Menu

Luxe Safari Zimbabwe Compleet

Zimbabwe is een land waar de safari’s onvergetelijk zijn. Het land staat bekend om de prachtige Afrikaanse wildernis waar je het wild van dichtbij kunt aanschouwen. Deze luxe safari reis in Zimbabwe geeft u de mogelijkheid dit zelf aan den lijve te ondervinden. Bezoek Hwange en Mana pools National Park. Het luxe karakter in de reis komt tot uiting in de mooie kleinschalige accommodaties waar u overnacht en het manier van vervoer. U reist over land of vliegt per light aircraft tussen de parken waarbij u van spectaculaire uitzichten van bovenaf kunt genieten. De safari’s onderneemt u op verschillende manieren, te voet, rijdend in een open jeep en varend in een kano. Een unieke safari reis die u nog lang zal bijblijven!

Reisduur: 9 dagen

Victoria Falls - Hwange National Park - Mana Pools National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe Safari Zimbabwe Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Hoogtepunten reis door de ongerepte Afrikaanse bush.
 • Safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht middenin de natuur.
 • De twee bekendste nationale parken van Zimbabwe zijn opgenomen; Hwange National Park en Mana Pools National Park
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls is mogelijk.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

kamer - Pioneer Camp - Lusaka - Zambia
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls
Bij aankomst in Victoria Falls wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar de accommodatie brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 2 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 3 Victoria Falls - Hwange National Park
Het Hwange National Park is het bekendste, grootste en populairste nationale park van Zimbabwe. Ondanks de vele bezoekers, voelt het nog steeds ongerept, door de grote omvang en de afwezigheid van geasfalteerde wegen. Het landschap is zeer divers, wat een interessante safari oplevert. Naast de grote grasvlaktes zijn hier ook groepen acaciastruiken en veel zoutpannen, die ieder weer andere dieren aantrekken. Met geluk ziet u olifanten, leeuwen en grote kuddes zebra's. U gaat in de namiddag met een ervaren gids op pad om al een deel van Hwange National Park te verkennen. 
Dag 4 Hwange National Park
Samen met uw gids gaat u vandaag twee keer op pad om het park te verkennen. Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het park is gelegen in het noordwesten van het land, op ongeveer een uur ten zuiden van de machtige Victoria Falls. Hwange biedt een enorme selectie van wild met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten.
Dag 5 Hwange National Park
Wederom staan er vandaag twee safari activiteiten op het programma. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de olifantenpopulatie is een van de grootste in de wereld. Het park heeft meer dan 35000 olifanten. Andere dieren die kunnen worden gezien in het park zijn o.a de leeuw, luipaard, cheetah, neushoorn, buffalo, impala, zebra en de giraffe.
Dag 6 Hwange - Mana Pools National Park
Na het ontbijt reist u naar de wildernis van Mana Pools National Park. U vliegt naar de airstrip waar u wordt opgehaald en vervolgens naar uw camp wordt gebracht. De route wordt afgelegd als een safari waarbij u de mogelijkheid hebt om al verschillende dieren te spotten. Het unieke Mana Pools National Park is Unesco Werelderfgoed vanwege de schoonheid van het landschap en de uitbundige hoeveelheid aan dieren. Voor een authentieke safari ervaring is dit park niet te missen. In de namiddag staat gaat u op safari. In de omgeving van uw camp is het mogelijk om onder andere olifanten, buffalo's, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden te zien.
Dag 7 Mana Pools National Park
Vandaag gaat u twee keer op safari in het Mana Pools National Park. Dit park is gelegen aan de indrukwekkende Zambezi rivier dat ook grenst aan Mozambique. Mana Pools is bekend vanwege vier grote plassen ('mana' betekent 'vier') waar heel het jaar door water in zit en hierdoor komt er veel wildleven op af. Het park wordt gekenmerkt door het grote aantal krokodillen en nijlpaarden. Het gebied is rijk aan open grasvlakten en verschillende boomsoorten. U heeft kans om naast de Big Five ook cheeta's, hyena's en ander wild te spotten. Het park is bovendien het leefgebied van de zeldzame wilde hond.
Dag 8 Mana Pools National Park
Vandaag staan er twee safari activiteiten op het programma. Wandel, rij, of vaar in het Mana Pools National Park en geniet van de natuurlijke geluiden om u heen; knorrende en blazende nijlpaarden, rondvliegende gekleurde watervogels, schreeuwende visarenden, het luide getsjirp van cicaden en nog veel meer. Tussen de safari's door kunt u ontspannen bij het kamp en verkoeling zoeken in het zwembad.
Dag 9 Mana Pools - Harare - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vlucht maakt u in de ochtend nog een laatste gamedrive. Vervolgens wordt u naar de airstrip gebracht vanwaar u naar Harare Airport vliegt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer tussen de parken over land en per light aircraft
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken bij verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vertrekbelasting Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • entree verblijf Victoria Falls
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen vanaf € 4.795 per persoon (april t/m mei). In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 6.595 per persoon (juni t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend. Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Stanley & Livingstone - Victoria Falls
incl. ontbijt & diner
Stanley & Livingstone Boutique Hotel wordt omgeven door de rust van het natuurreservaat waarin het is gelegen. Daarnaast ligt het hotel op ongeveer 15 minuten van de machtige Victoria watervallen. Wanner u in Stanley & Livingstone verblijft kunt u gemakkelijk deze watervallen bezoeken. Het hotel heeft een luxe comfort, attente service en uitstekend eten te bieden. 

Somalisa Camp - Hwange National Park
incl. alle maaltijden
Somalisa Camp ligt midden in het Hwange National Park. Dit nationale park staat bekend om de grote kuddes olifanten die er leven. Het camp wordt gekenmerkt door haar authentieke Afrikaanse charme en elegantie. De zes luxe ingerichte canvas tenten beschikken onder andere over een eigen badkamer en een romantische bush shower. De lounge en eetruimte van Somalisa Camp vormen de gemeenschappelijke ruimte en zijn met smalle paden, die ook wel eens worden gebruikt door olifanten, verbonden met de tenten. Vanaf de gemeenschappelijke ruimte, het zwembad en de tenten heeft u een adembenemend uitzicht over de savanne en de beroemde Kennedy vallei. In de avonduren geniet u van uitstekende maaltijden, welke op traditionele wijze en met biologische producten worden bereid. Tijdens uw verblijf in Somalisa Camp ervaart u de echte Afrikaanse safari!

Nyamatusi Camp - Mana Pools National Park
incl. alle maaltijden
Een van de nieuwste camps in Mana Pools National Park is Nyamatusi Camp. Dit camp is gelegen in de meest geïsoleerde omgeving in de wildernis van Afrika. De camp omvat 6 luxe tent suites met alle comfort van dien. Vanuit Nyamatusi Camp worden er verschillende safari activiteiten aangeboden. Van gegidste wandelsafari's tot gamedrives in een 4x4 safari-voertuig. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »