Menu

Winterreis Hwange & Victoria Falls

In deze winterreis zijn twee belangrijke nationale parken van Zimbabwe opgenomen; Hwange National Park en Mosi-oa-Tunya National Park. Het is een comfortabele reis waarbij er verschillende safari activiteiten zijn inbegrepen, zoals; een gamedrive per open wagen, diverse wandelsafari's of een kanosafari zijn inbegrepen. Zimbabwe staat bekend als een land met de meest ongerepte natuur en waar je het wild van heel dichtbij kunt aanschouwen. En in de maanden november t/m maart aanschouwt u dit voor een lagere aanbiedingsprijs. Een ander voordeel is dat er in deze periode minder bezoekers in de parken zijn. In dit laagseizoen komt de regen opzetten en wordt deze periode ook wel de ‘Green Season’ genoemd. Desondanks is het nog steeds een aangename periode om te reizen en is het de tijd dat de meeste dieren jongen krijgen. Beleef het!

Reisduur: 6 dagen

Victoria Falls - Hwange National Park - Mosi-oa-Tunya National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls - Hwange National Park
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel en reist u vanaf Victoria Falls met een light aircraft naar Hwange National Park. U verblijft in Davisons Camp, dat in één van de meest vruchtbare gedeeltes van het Hwange National Park ligt. In de namiddag gaat u per open wagen op safari. Het Hwange National Park is het grootste en populaire wildreservaat van Zimbabwe. Doordat er geen geasfalteerde wegen zijn aangelegd en het park weinig accommodatiemogelijkheden telt, is het gebied nog steeds ongerept. De vele zoutpannen, acaciastruiken en grasvlakten dragen bij aan een interessante safari.
Dag 2 Hwange National Park
Samen met uw gids gaat u vandaag twee keer op pad om het park te verkennen. Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het park is gelegen in het noordwesten van het land, op ongeveer een uur ten zuiden van de machtige Victoria Falls. Hwange biedt een enorme selectie van wild met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten.
Dag 3 Hwange National Park
Wederom staan er vandaag twee safari activiteiten op het programma. De olifanten van Hwange National Park zijn wereldberoemd en de olifantenpopulatie is een van de grootste in de wereld. Het park heeft meer dan 35000 olifanten. Andere dieren die kunnen worden gezien in het park zijn o.a de leeuw, luipaard, cheetah, neushoorn, buffalo, impala, zebra en de giraffe.
Dag 4 Hwange National Park - Victoria Falls
De transfer naar Manga airstrip wordt afgelegd als een safari. Aansluitend heeft u een chartervlucht naar de airstrip van de Victoria Falls. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar uw hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bij Victoria Falls liggen de Victoria Watervallen. Deze watervallen zijn één van de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde het naar koningin Victoria van Groot-Brittannië.
Dag 5 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding. Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de watervallen. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen, kanosafari's op de Zambezi rivier of boottochten tegen zonsondergang op de Zambezi. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de indrukwekkende natuur waarbij de kans groot is dat u nijlpaarden, krokodillen en olifanten ziet. Voor de mensen die van meer extreme activiteiten houden kunt u verder nog raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen. Ook mogelijk: Elephant Back Safari of Lion Encounter. Zie ook mogelijk.
Dag 6 Victoria Falls - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht. Hier eindigt uw winterreis per light aircraft door Zimbabwe met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vervoer tussen de parken per light aircraft
 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • lokale dranken bij verblijf in de accommodaties
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Davisons Camp - slaapkamer - Hwange National Park - Zimbabwe
Davisons Camp - Hwange National Park
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activiteiten
Davisons Camp ligt diep in Hwange National Park, ten zuidoosten van Linkwasha. Dit is een van de beste gebieden in het park om de prachtige dieren te spotten die Hwange rijk is. Het Davisons Camp zelf is een typische klassiek Afrikaanse tenten kamp. Alle negen tenten zijn gelegen in de schaduw van de inheemse Mopane bomen. De accommodatie is vernoemd naar de eerste directeur, Ted Davison, van Hwange National Park. Alle tenten zijn voorzien van ventilatoren en een eigen badkamer. De openbare ruimtes zoals de woonkamer, eetgedeelte en kampvuurplaatsen zijn gelegen bij de waterput, waar vaak dieren komen. Hierdoor heeft u elke dag een mooi uitzicht op de wilde dieren in het park. Voorgestelde activiteiten zijn onder andere; dag- en nacht gamedrives, wandelsafari’s en vogels spotten. Het landschap biedt zich uitstekend voor om grote kuddes olifanten, leeuwen, luipaarden, witte neushoorns, hyena’s, giraffen en andere grote mooi landdieren te zien. Het wildlife ziet u op z’n best met een verblijf bij Davisons Camp.

aanzicht hotel - The Victoria Valley Lodge - Livingstone - Zambia
Victoria Falls Hotel - Victoria Falls
incl. ontbijt
Veruit het populairste hotel bij de Victoria watervallen is het luxe Victoria Falls Hotel, onderdeel van de exclusieve Leading Hotels of the World groep. Het hotel is meer dan 100 jaar geleden gebouwd door de Britten. Iedere kamer is voorzien van airconditioning, een ensuite badkamer, TV en een kluisje. Na een intensieve dag komt u volledig tot rust tijdens een massage in de spa. Of onderga een pedicure, manicure of één van de gezichtsbehandelingen. De actievelingen kunnen een balletje slaan op de tennisbaan. Ook beschikt het Victoria Falls Hotel over een zwembad. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht op de brug, die Zimbabwe met Zambia verbindt. Geniet hier van een lichte maaltijd of een high tea. In de avond ziet u hier de zon langzaam ondergaan. Tijdens uw verblijf in The Victoria Falls Hotel heeft u keuze uit twee restaurants, waar een diversiteit aan gerechten worden geserveerd. Proef onder andere van de Afrikaanse smaken. ‘s Avonds geniet u van de livemuziek en een cocktail in de bar.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Hoogtepunten reis door de ongerepte Afrikaanse bush.
 • Safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht middenin de natuur.
 • Twee belangrijkste nationale parken van Zimbabwe zijn opgenomen; Hwange National Park en Mosi-oa-Tunya National Park
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls is mogelijk.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »