Menu

Zimbabwe

Veelgestelde vragen Zimbabwe

Wat kan ik verwachten van het eten in Zimbabwe?

Zoals in veel Afrikaanse landen ligt de nadruk in Zimbabwe op vleesgerechten. Het gaat hierbij met namen om rundvlees, lamsvlees en kip. Tevens worden in Zimbabwe veel wildgerechten geserveerd. De specialiteit van de Eastern Highlands is bijvoorbeeld forel. Bijzondere soorten vlees, zoals struisvogel, spiesbok, krokodil en impala staan in Zimbabwe ook vaak op het menu. Erg populair in dit land is de barbecue (braai), waarbij vaak salade, aardappels en rijst wordt gegeten. Daarnaast bevat de Zimbabwaanse keuken ook veel Engelse invloeden.

Een aantal traditionele gerechten uit Zimbabwe zijn:

  • Sadza: een dikke, drooggekookte maïspap, gegeten met een stoofpot van groente, fruit, kip, vlees of vis
  • Kuku ne Dovi: stoofschotel van kip met aardnoten
  • Sosaties: kipspiesjes
  • Nhopi Dovi: pompoemsas met pinda's

De kwaliteit van de thee en koffie die in Zimbabwe worden verbouwd is niet echt goed te noemen. Vooral de smaak van de lokale koffie laat vaak te wensen over. In Zimbabwe wordt Zambezi-bier (met een afbeelding van de Victoria Watervallen op het etiket) gebrouwen, dat van uitstekende kwaliteit is. Tevens wordt er in Zimbabwe wijn geproduceerd. De kwaliteit hiervan is redelijk maar niet zo goed als de Zuid-Afrikaanse wijnen.

In veel lodges en tented camps zijn de maaltijden in buffetvorm of in de vorm van een set-menu. In sommige camps is het gebruikelijk dat gasten samen eten. Zo kunt u de ervaringen van de dag delen met andere reizigers.



terug naar veelgestelde vragen Zimbabwe