Menu

Luxe Safari Zimbabwe Compleet

Zimbabwe is een land waar de safari’s onvergetelijk zijn. Het land staat bekend om de prachtige Afrikaanse wildernis waar je het wild van dichtbij kunt aanschouwen. Deze luxe safari reis in Zimbabwe geeft u de mogelijkheid dit zelf aan den lijve te ondervinden. Bezoek Hwange en Mana pools National Park. Het luxe karakter in de reis komt tot uiting in de mooie kleinschalige accommodaties waar u overnacht en het manier van vervoer. U reist over land of vliegt per light aircraft tussen de parken waarbij u van spectaculaire uitzichten van bovenaf kunt genieten. De safari’s onderneemt u op verschillende manieren, te voet, rijdend in een open jeep en varend in een kano. Een unieke safari reis die u nog lang zal bijblijven!

Reisduur: 11 dagen

Victoria Falls - Hwange National Park - Mana Pools National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls
Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Falls zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook al bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 2 Victoria Falls
Tijdens uw verblijf in de Pioneer Camp aan de Zambezi River zijn er verschillende activiteiten inbegrepen. Zo kunt u vandaag een bezoek brengen aan de indrukwekkende Victoria watervallen per de shuttle bus of kunt u gamedrives maken in het park. Een aanrader is om de dag af te sluiten met een cruise over de Zambezi river. Tip: bent u van plan om ook de Zambia kant van de Falls te bezoeken, koop dan een combinatie visum (US$ 50).
Dag 3 Victoria Falls - Hwange National Park
Na het ontbijt reist u naar Hwange National Park. Na aankomst in Hwange Main Camp, reist u verder naar uw eindbestemming; Camp Hwange in het westelijke gedeelte van het national park. Deze route wordt afgelegd als een safari. Het Hwange National Park is het meest grote en populaire wildreservaat van Zimbabwe. Het park is wereldberoemd vanwege de olifantenpopulatie, een van de grootste ter wereld. Er zijn meer dan 35.000 olifanten te vinden. Doordat er geen geasfalteerde wegen zijn aangelegd en het park weinig accommodatiemogelijkheden telt, is het gebied nog steeds ongerept. De vele zoutpannen, acaciastruiken en grasvlakten dragen bij aan een interessante safari.
Dag 4 Hwange National Park
Samen met uw gids gaat u vandaag twee keer op pad om het park te verkennen. Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het park is gelegen in het noordwesten van het land, op ongeveer een uur ten zuiden van de machtige Victoria Falls. Hwange biedt een enorme selectie van wild met vele vogelsoorten en zoogdieren zoals olifanten, antilopen, gnoes, gemsbokken, giraffen, leeuwen, luipaarden, neushoorns en nog veel meer. Vanuit Camp Hwange kunt u zowel per voertuig als te voet op pad om het Hwange National Park te verkennen.
Dag 5 Hwange National Park
Vandaag reist u door Hwange National Park oostwaarts naar uw volgende lodge; Somalisa Camp. In het hart van het nationale park verblijft u in een ruime tent met schitterend uitzicht over de bekende Kennedy Vlei. Het camp wordt gekenmerkt door haar authentieke Afrikaanse charme en elegantie. In de avonduren geniet u van uitstekende maaltijden, welke op traditionele wijze en met biologische producten worden bereid. Tijdens uw verblijf in Somalisa Camp ervaart u de echte Afrikaanse safari en die start vandaag.
Dag 6 Hwange National Park
Wederom staan er vandaag twee safari activiteiten op het programma. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de olifantenpopulatie is een van de grootste in de wereld. Het park heeft meer dan 35000 olifanten. Andere dieren die kunnen worden gezien in het park zijn o.a de leeuw, luipaard, cheetah, neushoorn, buffalo, impala, zebra en de giraffe. Naast de gamedrives door het park kunt u vandaag ook te voet op pad, een avond gamedrive maken (en de nachtelijk actieve dieren aantreffen) of een speciale bird watching tour maken.
Dag 7 Hwange National Park - Mana Pools National Park
Na het ontbijt reist u naar de wildernis van Mana Pools National Park. U vliegt naar de airstrip waar u wordt opgehaald en u vervolgens naar Zambezi Life Style Camp gebracht, gelegen aan de Lower Zambezi rivier (geopend van mei t/m oktober). De route wordt afgelegd als een safari waarbij u de mogelijkheid hebt om verschillende dieren te spotten. Vanuit het kamp kunt u avontuurlijk per kano het wildlife langs de Zambezi rivier verkennen. Het unieke Mana Pools National Park is Unesco Werelderfgoed vanwege de schoonheid van het landschap en de uitbundige hoeveelheid aan dieren. Voor een authentieke safari ervaring is dit park niet te missen.
Dag 8 Mana Pools National Park
Vandaag gaat u twee keer op safari in het Mana Pools National Park. Dit park is gelegen aan de indrukwekkende Zambezi rivier en het grenst aan Mozambique. Mana Pools is bekend vanwege vier grote plassen ('mana' betekent 'vier') waar heel het jaar door water in zit en hierdoor komt er veel wildleven op af. Het park wordt gekenmerkt door het grote aantal krokodillen en nijlpaarden. Het gebied is rijk aan open grasvlakten en verschillende boomsoorten. U heeft kans om naast de Big Five ook cheeta's, hyena's en ander wild te spotten. Het park is bovendien het leefgebied van de zeldzame wilde hond.
Dag 9 Mana Pools National Park
In de ochtend verplaatst u zich naar een ander kamp in het park, namelijk het afgelegen Kanga Bush Camp. Het bijzondere aan de locatie is dat er slechts één waterbron te vinden is in de directe omgeving, waardoor regelmatig dieren als olifanten, buffels, antilopen en roofdieren worden gespot.
Dag 10 Mana Pools National Park
Vandaag staan er twee safari activiteiten op het programma. Wandel, rij, of vaar in het Mana Pools National Park en geniet van de natuurlijke geluiden om u heen; knorrende en blazende nijlpaarden, rondvliegende gekleurde watervogels, schreeuwende visarenden, het luide getsjirp van cicaden en nog veel meer. Tussen de safari's door kunt u ontspannen bij het kamp en verkoeling zoeken in het zwembad.
Dag 11 Mana Pools National Park - Harare - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vlucht maakt u in de ochtend nog een laatste gamedrive door het Mana Pools National Park. Vervolgens wordt u naar de airstrip gebracht vanwaar u naar Harare Airport vliegt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer tussen de parken over land en per light aircraft
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken bij verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vertrekbelasting Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • entree verblijf Victoria Falls
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (april t/m juni en november, vanaf € 5.695 per persoon). In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 7.195 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend. Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

uitzicht - Pioneer Camp - Lusaka - Zambia
Pioneer Camp - Lusaka
incl. alle maaltijden
Het Pioneer Camp in Lusaka bestaat uit 11 individuele chalets en een mooie 2 slaapkamer cottages. Het camp bevind zich binnen een 25 hectare groot miombo bos waar u prachtig kunt wandelen terwijl u kunt genieten van de vele vogels die hier leven. Alle en-suite chalets hebben een veranda met een prachtig uitzicht op bos en zijn erg privé. Een groot voordeel van het camp is dat deze zich op nog geen 20 minuten van de luchthaven bevind. Na aankomst heeft u dus geen lange transfer meer. Het hoofdgebouw van het Pioneer Camp bestaat uit een open bar/restaurant en is alleen toegankelijk voor gasten van het camp. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de sfeervolle eetkamer. Een heerlijke plek om uw reis door Zambia te starten of te eindigen.

camp hwange - Camp Hwange - Zimbabwe
Camp Hwange - Hwange National Park
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Bent u op zoek naar rust en ontspanning? Dan is Camp Hwange iets voor u! Dit nieuwe camp, is geopend in 2012 en eigendom van David Carson, een topgids in Zimbabwe. Het camp ligt in het Sinamatella gebied, één van de meest afgelegen delen van het Hwange National Park. Voorheen diende het camp als een vee ranch. Camp Hwange is een klein en intiem kamp waar maximaal 12 gasten kunnen verblijven. De zes canvas tenten hebben een unieke stijl en beschikken onder andere over een eigen badkamer. Verblijft u in Camp Hwange, dan heeft u de unieke kans om neushoorns te tracken binnen een beschermd gebied. Daarnaast is het Camp Hwange uitermate geschikt voor gamedrives en wandelsafari’s. Er is een goede kans op het zien van de katten, wilde honden, olifanten en buffels.

slaapkamer - Somalisa Camp - Zimbabwe
Somalisa Camp - Hwange National Park
incl. alle maaltijden
Somalisa Camp ligt midden in het Hwange National Park. Dit nationale park staat bekend om de grote kuddes olifanten die er leven. Het camp wordt gekenmerkt door haar authentieke Afrikaanse charme en elegantie. De zes luxe ingerichte canvas tenten beschikken onder andere over een eigen badkamer en een romantische bush shower. De lounge en eetruimte van Somalisa Camp vormen de gemeenschappelijke ruimte en zijn met smalle paden, die ook wel eens worden gebruikt door olifanten, verbonden met de tenten. Vanaf de gemeenschappelijke ruimte, het zwembad en de tenten heeft u een adembenemend uitzicht over de savanne en de beroemde Kennedy vallei. In de avonduren geniet u van uitstekende maaltijden, welke op traditionele wijze en met biologische producten worden bereid. Tijdens uw verblijf in Somalisa Camp ervaart u de echte Afrikaanse safari!

aanzicht tent - Zambezi Lifestyles Camp - Zimbabwe
Zambezi Lifestyles Camp - Mana Pools National Park
incl. alle maaltijden
Dankzij de ligging aan de machtige Zambezi Rivier is het kleinschalige Zambezi Lifestyles Camp zeer geschikt voor het ontdekken van het prachtige Mana Pools National Park. Het maken van een avontuurlijke safari behoort dan ook tot de mogelijkheden. De Zambezi Rivier zit vol met nijlpaarden en krokodillen maar ook prachtige vogelsoorten, olifanten, antilopen, buffels, luipaarden, leeuwen en Afrikaanse wilde honden worden met enige regelmaat gespot. Met name kanosafari’s zijn geliefd in dit gebied. Zambezi Lifestyles Camp beschikt in totaal over vier luxe tenten welke en-suite badkamerfaciliteiten bieden en 12 volt verlichting. Tevens is er en een zithoek. Voorafgaand aan uw komst wordt de tent voor u aan de oevers van de Lower Zambezi Rivier opgezet. Zo kunt u vanuit uw tent genieten van alle geluiden en taferelen om u heen. Bovendien beschikt Zambezi Lifestyles Camp over een comfortabele lounge, restaurant en bar.

Tent - Kanga Bush Camp - Zimbabwe
Kanga Bush Camp - Mana Pools National Park
incl. alle maaltijden
De professionele Zimbabwaanse gids Beks wist met zijn ontwerp van Kanga Bush Camp eenvoud te combineren met comfort. Kanga Bush Camp onderscheidt zich van andere kampen door de ligging. Terwijl de andere kampen gesitueerd zijn aan de Lower Zambezi, bevindt Kanga Bush Camp zich een uur landinwaarts op een meer afgelegen gebied in het Mana Pools National Park. Het gebied ontleent zich perfect voor het maken van een verkenningstocht te voet, maar ook andere safari activiteiten behoren tot de mogelijkheden. Het bijzondere van het kamp is dat er slechts één waterbron te vinden is in de directe omgeving, waardoor regelmatig dieren als olifanten, buffels, antilopen en roofdieren worden gespot. Daarnaast is het kamp met slechts zes tenten kleinschalig te noemen. Elke tent is comfortabel en uitgerust met goede bedden en een leuke veranda. De en-suite badkamers zijn voorzien van buitendouches die onder een schaduwrijke luifel zijn geplaatst. Als gast van het kamp kunt u tevens terecht in de centrale tent waar zich een lounge, bar en eetkamer bevinden.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Hoogtepunten reis door de ongerepte Afrikaanse bush.
 • Safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht middenin de natuur.
 • De twee bekendste nationale parken van Zimbabwe zijn opgenomen; Hwange National Park en Mana Pools National Park
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls is mogelijk.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »