Menu

South Luangwa Safari & Livingstone

Bezoek de twee belangrijkste bestemmingen in Zambia op een rustig tempo. U start uw reis in Lusaka vanwaar u naar South Luangwa National Park vliegt. Hier neemt u de tijd om het park in zijn geheel goed te ervaren en te ontdekken. U verblijft dan ook op twee verschillende plekken in het park. De camps zijn op de beste locaties gelegen zodat u niets mist aan de natuurlijke schoonheid en de wilde dieren in het park. De reis sluit u af in een luxe verblijf bij de Victoria watervallen. De grootste watervallen van Afrika, deze mag daarom niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Zambia. Met deze reis ervaart u de beste safari gecombineerd met Afrika's grootste natuurlijke wonder. 

Reisduur: 9 dagen

Lusaka -  South Luangwa - Livingstone

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: South Luangwa Safari & Livingstone inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U combineert de twee beste bestemmingen in Zambia op een rustig tempo. 
 • South Luangwa behoort tot de beste safari bestemmingen in Afrika.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Tongabezi Lodge - zwembad - Livingstone - Zambia - foto: Tongabezi Lodge
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar de accommodatie. Lusaka is de hoofdstad van het land en is een snel groeiende stad. Het is wijds opgezette stad, waardoor het centrum beschikt over brede lanen. Het is een levendige stad met vele lokale markten, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Lusaka gebracht, voor de lokale vlucht naar Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park. Nadat u geland bent, wordt u verwelkomd en vervolgens naar de accommodatie gebracht. Per overnachting zijn twee safari-activiteiten inclusief. 
Dag 3 South Luangwa National Park
Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken ter wereld. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag staat compleet in het teken van safari-activiteiten in het park.
Dag 4 South Luangwa National Park
Vandaag staan twee safari-activiteiten op het programma door het park. De middag safari start om ca. 16:00 uur en duurt ongeveer tot 20:00 uur. Een deel van de safari vindt dus in het donker plaats. Met een schijnwerper op de auto gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring!
Dag 5 South Luangwa National Park
Het South Luangwa National Park is een groot en divers national park. Om u een goed beeld te kunnen geven van het park veranderd u vandaag van accommodatie. De rit naar de nieuwe accommodatie is eigenlijk al een safari, waarbij er onderweg volop gelegenheid is om te stoppen voor foto's. Na aankomst heeft u tijd om te ontspannen waarna er in de namiddag nog een gamedrive op het programma staat.
Dag 6 South Luangwa National Park
Het succes van het South Luangwa National Park komt grotendeels door een man; Norman Carr. Hij was startte in 1950 als ranger op de plek van het huidige nationale park. Hij zag in het gebied een potentieel voor toerisme als inkomstenbron van de lokale bevolking en behoud van de flora en fauna. Samen met een lokale chief startte Norman Carr het eeste safari camp. Het toerisme kwam langzaam op gang en er volgende nog een aantal camps. Het echte succes van het gebied startte met de introductie van wandelsafari’s. Iets waar het park tot de dag van vandaag bekend om staat. Er is een compleet netwerk van paden tussen verschillende camps waardoor meerdaagse wandelsafari’s mogelijk zijn. Norman Carr was ook de eerste die met de opbrengst van de camps een deel teruggeeft aan de lokale bevolking voor bijvoorbeeld de bouw van een school of ziekhuis. Ook dit voorbeeld wordt vandaag nog gevolgd. Ook vandaag staat in het teken van het maken van safari’s in het nationale park.
Dag 7 South Luangwa N.P. - Lusaka - Livingstone
Deze morgen wordt u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht. U heeft een binnenlandse vlucht naar Livingstone, via Lusaka, waar u bij aankomst wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Aansluitend wordt u naar de accommodatie gebracht voor de overnachting. Livingstone is de toegangspoort tot de wereldberoemde Victoria Falls. De Victoria Falls zijn de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook een bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 8 Livingstone
Dag ter vrije besteding in Livingstone. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd, zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of meer extreme activiteiten zoals raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.

Tip: bent u van plan om ook de Zimbabwe kant van de watervallen te bezoeken, koop dan een combinatie visum.
Dag 9 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt heeft u de morgen nog ter vrije besteding. Op tijd wordt u opgehaald en vervolgens naar de luchthaven van Livingstone gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Lusaka - South Luangwa v.v. / Lusaka - Livingstone
 • luchthavenbelasting
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert naar de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (januari t/m mei, vanaf € 5.795 per persoon). In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 6.949 per persoon (juni t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Pioneer Camp - Lusaka
incl. alle maaltijden
Het Pioneer Camp in Lusaka bestaat uit 11 individuele chalets en een mooie 2 slaapkamer cottages. Het camp bevind zich binnen een 25 hectare groot miombo bos waar u prachtig kunt wandelen terwijl u kunt genieten van de vele vogels die hier leven. Alle en-suite chalets hebben een veranda met een prachtig uitzicht op bos en zijn erg privé. Een groot voordeel van het camp is dat deze zich op nog geen 20 minuten van de luchthaven bevind. Na aankomst heeft u dus geen lange transfer meer. Het hoofdgebouw van het Pioneer Camp bestaat uit een open bar/restaurant en is alleen toegankelijk voor gasten van het camp. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de sfeervolle eetkamer. Een heerlijke plek om uw reis door Zambia te starten of te eindigen.

Kakuli Bush Camp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Een van de eerste bush camps in South Luangwa is Kakuli Bush Camp. Door de mooie ligging op de rand van de grote rivieren heeft Kakuli een van de beste locaties in het park. Het uitzicht is schitterend en u zit midden in de natuur. Er worden walking safari's  in de omgeving gehouden en boottochten over de rivier georganiseerd. Hierdoor heeft u een nog betere ervaring van South Luangwa's wilderige natuur. Kakuli is een kleinschalige bush camp met 4 mooie traditionele tenten. Daarnaast kunt u lekker ontspannen bij de bar en lounge ruimte terwijl u geniet van de wilde dieren die aan uw zicht voorbij trekken. U kunt in alle comfort genieten van het park tijdens een geweldige ervaring in de natuur. 

Mchenja Bushcamp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Mchenja Bushcamp is vernoemd naar de boomsoort die in en rond het camp groeit. Door de vele bomen is het een schaduwrijk camp, gelegen aan de Luangwa rivier. Het camp bestaat uit vier stijlvolle tenten met een rieten dak en privé veranda met uitzicht op de rivier. Alle tenten hebben een buitendouche en bad. Het camp beschikt verder nog over een klein zwembad, waar u tijdens het heetste van de dag heerlijk kunt afkoelen. Tijdens uw verblijf hier kunt u kiezen uit verschillende safariactiviteiten; gamedrives, wandelsafari's of nightdrives. Tijdens een nightdrive wordt een spotlicht op de auto geplaatst waarmee uw ranger de dieren opzoekt die overdag niet actief zijn.

Tongabezi Lodge - Livingstone
incl. alle maaltijden, lokale activiteiten en in-house activiteiten
Een rondreis ontspannen beginnen of eindigen kan uitstekend in de Tongabezi Lodge. Deze exclusieve en kleinschalige lodge ligt ongeveer 15 km stroomopwaarts van de watervallen. U overnacht in een van de vijf river cottages maar u kunt ook kiezen voor een van de vier luxury thatched houses of het luxe nut house. Voor een familie is de garden house ideaal. Alle kamers zijn prachtig en hebben een natuurlijke inrichting. Tijdens uw verblijf zijn maaltijden, lokale drankjes en in-house activiteiten inclusief. Activiteiten bestaan o.a. uit boottochten, wandeltochten, vissen, Victoria Falls Tour (Zambia-zijde), game drive in Mosi-Oa-Tunya National Park, mountainbiken en een bezoek aan een lokaal dorpje. Parkfees dienen ter plaatste te worden voldaan.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »