Menu

Zambezi Kanosafari & Hwange Safari

Deze safari kan uitstekend gecombineerd worden met een reis door Zuid-Afrika, Zambia of Botswana maar is uiteraard ook op zich zelf te reserveren. Door de 2-daagse kanosafari en de wandelsafari’s in Hwange National Park heeft de reis een avontuurlijk karakter. Tijdens deze reis ervaart u het echte ‘Out of Africa’ gevoel en ziet u de dieren van zeer dichtbij.

Reisduur: 7 dagen

Victoria Falls - Upper Zambezi - Hwange National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Victoria Falls - Zambezi rivier
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven, wordt u naar de Imbala Zambezi Safari Lodge gebracht. Deze lodge ligt 70 km van Victoria Falls aan de Zambezi Rivier. Dit is een prima plek om te ontspannen maar de concessie biedt ook goede safarimogelijkheden. De lodge ligt op een concessie van 2023 hectare en grenst aan Chobe forest, het leefgebied van een grote olifantenpopulatie. Imbabala heeft slechts 8 kamers en biedt plek voor 18 gasten. Elke bungalow met rieten dak heeft ensuite faciliteiten en een veranda vanwaar u uitzicht heeft over de rivier. In de main area, met uitzicht op de rivier en een waterpoel, vindt u het restaurant, de bar en de lounge. Er is ook een zwembad aanwezig. Het camp in niet omheind, dus het wild is soms op het terrein van de lodge te zien. Tijdens uw verblijf zijn safariactiviteiten inbegrepen. Afhankelijk van u aankomsttijd staat er in de namiddag een eerste safari-activiteit op het programma.
Dag 2 Zambezi rivier
Er staan vandaag safariactiviteiten op het programma (drie activiteiten per dag zijn inclusief). U kunt zelf kiezen uit de volgende activiteiten: gamedrives (AM of PM), bootcruise (AM of PM) en een nacht gamedrive. De volgorde van de activiteiten wordt meestal ter plaatse, in overleg met u, bepaald.
Dag 3 Zambezi National Park gamedrive
's Ochtends heeft u nog de gelegenheid om deel te nemen aan safari-activiteiten. Rond 16:00 wordt u opgehaald bij de lodge en volgt er een gamedrive (ca. één uur) in een open safariwagen door het Zambezi National Park. U rijdt naar een eenvoudig rustiek bushcamp gelegen aan de rivier. Uw tent is voorzien van veldbedden, matrassen, lakens, dekbedden en kussens. Een parafine lantaarn zorgt 's avonds voor verlichting. Een bushtoilet en douche is aanwezig en worden gedeeld met de andere gasten. Na aankomst in het camp is de tafel gedekt en dineert u aan de oever van de rivier onder de sterrenhemel.
Dag 4 Zambezi National Park - Victoria Falls
De dag start wederom met een ontbijt waarna u de kano instapt. U overbrugt een afstand van circa 18 km stroomafwaarts richting de Victoria Falls. Wederom kunt u genieten van de natuur en het wildleven. Onderweg passeert u de Kandahar rapids. Aan het einde van de kanosafari worden koude drankjes geserveerd. Vervolgens is het nog een korte transfer naar Victoria Falls waar u komende nacht verblijft. In de middag worden de watervallen bezocht (inclusief). Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft ook als bijnaam ‘de rook die dondert’, door de lokale bevolking vertaalt in ‘Mosi-oa-Tunya’. Ook bezoekt u de Wild Horizons Elephant Sanctuary. Hier hebt u de mogelijkheid deze reuzen van heel dichtbij te zien.

Tip: bent u van plan om ook de Zambia kant van de Falls te bezoeken, koop dan een combinatie visum (US$ 50).
Dag 5 Victoria Falls - Hwange National Park
Na een ontspannen nacht en het ontbijt volgt de transfer naar Hwange National Park. U wordt naar de Mbala Boom Gate gebracht, ca. anderhalf uur rijden. Bij de gate wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van het camp en volgt de transfer naar het camp. Deze transfer duurt circa anderhalf uur en gaat al door het park. Onderweg is er dus kans om dieren te zien. Na aankomst en lunch staat er een eerste safari-activiteit op het programma. Komende twee nachten verblijft u in Camp Hwange. Dit nieuwe camp is geopend in 2012 en eigendom van David Carson, een topgids in Zimbabwe. Het camp ligt in het Sinamatella gebied, één van de meest afgelegen delen van het Hwange National Park. Voorheen diende het camp als een vee ranch. Camp Hwange is een klein en intiem kamp waar maximaal 12 gasten kunnen verblijven. De zes canvas tenten hebben een unieke stijl en beschikken o.a. een eigen badkamer. Verblijft u in Camp Hwange, dan heeft u de unieke kans om neushoorns te tracken binnen een beschermd gebied. Daarnaast is het Camp Hwange uitermate geschikt voor gamedrives en wandelsafari’s. Er is een goede kans op het zien van de katten, wilde honden, olifanten en buffels.
Dag 6 Hwange National Park
Samen met uw gids gaat u vandaag op safari in het park. Gamedrive worden afgewisseld met wandelsafari's. Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het is het grootste park in Zimbabwe en het is gelegen in het noordwesten van het land. Hwange biedt een enorme variëteit aan wild met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten.
Dag 7 Hwange National Park - Victoria Falls - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt volgt de transfer terug naar de luchthaven van Victoria Falls. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten
 • entreegelden Hwange National Park
 • bezoek Victoria Falls
 • lokale dranken tijdens de kanosafari (beperkte keuze) en bij verblijf in Camp Hwange
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst
 • entreegelden ca. US$ 10 pp in Imbabala, Upper Zambezi Canoeing US$ 20 pp en US$ 30 pp Victoria Falls
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen (januari t/m maart en november, vanaf € 2.995 per persoon). De prijsindicatie voor het tussenseizoen (april t/m juni) is vanaf € 3.149 per persoon. In het hoogseizoen is de prijsindicatie vanaf € 3.695 per persoon (juli t/m oktober). De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend. Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

kamer imbabala - Imbabala - Zimbabwe
Imbabala Zambezi Safari Lodge - Victoria Falls
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
De Imbabala Zambezi Safari Lodge is gelegen aan de oevers van de Zambezi River en grenst aan het Chobe Forest Reserve, het leefgebied van een grote olifantenpopulatie. Op slechts 70 km afstand vindt u de wereldberoemde Victoria Falls. De lodge is een prima plek om heerlijk te ontspannen, maar de concessie biedt ook goede safarimogelijkheden. De acht comfortabele chalets zijn van alle gemakken voorzien. Elk chalet heeft een rieten dak, en-suite faciliteiten en een veranda vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de rivier. In het hoofdgebouw, dat uitzicht biedt op de rivier en een waterpoel, vindt u het restaurant, de bar en de lounge. In het restaurant worden seizoensgebonden gerechten geserveerd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verse ingrediënten uit de eigen groentetuin. De Imbabala Zambezi Safari Lodge heeft ook een zwembad, waar u na een ochtendsafari een verfrissende duik kunt nemen. Doordat de lodge niet is omheind, is de kans aanwezig dat het wild op het terrein loopt! Vanuit de lodge kunt u deelnemen aan diverse activiteiten zoals riviercruises, visexcursies, safari’s en excursies naar de Victoria Falls. De lodge is ook prima te combineren met een verblijf nabij Victoria Falls.

The Elephant Camp - Victoria Falls
incl. alle maaltijden
Bent u op zoek naar een stijlvolle en kleinschalige lodge? Dan is The Elephant Camp, gelegen nabij de Victoria Watervallen, iets voor u! De lodge grenst zowel aan de Masuwe rivier als aan de Zambezi kloof en is gelegen in een private game reserve. De 12 luxe suites bieden uitzicht op de kloof en de bush. De kans is groot dat u tijdens uw verblijf in The Elephant Camp wildlife spot! Alle suites beschikken over een privé terras met plunge pool, airconditionering, muskietennetten en koffie- en theefaciliteiten. De en-suite faciliteiten bestaan uit een bad en een binnen- en buitendouche. De lounge, bar en het restaurant vormen het centrale gedeelte van de lodge. Hier kunt u in de avonduren terecht voor een heerlijk diner of een drankje. Tegen betaling ondergaat u een ontspannende spabehandeling. The Elephant Camp zorgt voor een nauwe interactie met dieren. Zo krijgen alle gasten van The Elephant Camp de mogelijkheid om in contact te komen met de olifanten in het Wild Horizons Elephant Sanctuary.

camp hwange - Camp Hwange - Zimbabwe
Camp Hwange - Hwange National Park
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Bent u op zoek naar rust en ontspanning? Dan is Camp Hwange iets voor u! Dit nieuwe camp, is geopend in 2012 en eigendom van David Carson, een topgids in Zimbabwe. Het camp ligt in het Sinamatella gebied, één van de meest afgelegen delen van het Hwange National Park. Voorheen diende het camp als een vee ranch. Camp Hwange is een klein en intiem kamp waar maximaal 12 gasten kunnen verblijven. De zes canvas tenten hebben een unieke stijl en beschikken onder andere over een eigen badkamer. Verblijft u in Camp Hwange, dan heeft u de unieke kans om neushoorns te tracken binnen een beschermd gebied. Daarnaast is het Camp Hwange uitermate geschikt voor gamedrives en wandelsafari’s. Er is een goede kans op het zien van de katten, wilde honden, olifanten en buffels.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Avontuurlijke reis door de ongerepte Afrikaanse bush.
 • Safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht middenin de natuur.
 • Het belangrijkste nationale park van Zimbabwe is opgenomen; Hwange National Park.
 • Bezoek aan de machtige Victoria Falls en een Upper Zambezi kanosafari.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »