Menu

Zambia Compleet

Tijdens deze complete rondreis door Zambia, bezoekt u maar liefst drie nationale parken. De safari start in het Kafue National Park waar u overland heen reist. Na een drie-daagse safari gaat de rit terug naar Lusaka vanwaar u een vliegreis heeft naar het South Luangwa National Park. De aantallen wild die hier voorkomen zijn ronduit indrukwekkend. Op het programma staan zowel gamedrives als wandelsafari's. In het volgende park, Lower Zambezi, kunt u ook nog eens activiteiten op het water ondernemen. Wat dacht u van een boottocht of kanosafari? De safari wordt afgesloten in Livingstone waar een bezoek aan de Victoria watervallen niet mag ontbreken. Een prachtige en complete safari-reis langs de verschillende hoogtepunten van Zambia.

Reisduur: 13 dagen

Lusaka - Kafue National Park - South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park - Livingstone

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zambia Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Zeer complete reis door het meest unieke en onontdekte safariland ter wereld.
 • Volledig verzorgde reis, dus ter plaatse weinig extra kosten.
 • Entreegelden, safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht in kleinschalige camps middenin de natuur.
 • De drie belangrijkste nationale parken zijn opgenomen; South Luangwa National Park, Lower Zambezi National Park en Kafue National Park.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ila Lodge - leeuw - Kafue National Park - Zambia - foto: Ila Lodge
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid - Lusaka
Na aankomst op de luchthaven van Lusaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar de accommodatie. Lusaka is de hoofdstad van het land en is een snel groeiende stad. Het is wijds opgezette stad, waardoor het centrum beschikt over brede lanen. Het is een levendige stad met vele lokale markten, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking.
Dag 2 Lusaka - Kafue National Park
Vandaag volgt een transfer naar het Kafue National Park. Vanaf Lusaka is het nog circa vier uur rijden naar het Kafue National Park. Dit park is het oudste en tevens grootste park van Zambia. Met een oppervlakte van bijna half Nederland is het zelfs het op een na grootste nationale park ter wereld. Ondanks dat de ligging relatief dicht bij de hoofdstad is, is het park nog redelijk rustig en (nog) niet erg toeristisch. Dit is een echte Afrikaanse wildernis waarvan u de komende dagen kunt genieten. Tijdens uw verblijf is zijn de activiteiten, die vanuit de accommodatie worden aangeboden, inclusief. 
Dag 3 Kafue National Park
De safari-activiteiten vanuit de accommodatie zijn vandaag wederom inclusief. U heeft de keuze uit gamedrives of een wandelsafari in het park. Ook het Kafue National Park staat bekend om haar enorme wild populaties. In het park leven grote kuddes rode lechwe, sabel en roan antilopen maar ook hartebeest en zebra's zijn veel te zien. Wellicht het meest indrukwekkend zijn de grote groepen leeuwen soms tot wel twintig dieren.
Dag 4 Kafue National Park
Kafue National Park; een uniek, oud en bijzonder ongerept stukje Afrika. Het park is vernoemd naar de Kafue rivier die door het park loopt. Vanuit de meeste accommodaties kunt u daarom  tijdens uw verblijf ook deelnemen aan een boottocht. Geniet vanaf de boot van het rijke vogelleven, nijlpaarden en krokodillen. De activiteiten zijn in de morgen en in de namiddag wanneer het wild het meest actief is. Tussen de activiteiten door kunt u weer heerlijk genieten van de faciliteiten van de accommodatie. 
Dag 5 Kafue - South Luangwa National Park
Wij verzorgen de transfer per safariwagen terug naar de luchthaven van Lusaka. Hier gaat u aan boord van de vlucht naar Mfuwe airstrip, de toegangspoort tot het South Luangwa National Park. Na aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het camp. Afhankelijk van de locatie van het camp kan de transfer één tot drie uur duren. De transfer kan op indeling zijn met andere gasten van de lodge. Tijdens uw verblijf zijn de safari-activiteiten dagelijks inclusief. 
Dag 6 South Luangwa National Park
Vandaag staat compleet in het teken van safari-activiteiten in het park. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de accommodatie. South Luangwa National Park staat bij menig safari liefhebber bekend als een van de beste parken van Afrika. De wildconcentraties rond de Luangwa Rivier en haar oxbow lagunes zijn dan ook fenomenaal. Al het leven in de Luangwa Valley is afhankelijk van de rivier en haar zijrivieren die ontstaan in de afgelegen heuvels in het noordoosten van Zambia. De Luangwa Valley is sinds 1972 een nationaal park en heeft een oppervlakte van maar liefst 9050 vierkante kilometer. Het park vormt het leefgebied van 60 diersoorten en meer dan 400 vogelsoorten. 
Dag 7 South Luangwa National Park
U heeft wederom een dag in de Afrikaanse bush. In het droge seizoen concentreert het wild zich met name rond de rivierbedding en enkele waterholes in het park. Tijdens een gamedrive hoeft u dan ook weinig moeite te doen om veel wild te spotten. Zelfs de katachtigen en de wilde honden worden dan vaak gespot. Grote aantallen olifanten en buffels zult u zeker zien en in de rivier kijkt u uit naar krokodillen en nijlpaarden. Soorten die endemisch zijn voor de Luangwa Valley zijn de Thornicrofts Giraffe en het Cooksons Wildebeest. Ook de puku (een antilope) is bijna endemisch voor het gebied. Vogels om naar uit te kijken zijn de Western Banded Snake Eagle, Bateleur, Lillian’s Lovebirds en natuurlijk de prachtige Carmine Bee-eaters. Vanaf eind augustus tot begin december nestelen de Bee-eaters in grote aantallen in de steile oevers van de rivier. 
Dag 8 South Luangwa - Lower Zambezi National Park
Vandaag gaat u aan boord van een light aircraft voor de vlucht naar de Jeki airstrip in het zuidelijk gelegen Lower Zambezi National Park. Bij de airstrip wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar het camp. Afhankelijk van uw aankomsttijd staat er in de namiddag vaak een eerste activiteit op het programma. Aan het einde van de dag kunt u meestal genieten van een prachtige zonsondergang. Het Lower Zambezi National Park is een absolute wildernis en een ongerept gebied waar veel verschillende safari-activiteiten mogelijk zijn. 
Dag 9 Lower Zambezi National Park
Tijdens uw verblijf zijn de safari-activiteiten die worden aangeboden vanuit de accommodatie inbegrepen. Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi maar ook haar verschillende zijkanalen zorgen voor een waterrijk gebied waar flora en fauna volop van profiteert. Zo ziet u er grote kuddes olifanten waarvan er soms zelfs kuddes van honderd dieren zijn gezien. De rivier is ook een barrière voor het grotere wild waardoor de wild concentratie groot is. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden. 
Dag 10 Lower Zambezi National Park
Activiteiten op het water zijn ook mogelijk tijden uw verblijf. Tijdens een kanotocht of een bootcruise geniet u van het wild dat bij de rivier komt drinken. Soms komt u met de boot zelfs heel dichtbij! Doordat de overkant van de rivier tevens een nationaal park is (Mana Pools in Zimbabwe) kunnen de dieren vrij rondlopen en genieten van de bescherming van het park. De meeste camps bieden ook de mogelijkheid tot het maken van wandelsafari's en vistochten. Wilt u vissen dan dient u bij het camp meestal een permit te kopen. 
Dag 11 Lower Zambezi - Livingstone
Wij verzorgen de transfer terug naar Jeki airstrip vanwaar u een vlucht heeft via Lusaka naar Livingstone. Na aankomst in Livingstone wordt u verwelkomd en volgt de transfer op indeling naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bij Livingstone liggen de Victoria Watervallen. Deze watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 12 Livingstone
Dag ter vrije besteding in Livingstone. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 13 Livingstone - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt heeft u de morgen nog ter vrije besteding. Op tijd wordt u opgehaald en vervolgens naar de luchthaven van Livingstone gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Lusaka - South Luangwa, South Luangwa - Lower Zambezi, Lower Zambezi - Livingstone
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken tijdens verblijf in de safari-accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 7.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Latitude 15 - Lusaka
Verblijft u in Lusaka, kies dan voor een overnachting in Latitude 15. Ook na een safari is dit een fantastische plek om nog een nachtje door te brengen voor uw terugvlucht. Het hotel ligt in een rustige wijk op ongeveer een half uur rijden van de luchthaven en twintig minuten van het centrum. Bij aankomst zal u zeker onder de indruk zijn van de inrichting en decoratie in dit hotel. Want wat is hierover nagedacht en is de decoratie met zorg gedaan. U verblijft in een van de 32 kamers die beschikken over een ensuite badkamer met bad en aparte douche. Er zijn drie suites met de slaapkamers, perfect voor families. In Latitude 15 kunt u ontspannen op verschillende lounges en zitjes of even zwemmen in het fraaie zwembad. In de gym kunt u ook uw energie kwijt, maar ontspant u liever dan is de spa de aangewezen plek. Voor het eten hoeft u de deur niet uit, in het restaurant zijn uitstekende gerechten verkrijgbaar. Het vriendelijke personeel staat altijd voor u klaar en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. 

Ila Safari Lodge - Kafue National Park
De Ila Safari Lodge ligt prachtig aan de oever van de Kafue River, middenin een van Zambia's grootste nationale parken: Kafue. Ila Safari Lodge is de best bereikbare Lodge in Kafue National Park, ongeveer drie uur rijden van de hoofdstad. Daarom is de lodge een uitstekende startpunt voor een verder bezoek aan het park. De Ila Safari Lodge is een stijlvolle eco-lodge met tien luxury safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien. Twee tenten zijn geschikt voor families van vier personen. Gamedrives worden gemaakt in elektrische landcruisers en de boottocht is per solar aangestuurde safari-boot. De zeer ervaren rangers zullen u de mooiste plekjes laten zien van Kafue National Park en uiteraard kunnen zij u veel vertellen of de flora en fauna. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij het zwembad en heeft u een fantastisch uitzicht over de Kafue rivier. 

Kafunta River Lodge - South Luangwa National Park
De Kafunta River Lodge is gelegen aan de oevers van de Luangwa rivier in het South Luangwa National Park. Deze klassieke safari lodge biedt gasten alle comfort die men mag verwachten, ondanks dat het camp zich in de ongerepte wildernis bevindt. De lodge bestaat uit 8 en-suite chalets allemaal met een eigen veranda en een prachtig uitzicht vanuit alle kamers. Centraal in de lodge is de ruime bar en eethoek. De centrale ruimte is gebouwd rondom een wilde mangoboom. Omdat er veel vogels in deze boom zitten. Het camp beschikt als enige over een natuurlijke heetwaterbron. In een constante tempratuur van 38 graden kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen en genieten van het wild dan bij de oever van de rivier komt drinken. De lodge beschikt verder over een eigen ponton die u naar een afgelegen gebied van het South Luangwa National Park kan brengen. Een alternatief voor de hoofdingang. De Lodge is gespecialiseerd in voertuigsafari’s in de morgen en namiddag. Wandelsafari’s zijn echter ook mogelijk.

Baines River Camp - Lower Zambezi National Park
Baines' River Camp ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de Royal airstrip op de oever van de Zambezi Rivier. Aan de andere kant van de rivier strekt het park van Mana Pools zich uit over een deel van Zimbabwe. Baines River Camp ligt net buiten de grenzen van het Lower Zambezi Nationale Park maar activiteiten worden ook in het park gedaan. Er zijn geen hekken, dus ook rondom het camp kunt u wild zien. U verblijft in een van de zes Explorer Suites terwijl tieners of single reizigers vaak kiezen voor de kleinere junior suites. De Baines Cottage is weer ideaal voor families met kinderen (vanaf zes jaar welkom) of bevriende koppels. In totaal kunnen er maximaal 20 gasten in het camp verblijven. De cottages zijn van steen, hetgeen het camp uniek maakt ten opzichte van  tented camps die u vaak ziet in Zambia. Er is is overdag ook airconditioning wanneer de generator aanstaat. Op warme dagen blijft het daarom aangenaam koel in uw kamer. Activiteiten bestaan uit gamedrives, boat cruises, vissen, wandelsafari’s, korte wandelingen naar de foothills van het Zambezi Escarpment, kanosafari of een bezoek aan een lokaal dorp. De maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit en zullen u zeker verrassen. 

David Livingstone Safari Lodge - Livingstone
Vernoemd naar de bekende ontdekkingsreiziger bevindt deze, in koloniale stijl ingerichte lodge, zich op nog geen 7 kilometer van de wereldberoemde Victoria Watervallen. Tijdens uw verblijf hier zult u zich een lid van een Koninklijke familie wanen. De 77 kamers van deze 4 sterren lodge zijn in dezelfde koloniale stijl ingericht als de algemene ruimtes en beschikken allemaal over een prachtige en-suite badkamer. De meeste van deze kamers bieden uitzicht over Zambezi Rivier. De lodge beschikt verder over de zeer uitgebreide Camelot Spa waar een groot assortiment aan behandelingen er voor zullen zorgen dat u hier compleet tot uw rust komt. Vanuit de lodge worden ook verschillende activiteiten georganiseerd waaronder; cruise op de Zambezi rivier, wandelen met leeuwen in het Mosi-o-Tunya National Park, helikopter of microlight vluchten over de watervallen of uiteraard een bezoek aan de Victoria Watervallen. Een mooie lodge waar u heerlijk kunt ontspannen en bijkomen van uw reis.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »