Menu

Best of Zimbabwe

The Best of Zimbabwe is een reis met, zoals de naam al zegt, het beste van Zimbabwe gecombineerd. Zimbabwe is een van de mooiste bestemmingen als het gaat om safari's. Reis naar Zimbabwe en ontdek met eigen ogen de schoonheid van de nationale parken en maak kennis met de zeer gastvrije en vriendelijke bevolking. Tijdens deze rondreis verblijft u afwisselend in lodges en tented camps en vindt het vervoer zowel over land als vliegend plaats. U start bij de indrukwekkende Victoria watervallen, waarna u het bekendste park van Zimbabwe bezoekt; Hwange National Park. Vanuit hier reist u via het Matusadona National Park, gelegen aan Lake Karibu, naar het Mana Pools National Park. Door de zeer afgelegen ligging en de korte periode waarin het park bereikbaar is, is Mana Pools National Park een topper in deze reis!

Reisduur: 12 dagen

Victoria Falls - Hwange National Park - Matusadona National Park - Mana Pools National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Best of Zimbabwe inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Het beste van Zimbabwe gecombineerd in een reis.
 • Veel activiteiten en maaltijden inbegrepen.
 • Inclusief een bezoek aan het onbekende Mana Pools National Park.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls inclusief.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

zwembad - Musango Safari Camp - Zimbabwe
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls
Bij aankomst in Victoria Falls wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar de accommodatie brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 2 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 3 Victoria Falls - Hwange National Park
Het Hwange National Park is het bekendste, grootste en populairste nationale park van Zimbabwe. Ondanks de vele bezoekers, voelt het nog steeds ongerept, door de grote omvang en de afwezigheid van geasfalteerde wegen. Het landschap is zeer divers, wat een interessante safari oplevert. Naast de grote grasvlaktes zijn hier ook groepen acaciastruiken en veel zoutpannen, die ieder weer andere dieren aantrekken. Met geluk ziet u olifanten, leeuwen en grote kuddes zebra's. U gaat in de namiddag met een ervaren gids op pad om al een deel van Hwange National Park te verkennen. 
Dag 4 Hwange National Park
Samen met uw gids gaat u vandaag twee keer op pad om het park te verkennen. Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het park is gelegen in het noordwesten van het land, op ongeveer een uur ten zuiden van de machtige Victoria Falls. Hwange biedt een enorme selectie van wild met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten.
Dag 5 Hwange National Park
Wederom staan er vandaag twee safari activiteiten op het programma. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de olifantenpopulatie is een van de grootste in de wereld. Het park heeft meer dan 35000 olifanten. Andere dieren die kunnen worden gezien in het park zijn o.a de leeuw, luipaard, cheetah, neushoorn, buffalo, impala, zebra en de giraffe.
Dag 6 Hwange - Matusadona National Park
Vandaag heeft u een vlucht, per light aircraft, naar de airstrip van Matusadona National Park. U wordt hier verwelkomd en vervolgens naar uw Camp gebracht voor de komende overnachtingen. Na aankomst kunt u meteen deelnemen aan een van de safari-activiteiten die worden georganiseerd vanuit het camp. Het Matusadona National Park is gelegen in het westen van Zimbabwe, aan de zuidelijke oever van het bekende Lake Kariba. Dit Zimbabwaanse nationale park is relatief onbekend en onontdekt waardoor het een hoogtepunt is voor de reiziger die van de gebaande paden af wil wijken. Door de afgelegen ligging hebben gasten hier een echt 'Middle of Nowhere' gevoel. 
Dag 7 Matusadona National Park
In de vroege ochtend en de late namiddag gaat u op pad met uw gids om het Matusadona National Park te ontdekken. In het midden van dit nationale park zijn een reeks van heuvels gesitueerd die tezamen de Matuzviadonha heuvels worden genoemd. U vindt ze op de weelderige open vlaktes van het mooie en gevarieerde gebied. Het park ontleent zijn naam oorspronkelijk aan deze Matuzviadonha heuvels, wat "vallende mest" betekent. Vermoedelijk worden hier de vallende uitwerpselen van de olifanten mee bedoeld, toen de dieren de heuvels van ruim 600 meter beklommen. Het weer is gedurende het hele jaar aangenaam, maar de meeste regen valt in de zomerperiode. Dieren die u in het Matusadona National Park kunt spotten zijn onder andere nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, buffels, olifanten, waterbokken, neushoorns, zebra's, uilen en nog veel meer. Naast safari's is het gebied ook geschikt om te gaan wandelen en vissen.
Dag 8 Matusadona National Park
Wederom zijn vandaag de maaltijden en safari-activiteiten inbegrepen. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de accommodatie en genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush.
Dag 9 Matusadona - Mana Pools National Park
Na het ontbijt reist u naar de wildernis van Mana Pools National Park. U vliegt naar de airstrip waar u wordt opgehaald en vervolgens naar uw camp wordt gebracht. De route wordt afgelegd als een safari waarbij u de mogelijkheid hebt om al verschillende dieren te spotten. Het unieke Mana Pools National Park is Unesco Werelderfgoed vanwege de schoonheid van het landschap en de uitbundige hoeveelheid aan dieren. Voor een authentieke safari ervaring is dit park niet te missen. In de namiddag staat gaat u op safari. In de omgeving van uw camp is het mogelijk om onder andere olifanten, buffalo's, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden te zien.
Dag 10 Mana Pools National Park
Vandaag gaat u twee keer op safari in het Mana Pools National Park. Dit park is gelegen aan de indrukwekkende Zambezi rivier dat ook grenst aan Mozambique. Mana Pools is bekend vanwege vier grote plassen ('mana' betekent 'vier') waar heel het jaar door water in zit en hierdoor komt er veel wildleven op af. Het park wordt gekenmerkt door het grote aantal krokodillen en nijlpaarden. Het gebied is rijk aan open grasvlakten en verschillende boomsoorten. U heeft kans om naast de Big Five ook cheeta's, hyena's en ander wild te spotten. Het park is bovendien het leefgebied van de zeldzame wilde hond.
Dag 11 Mana Pools National Park
Vandaag staan er twee safari activiteiten op het programma. Wandel, rij, of vaar in het Mana Pools National Park en geniet van de natuurlijke geluiden om u heen; knorrende en blazende nijlpaarden, rondvliegende gekleurde watervogels, schreeuwende visarenden, het luide getsjirp van cicaden en nog veel meer. Tussen de safari's door kunt u ontspannen bij het kamp en verkoeling zoeken in het zwembad.
Dag 12 Mana Pools - Harare - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vlucht maakt u in de ochtend nog een laatste gamedrive. Vervolgens wordt u naar de airstrip gebracht vanwaar u naar Harare Airport vliegt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer per auto, boot en light aircraft tussen de parken
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • lokale luchthavenbelastingen Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen vanaf € 5.695 per persoon (mei t/m juni). In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 6.695 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend. Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Victoria Falls Safari Lodge - Victoria Falls
incl. ontbijt
Verblijft u graag in luxe accommodaties en wilt u kennismaken met de indrukwekkende Victoria Falls? Overweeg dan eens om de Victoria Falls Safari Lodge in uw reisplan op te nemen. Deze bijzondere lodge bevindt zich op een hoog plateau vanwaar u uitkijkt op het Zambezi National Park. De Victoria Falls vindt u op slechts vier kilometer van de Victoria Falls Safari Lodge. Geniet van prachtige Afrikaanse zonsondergangen, avontuurlijke safari’s of het uitzicht vanuit de telescoop op de nabijgelegen waterput, waar met regelmaat dieren zijn te spotten. De Victoria Falls Safari Lodge combineert comfort met een authentieke ervaring met wilde dieren en een warme gastvrijheid. Als gast van de Victoria Falls Safari Lodge kunt u overal gratis gebruikmaken van internet, plaatsnemen in de TV-lounge, een boek lenen van de bibliotheek, spelletjes spelen in de Games Room of rondsnuffelen in het winkeltje van de lodge. Voor een hapje of drankje kunt u terecht in één van de restaurants of bars. Uiteraard kunt u ook de omgeving verkennen door deel te nemen aan activiteiten welke georganiseerd worden door de Victoria Falls Safari Lodge. Wat dacht u bijvoorbeeld van een begeleide wandelsafari, bungeejumping, white water rafting of een rivier- en dinercruise? Tussen de activiteiten door kunt u verkoeling zoeken door een duik te nemen in het zwembad van de Victoria Falls Safari Lodge. Verblijven kan in een Standard Room, Deluxe Room of King Suite. Elke kamer is van alle comfort voorzien, waaronder een privébadkamer.

The Hide Safari Camp - Hwange National Park
incl. alle maaltijden & safari activiteiten
Midden in Hwange National Park vindt u The Hide, een kleinschalige lodge dat onderdak biedt aan maximaal 16 gasten. De lodge is ideaal voor diegene die op zoek is naar de ultieme Afrikaanse safari. Het is niet ongebruikelijk dat olifanten, buffels en zelfs leeuwen en neushoorns voor het camp worden gezien. De luxe tenten zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Vanaf uw privé veranda zult u regelmatig wilde dieren spotten dat bij de waterpoel komen drinken. Hier heeft de The Hide ook een schuilplaats gebouwd vanwaar u het wild van heel dichtbij kunt zien als het komt drinken. Na een indrukwekkende safari zoekt u de verkoeling op bij het zwembad en kunt u ontspannen op een van de ligbedden. De maaltijden worden aan een grote houten tafel geserveerd, waarbij u uw ervaringen kunt delen met de andere gasten.

Changa Safari Camp
incl. alle maaltijden & safari activiteiten
Met uw voeten in het zand hoort u het geluid van de kabbelende golven langs de oever. In verte ziet u de contouren van de Matusadona mountains, nijlpaarden knorren in het meer en de visarend vangt met succes zijn maaltje. Nog even een relaxen bij het zwembad waarna u zich, na de high tea, alweer gereed maakt voor de gamedrive. ’s Avonds bij het kampvuur blikt u terug op de dag. Een hele kudde drinkende olifanten tijdens zonsondergang, prachtig! Na het heerlijke diner escorteert het personeel u naar uw comfortabele en fraai ingerichte tent. Nog even genieten van de buitendouche alvorens u naar bed gaat. Het geluid van de kabbelende golven klinkt nog steeds op de achtergrond…

John's Camp - Mana Pools National Park
incl. alle maaltijden & safari activiteiten
John's Camp is gelegen in de wildernis aan de oever van de Zambezi rivier van Mana Pools National Park, Zimbabwe. Dit camp is voorzien van alle benodigde faciliteiten en comfort gelegen tussen de prachtige natuur van het échte Afrika. Geniet van heerlijk eten aan een tafel in de Afrikaanse bush en slaap in een luxe tent midden in de natuur. John's Camp beschikt over 12 bedden van 6 tweepersoons en-suite tenten en voorziet haar gasten van indrukwekkende safari activiteiten. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »