Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Zambia & Botswana Safari

In deze combinatiereis door Zambia en Botswana hebben wij de mooiste parken van beide bestemmingen voor u gecombineerd tot één reis. U bezoekt de twee belangrijkste parken van Zambia, South Luangwa en het Lower Zambezi National Park. Via de Livingstone, waar een bezoek aan Victoria Falls uiteraard niet mag ontbreken, gaat de reis naar Botswana. Hier staat een bezoek aan de Okavango Delta en het Khwai/Moremi Game Reserve op het programma. De activiteiten tijdens deze safari-reis door Zambia en Botswana bestaan uit gamedrives, wandelsafari’s, en activiteiten op het water. Verblijf is in kleinschalige camps en lodges die allen midden in de natuur liggen. Een prachtige combinatiereis waar u kunt genieten van het mooiste van Zambia en Botswana!

Reisduur: 14 dagen

Lusaka - South Luangwa - Lower Zambezi - Livingstone - Okavango Delta - Moremi Game Reserve - Maun

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zambia & Botswana Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Combinatie van de twee beste safari-landen in Afrika
 • U start de reis in South Luangwa, een van de beste wildparken in Afrika
 • Tijdens uw reis ziet u grote verscheidenheid in landschappen
 • U kunt verschillende safari-activiteiten ondernemen, zoals gamedrives, bushwalks en tochten per mokoro
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Track & Trail zwembad zuid luangwa zambia - Track & Trail River Camp - Zambia - foto: Track and Trails River Camp
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en wordt u naar het hotel gebracht.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na het ontbijt volgt de binnenlandse vlucht naar het South Luangwa National Park. Na aankomst op Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park, wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het camp. De transfer kan op indeling zijn met andere gasten van de lodge. Tijdens uw verblijf in het campzijn de safari-activiteiten dagelijks inclusief. In namiddag staat er al een eerste gamedrive op het programma. 
Dag 3 South Luangwa National Park
Vandaag staat compleet in het teken van safari-activiteiten in het park. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de accommodatie. South Luangwa National Park staat bij menig safari liefhebber bekend als een van de beste parken van Afrika. De wildconcentraties rond de Luangwa Rivier en haar oxbow lagunes zijn dan ook fenomenaal. Naast gamedrives kunt u ook deelnemen aan wandelsafari's. 
Veel camps bieden u dan ook deze mogelijkheid om onder leiding van een ervaren gids en gewapende ranger op pad te gaan. De gids kan u alles vertellen, niet alleen over het wild dat u ziet, maar ook over bloemen, planten en bomen. Een geweldige manier om, soms van zeer dichtbij, kennis te maken met de natuur. De wandelingen staan vaak in de ochtend op het programma. De middagsafari start vaak in de namiddag en wordt afgesloten met een sundowner. 
Dag 4 South Luangwa National Park
U heeft wederom een dag in de Afrikaanse bush. In het droge seizoen concentreert het wild zich met name rond de rivierbedding en enkele waterholes in het park. Tijdens een gamedrive hoeft u dan ook weinig moeite te doen om veel wild te spotten. Zelfs de katachtigen en de wilde honden worden dan vaak gespot. Grote aantallen olifanten en buffels zult u zeker zien en in de rivier kijkt u uit naar krokodillen en nijlpaarden. Soorten die endemisch zijn voor de Luangwa Valley zijn de Thornicrofts Giraffe en het Cooksons Wildebeest. Ook de puku (een antilope) is bijna endemisch voor het gebied. Vogels om naar uit te kijken zijn de Western Banded Snake Eagle, Bateleur, Lillian’s Lovebirds en natuurlijk de prachtige Carmine Bee-eaters. Vanaf eind augustus tot begin december nestelen de Bee-eaters in grote aantallen in de steile oevers van de rivier. 
Dag 5 South Luanga - Lower Zambezi National Park
Vandaag gaat u aan boord van een light aircraft voor de vlucht naar de Jeki airstrip in het zuidelijk gelegen Lower Zambezi National Park. Bij de airstrip wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar het camp. Afhankelijk van uw aankomsttijd staat er in de namiddag vaak een eerste activiteit op het programma. Aan het einde van de dag kunt u meestal genieten van een prachtige zonsondergang. Het Lower Zambezi National Park is een absolute wildernis en een ongerept gebied waar veel verschillende safari-activiteiten mogelijk zijn. 
Dag 6 Lower Zambezi National Park
Vandaag gaat u wederom samen met een gids op zoek naar de verschillende soorten wild die in het Lower Zambezi National Park leven. Het grote wild is volop aanwezig zoals olifanten en buffels die regelmatig te vinden zijn op een de eilandjes in de Zambezi Rivier. Ook de antilopen zijn goed vertegenwoordigd. Zo leven er kudu, waterbokken, zebra’s en duikers. Eigenlijk de enige grote zoogdieren die ontbreken zijn de giraffe en neushoorn. In het park leven verder maar liefst 350 verschillende soorten vogels, dus ook vogelliefhebbers kunnen hier volop genieten.
Dag 7 Lower Zambezi National Park
Activiteiten op het water zijn ook mogelijk tijden uw verblijf. Tijdens een kanotocht of een bootcruise geniet u van het wild dat bij de rivier komt drinken. Soms komt u met de boot zelfs heel dichtbij! Doordat de overkant van de rivier tevens een nationaal park is (Mana Pools in Zimbabwe) kunnen de dieren vrij rondlopen en genieten van de bescherming van het park. De meeste camps bieden ook de mogelijkheid tot het maken van wandelsafari's en vistochten. Wilt u vissen dan dient u bij het camp meestal een permit te kopen. 
Dag 8 Lower Zambezi - Livingstone
Vanaf de Jeki aistrip in Lower Zambezi heeft u een vlucht per light aircraft naar Livingstone. Na aankomst volgt de transfer op indeling naar de accommodatie. U verblijft in een leuke kleinschalige lodge aan de Zambezi Rivier. Hier kunt u deelnemen aan diverse activiteiten welke georganiseerd worden door de lodge (één activiteit per dag inclusief). Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een bootcruise op de rivier in de namiddag. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen of olifanten ziet.
Dag 9 Livingstone
Wederom is één activiteit vandaag inclusief. Kies bijvoorbeeld voor een tour naar de Victoria Falls, de entree dient u wel ter plaatse te voldoen. De watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 10 Livingstone - Kasane - Okavango Delta
Wij verzorgen de privétransfer naar Kasane in Botswana. Vanaf deze luchthaven reist u per light aircraft naar de wereldberoemde Okavango Delta. De vlucht is voor een groot deel over de delta heen wat zorgt voor een prachtig uitzicht op de vele kanalen, meertjes en eilanden. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs wild vanuit de lucht! Bij aankomst op de airstrip wordt u verwelkomd door medewerkers van uw lodge die u vervolgens naar uw accommodatie brengen. U kunt heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht vanaf uw veranda. In de middag staat er een eerste activiteit op het programma. 
Dag 11 Okavango Delta
De Okavango Delta is ontstaan doordat de stroom van de Okavango rivier op een gegeven moment werd onderbroken en niet langer in het Makgadigadi meer kon uitmonden. Het meer is opgedroogd en is nu het Makgadigadi Pans National Park. Het water van de Okavango rivier zocht een nieuwe plek en verspreidde zich vervolgens over de Kalahari woestijn. De hoeveelheid water die de Okavango rivier aanvoert blijkt wel uit de oppervlakte die de binnenlandse delta beslaat van maar liefst 18.000 vierkante kilometer! Nu is het is een prachtige oase gevuld met indrukwekkende flora en fauna. Naast wild als leeuwen, olifanten, buffels en vele soorten antilopen staat de delta vooral bekend om haar uitgebreide vogelleven. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten vogels te zien waaronder reigers, visarenden en pelikanen. Vandaag verkent u de kanalen van de delta per mokoro, traditionele boomstamkano.
Dag 12 Okavango Delta - Khwai Concession
Per light aircraft reist u verder naar de Khwai Concession. Vanwege een zeer gevarieerd landschap is Khwai Consession een van de beste safarigebieden van Botswana. De concessie, met een oppervlakte van 180.000 ha, ligt in de noordoostelijk deel van de Okavango Delta naast het Moremi Game Reserve. De Khwai Channel is het leefgebied van de nijlpaard, de krokodil en op de oevers zijn vaak buffels en lechwe te zien. In de bossen langs de rivier leven veel vogels, primaten en luipaarden. 
Dag 13 Khwai Concession
Ook vandaag zijn verschillende activiteiten weer inbegrepen. Activiteiten zijn onder leiding van zeer ervaren gidsen die u alles kunnen vertellen over de lokale flora & fauna. Tussen de activiteiten door kunt u heerlijk ontspannen bij de lodge. 
Dag 14 Khwai Concession - Maun - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Als de tijd het toelaat heeft u deze morgen nog een laatste gamedrive waarna u naar Maun vliegt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Zambia: Lusaka - South Luangwa, South Luangwa - Lower Zambezi en Lower Zambezi -Livingstone
 • lokale vliegreizen Botswana: Kasane - Okavango Delta - Khwai - Maun per light aircraft
 • genoemde transfers in Zambia & Botswana (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden in Zambia
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden in Botswana 
 • lokale dranken tijdens verblijf in Baines River Camp, Sango Safari Camp en Moremi Crossings
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 7.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Latitude 15 - Lusaka
Verblijft u in Lusaka, kies dan voor een overnachting in Latitude 15. Ook na een safari is dit een fantastische plek om nog een nachtje door te brengen voor uw terugvlucht. Het hotel ligt in een rustige wijk op ongeveer een half uur rijden van de luchthaven en twintig minuten van het centrum. Bij aankomst zal u zeker onder de indruk zijn van de inrichting en decoratie in dit hotel. Want wat is hierover nagedacht en is de decoratie met zorg gedaan. U verblijft in een van de 32 kamers die beschikken over een ensuite badkamer met bad en aparte douche. Er zijn drie suites met de slaapkamers, perfect voor families. In Latitude 15 kunt u ontspannen op verschillende lounges en zitjes of even zwemmen in het fraaie zwembad. In de gym kunt u ook uw energie kwijt, maar ontspant u liever dan is de spa de aangewezen plek. Voor het eten hoeft u de deur niet uit, in het restaurant zijn uitstekende gerechten verkrijgbaar. Het vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. 

Track and Trail River Camp - South Luangwa National Park
Het Track & Trail River Camp is een kleinschalige accommodatie op vijf minuten rijden van de ingang van het South Luangwa National Park. Mede daardoor is dit een van de budgetvriendelijke overnachtingsmogelijkheden in dit gebied. Verblijf is mogelijk in een van de zes comfortabele chalets of drie family river chalets met uitzicht op de rivier. Er is veel zorg en aandacht gestoken in de sfeervolle traditionele inrichting waarbij comfort erg belangrijk is. Tijdens het verblijf zijn er diverse safarimogelijkheden. Uiteraard kunt u wild gaan spotten tijdens een gamedrive of een wandelsafari. Ter ontspanning kunt u gebruik maken van het zwembad, of voor beweging kunt u gebruik maken van de outdoor fitnessruimte. 

Baines River Camp - Lower Zambezi National Park
Baines' River Camp ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de Royal airstrip op de oever van de Zambezi Rivier. Aan de andere kant van de rivier strekt het park van Mana Pools zich uit over een deel van Zimbabwe. Baines River Camp ligt net buiten de grenzen van het Lower Zambezi Nationale Park maar activiteiten worden ook in het park gedaan. Er zijn geen hekken, dus ook rondom het camp kunt u wild zien. U verblijft in een van de zes Explorer Suites terwijl tieners of single reizigers vaak kiezen voor de kleinere junior suites. De Baines Cottage is weer ideaal voor families met kinderen (vanaf zes jaar welkom) of bevriende koppels. In totaal kunnen er maximaal 20 gasten in het camp verblijven. De cottages zijn van steen, hetgeen het camp uniek maakt ten opzichte van  tented camps die u vaak ziet in Zambia. Er is is overdag ook airconditioning wanneer de generator aanstaat. Op warme dagen blijft het daarom aangenaam koel in uw kamer. Activiteiten bestaan uit gamedrives, boat cruises, vissen, wandelsafari’s, korte wandelingen naar de foothills van het Zambezi Escarpment, kanosafari of een bezoek aan een lokaal dorp. De maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit en zullen u zeker verrassen. 

Waterberry Zambezi Lodge - Livingstone
De Waterberry Zambezi Lodge is een gezellige en familievriendelijke accommodatie. De lodge is een goed uitgangspunt om de Victoria Falls te bezoeken welke op ongeveer 28 km afstand liggen. Waterberry ligt op de oever van de Zambezi, middenin de natuur en weg van drukte in Livingstone. U verblijf in een van de slechts zeven kamers waarvan er enkele perfect zijn voor families. Tijdens uw verblijf zijn, tenzij anders aangegeven in uw reisplan, de maaltijden en lokale dranken inclusief. Ook één of twee activiteit(en) zijn dagelijks inbegrepen, afhankelijk van uw keuze. Activiteiten bestaan uit een tour naar de Falls (entree ter plaatse te voldoen), bootcruises vanuit de lodge, vissen, birding en guided walks. In de tuin kunt u ontspannen als ook bij het zwembad. 

Moremi Crossing - Okavango Delta
Moremi Crossing is gelegen op een eiland genaamd Ntswi in de Okavango Delta. Om bij het camp te komen zult u over de Delta moeten vliegen waarbij u tijdens de vlucht een spectaculair uitzicht heeft over de vele kanalen en meertjes. De kanalen rond Moremi Crossing bieden toegang tot graslanden en bossen afgewisseld met prachtige palmeilanden. Moremi Crossing biedt een luxe verblijf in safaritenten, elk met een eigen houten dek en een magisch uitzicht over de rivier Boro. Het hoofdgebouw bestaat uit een groot dek dat een geweldig uitzicht over de rivier heeft. Het gebouw heeft de vorm van een halve maan en is gebouwd op verschillende niveaus wat een enorm gevoel van ruimte geeft. In het gebouw bevinden zich de eetzaal, bar en lounge. Binnen de boomgrens van het camp bevindt zich het zwembad. Het Moremi Crossing is een zogenaamd op water gebaseerde kamp. Dit houdt in dat alle activiteiten die het kamp aanbiedt te maken hebben met het water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boottochten in een traditionele mokoro (boomstamkano). Een prachtige ervaring om dicht langs badende olifanten te varen.

Sango Safari Camp - Khwai Concession
Sango Safari Camp ligt in de schaduw van de bomen met een schitterend uitzicht over de Khwai rivier, op de grens van het Moremi Game Reserve. Sango Safari Camp is een goed uitgangspunt om safari's te maken in zowel de Khwai Concessie als in Moremi Game Reserve. Het tented camp is kleinschalig en heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Vroeg reserveren wordt daardoor aanbevolen. Sango Safari Camp heeft zijn naam te danken aan de Sango familie, de oorspronkelijke inwoners van de Khwai Concessie, en tevens mede-eigenaren. Tijdens een verblijf in het camp kunt kennis maken met hun cultuur. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden zoals wandelsafari's, tochten per mokoro en gamedrives.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »