Actieve safari in Zimbabwe inclusief kanosafari op de Zambezi rivier en wandelsafari in Mana Pools National Park. Een prachtige safari belevenis" /> Actieve safari in Zimbabwe inclusief kanosafari op de Zambezi rivier en wandelsafari in Mana Pools National Park. Een prachtige safari belevenis" />
Menu

Zambezi Kanosafari & Mana Pools Safari

Deze safari kan uitstekend gecombineerd worden met een reis door Zuid-Afrika, Zambia of Botswana maar is uiteraard ook op zich zelf te reserveren. Door de kano- en wandelsafari in Zimbabwe heeft de reis een avontuurlijk karakter. Tijdens deze reis ervaart u het echte ‘Out of Africa’ gevoel en ziet u de dieren van zeer dichtbij.

Reisduur: 6 dagen

Harare - Zambezi River - Mana Pools National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zambezi Kanosafari & Mana Pools Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Avontuurlijke reis door de ongerepte Afrikaanse bush.
 • Safari's en veel maaltijden en dranken zijn inclusief.
 • U overnacht middenin de natuur.
 • Een unieke ervaring van een kano- en wandelsafari. 
 • Bezoek aan het vrij onbekende Mana Pools National Park.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Chivilia Waterfalls - Gonarezhou National Park - Zimbabwe
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Harare - Lake Kariba
Bij aankomst op de luchthaven van Harare stapt u over op de binnenlandse vlucht per light aircraft naar uw volgende bestemming. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die u vervolgens naar de accommodatie brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. 
Dag 2 Lake Kariba - Zambezi Rivier
Vroeg in de ochtend na het ontbijt wordt u naar een meetingpoint gebracht waar uw gids eerst uitleg en instructies geeft over de kanosafari. U heeft vooraf nog de gelegenheid om extra drankjes en snacks in te kopen bij de plaatselijke winkels (op eigen kosten). Per open 4x4 safari-voertuig wordt u vervolgens naar de plaats Chirundu gebracht waar u eind van de ochtend aankomt. Nadat de kano in het water word geladen wordt er eerst een instructie gegeven over de veiligheid en een demonstratie over het peddelen in een kano. Een lunchpakket wordt op de rivier meegenomen. U vaart vandaag een afstand van ongeveer 18 kilometer. In de namiddag wordt het kamp opgezet op Kakomarara Island en is er tijd om te ontspannen voor het diner. 
Dag 3 Zambezi Rivier
U wordt vandaag voor zonsopgang wakker gemaakt voor thee, koffie en koekjes. Na het genieten van de prahctige Afrikaanse zon vaart u even per kano verder naar de plek waar u gaat ontbijten. Na het ontbijt gaat het kanovaren door tot het middaguur voor een welverdiende lunch en siësta. Daarna wordt de kanosafari vervolgt tot de namiddag en heeft u vandaag een afstand van ongeveer 27 kilometer afgelegd. Onderweg kunt u volop genieten van de prachtige natuur die Zimbabwe rijk is. Het kamp wordt op Lone Acacia Island opgezet waar u overnacht midden in de natuur. 
Dag 4 Zambezi Rivier
Vandaag is de laatste dag van uw kanosafari op de Zambezi rivier. U legt een afstand af van ongeveer 23 kilometer. Uw overnachtingskamp wordt opgezet op het eiland Trichelia. 's Avonds kunt u wederom genieten van de geluiden van de 'Afrikaanse bush'. 
Dag 5 Zambezi Rivier - Mana Pools National Park
U heeft bij zonsopgang nog 7 kilometer per kano af te leggen, u arriveert ongeveer rond 10 uur bij Mana Pools National Park. Hier worden de kano's en andere apperatuur ingeladen en wordt u naar uw verblijf in het park gebracht. De route wordt afgelegd als een safari waarbij u de mogelijkheid heeft om al verschillende dieren te spotten. Het unieke Mana Pools National Park is Unesco Werelderfgoed vanwege de schoonheid van het landschap en de uitbundige hoeveelheid aan dieren. Voor een authentieke safari ervaring is dit park niet te missen. In de namiddag staat gaat u op safari. In de omgeving van uw camp is het mogelijk om onder andere olifanten, buffalo's, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden te zien. 
Dag 6 Mana Pools - Harare - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van de vlucht maakt u in de ochtend nog een laatste gamedrive. Vervolgens wordt u naar de airstrip gebracht vanwaar u naar Harare Airport vliegt. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers (mogelijk op indeling)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives/activiteiten
 • entreegelden Man Pools National Park
 • lokale dranken tijdens de kanosafari (beperkte keuze) 
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale luchthavenbelastingen Zimbabwe, ca. USD 35 pp (contant te voldoen bij vertrek)
 • visumkosten Zimbabwe, ca. USD 30 pp (contant te voldoen bij aankomst
 • entreegelden ca. US$ 10 pp in Imbabala, Zambezi Canoeing US$ 20 pp
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750
Bovenstaande prijsindicatie is gebaseerd op het laagseizoen. De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend. Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Zambezi River Canoeing
De Zambezi River is een prachtige plek om te gaan kanoën. Tijdens de tocht ziet u verschillende soorten flora en fauna. Onderweg heeft u de mogelijkheid om nijlpaarden, krokodillen, olifanten, giraffen en verscheidene vogels te zien. De stroomversnellingen zijn gering waardoor u rustig over de rivier kunt peddelen. De minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar. 

Kanga Bush Camp - Mana Pools National Park
incl. alle maaltijden
De professionele Zimbabwaanse gids Beks wist met zijn ontwerp van Kanga Bush Camp eenvoud te combineren met comfort. Kanga Bush Camp onderscheidt zich van andere kampen door de ligging. Terwijl de andere kampen gesitueerd zijn aan de Lower Zambezi, bevindt Kanga Bush Camp zich een uur landinwaarts op een meer afgelegen gebied in het Mana Pools National Park. Het gebied ontleent zich perfect voor het maken van een verkenningstocht te voet, maar ook andere safari activiteiten behoren tot de mogelijkheden. Het bijzondere van het kamp is dat er slechts één waterbron te vinden is in de directe omgeving, waardoor regelmatig dieren als olifanten, buffels, antilopen en roofdieren worden gespot. Daarnaast is het kamp met slechts zes tenten kleinschalig te noemen. Elke tent is comfortabel en uitgerust met goede bedden en een leuke veranda. De en-suite badkamers zijn voorzien van buitendouches die onder een schaduwrijke luifel zijn geplaatst. Als gast van het kamp kunt u tevens terecht in de centrale tent waar zich een lounge, bar en eetkamer bevinden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »