Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Actueel reisadvies Zuid-Afrika

* Laatste update: 11-10-2021 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Zuid-Afrika weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Zuid-Afrika mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

cheetah in savanne - Zuid-Afrika

Voor diverse landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Zuid-Afrika. Inmiddels zijn onze eerste klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, dekken ‘oranje’ of ‘rode’ gebieden. Ook als u onverhoopt een coronabesmetting oploopt bent u goed verzekerd. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

 

Noot: de Nederlandse overheid werkt met kleurcodes. Op dit moment staan veel landen in de wereld op code ‘oranje’. Het is echter een hulpmiddel / advies dat gebaseerd is op de besmettingscijfers. De kleurcode zegt weinig over de adviezen en maatregelen ter plaatse. Ieder land heeft afzonderlijke maatregelen om reizen toch mogelijk te maken.

vaccinatieplannen

Sinds 01 oktober 2021 is het alarmniveau naar categorie 1; het laagste niveau in Zuid-Afrika. Het aantal besmettingen loopt enorm terug sinds steeds meer inwoners gevaccineerd zijn.

Benodigde documenten voor uw reis naar Zuid-Afrika

 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek;
   
 • een ingevulde gezondheidsverklaring. Deze kunt u online invullen op de website van het Ministerie van Gezondheid in Zuid-Afrika;
   
 • een reisverzekering die eventuele kosten van testen en quarantaine dekt.

Daarnaast is er een advies om op uw telefoon de 'COVID Alart South Africa' te downloaden.

Maatregelen na aankomst in Zuid-Afrika

 • Na aankomst wordt uw temperatuur gescreend en gecheckt of u alle vereiste papieren bij u heeft. Indien dit allemaal akkoord is mag u vrij reizen door Zuid-Afrika.
   
 • Na aankomst in Zuid-Afrika dient u een reserveringsbewijs van uw accommodatie te laten zien.
   
 • Mocht u symptomen van het coronavirus vertonen, dient u na aankomst een coronatest te ondergaan (op eigen kosten). Als u positief test of in contact bent geweest met een positief getest persoon, dan bent u verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan in een, door de overheid, aangewezen accommodatie (op eigen kosten).

Maatregelen tijdens de reis in Zuid-Afrika

 • Het houden van 1,5 meter afstand tot anderen is de norm. Het dragen van een mondmasker in openbare ruimtes en ook in het openbaar vervoer is verplicht.
   
 • Restaurants, bioscopen, cafés etc. zijn open, mits er aan de 1,5 meter afstand regel kan worden voldaan. Nachtclubs zijn niet open. Om 23:00 uur moeten de deuren dicht en is het sluitingstijd. 

 • Er is een avondklok geldend van 00:00 tot 4:00 uur. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland heeft u mogelijk een coronabewijs nodig. Doorgaans is dit een vaccinnatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs.

 

Bekijk goed de website van de Nederlandse overheid 'reizen tijdens corona' voor de meest actuele informatie per bestemming. U klikt op 'check mijn reis' en na het invullen van een aantal vragen ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland. Ook ziet u of een eventuele quarantaine na aankomst in Nederland nodig is.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We kunnen u alvast helpen met het samenstellen van een rondreis naar Zuid-Afrika, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.