de Okavango Delta op optimale wijze! Uw verblijf is in een eenvoudige tent, maar voorzien van alle gemakken. U slaapt in een comfortabel bed en de badkamer is voorzien van toilet en een 'bucket shower'. Uw maaltijden nuttigt u in de 'mess tent', een grote gemeenschappelijke tent.

Chobe Elephant Camp - Chobe National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Bent u opzoek naar comfort midden in de natuur van Botswana? Dan is het Chobe Elephant Camp wellicht iets voor u! Het Chobe Elephant Camp is prachtig gelegen op een hoge rotsachtige heuvelrug welke uitzicht biedt op de Chobe rivier. Deze eco-vriendelijke lodge is een comfortabel toevluchtsoord in de ruige omgeving van Afrika. Het bijzondere van het Chobe Elephant Camp is dat de lodge is opgebouwd uit hetzelfde rode Kalahari zand dat u in het noordelijke gedeelte van Botswana aantreft. Tijdens een verblijf in het Chobe Elephant Camp hoeft u zich zeker niet te vervelen. Wilt u eropuit en de omgeving ontdekken? Neemt u dan uw camera en verrekijker bij de hand en maak een safari per 4x4 auto, een boottocht over de Chobe rivier, een wandeling door het omliggende Forest Reserve of maak kennis met de lokale Sibuya stam. Tussen de activiteiten door kunt u een hapje eten in het restaurant, een drankje nuttigen in de bar, een boek lezen in de lounge of verkoeling zoeken in het zwembad van het Chobe Elephant Camp. Uiteraard kunt u zich ook terugtrekken in uw kamer, welke allen beschikken over zowel een binnen- als buitendouche. De kamers zijn bovendien voorzien van een eigen veranda, vanwaar u net zoals in de openbare ruimtes kunt genieten van het uitzicht op de Chobe rivier.

The Zambezi Waterfront - Livingstone
incl. ontbijt
The Zambezi Waterfront is een eenvoudige nette accommodatie gelegen op slechts vier kilometer van de Victoria Falls aan de Zambia zijde. Vanuit deze ideale positie kunt u genieten van de vele aangeboden activiteiten. Of maak gebruik van het terras aan de rivier, de bar en het restaurant die allemaal uitkijken op de Zambezi rivier. Door de kleinschaligheid van de lodge ervaart u een knusse en gezellige sfeer. The Zambezi Waterfront beschikt over verschillende type chalets waar u uit kunt kiezen. Elke chalet heeft een eigen veranda en is gelegen in een natuurlijke omgeving aan de oevers van de Zambezi rivier. 

Flatdogs Camp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Net buiten het South Luangwa National Park bevindt zich Flatdogs Camp. Het camp ligt op een prachtige locatie in een bos, aan de oevers van de Luangwa rivier. De accommodatie beschikt over verschillende kamertypen. Zo zijn er de luxe chalets, de Jackelberry Treehouse en luxe safari tenten. De chalets hebben allen een eigen veranda vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rivier. De Jackelberry Tree House is geschikt voor 8 personen en is een volledig ingericht huis met keuken. De safari tenten zijn te vinden in de schaduw van Mahogany bomen. Ze zijn in traditionele stijl ingericht en hebben ensuite badkamer. De activiteiten die vanuit het Flatdogs Camp worden georganiseerd zijn onder andere voertuigsafari’s en wandelsafari’s die worden begeleid door volledig gekwalificeerde gidsen. De voertuigen voor de safari’s zijn volledig uitgeruste 4x4 voertuigen met radio's zodat ze in contact blijven met elkaar. Nacht safari’s zijn mogelijk op verzoek.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »