Menu

Zambia & Botswana Safari

Deze individuele reis is uitermate geschikt voor de reiziger die van minder toeristische en nog echt wilde safariparken houdt. U bezoekt het South Luangwa National Park, een van de beste wildparken ter wereld. U verblijft in een prachtig gelegen camp middenin de natuur. Via Lower Zambezi en de wereldberoemde Victoria Watervallen reistu naar Botswana. Hier bezoekt u achtereenvolgens het Chobe National Park, Moremi Game Reserve en tot slot de Okavango Delta. Een prachtige combinatiereis met het mooiste van Zambia en Botswana.

Reisduur: 16 dagen

South Luangwa - Lower Zambezi - Livingstone - Chobe National Park - Moremi Game Reserve - Okavango Delta

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zambia & Botswana Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Combinatie van de twee beste safari-landen in Afrika
 • U start de reis in South Luangwa, een van de beste wildparken in Afrika
 • Tijdens uw reis ziet u grote verscheidenheid in landschappen
 • U kunt verschillende safari-activiteiten ondernemen, zoals gamedrives, bushwalks en tochten per mokoro
bekijk meer

Dag tot daginklappen

zwembad Kasaka River Lodge - Kasaka River Lodge - Zambia
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar het hotel gebracht.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na het ontbijt volgt de binnenlandse vlucht naar het South Luangwa National Park. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie in het park gebracht. Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken ter wereld. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag staat compleet in het teken van safariactiviteiten in het park.
Dag 3 South Luangwa National Park
Vandaag staan twee safari's op het programma waarbij u op zoek gaat naar groot en klein wild dat in het park voorkomt. De safari's zijn in de morgen en in de namiddag wanneer het wild het meest actief is. Op het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen in de lodge.
Dag 4 South Luangwa National Park
Ook vandaag staat weer compleet in het teken van het maken van safariactiviteiten in het South Luangwa National Park. U heeft de keuze om met een voertuig op zoek te gaan naar het wild het park. Het is tevens mogelijk om een wandelsafari te maken. Te voet gaat u onder leiding van een ervaren gids en ranger de wildernis verkennen. Wie weet komt u oog in oog te staan met een olifant! Een activiteit om niet snel te vergete
Dag 5 South Luangwa National Park - Lusaka - Lower Zambezi NP
Na het ontbijt rijdt u door het park richting de airstrip voor een binnenlandse vliegreis naar Lusaka. Na aankomst wordt u verwelkomd en rijdt u in zuidelijke richting in circa drie uur naar het Lower Zambezi National Park. U wordt naar het camp gebracht voor drie overnachtingen.
Dag 6 Lower Zambezi National Park
Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi maar ook haar verschillende zijkanalen zorgen ervoor dat er volop water aanwezig is in het park waar de flora en fauna volop van profiteert. Zo kunt u kuddes olifanten vinden waarvan de aantallen in de tientallen op kan lopen. De rivier is meteen ook een barrière voor het grotere wild waardoor de wildconcentratie groot is. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden. Tijdens uw verblijf is er per dag een safariactiviteit inbegrepen.
Dag 7 Lower Zambezi National Park
Ook vandaag kunt u deelnemen aan een van de safari activiteiten die worden aangeboden (inclusief).
Dag 8 Lower Zambezi NP - Livingstone
Deze morgen rijdt u terug naar de luchthaven van Lusaka. U heeft een binnenlandse vlucht naar Livingstone waar u bij aankomst wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Livingstone is de toegangspoort tot de wereldberoemde Victoria Falls. De Victoria Falls zijn de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook een bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannië. 's Avonds kunt u een prachtige boottocht bij zonsondergang maken over de Zambezi rivier (optioneel). Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet.
Dag 9 Livingstone
Dag ter vrije besteding. U kunt uiteraard een bezoek brengen aan de watervallen. Rondom Livingstone worden vele activiteiten georganiseerd, zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of meer extreme activiteiten zoals raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen. Tip: bent u van plan om ook de Zimbabwe kant van de Falls te bezoeken, koop dan een combinatie visum (US$ 50).
Dag 10 Livingstone - Chobe National Park
Vandaag start uw reis in Botswana. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar het Chobe National Park gebracht, gelegen aan de noordelijke grens van Botswana en Zambia. Deze grens wordt gevormd door de Chobe rivier wat tevens de naam verklaard van het National Park. Het park is het op een na grootste wildpark van Botswana met maar liefst 11.000 vierkante kilometer. Er zijn een aantal compleet verschillende ecosystemen in het park te vinden waaronder de dichte bossen, weidse savannevlaktes, moerassen en semiwoestijn gedeeltes. Het park is naast de grote ook een park met een van de hoogste concentraties aan wild in van het continent. In het park leven onder andere olifanten, buffels, giraffen en vele soorten antilopen waaronder impala, gnoe en kudu. Ook de roofdieren zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de gamedrive kunt u oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheetah’s. In het park leven zelfs de zeldzame wilde honden. Na aankomst in uw accommodatie staat er in de namiddag een eerste safariactiviteit op het programma.
Dag 11 Chobe National Park
's Ochtends staat er een gamedrive op het programma in het park. Chobe kent een rijk wildleven en vooral de olifanten zijn goed vertegenwoordigd. De totale populatie van Botswana wordt op dit moment geschat op maar liefst 120.000 dieren! U zult dan ook bijna gegarandeerd tijdens uw gamedrives olifanten tegenkomen. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge. In de namiddag staat er een bootsafari gepland. U neemt plaats in een boot die vervolgens de Chobe-rivier afzakt op zoek naar wild. Vele soorten wild komen naar de rivier toe om te drinken waardoor u vanaf het water een uniek uitzicht heeft op de dieren. Daarnaast leven er in de rivier ook nijlpaarden en krokodillen die u tijdens de boottocht bijna zeker zult zien. De tocht eindigt tegen het begin van de avond waardoor u kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 12 Chobe National Park - Khwai Concession
Deze morgen wordt u naar de luchthaven van Kasane gebracht. Vervolgens heeft u een indrukwekkende binnenlandse vlucht per light aircraft naar Khwai Concession, grenzend aan het Moremi Game Reserve. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht per light aircraft naar het wildreservaat. Bij aankomst wordt u verwelkomd door medewerkers van de lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. Na aankomst heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan een van de vele activiteiten die door de lodge worden georganiseerd (inclusief). Zo kunt u bijvoorbeeld per traditionele kano de vele kanalen en meertjes in de omgeving verkennen. De gids die met u mee gaat kan u alles vertellen over de lokale flora en fauna. De komende nacht kunt u genieten van een heerlijke maaltijd en een indrukwekkende sterrenhemel.
Dag 13 Khwai Concession/Moremi Game Reserve
Het Moremi Game Reserve gelegen in het noordelijke deel van Botswana en bestaat sinds 1963. De totale oppervlakte van het park is maar liefst 5000km2 en bestaat uit twee compleet verschillende ecosystemen. Het eerste deel zijn de savannevlaktes en mopanebossen waar u gamedrives kunt maken waarbij u op zoek kunt gaan naar dieren zoals verschillende soorten antilopen, buffels, giraffen en zebra’s. De overvloed aan prooidieren trekt ook veel roofdieren aan zoals hyena’s, jakhalzen, leeuwen, luipaarden en zelfs de zeldzame wilde honden. In het Moremi Game Reserve leeft maar liefst 30% van de totale wereldpopulatie wilde honden. Het tweede, en tevens grootste, deel van het reservaat ligt in de beroemde Okavango Delta. De accommodaties gelegen in dit deel van het park bieden activiteiten aan als bijvoorbeeld wandelsafari’s op een van de vele kleine eilandjes. Of u gaat per traditionele kano (mokoro) de kanalen en rivieren van deze immense binnenlandse delta verkennen waarbij u onderweg kunt genieten van het rijke vogelleven van het park. Maar ook in dit deel van het park komt groter wild voor waaronder olifanten en verschillende soorten antilopen zoals lechwe en puku. De komende nacht verblijf u wederom in uw accommodatie gelegen in het savanne deel van het park.
Dag 14 Khwai Concession - Okavango Delta
De reis gaat van vandaag verder naar de wereldberoemde Okavango Delta. De vlucht is voor een groot deel over de delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van uw lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht vanaf uw veranda.
Dag 15 Okavango Delta
De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer in het Makgadigadi meer kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat van maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het is een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano.
Dag 16 Okavango Delta - Maun - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Als de tijd het toelaat heeft u deze morgen nog een laatste gamedrive waarna u naar Maun vliegt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Lusaka - Livingstone
 • lokale vliegreizen Botswana in light aircraft op indeling
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers in Zambia & Botswana (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden in Zambia
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden in Sango Camp en Moremi Crossing
 • 3 safariactiviteiten (mogelijk op indeling) tijdens verblijf Chobe National Park
 • boottocht tegen zonsondergang op de Zambezi Rivier in Livingstone
 • tour naar de Victoria Watervallen (Zambiaanse kant)
 • lokale dranken tijdens verblijf in Zambi, Sango Camp en Moremi Crossing
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • tourism development levy Botswana, US$ 30 pp (ter plaatse te voldoen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Track and Trail River Camp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Het Track & Trail River Camp is een kleinschalige accommodatie, gelegen in het South Luangwa National Park. Dit nationale park is een waar paradijs voor natuurliefhebbers vanwege de ongerepte natuur en grote verscheidenheid aan fauna. Er leven ongeveer 40 verschillende soorten zoogdieren en wel 400 vogelsoorten in het park. De accommodatie is opgericht in 2005 door twee Nederlanders. Overnachting is mogelijk in een van de comfortabele chalets of in een safari tent met uitzicht op de rivier of op de natuur. Er is veel zorg en aandacht gestoken in de sfeervolle traditionele inrichting waarbij comfort erg belangrijk is. Tijdens het verblijf zijn er diverse safari mogelijkheden. Uiteraard kunt u wild gaan spotten tijdens een gamedrive of een wandelsafari. Het Track & Trail River Camp is gespecialiseerd in fotosafari’s en u kunt ook een natuurfotografie workshop volgen. Ter ontspanning kunt u gebruik maken van de Spa, het zwembad, of de outdoor fitnessruimte. Tevens is er een bar en restaurant op het terrein aanwezig.

Kasaka River Lodge - Lower Zambezi National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Op zoek naar een authentieke en onvergetelijke safari-ervaring? Overweeg dan om de Kasaka River Lodge in uw reisplan op te nemen. Deze lodge is gelegen aan de oevers van de Zambezi rivier en wordt omgeven door het Lower Zambezi National Park en het Mana Pools National Park. Tijdens een verblijf in één van de 20 luxe tenten begeeft u zich midden in de Zambiaanse bush. Vanuit uw tent kunt u genieten van het uitzicht over de rivier en heeft u de kans om dieren als buffels, olifanten, nijlpaarden of krokodillen waar te nemen. Tevens kunt u deelnemen aan diverse activiteiten welke georganiseerd worden door de Kasaka River Lodge. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kanosafari, een trekking of vissen in de machtige Zambezi rivier? Uiteraard hoeft u zich in de lodge zelf ook niet te vervelen. Wandel door de aangelegde tuinen, neem een verfrissende duik in het zwembad of ontspan onder het genot van een drankje in de jacuzzi. ’s Avonds kunt u terwijl u uitkijkt op de sterrenhemel de avonturen van de dag bespreken bij het kampvuur van de Kasaka River Lodge.

Maramba River Lodge - Livingstone
De Maramba River Lodge is de lodge die zich het dichtste bij de Victoria Watervallen aan de Zambiaanse kant bevind. De lodge ligt op nog geen 4 kilometer van de watervallen in het Mosi-o-Tunya National Park aan de Maramba rivier. Vanuit de bar en lounge van de lodge is er dan ook een prachtig uitzicht over de rivier waar de lodge haar naam aan dankt. Dankzij deze ligging aan de rivier wordt de lodge regelmatig bezocht door het lokale wild waaronder olifanten. De kamers in de lodge bestaan uit drie typen namelijk de relatief eenvoudige safaritenten, mooie chalets en tot slot de luxe safaritenten. Het zwembad maakt het plaatje compleet. Vanuit de lodge worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan; bootsafari’s, kanosafari’s, wandelsafari maar ook bootcruises, vissen of een bezoek aan een lokaal dorp. De Maramba River Lodge is een uitstekende 3 sterren keuze voor uw verblijf in Livingstone.

Kubu Lodge - Chobe National Park
incl. alle maaltijden
Aan de oevers van de Chobe Rivier ligt de Kubu Lodge. Deze kleinschalige lodge bevindt zich nabij het Chobe National Park, net iets buiten het centrum van het stadje Kasane. Glooiende gazons met wilde vijgenbomen zorgen voor de nodige schaduw op het terrein van de lodge. Dit is tevens het leefgebied van de zeldzame Chobe bushbuck. Vanuit het restaurant heeft u zicht op de Chobe rivier. De lodge bestaat uit rietgedekte chalets op palen met volledige en-suite faciliteiten. De chalets zijn gelegen tussen de bomen en bieden daardoor geen zicht op de rivier. De belangrijkste lodge faciliteiten zijn een bar, restaurant, curiosa winkeltje en een zwembad. Er is ook een natuurpad voor enthousiaste vogelspotters. De lodge biedt activiteiten die kunnen bestaan uit gamedrives in het Chobe National Park, boottochten op de Chobe rivier en dagtochten over naar Victoria Falls. Tip: Op het terrein van de Kubu Lodge bevindt zich een weeshuis en kinderdagverblijf. Hier kunt u kennis maken met de lokale kinderen.

Sango Safari Camp - Khwai Concession
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Sango Safari Camp ligt in de schaduw van de bomen met een schitterend uitzicht over de Khwai Rivier, op de grens van Moremi Game Reserve. Sango Safari Camp is goed uitgangspunt om safari's te maken in zowel de Khwai Concession als in Moremi Game Reserve. Het tented camp is kleinschalig en heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Vroeg reserveren wordt daardoor aanbevolen. Sango Camp heeft zijn naam te danken aan de Sango familie, de oorspronkelijke inwoners van de Khwai Concession, en tevens mede-eigenaren. Tijdens een verblijf in het camp kunt kennis maken met hun cultuur. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals wandelsafari's, tochten per mokoro en gamedrives.

Moremi Crossing - Moremi Game Reserve
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Moremi Crossing is gelegen op een eiland genaamd Ntswi in de Okavango Delta. Om bij het camp te komen zult u over de Delta moeten vliegen waarbij u tijdens de vlucht een spectaculair uitzicht heeft over de vele kanalen en meertjes. De kanalen rond Moremi Crossing bieden toegang tot graslanden en bossen afgewisseld met prachtige palmeilanden. Moremi Crossing biedt een luxe verblijf in safaritenten, elk met een eigen houten dek en een magisch uitzicht over de rivier Boro. Het hoofdgebouw bestaat uit een groot dek dat een geweldig uitzicht over de rivier heeft. Het gebouw heeft de vorm van een halve maan en is gebouwd op verschillende niveaus wat een enorm gevoel van ruimte geeft. In het gebouw bevinden zich de eetzaal, bar en lounge. Binnen de boomgrens van het camp bevindt zich het zwembad. Het Moremi Crossing is een zogenaamd op water gebaseerde kamp. Dit houdt in dat alle activiteiten die het kamp aanbiedt te maken hebben met het water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boottochten in een traditionele mokoro (boomstamkano). Een prachtige ervaring om dicht langs badende olifanten te varen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »