Menu

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika reizen

“Eerst lekker genieten en uitrusten bij Kaapstad en daarna op safari door Zuid-Afrika. De accommodaties hoeven niet allemaal super-de-luxe te zijn, maar wel sfeervol, kleinschalig en comfortabel. Wij willen per huurauto door Zuid-Afrika reizen.”

Ze noemen het ook wel 'de wereld in één land' en dat is niet voor niets! Het levendige Kaapstad, de prachtige Tuinroute / Garden Route en het wereldberoemde Kruger National Park. Stuk voor stuk indrukwekkend, enorm divers en bovenal slechts een greep uit al het moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Tijdens een selfdrive door Zuid-Afrika kunt u het allemaal combineren. De mogelijkheden voor een rondreis door Zuid-Afrika zijn eindeloos, daarom delen wij graag onze kennis met u. We kennen de hoogtepunten maar zeker ook de kleine verrassingen, onontdekte gebieden en sfeervolle guesthouses. Zuid-Afrika zal u zeker verrassen! Alle Zuid-Afrika reizen kunnen geheel aan uw wensen worden aangepast.


Op zoek naar een luxe Zuid-Afrika reis? Bekijk de Zuid-Afrika reizen op Luxe Reizen Afrika

 

PANGEA Travel organiseert al jaren Zuid-Afrika reizen. We kennen de bestemming uit eigen ervaring en adviseren u graag bij het samenstellen van een onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika. Ook kunt u kiezen voor een combinatie met een andere safaribestemming zoals Botswana of Namibië. Liever afsluiten op een tropisch eiland? Kies dan voor een combinatiereis met Mauritius of de Seychellen. 


Voor wie is een rondreis Zuid-Afrika een aanrader en waarom?

  • Eerste ontmoeting met Zuid-Afrika: Wilt u voor het eerst voet zetten op Afrikaanse bodem, dan is Zuid-Afrika een prettige bestemming voor een eerste kennismaking met het continent. De Zuid-Afrikanen zijn vriendelijk en gewend aan toerisme, waardoor er veel westerse voorzieningen aanwezig zijn. Met een eigen huurauto doorkruist u gemakkelijk het land. De wegen zijn veilig en goed begaanbaar en doordat u zelf kunt bepalen waar en wanneer u stopt, ontmoet u het echte Zuid-Afrika.
  • Safari: Op safari gaan is voor velen toch wel een hoogtepunt van een reis naar Afrika en in Zuid-Afrika zijn er mogelijkheden genoeg. Ga met uw eigen huurauto op pad in het wereldberoemde Kruger National Park of kies voor een private game reserve, waar u samen met een ervaren ranger op zoek gaat naar het wild. Wie weet spot u wel de ‘Big Five’.
  • Natuurliefhebbers: Zuid-Afrika kent een enorme diversiteit aan natuurgebieden, wat het voor natuurliefhebbers een interessante bestemming maakt. Het land kent scherpe contrasten, de natuur varieert per gebied snel en in totaal groeien er meer dan 20.000 verschillende soorten planten. Wandel door een van de vele nationale parken, bezoek de hooglanden van Lesotho en het aangelegen Drakensbergen en bewonder alle flora en fauna die de Tuinroute rijk is.
  • Families (malariavrij): Onze Zuid-Afrika reizen zijn bij uitstek geschikt voor families en een groot deel van het land is malariavrij. Doordat u veelal met eigen huurauto reist, kunt u gemakkelijk uw eigen tijd indelen. We selecteren accommodaties die geschikt zijn voor families en lodges die speciale activiteiten voor gezinnen met kinderen aanbieden. Samen verkent u het ongerepte Zuid-Afrika en echt niemand hoeft zich te vervelen!
 

Zuid-Afrika specialist Wendy aan het woord

''Zuid-Afrika is wat mij betreft een van de meest veelzijdige bestemmingen ter wereld. De enorme variatie aan landschappen, het (h)eerlijke eten, de goedlachse bevolking en de indrukwekkende safari’s zijn slechts een greep uit al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Zelf door het Kruger National Park rijden om op zoek te gaan naar wild is een ervaring die naar mijn mening eigenlijk niet mag ontbreken, maar een absoluut hoogtepunt was voor mij een verblijf in een van de privé wildreservaten die Zuid-Afrika rijk is. Samen met een ranger op pad en op zoek naar de Big Five en voor de eerste keer oog in oog staan met een olifant. Maar ook ziplinen door het Tsitsikamma National Park en een picknickbraai midden in het Hluhluwe Imfolozi Park waren ervaringen om niet meer te vergeten. De perfecte afsluiter voor een reis door Zuid-Afrika is naar mijn mening een bezoek aan de wijnlanden en het bruisende Kaapstad. Er is zo veel te zien en te doen, dat u met gemak meerdere keren naar Zuid-Afrika kunt reizen en steeds opnieuw weer verrast wordt.''

Heeft u vragen over Zuid-Afrika? Vraag het onze Zuid-Afrika specialist Wendy
 

Duurzaam reizen Zuid-Afrika
Wij van PANGEA Travel vinden het belangrijk om duurzaam om te gaan met onze bestemmingen. We werken daarom zoveel mogelijk samen met lokale partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Bij iedere Zuid-Afrika reis die wordt gemaakt steunen wij samen met onze lokale partners verschillende projecten. Hierbij focussen we op 3 belangrijke aspecten; mensen, milieu en wildlife. Zo zet World Vision South Africa zich in om armoede en onrecht te overwinnen, om zo kinderen een betere toekomst te kunnen geven, houdt Food & Trees For Africa zich voornamelijk bezig met het verduurzamen en vergroenen van de samenleving en richt Project Rhino zich op de bescherming van de populatie van de witte neushoorns in Zuid-Afrika. Allen organisaties die wij graag steunen en bij het maken van een rondreis Zuid-Afrika via PANGEA Travel investeert ook u (in)direct in deze duurzaamheiddoelen. 

Ook u kunt zelf tijdens de Zuid-Afrika reis bijdrage aan het milieu: Duurzaam Reizen