Menu

Actief Zambia

Een actieve reis door Zambia. Een rondreis voor diegene die op zoek zijn om een van de laatste echte wildernissen van Afrika te bezoeken. Deze Actief Zambia reis start met een bezoek aan het South Luangwa National Park. Dit park staat bekend om haar hoge wildconcentratie. Om dit wild van dichtbij te kunnen zien gaat u tijdens deze reis samen met een gids te voet het park verkennen. Onderweg kunt u dus oog in oog komen te staan met het Afrikaanse wild! De volgende stop is het Lower Zambezi National Park. Dit park verkent u niet te voet maar per kano. U peddelt in een rustig tempo de Zambezi Rivier af op zoek naar het wild dat naar de waterkant komt om te drinken. Omdat de dieren de kano niet als een bedreiging zien kunt u heel dichtbij komen. De reis eindigt bij de machtige Victoria Watervallen. Hier kunt u heerlijk ontspannen in een mooie lodge en genieten van het donderende water dat de diepte in stort. Een unieke rondreis door HET safariland Zambia.

Reisduur: 12 dagen

Lusaka - South Luangwa NP - wandelsafari - Lower Zambezi NP - 3 dagen kanosafari - Livingstone

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Actief Zambia inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Actieve reis door Zambia, met bezoek aan South Luangwa en Lower Zambezi.
 • Wandelsafari's door South Luangwa National Park.
 • Kanotochten door Lower Zambezi National Park.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en veel dranken zijn inclusief.
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls en boottocht over de Zambezi rivier.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

uitzicht - Flat Dogs Camp - South Luangwa - Zambia
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en volgt de transfer naar het hotel in de stad voor de overnachting.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na het ontbijt volgt de binnenlandse vlucht het South Luangwa National Park. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie in het park gebracht. Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken ter wereld. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag staan de eerste safariactiviteiten gepland.
Dag 3 South Luangwa National Park
Deze dag staan er twee safariactiviteiten op het programma in het nationale park. De middag safari start meestal rond 6:00 uur en duurt ongeveer tot 20:00 uur. Een deel van de safari vindt dus in het donker plaats. Met een schijnwerper op de auto gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring!
Dag 4 South Luangwa National Park
Vandaag maakt u uw eerste wandelsafari. Onder leiding van een ervaren gids en ranger zult u de komende dagen te voet doorbrengen in het nationale park. Geniet volop van de wandeling en al het wild dat u tegenkomt.
Dag 5 South Luangwa National Park
Na het ontbijt gaat u wederom te voet op pad. De gids staat weer tot uw beschikking. Hij zal u onderweg alles kunnen vertellen over de planten en bomen. Er ziiten speciale planten bij die de lokale bevolking gebruikt in het dagelijks leven. Deze platen kunnen voor van alles dienen van eten tot medicatie. Sommige dieren zijn ook bekend met deze zelfde kenmerken. Bij sommige bomen of planten heeft u dan ook een grote kans om deze dieren te zien. Uiteraard weet de gids ook alles over de lokale fauna.
Dag 6 South Luangwa National Park
De derde dag wandelen start eerst met een ontspannen ontbijt in het bushcamp. Vervolgens gaat u samen met de gids weer op zoek naar het grote en kleine wild van het park. Wie weet komt u oog in oog te staan met een luipaard. Het South Luangwa National Park beschikt tevens over een zeer rijk vogelleven en ook de reptielen zullen niet onderbelicht blijven. De komende nacht verblijft u voor het laatst in een bushcamp. De bushcamps zijn enigzins eenvoudig maar beschikken over alle gemakken. U heeft een eigen kamer met eigen facilliteiten en in het hoofdgebouw kunt u genieten van een heerlijke maaltijd.
Dag 7 South Luangwa N.P. - Lusaka - Lower Zambezi N.P.
Na het ontbijt rijdt u door het park richting de airstrip voor een binnenlandse vlucht naar Lusaka. Bij aankomst wordt u verwelkomd en rijdt u in zuidelijke richting in circa 3 uur naar het Lower Zambezi National Park. U wordt naar het camp gebracht voor de overnachting.
Dag 8 Lower Zambezi National Park
Vandaag start uw 2-daagse kanosafari op de Zambezi rivier. Na een korte uitleg van uw gids neemt u de roeispanen in handen en vertrekt u stroomafwaarts. Tijdens de tocht ziet u vele soorten wild die naar de rivier komen om te drinken. Zo kunt u bijvoorbeeld kuddes olifanten aan de waterkant zien. Een geweldige manier om het wild soms van heel dichtbij te kunnen bewonderen. Aan het eind van de middag stopt u op een eiland waar uw kampeerplek is opgezet voor de overnachting.
Dag 9 Lower Zambezi National Park
Na het ontbijt wordt uw kanosafari vervolgt. Onderweg maakt u een stop bij een lokaal dorp gelegen aan de oevers van de rivier. Hier bezoekt u de school en verschillende winkeltjes. U kunt dit moment goed gebruiken om het dagelijkse leven van de lokale mensen te ervaren. U spendeert de nacht wederom op een eiland.
Dag 10 Lower Zambezi N.P. - Lusaka - Livingstone
In de ochtend wordt u per speedboot weer stroomopwaarts gebracht waar een auto op u staat te wachten die u vervolgens naar Lusaka brengt. Aansluitend volgt de binnenlandse vlucht naar Livingstone. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar de accommodatie gebracht. Livingstone is de toegangspoort tot de wereldberoemde Victoria Falls. De Victoria Falls zijn de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook een bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannië. Tegen zonsondergang wordt u naar de Zambezi rivier gebracht voor een boottocht.
Dag 11 Livingstone
In de morgen wordt u naar de watervallen gebracht voor een bezoek. De rest van de dag is ter vrije besteding. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd, zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of meer extreme activiteiten zoals raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.

Tip: bent u van plan om ook de Zimbabwe kant van de Falls te bezoeken, koop dan een combinatie visum.
Dag 12 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Livingstone. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Lusaka - South Luangwa v.v./ Lusaka - Livingstone - Johannesburg
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in South Luangwa en Kafue National Park
 • boottocht tegen zonsondergang op de Zambezi Rivier in Livingstone
 • tour naar de Victoria Watervallen (Zambiaanse kant)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Flatdogs Camp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Net buiten het South Luangwa National Park bevindt zich Flatdogs Camp. Het camp ligt op een prachtige locatie in een bos, aan de oevers van de Luangwa rivier. De accommodatie beschikt over verschillende kamertypen. Zo zijn er de luxe chalets, de Jackelberry Treehouse en luxe safari tenten. De chalets hebben allen een eigen veranda vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rivier. De Jackelberry Tree House is geschikt voor 8 personen en is een volledig ingericht huis met keuken. De safari tenten zijn te vinden in de schaduw van Mahogany bomen. Ze zijn in traditionele stijl ingericht en hebben ensuite badkamer. De activiteiten die vanuit het Flatdogs Camp worden georganiseerd zijn onder andere voertuigsafari’s en wandelsafari’s die worden begeleid door volledig gekwalificeerde gidsen. De voertuigen voor de safari’s zijn volledig uitgeruste 4x4 voertuigen met radio's zodat ze in contact blijven met elkaar. Nacht safari’s zijn mogelijk op verzoek.

Kiambi Safari Camp - Lower Zambezi National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Buiten het Lower Zambezi National Park, in het Chiawa Game Management gebied, bevind zich de Kiambi Safari Lodge. Het camp is te vinden op een toplocatie aan de samenvloeiing van de Zambezi en de Kafue Rivers. Het camp is gestart in 1999 en biedt sindsdien een kwaliteit verblijf aan. De Kiambi Safari Camp is een combinatie van ruime, comfortabele luxe chalets voorzien van airconditioning maar ook luxe tented chalets en een camping behoort tot de mogelijkheden. Iets dat de accommodaties gemeen hebben is een adembenemend uitzicht over de Zambezi Rivier. Het toegewijde en professionele personeel van het camp heeft een uitgebreide kennis van het gebied, en haar flora en fauna. Deze kennis stelt hen in staat om hun gasten het beste te bieden van het Lower Zambezi National Park. De safariactiviteiten bestaan uit wandel- en voertuigsafari’s maar ook safari’s per kano zijn mogelijk en een absolute aanrader.

Maramba River Lodge - Livingstone
incl. ontbijt
De Maramba River Lodge is de lodge die zich het dichtste bij de Victoria Watervallen aan de Zambiaanse kant bevind. De lodge ligt op nog geen 4 kilometer van de watervallen in het Mosi-o-Tunya National Park aan de Maramba rivier. Vanuit de bar en lounge van de lodge is er dan ook een prachtig uitzicht over de rivier waar de lodge haar naam aan dankt. Dankzij deze ligging aan de rivier wordt de lodge regelmatig bezocht door het lokale wild waaronder olifanten. De kamers in de lodge bestaan uit drie typen namelijk de relatief eenvoudige safaritenten, mooie chalets en tot slot de luxe safaritenten. Het zwembad maakt het plaatje compleet. Vanuit de lodge worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan; bootsafari’s, kanosafari’s, wandelsafari maar ook bootcruises, vissen of een bezoek aan een lokaal dorp. De Maramba River Lodge is een uitstekende 3 sterren keuze voor uw verblijf in Livingstone.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »