Menu

Actief Zambia, Luangwa & Lower Zambezi

Tijdens deze actieve reis door Zambia verblijft u in camps van Time + Tide. Omdat u deze camps met elkaar combineert, profiteert u van een speciale 7 = 5 aanbieding. De combinatie van South Luangwa en Lower Zambezi geeft u een van de beste safarimogelijkheden van Afrika. Tijdens deze actief Zambia reis maakt u naast gamedrives ook wandelsafari’s in het South Luangwa National Park. Het Lower Zambezi National Park verkent u niet alleen te voet, maar ook per kano. U peddelt in een rustig tempo de Zambezi Rivier af op zoek naar het wild dat naar de waterkant komt om te drinken. Een unieke rondreis met afwisselende safari-activiteiten door hét safariland bij uitstek; Zambia.

Reisduur: 9 dagen

Lusaka - South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park - Lusaka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Actief Zambia, Luangwa & Lower Zambezi inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Actieve reis door Zambia, met bezoek aan South Luangwa en Lower Zambezi.
 • Wandelsafari's door South Luangwa National Park.
 • Kanotochten door Lower Zambezi National Park.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en veel dranken zijn inclusief.
 • Zeven nachten Time + Tide Camps waarbij u profiteert van een gratis nacht in Nsolo (of Luwi Camp) en een gratis nacht in Chongwe River Camp
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Time Tide Chongwe River Camp - gamedrive - Lower Zambezi - Zambia - foto: Chongwe River Camp
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en volgt de transfer naar het hotel in de stad voor de overnachting.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na een eerste ontspannen nacht in Lusaka verzorgen wij de transfer terug naar de luchthaven. U heeft een binnenlandse vlucht naar de Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park. Hier wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het camp die de transfer verzorgen naar uw eerste camp in het park. De transfer kan op indeling zijn met andere gasten van de lodge. Tijdens uw verblijf zijn de safari-activiteiten dagelijks inclusief. In de namiddag gaat u daarom al op gamedrive. 
Dag 3 South Luangwa National Park
Vandaag staat compleet in het teken van safari-activiteiten in het park. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de accommodatie. South Luangwa National Park staat bij menig safari liefhebber bekend als een van de beste parken van Afrika. De wildconcentraties rond de Luangwa Rivier en haar oxbow lagunes zijn dan ook fenomenaal. Al het leven in de Luangwa Valley is afhankelijk van de rivier en haar zijrivieren die ontstaan in de afgelegen heuvels in het noordoosten van Zambia. De Luangwa Valley is sinds 1972 een nationaal park en heeft een oppervlakte van maar liefst 9050 vierkante kilometer. Het park vormt het leefgebied van 60 diersoorten en meer dan 400 vogelsoorten. 
Dag 4 South Luangwa National Park
Tijdens uw verblijf in South Luangwa staan ook wandelsafari's op het programma. Onder leiding van een ervaren gids en gewapende ranger gaat u vaak in de ochtend op pad. De gids kan u alles vertellen, niet alleen over het wild dat u ziet, maar ook over bloemen, planten en bomen. Er zitten speciale planten bij die de lokale bevolking gebruiken in het dagelijks leven. Deze planten kunnen voor van alles dienen van eten tot medicatie. Een wandelsafari is een geweldige manier om, soms van zeer dichtbij, kennis te maken met de natuur. De wandelingen staan vaak in de ochtend op het programma. De middagsafari start vaak in de namiddag en wordt afgesloten met een sundowner. Hierna rijdt u in het donker terug naar het camp. Met een schijnwerper op de safariwagen gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring! De komende twee nachten verblijft u in een ander camp in het park. 
Dag 5 South Luangwa National Park
U heeft wederom een dag in de Afrikaanse bush. In het droge seizoen concentreert het wild zich met name rond de rivierbedding en enkele waterholes in het park. Tijdens een gamedrive hoeft u dan ook weinig moeite te doen om veel wild te spotten. Zelfs de katachtigen en de wilde honden worden dan vaak gespot. Grote aantallen olifanten en buffels zult u zeker zien en in de rivier kijkt u uit naar krokodillen en nijlpaarden. Soorten die endemisch zijn voor de Luangwa Valley zijn de Thornicrofts Giraffe en het Cooksons Wildebeest. Ook de puku (een antilope) is bijna endemisch voor het gebied. Vogels om naar uit te kijken zijn de Western Banded Snake Eagle, Bateleur, Lillian’s Lovebirds en natuurlijk de prachtige Carmine Bee-eaters. Vanaf eind augustus tot begin december nestelen de Bee-eaters in grote aantallen in de steile oevers van de rivier. 
Dag 6 South Luangwa - Lower Zambezi National Park
Het camp zal de transfer vandaag verzorgen naar Mfuwe airport. Hier gaat u boord van een light aircraft voor de vlucht via Jeki airstrip naar de Royal airstrip in het zuidelijk gelegen Lower Zambezi National Park. Bij de airstrip wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar het camp. Afhankelijk van uw aankomsttijd staat er in de namiddag vaak een eerste activiteit op het programma. Aan het einde van de dag kunt u meestal genieten van een prachtige zonsondergang. Het Lower Zambezi National Park is een absolute wildernis en een ongerept gebied waar veel verschillende safari-activiteiten mogelijk zijn. 
Dag 7 Lower Zambezi National Park
Een actieve dag staat in Lower Zambezi op het programma. Maak een gamedrive in het park of verken de bush tijdens een wandelsafari. Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi maar ook haar verschillende zijkanalen zorgen voor een waterrijk gebied waar flora en fauna volop van profiteert. Het grote wild is volop aanwezig zoals olifanten en buffels die regelmatig te vinden zijn op een de eilandjes in de Zambezi Rivier. In het park leven verder maar liefst 350 verschillende soorten vogels, dus ook vogelliefhebbers kunnen hier volop genieten.
Dag 8 Lower Zambezi National Park
Activiteiten op het water mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens uw verblijf in het Lower Zambezi National Park. Na een korte uitleg van uw gids neemt u de roeispanen in handen en vertrekt u per kayak stroomafwaarts. Zo kunt u bijvoorbeeld kuddes olifanten aan de waterkant zien. Een geweldige manier om het wild soms van heel dichtbij te kunnen bewonderen. Doordat de overkant van de rivier tevens een nationaal park is (Mana Pools in Zimbabwe) kunnen de dieren vrij rondlopen en genieten van de bescherming van het park. De meeste camps bieden ook de mogelijkheid tot het maken van vistochten. Wilt u vissen dan dient u bij het camp meestal een permit te kopen. 
Dag 9 Lower Zambezi National Park - Lusaka
Vanaf de Royal airstrip in Lower Zambezi heeft u vandaag een vlucht per light aircraft terug naar de luchthaven van Lusaka. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Lusaka - South Luangwa, South Luangwa - Lower Zambezi (via Jeki) & Lower Zambezi - Lusaka
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in South Luangwa en Lower Zambezi 
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • premium drinks
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 6.000 - € 7.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Latitude 15 - Lusaka
incl. ontbijt
Verblijft u in Lusaka, kies dan voor een overnachting in Latitude 15. Ook na een safari is dit een fantastische plek om nog een nachtje door te brengen voor uw terugvlucht. Het hotel ligt in een rustige wijk op ongeveer een half uur rijden van de luchthaven en twintig minuten van het centrum. Bij aankomst zal u zeker onder de indruk zijn van de inrichting en decoratie in dit hotel. Want wat is hierover nagedacht en is de decoratie met zorg gedaan. U verblijft in een van de 32 kamers die beschikken over een ensuite badkamer met bad en aparte douche. Er zijn drie suites met de slaapkamers, perfect voor families. In Latitude 15 kunt u ontspannen op verschillende lounges en zitjes of even zwemmen in het fraaie zwembad. In de gym kunt u ook uw energie kwijt, maar ontspant u liever dan is de spa de aangewezen plek. Voor het eten hoeft u de deur niet uit, in het restaurant zijn uitstekende gerechten verkrijgbaar. Het vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. 

Time + Tide Nsolo - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Op de oever van de seizoensrivier Luwi ligt Time + Tide Nsolo. Ze omschrijven het verblijf in dit camp zelf als een 'barefoot luxury' experience. U ervaart luxe op een andere manier, weg van andere camps midden in de natuur. Vanaf uw veranda kunt u het wild soms al spotten. En kijk er niet raar van op als de olifanten in het camp lopen. Vlakbij het camp brengt een roedel wilde honden haar jongen groot. U verblijft in een van de vijf chalets, gebouwd van natuurlijke materialen en gelegen op een verhoogde veranda. De chalet beschikt over een ensuite badkamer in de openlucht. In het centrale deel van het camp ligt de lounge en bar. De maaltijden worden zoveel mogelijk buiten geserveerd, soms staat de tafel zelfs in de droge rivierbedding. Activiteiten bestaan uit dag en avond gamedrives en wandelsafari’s. 

Time + Tide Mchenja - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Mchenja Bushcamp is vernoemd naar de boomsoort die in en rond het camp groeit. Door de vele bomen is het een schaduwrijk camp, gelegen aan de Luangwa rivier. Het camp bestaat uit vier stijlvolle tenten met een rieten dak en privé veranda met uitzicht op de rivier. Alle tenten hebben een buitendouche en bad. Het camp beschikt verder nog over een klein zwembad, waar u tijdens het heetste van de dag heerlijk kunt afkoelen. Tijdens uw verblijf hier kunt u kiezen uit verschillende safariactiviteiten; gamedrives, wandelsafari's of nightdrives. Tijdens een nightdrive wordt een spotlicht op de auto geplaatst waarmee uw ranger de dieren opzoekt die overdag niet actief zijn.

Time + Tide Chongwe River Camp - Lower Zambezi National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Time + Tide Chongwe River Camp ligt aan de Zambezi Rivier, net buiten de grenzen van het Lower Zambezi National Park. Dit maakt voor de kwaliteit van de safari’s geen verschil en het gebied is rijk aan wild. Uiteraard maakt u ook safaris binnen de grenzen van het park. Het kleinschalige camp heeft slechts negen safaritenten wat zorgt voor een hoge mate van exclusiviteit en persoonlijke service. Iedere tent is voorzien van alle gemakken maar heeft zijn Afrikaanse karakter weten te behouden. De ensuite badkamer is deels open en beschikt over een douche en toilet. Vanaf de veranda van de tent heeft u een geweldig uitzicht op de Chongwe rivier. In de main area vindt u de bar, dining area en er is een zwembadje waar u gedurende het heetst van de dag heerlijk af kunt koelen. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtige zonsondergang waarna u met de andere gasten om het kampvuur de safari verhalen van dag kunt uitwisselen. Vanuit het camp worden verschillende safari-activiteiten georganiseerd, denk hierbij aan wandelsafari’s, voertuigsafari’s en kanosafari’s. Iedere activiteit is onder begeleiding van een ervaren gidsen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »