Menu

Zambia

Reiservaringen Zambia

Zambia

Veel persoonlijke aandacht van de gids

08/08/2022 - Onno

Geweldige reis en helemaal zoals besproken! De camps waren boven verwachting - onder meer omdat ik vaak de enige in een safarivoertuig was en dus zeer persoonlijke aandacht kreeg van de gids. Ideaal voor een fotograaf als ik.

 - foto: klantreactie
lees meer
Zambia
rondreis

Wij kunnen terugkijken op een zeer mooie reis

31/08/2017 - Jan en Marco Roodbol
PANGEA (Martijn) heeft voor mijn zoon (Marco 46 jaar) en mij (Jan 69 jaar) weer een super reisplan gemaakt naar Zambia. Wij kunnen terug kijken op een zeer mooie reis met uitstekende accommodatie's midden in de wildparken en hoofdzakelijk aan het water (o.a. Zambezi rivier). wij hebben nu al enkele reizen via Pangea gemaakt naar Afrika (ons geliefde continent) en kijken altijd met zeer veel tevredenheid terug op de gemaakte reizen, bij deze: Pangea (Martijn) weer hartelijk bedankt.
lees meer
Zambia
luxe reis

Het was een reis met een gouden randje!

19/06/2017 - Gezelschap Vorstenbos

Het klinkt al weer zo lang geleden…"kerst 2016 in Zambia"… zeker met deze zomerhitte! En toch als ik even mijn ogen dichtdoe, zie ik alles weer voor me, ruik en hoor ik alles weer. Afrika, Zambia in dit geval voor mij, is een continent/land wat mijn zintuigen in alle facetten triggert. 2 weken lang hebben wij, mijn man, vrienden en ik zelf, mogen doorbrengen op de meest prachtige plekjes die Zambia rijk is; in de Lower Zambezi en in South Luangwa.

Vergeleken bij andere reizen, overal rustig, en voor een natuurliefhebber is dat natuurlijk helemaal geweldig! Geen 30 jeeps om een luipaard heen, nee pure ongereptheid, natuurlijke habitat en RUST! Ook de accommodaties lagen midden in deze oase van rust; het enige geluid wat we 's avonds en 's nachts hoorden waren de dierengeluiden; van hippo's die uit de Zambezi kwamen eten op het land tot aan een luipaard die stond te krabbelen aan ons tentdoek en wilde geluiden voortbracht (dat laatste was wel even slikken in eerste instantie en de alarmtoeter die je van de camps krijgt had ik al in mijn hand ;-) 

Prachtige accommodaties, heerlijk eten (ook met mijn allergieën werd rekening gehouden, zelfs diep in the bush), aardige mensen, geweldig game gezien, super transfers, lieve en kundige gidsen… Ik kan nog even doorgaan; het was een reis met een gouden randje! Wij konden het nieuwe jaar 2017 niet beter ingaan dan daar in die prachtige natuur.

Pangea weer ontzettend bedankt voor alle moeite, energie, deskundigheid en klantvriendelijkheid die jullie weer in de reis hebben gestoken; voor mij zijn en blijven jullie nummer 1… op Zambia  zelf na dan ;-)  Tot de volgende reis!

Patricia Vorstenbos

Zambia-ervaring-vorstenbos

Prachtige accommodaties, heerlijk eten (ook met mijn allergieën werd rekening gehouden, zelfs diep in the bush), aardige mensen, geweldig game gezien, super transfers, lieve en kundige gidsen… Ik kan nog even doorgaan; het was een reis met een gouden randje! Wij konden het nieuwe jaar 2017 niet beter ingaan dan daar in die prachtige natuur.

Pangea weer ontzettend bedankt voor alle moeite, energie, deskundigheid en klantvriendelijkheid die jullie weer in de reis hebben gestoken; voor mij zijn en blijven jullie nummer 1… op Zambia  zelf na dan ;-)  Tot de volgende reis!

Patricia Vorstenbos

lees meer
Zambia
rondreis

Het waren fantastische 14 dagen!

03/12/2015 - Loes & Antoine Soffers
Pas naar Zambia geweest, we hebben enorm veel wild gezien, Wilde honden, hyena's, luipaarden, leeuwen, olifanten, giraffen, zebra's enz. Het waren fantastische 14 dagen! Loes & Antoine
lees meer
Zambia
rondreis

Zambia is een fijn land, met vriendelijke en behulpzame mensen.

10/07/2015 - Jules Vos & Nynke Postma
Wij hebben een geweldige reis gehad. Zambia is een fijn land, met vriendelijke en behulpzame mensen. De natuurparken zijn indrukwekkend.

In Zambia kan bij de douane een visum gekocht worden voor USD 50 pp. Dit gaat probleemloos.De punten zoals wij in de enquête hebben omschreven, moeten niet worden gezien als kritiekpunten, maar als suggesties, als aandachtspunten ter overweging.

Esther heeft deze reis uitstekend voorbereid en begeleid. Hartelijk dank daarvoor.Jules Vos & Nynke Postma

lees meer
Zambia
rondreis

Zeer goede ervaringen met jullie gehad en we kunnen het aan iedereen aanraden.

03/01/2014 - Marga & Antoinette
De reisindeling qua tijd en qua bestemmingen was prima. Transfers goed geregeld. Safari's heel goed en natuurlijk veel dieren gezien. Ook de ECO vriendelijkheid van Flatdogs Camp en de betrokkenheid met de lokale bevolking en schoolprojecten waren zeer interessant. Zeer goede ervaringen met jullie gehad en we kunnen het aan iedereen aanraden. We reizen ook in de toekomst graag met jullie verder.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zambia

Een geweldige Zambia ervaring!

23/06/2011 - Jan & Sylvia van den Hoed
Dag Omar,Gisteren thuis gekomen na werkelijk een geweldige Zambia ervaring. We hebben zeer genoten van de vriendelijke mensen die we ontmoet hebben en de prachtige natuur die Zambia nog rijk is. We hebben al aardig wat van Afrika gezien maar Zambia is echt een top bestemming als je een safari wilt doen over nog niet platgetreden paden.De mensen zijn vriendelijk en opgewekt, ondanks hun niet altijd benijdenswaardige leefomstandigheid, en oprecht geïnteresseerd in je en zien je niet alleen als weer een toerist waar geld aan te verdienen valt.Een speciale herinnering hebben we aan Chris en Charlotte Mcbride van het Mcbrides Camp in Kafue park. We hebben een aantal dagen alleen met deze mensen mogen optrekken omdat er geen andere gasten waren. Het was werkelijk heel uniek met hen op wandelsafari te gaan en te mogen genieten van hun bijzondere band met de natuur en de fijne gesprekken die we met hen hadden bij het kampvuur. We zijn zeer te spreken over de totale organisatie van de reis. Alles verliep bovenverwachting en de kwaliteit van de lodges en de persoonlijke aandacht die we daar ontvingen was gewoon buitengewoon. Speciale vermelding verdient het Flatdogs Camp. We hebben werkelijk nog nooit (en we reizen wat af kan ik verzekeren)zo'n persoonlijk aandacht ontvangen als daar. Echt een aan te bevelen lodge.Het enige puntje wat wij als een algemeen verbetering zouden willen noemen is om voor vertrek een overzichtje met transfer specificaties beschikbaar te stellen. De transfers verliepen altijd prima maar we wisten vaak niet welke organisatie op welk tijdstip ons zou komen ophalen. Evenzo voor de interne vluchten wisten we niet met welke vluchten we zouden vliegen en/of en hoe we de tickets zouden krijgen. Voor de vluchten hebben we uiteindelijk via de Kiambi lodge contact kunnen leggen met de lokale vertegenwoodiger en die heeft ons een overzichtje toe gemaild.We zullen het evaluatie formulier nog invullen maar willen je nu alvast via deze weg dank zeggen voor de fijne manier waarop we samen met jullie onze reis hebben kunnen samenstellen wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een onvergetelijke Zambia ervaring.Hartelijk dank en vriendelijke groetJan en Sylvia van den Hoed
lees meer
Zambia

Hartelijk dank voor de goede service

13/12/2008 - Simon Karelse
Beste Pangea, Hartelijk dank voor de goede service en het organiseren van deze prachtige reis door Zambia. We hebben volop genoten.
lees meer
Zambia

Bedankt voor het organiseren van een geweldige huwelijkreis

16/07/2008 - Jose de Graaff
Goedemorgen Omar, Bedankt voor het organiseren van een geweldige huwelijkreis. De safari’s met name in het South Luangwa National Park waren super. Zo veel dieren en zo weinig toeristen eigenlijk. We hadden echt het gevoel de enige in het park te zijn. De lodges waren wat duur vonden we eerst maar achteraf zeker elke cent waard. Een huwelijksreis moet speciaal zijn, je de rest van je leven bijblijven. Dat is met deze reis zeker gelukt.
lees meer