Menu

Winterreis Hwange & Victoria Falls

In deze winterreis zijn twee belangrijke hoogtepunten van Zimbabwe opgenomen; Hwange National Park en de machtige Victoria Falls. Het is een comfortabele reis waarbij er verschillende safari activiteiten zijn inbegrepen, zoals; een gamedrive per open wagen, diverse wandelsafari's of een kanosafari zijn inbegrepen. Zimbabwe staat bekend als een land met de meest ongerepte natuur en waar je het wild van heel dichtbij kunt aanschouwen. En in de maanden november t/m maart aanschouwt u dit voor een lagere aanbiedingsprijs. Een ander voordeel is dat er in deze periode minder bezoekers in de parken zijn. In dit laagseizoen komt de regen opzetten en wordt deze periode ook wel de ‘Green Season’ genoemd. Desondanks is het nog steeds een aangename periode om te reizen en is het de tijd dat de meeste dieren jongen krijgen. Beleef het!

Reisduur: 7 dagen

Victoria Falls - Hwange National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Winterreis Hwange & Victoria Falls inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Hoogtepunten reis door de ongerepte Afrikaanse bush.
 • Safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht middenin de natuur.
 • Twee belangrijkste hoogetpunten van Zimbabwe zijn opgenomen; Hwange National Park en de Victoria Falls.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

camp hwange safari vehicle - Camp Hwange - Zimbabwe
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls
Bij aankomst in Victoria Falls wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar de accommodatie brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaald in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 2 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen.
Dag 3 Hwange National Park
Het Hwange National Park is het bekendste, grootste en populairste nationale park van Zimbabwe. Ondanks de vele bezoekers, voelt het nog steeds ongerept, door de grote omvang en de afwezigheid van geasfalteerde wegen. Het landschap is zeer divers, wat een interessante safari oplevert. Naast de grote grasvlaktes zijn hier ook groepen acaciastruiken en veel zoutpannen, die ieder weer andere dieren aantrekken. Met geluk ziet u olifanten, leeuwen en grote kuddes zebra's. U gaat in de namiddag met een ervaren gids op pad om al een deel van Hwange National Park te verkennen. 
Dag 4 Hwange National Park
Samen met uw gids gaat u vandaag twee keer op pad om het park te verkennen. Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het park is gelegen in het noordwesten van het land, op ongeveer een uur ten zuiden van de machtige Victoria Falls. Hwange biedt een enorme selectie van wild met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten.
Dag 5 Hwange National Park
Vandaag verblijft u in een ander gedeelte van Hwange National Park. Wederom staan er vandaag twee safari activiteiten op het programma. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de olifantenpopulatie is een van de grootste in de wereld. Het park heeft meer dan 35000 olifanten. Andere dieren die kunnen worden gezien in het park zijn o.a de leeuw, luipaard, cheetah, neushoorn, buffalo, impala, zebra en de giraffe.
Dag 6 Hwange National Park
Wederom zijn vandaag de maaltijden en safari-activiteiten inbegrepen. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de accommodatie en genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush.
Dag 7 Hwange - Victoria Falls Airport
In de ochtend maakt u nog een gamedrive. Na het ontbijt wordt u terug naar Victoria Falls Airport gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer tussen de parken per light aircraft
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken bij verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen vanaf € 2.895 per persoon (april t/m mei). In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 3.595 per persoon (juni t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend. Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Batonka Guest Lodge - Victoria Falls
incl. ontbijt
Dit gezellige en fraaie guesthouse ligt op circa 20 minuten loopafstand van het centrum van Victoria Falls. Op aanvraag gaat er twee keer per dag een shuttle naar het centrum waarna u zelf terug kunt lopen of een taxi kunt nemen. Dineren kan ’s avonds in Victoria Falls of in het gezellige restaurant van Batonka waar een set-menu met twee keuze opties te verkrijgen is. Na een actieve dag in Victoria Falls is het aangenaam vertoeven bij het zwembad in de tuin. Batonka heeft 22 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Sommige kamers hebben een bad en een douche, andere alleen een douche. Uiteraard is Wifi aanwezig, zowel in de lounge als op de kamers.

Camp Hwange - Hwange National Park
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Bent u op zoek naar rust en ontspanning? Dan is Camp Hwange iets voor u! Dit nieuwe camp, is geopend in 2012 en eigendom van David Carson, een topgids in Zimbabwe. Het camp ligt in het Sinamatella gebied, één van de meest afgelegen delen van het Hwange National Park. Voorheen diende het camp als een vee ranch. Camp Hwange is een klein en intiem kamp waar maximaal 12 gasten kunnen verblijven. De zes canvas tenten hebben een unieke stijl en beschikken onder andere over een eigen badkamer. Verblijft u in Camp Hwange, dan heeft u de unieke kans om neushoorns te tracken binnen een beschermd gebied. Daarnaast is het Camp Hwange uitermate geschikt voor gamedrives en wandelsafari’s. Er is een goede kans op het zien van de katten, wilde honden, olifanten en buffels.

Somalisa Expeditions - Hwange National Park
incl. alle maaltijden
Somalisa Expeditions neemt u mee op avontuur en brengt u oog in oog met de Afrikaanse wildernis. Ontspan op de veranda van de camp en laat de natuur zich naar u wagen. Somalisa Expeditions is een sfeervolle camp waar verhalen over de prachtige natuur van Hwange National Park worden gedeeld rond het kampvuur. Uw zintuigen worden op de proef gesteld tijdens de verschillende activiteiten zoals gamedrives, wandelsafari's en vogelspotten. Geniet in alle comfort tijdens uw verblijf in Hwange National Park bij Somalisa Expeditions. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »