Menu

Zambia Air Safari

Ontdek het prachtige safariland Zambia vanuit de lucht! U start de reis in het South Luangwa National Park. De aantallen wilde dieren die hier voorkomen zijn ronduit indrukwekkend. Tijdens uw verblijf maakt u niet alleen safari’s per jeep maar ook een wandelsafari staat op het programma. Voor natuurliefhebbers een activiteit om nooit te vergeten. Per light aircraft vliegt u naar het Lower Zambezi National Park dat met name bekend is vanwege de kanosafari’s. Nog een laatste vlucht naar Livingstone waar de reis word afgesloten met de machtige Victoria Watervallen. U heeft hier volop de tijd om dit natuurwonder te aanschouwen. Een prachtige safarireis langs het beste van wat Zambia u te bieden heeft.

Reisduur: 10 dagen

Lusaka - South Luangwa - Lower Zambezi National Park - Livingstone

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zambia Air Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Zeer mooie reis door het meest unieke en onontdekte safariland ter wereld.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur.
 • Twee belangrijke nationale parken zijn opgenomen; South Luangwa National Park en Lower Zambezi National Park.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Leeuw tijdens safari - Zambia - foto: Lokaal agent
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar de accommodatie. Lusaka is de hoofdstad van het land en is een snel groeiende stad. Het is wijds opgezette stad, waardoor het centrum beschikt over brede lanen. Het is een levendige stad met vele lokale markten, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lusaka gebracht, voor de lokale vlucht naar Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park. Nadat u geland bent, wordt u verwelkomd en vervolgens naar de accommodatie gebracht. Per overnachting zijn twee safari-activiteiten inclusief. 
Dag 3 South Luangwa National Park
Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken ter wereld. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag staat compleet in het teken van safari-activiteiten in het park.
Dag 4 South Luangwa National Park
Vandaag staan twee safari-activiteiten op het programma door het park. De middag safari start om ca. 16:00 uur en duurt ongeveer tot 20:00 uur. Een deel van de safari vindt dus in het donker plaats. Met een schijnwerper op de auto gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring!
Dag 5 South Luangwa NP - Lower Zambezi NP
Na het ontbijt rijdt u door het park richting de airstrip voor een binnenlandse vliegreis naar Lusaka. Na aankomst wordt u verwelkomd en rijdt u in zuidelijke richting in circa drie uur naar het Lower Zambezi National Park. In de namiddag staat de eerst safari-activiteit op het programma.
Dag 6 Lower Zambezi National Park
Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi maar ook haar verschillende zijkanalen zorgen ervoor dat er volop water aanwezig is in het park waar de flora en fauna volop van profiteert. Zo kunt u kuddes olifanten vinden waarvan de aantallen in de tientallen op kan lopen. De rivier is meteen ook een barrière voor het grotere wild waardoor de wildconcentratie groot is. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden. Tijdens uw verblijf zijn twee safari-activiteiten per overnachting inbegrepen.
Dag 7 Lower Zambezi National Park
Vandaag gaat u samen met een gids op zoek naar de verschillende soorten wild die in het Lower Zambezi National Park leven. Het grote wild is volop aanwezig zoals olifanten en buffels die regelmatig te vinden zijn op een de eilandjes in de Zambezi Rivier. Ook de antilopen zijn goed vertegenwoordigd. Zo leven er kudu, waterbokken, zebra’s en duikers. Eigenlijk de enige grote zoogdieren die ontbreken zijn de giraffe en neushoorn. In het park leven verder maar liefst 350 verschillende soorten vogels. Een vogelliefhebber komt hier dus zeker aan zijn trekken.
Dag 8 Lower Zambezi National Park - Lusaka - Livingstone
Deze morgen rijdt u terug naar de luchthaven van Lusaka. U heeft een binnenlandse vlucht naar Livingstone waar u bij aankomst wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend wordt u naar de accommodatie gebracht voor de overnachting. Livingstone is de toegangspoort tot de wereldberoemde Victoria Falls. De Victoria Falls zijn de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook een bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 9 Livingstone
Dag ter vrije besteding in Livingstone. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd, zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of meer extreme activiteiten zoals raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.

Tip: bent u van plan om ook de Zimbabwe kant van de watervallen te bezoeken, koop dan een combinatie visum.
Dag 10 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt heeft u de morgen nog ter vrije besteding. Op tijd wordt u opgehaald en vervolgens naar de luchthaven van Livingstone gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Lusaka - South Luangwa v.v. / Lusaka - Livingstone
 • luchthavenbelasting
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert naar de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 7.000 - of meer
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Pioneer Camp - Lusaka
incl. alle maaltijden
Het Pioneer Camp in Lusaka bestaat uit 11 individuele chalets en een mooie 2 slaapkamer cottages. Het camp bevind zich binnen een 25 hectare groot miombo bos waar u prachtig kunt wandelen terwijl u kunt genieten van de vele vogels die hier leven. Alle en-suite chalets hebben een veranda met een prachtig uitzicht op bos en zijn erg privé. Een groot voordeel van het camp is dat deze zich op nog geen 20 minuten van de luchthaven bevind. Na aankomst heeft u dus geen lange transfer meer. Het hoofdgebouw van het Pioneer Camp bestaat uit een open bar/restaurant en is alleen toegankelijk voor gasten van het camp. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de sfeervolle eetkamer. Een heerlijke plek om uw reis door Zambia te starten of te eindigen.

Kafunta River Lodge - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
De Kafunta River Lodge is gelegen aan de oevers van de Luangwa rivier in het South Luangwa National Park. Deze klassieke safari lodge biedt gasten alle comfort die men mag verwachten, ondanks dat het camp zich in de ongerepte wildernis bevindt. De lodge bestaat uit 8 en-suite chalets allemaal met een eigen veranda en een prachtig uitzicht vanuit alle kamers. Centraal in de lodge is de ruime bar en eethoek. De centrale ruimte is gebouwd rondom een wilde mangoboom. Omdat er veel vogels in deze boom zitten. Het camp beschikt als enige over een natuurlijke heetwaterbron. In een constante tempratuur van 38 graden kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen en genieten van het wild dan bij de oever van de rivier komt drinken. De lodge beschikt verder over een eigen ponton die u naar een afgelegen gebied van het South Luangwa National Park kan brengen. Een alternatief voor de hoofdingang. De Lodge is gespecialiseerd in voertuigsafari’s in de morgen en namiddag. Wandelsafari’s zijn echter ook mogelijk.

Anabezi Tented Camp - Lower Zambezi National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Gesitueerd op de oevers van de bekende Zambezi rivier ligt het rustieke Anabezi Tented Camp. Een luxueze accommodatie op een prachtige plek in het Lower Zambezi National Park, Zambia. De naam 'Anabezi' stamt af van de 'Ana Trees' die het gebied rijk is. Doordat het gelegen is in een waterrijk gebied zult u tijdens uw verblijf omringd door Zambia's mooiste natuurschoonheden. Vele kuddes olifanten worden hier wekelijks gespot. Anabezi Tented Camp is voorzien van luxueze faciliteiten en geeft u het 'echte' Afrika gevoel door haar met houtbewerkte interieur. Naast dat de service van topklassen is kunt u elke dag genieten van kwalitatief goede safari's. De camp beschikt ook over een heerlijk zwembad en het eten is er voortreffelijk. 

Waterberry Zambezi Lodge - Livingstone
incl. alle maaltijden, lokale dranken en 2 safari-activiteiten per dag
De Waterberry Zambezi Lodge is een gezellige, en relatief luxe accommodatie. Het is een goed uitgangspunt om de nabij gelegen Victoria Falls te bezoeken. De kleine appartementen, vormgegeven met een rieten puntdak, kijken uit over de machtige Zambezi rivier. In totaal telt de lodge zeven kamers en de lodge is prima geschikt voor reizigers die de Victoria Falls willen bezoeken en/of het nationale park. Vanuit de Waterberry Zambezi Lodge heeft u de kans om vogels te spotten en te genieten van een prachtige zonsondergang.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »