Menu

Zambia Compleet

Een unieke rondreis door het onontdekte safariland Zambia. U start de reis in het South Luangwa National Park. De aantallen wild die hier voorkomen zijn ronduit indrukwekkend. Tijdens uw verblijf maakt u niet alleen safari’s per auto maar ook een wandelsafari staat op het programma. Voor natuurliefhebbers een activiteit om nooit te vergeten. De volgende stop is het Lower Zambezi National Park dat met name bekend is vanwege de kanosafari’s. Het safari deel van de rondreis wordt afgesloten in het op een na grootste nationale park ter wereld, Kafue National Park. De Victoria Watervallen mogen natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een reis in Zambia. U heeft volop de tijd om dit natuurwonder te bewonderen. Een prachtige safarireis langs de hoogtepunten van Zambia.

Reisduur: 14 dagen

Lusaka - South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park - Kafue National Park - Livingstone

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zambia Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Zeer complete reis door het meest unieke en onontdekte safariland ter wereld.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Alle entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht in tented camps en lodges middenin de natuur.
 • De drie belangrijkste nationale parken zijn opgenomen; South Luangwa National Park, Lower Zambezi National Park en Kafue National Park.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls en boottocht over de Zambezi rivier.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Mukambi Safari Lodge - zwembad - Lower Zambezi - Zambia - foto: Mukambi Safari Lodge
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Lusaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel in Lusaka gebracht.
Dag 2 Lusaka - South Luangwa National Park
Na het ontbijt volgt de binnenlandse vlucht naar het South Luangwa National Park. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie in het park gebracht.
Dag 3 South Luangwa National Park
Volgens experts is het South Luangwa National Park een van de beste wildparken ter wereld. En niet zonder reden, de concentratie van wild rond de Luangwa rivier en de lagunes is een van de grootste van de wereld. In de 9000 km2 dat het park telt vindt u meer dan 60 verschillende soorten zoogdieren, circa 400 soorten vogels en een zeer rijke flora. Vandaag staat compleet in het teken van safariactiviteiten in het park.
Dag 4 South Luangwa National Park
U verruilt vandaag de lodge voor een zogenaamd bushcamp. De komende nachten verblijft een bushcamp, een bijzondere ervaring. Uw verblijf is voorzien van alle gemakken, ondanks dat u middenin de 'bush' verblijft. Tijdens uw verblijf zijn alle safari activiteiten inbegrepen.
Dag 5 South Luangwa National Park
Deze dag staan er wederom twee safariactiviteiten op het programma in het nationale park. De middag safari start meestal rond 6:00 uur en duurt ongeveer tot 20:00 uur. Een deel van de safari vindt dus in het donker plaats. Met een schijnwerper op de auto gaat u op zoek naar het wild dat overdag niet actief is. Een unieke ervaring!
Dag 6 South Luangwa National Park
Ook vandaag staat weer compleet in het teken van het maken van safariactiviteiten in het South Luangwa National Park. U heeft de keuze om met een voertuig op zoek te gaan naar het wild het park. Het is tevens mogelijk om een wandelsafari te maken. Te voet gaat u onder leiding van een ervaren gids en ranger de wildernis verkennen. Wie weet komt u oog in oog te staan met een olifant! Een activiteit om niet snel te vergeten.
Dag 7 South Luangwa NP - Lusaka - Lower Zambezi NP
Na het ontbijt rijdt u door het park richting de airstrip voor een binnenlandse vliegreis naar Lusaka. Na aankomst wordt u verwelkomd en rijdt u in zuidelijke richting in circa drie uur naar het Lower Zambezi National Park. U wordt naar het camp gebracht voor drie overnachtingen.
Dag 8 Lower Zambezi National Park
Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi maar ook haar verschillende zijkanalen zorgen ervoor dat er volop water aanwezig is in het park waar de flora en fauna volop van profiteert. Zo kunt u kuddes olifanten vinden waarvan de aantallen in de tientallen op kan lopen. De rivier is meteen ook een barrière voor het grotere wild waardoor de wildconcentratie groot is. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden. Tijdens uw verblijf is er per dag een safariactiviteit inbegrepen.
Dag 9 Lower Zambezi National Park
Ook vandaag kunt u deelnemen aan een van de safari activiteiten die worden aangeboden.
Dag 10 Lower Zambezi NP - Lusaka - Kafue National Park
Na het ontbijt rijdt u via Lusaka naar het Kafue National Park. Vanaf Lusaka is het nog circa vier uur naar het Kafue National Park. Dit park is het oudste en tevens grootste park van Zambia. Met een oppervlakte van bijna half Nederland is het zelfs het op een na grootste nationale park ter wereld. Ondanks dat de ligging relatief dicht bij de hoofdstad is, is het park nog redelijk rustig en (nog) niet erg toeristisch. Dit is de echte Afrikaanse wildernis!
Dag 11 Kafue National Park
Vandaag staan twee safari's op het programma waarbij u op zoek gaat naar groot en klein wild dat in het park voorkomt. De safari's zijn in de morgen en in de namiddag wanneer het wild het meest actief is. U heeft de keuze uit een voertuig safari of een wandelsafari in het park. Ook het Kafue National Park staat bekend om haar enorme wildpopulaties. In het park leven grote kuddes rode Lechwe, Sabel en Roan antilopes maar hartebeest en zebra's zijn volop vertegenwoordigt. Wellicht het meest indrukwekkend zijn de grote groepen leeuwen soms tot wel 20 dieren. Op het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen in de lodge.
Dag 12 Kafue National Park - Lusaka - Livingstone
Deze morgen rijdt u terug naar de luchthaven van Lusaka. U heeft een binnenlandse vlucht naar Livingstone waar u na aankomst wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Livingstone is de toegangspoort tot de wereldberoemde Victoria Falls. De Victoria Falls zijn de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook een bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannië. Tegen zonsondergang kunt u optioneel een boottocht maken over de Zambezi rivier (optioneel).
Dag 13 Livingstone
Dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan de watervallen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd, zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of meer extreme activiteiten zoals raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen. Tip: bent u van plan om ook de Zimbabwe kant van de Falls te bezoeken, koop dan een combinatie visum (US$ 50).
Dag 14 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt heeft u de morgen nog ter vrije besteding. Op tijd wordt u opgehaald en vervolgens naar de luchthaven van Livingstone gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Lusaka - South Luangwa v.v. / Lusaka - Livingstone
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zambia, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zambia, ca. USD 50 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 6.000 - € 7.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Flatdogs Camp - South Luangwa National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Net buiten het South Luangwa National Park bevindt zich Flatdogs Camp. Het camp ligt op een prachtige locatie in een bos, aan de oevers van de Luangwa rivier. De accommodatie beschikt over verschillende kamertypen. Zo zijn er de luxe chalets, de Jackelberry Treehouse en luxe safari tenten. De chalets hebben allen een eigen veranda vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rivier. De Jackelberry Tree House is geschikt voor 8 personen en is een volledig ingericht huis met keuken. De safari tenten zijn te vinden in de schaduw van Mahogany bomen. Ze zijn in traditionele stijl ingericht en hebben ensuite badkamer. De activiteiten die vanuit het Flatdogs Camp worden georganiseerd zijn onder andere voertuigsafari’s en wandelsafari’s die worden begeleid door volledig gekwalificeerde gidsen. De voertuigen voor de safari’s zijn volledig uitgeruste 4x4 voertuigen met radio's zodat ze in contact blijven met elkaar. Nacht safari’s zijn mogelijk op verzoek.

Kanyemba Lodge - Lower Zambezi National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Midden in de Afrikaanse ‘bush’ in de lower Zambezi ligt de Kanyemba Lodge. De lodge is kleinschalig opgezet waardoor je niet wordt omringd door hordes andere toeristen. Verblijf is mogelijk in een van de rondavels. Deze beschikken allemaal over een privé terras, waar u kunt genieten van de prachtige natuur en de bijzondere ‘safari’ geluiden. De zonsondergangen zijn er vaak adembenemend. Voor gezinnen en families beschikt de Kanyemba Lodge tevens over een family chalet. Daarnaast is er het gelijknamige eilandje Kanyemba, waar nog vier chalets staan. Een weelde van luxe, maar gebouwd met veel respect voor de natuur en de geschiedenis van het eilandje. Tijdens het verblijf kunnen gasten een verfrissende duik nemen in het zwembad. Qua activiteiten biedt de Kanyemba Lodge een ruime keuze. Naast de gebruikelijke safari’s per 4x4, kano of te voet kunt u bijvoorbeeld een nabijgelegen bananenplantage bezoeken, een vistocht maken of de lokale bevolking ontmoeten in een dorpje verderop.

Mukambi Safari Lodge - Kafue National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Aan de oevers van de Kafue rivier bevindt zich de Mukambi Safari Lodge. Het hoofdgebouw van de lodge bestaat uit drie grote houten plateaus vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de uiterwaarden van de rivier. De gastenverblijven bestaan uit 8 chalets met ensuite badkamer, 24-uur elektriciteit, warm water en een terras. De activiteiten die vanuit de lodge worden georganiseerd zijn onder andere gamedrives zowel overdag als ‘s nachts, boottochten, vistochten, wandelsafari's of een combinatie van. Houdt u er rekening mee dat de activiteiten seizoensgebonden zijn en weersafhankelijk. Om Mukambi Safari Lodge te bereiken bent u vanaf Lusaka circa 3 a 4 uur onderweg.

Maramba River Lodge - Livingstone
incl. ontbijt
De Maramba River Lodge is de lodge die zich het dichtste bij de Victoria Watervallen aan de Zambiaanse kant bevind. De lodge ligt op nog geen 4 kilometer van de watervallen in het Mosi-o-Tunya National Park aan de Maramba rivier. Vanuit de bar en lounge van de lodge is er dan ook een prachtig uitzicht over de rivier waar de lodge haar naam aan dankt. Dankzij deze ligging aan de rivier wordt de lodge regelmatig bezocht door het lokale wild waaronder olifanten. De kamers in de lodge bestaan uit drie typen namelijk de relatief eenvoudige safaritenten, mooie chalets en tot slot de luxe safaritenten. Het zwembad maakt het plaatje compleet. Vanuit de lodge worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan; bootsafari’s, kanosafari’s, wandelsafari maar ook bootcruises, vissen of een bezoek aan een lokaal dorp. De Maramba River Lodge is een uitstekende 3 sterren keuze voor uw verblijf in Livingstone.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »