Menu

Zuid-Afrika Safari & Mauritius

Zuid-Afrika en Mauritius; een mooie combinatie voor diegene die graag op safari wil en de reis wil afsluiten met een verblijf op een tropisch eiland. Deze voorbeeldreis beperkt zich tot het gebied rondom het Kruger National Park, waardoor de reis ook prima te maken is in de Zuid-Afrikaanse winter (juni - augustus). In de privé wildparken overnacht u in een kleinschalige lodge en een luxe tented camp. De gamedrives en wandelsafari’s zijn inbegrepen en onder begeleiding van een deskundige ranger. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Mauritius, waar we een comfortabel resort voor u selecteren.

Reisduur: 17 dagen

Johannesburg - Tzaneen - Balule Game Reserve - Klaserie Game Reserve - Ohrigstad - Panorama Route - Mauritius

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-Afrika Safari & Mauritius inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale combinatie van safari & strand
 • Aantrekkelijk voor honeymooners door kortingen op Mauritius (niet in alle perioden).
 • Rustig tempo, beperkte afstanden en twee nachten op de meeste locaties.
 • Twee privéparken zijn opgenomen voor een echte safari-ervaring! Vanuit de lodges maakt u safari’s in open jeeps en o.l.v. deskundige rangers.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Union Buildings - Pretoria - Zuid-Afrika - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst loopt u eenvoudig naar het hotel gelegen op de luchthaven. De volgende ochtend loopt u terug naar de autohuurbalie waar u de huurauto ophaalt.
Dag 2 Johannesburg - Tzaneen
Vandaag rijdt u naar de stad Tzaneen, de op een na grootste stad van de provincie Limpopo. Tzaneen heeft als bijnaam de 'subtropische tuin' omdat er in de omgeving veel mango’s, citrusvruchten en avocado’s groeien. Uw accommodatie is een goede uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes in de omgeving. Er zijn uitstekende wandelmogelijkheden bij de Magoebaskloof en de Debegeni Waterfalls.
Dag 3 Tzaneen
U heeft wederom een vrije dag in Tzaneen en omgeving. Voor avontuurlijke activiteiten in de omgeving kunt u een kijkje nemen op de website van Magoebaskloof Adventures. Tot de mogelijkheden behoren onder andere kloofing, tuben, abseilen, quad biken en het maken van een canopy tour. Heeft u interesse in de bijzondere flora in dit gebied, breng dan een bezoek aan het Modjadji Cycad Nature Reserve. Hiernaast  ook de Royal Kraal van Modjadji, de heilige regenkoningin van de Balobedu. De Regenkoningin is een positie die al drie eeuwen van moeder op dochter wordt overgedragen. De Venda stam gelooft dat de Regenkoningin over een speciale gave beschikt; zij kan er voor zorgen dat het gaat regenen. De gemeenschap leeft nog steeds volgens eeuwenoude tradities. 
Dag 4 Tzaneen - Balule Game Reserve
Uw bestemming van vandaag is het Balule Game Reserve. Dit private game reserve ligt aangrenzend aan het Kruger National Park. Tussen deze twee parken zijn geen hekken, waardoor het wild vrij kan bewegen. Een van de belangrijkste eigenschappen van het Balule Game Reserve is dat de Olifantsrivier door het wildreservaat stroomt. De aanwezigheid van water heeft een grote aantrekkingskracht op vele diersoorten. U heeft dan ook de kans om de Big 5 te spotten tijdens uw verblijf . U kunt hier gamedrives maken per safari-voertuig, maar ook bushwalks behoren tot de mogelijkheden. We raden u aan rond 14.00 uur te arriveren bij de lodge, zodat u in de namiddag mee kunt op safari. 
Dag 5 Balule Game Reserve
Vandaag staan er safari-activiteiten op het programma. Samen met ervaren rangers van de lodge maakt u gamedrives en wellicht een bushwalk; een bijzondere ervaring om oog in oog te staan met de 'Big Five'! De kans is groot, dat u vanaf het terras van uw accommodatie olifanten of zebra’s ziet lopen. Tussen de safari-activiteiten door kunt u ontspannen bij het zwembad van de lodge.
Dag 6 Balule Game Reserve - Klaserie Game Reserve
Uw volgende bestemming is het Klaserie Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger Park. Klaserie Game Reserve is een van de grootste privé wildreservaten van Kruger en is bijna 60.000 hectare groot. Er zijn echter slechts een klein aantal accommodaties op dit reservaat te vinden, waardoor u het echte safari-gevoel kunt ervaren. Het Klaserie Game Reserve is een ideale bestemming voor het vinden van de Big 5. Tijdens uw verblijf kunt u gamedrives maken per safari-truck onder begeleiding van een gids, maar ook een wandelsafari behoort tot de mogelijkheden. We raden u aan om rond 14.00 uur te arriveren in uw lodge, zodat u op tijd bent voor de middagsafari.
Dag 7 Klaserie Game Reserve
Vandaag staan er twee safariactiviteiten op het programma in het Klaserie Private Game Reserve. Doordat het Klaserie Game Reserve grenst aan het Kruger National Park, kan het wild zich vrij bewegen tussen de twee natuurreservaten. Dit reservaat zet zich intensief in voor het behoud van de biodiversiteit. Zo komen er onder andere leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, buffels, kudu’s, zebra’s en giraffen voor. Samen met ervaren rangers van de lodge maakt u gamedrives en wellicht een bushwalk; een bijzondere ervaring. Tussen de safari-activiteiten door kunt u ontspannen bij de lodge.
Dag 8 Klaserie Game Reserve - Ohrigstad
Na een laatste ochtendgamedrive en het ontbijt verlaat u de lodge. Vandaag reist u verder naar Hazyview. U kunt ervoor kiezen om onderweg een bezoek te brengen aan het Hoedspruit Endangered Species Centre, ook wel HESC genoemd. HESC richt zich op het behoud van zeldzame, kwetsbare en bedreigde diersoorten. Ze richten zich bijvoorbeeld op het opvangen van neushoorns, of het uitzetten van cheeta's. U kunt dagelijks het HESC bezoeken, de tours beginnen om 09.00 uur en starten elke twee uur tot 15.00 uur. Hierbij kunt u verschillende dieren zien zoals cheeta, wilde hond en Afrikaanse wilde kat. U kunt er ook voor kiezen om met de eigen huurauto het Kruger National Park te bezoeken. Door de aanwezigheid van vele geasfalteerde wegen, is het Krugerpark ideaal om met uw eigen huurauto te ontdekken. De conservation levy betaald u ter plaatse. Na aankomst in het plaatsje Hazyview is de rest van de dag ter vrije besteding. Hazyview heeft verschillende restaurantjes waar u goed kunt eten. 
Dag 9 Ohrigstad/Panoramaroute
U kunt vandaag de bezienswaardigheden langs de indrukwekkende Panoramaroute verkennen. Langs de route zijn de Pinnacle, een spitse rots die ver boven het omliggende bos uitsteekt, en God’s Window vanwaar u bij helder weer een mooi uitzicht heeft. Vanaf God’s Window kunt u lopen naar het uitzichtpunt ‘Wonderview’ op een hoogte van 1750 meter. Een bezoek aan Bourke's Luck Potholes mag ook zeker niet ontbreken. De Blyde Rivier en de Treur komen hier samen en hebben de rotsen prachtig geërodeerd. Een rit over de Panoramaroute biedt teven prachtige uitzichten op de Blyde River Canyon, de op drie na grootste canyon ter wereld. Een bezoek aan het voormalige goudzoekersstadje Pilgrims Rest ten westen van Graskop aan de R533, is ook de moeite waard. 
Dag 10 Ohrigstad - Johannesburg
Vandaag rijdt u terug naar Johannesburg. U rijdt over de R37 naar Lydenburg. Deze route gaat over de indrukwekkende Long Tom Pass. Met een hoogte van 2149 meter is dit de hoogste verharde weg van het land. Onderweg kunt u genieten van uitzichten over de valleien. Vooral het uitzicht vanaf de top van Mount Anderson is indrukwekkend. Vervolgens rijdt u via de Highlands Meander Route naar Dullstroom en verder via de plaatsen Belfast en Witbank. Eventueel kunt u ook via Pretoria rijden. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. Na aankomst op de luchthaven levert u de huurauto in. Per shuttlebus gaat u vervolgens weer naar het hotel bij de airport waar u overnacht.
Dag 11 Johannesburg - Mauritius
Per shuttle gaat u naar de luchthaven. U checkt vervolgens in voor de vliegreis naar Mauritius. Na aankomst op Mauritius wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar de accommodatie aan het strand. Het tropische eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan, ongeveer 900 kilometer ten oosten van Madagaskar. De voormalige Britse kolonie staat vooral bekend als strandbestemming en heeft dan ook prachtige stranden en rondom een azuurblauwe zee.
Dag 12 Mauritius
De komende dagen zijn ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer. Bekende stranden op Mauritius zijn Blue Bay en Belle Mare aan de oostkust. In het noorden liggen de stranden van Trou aux Biches, Grand Baie en Mont Choisy. De mooiste stranden aan de westkust zijn Flic en Flac, Tamarin en Le Morne.
Dag 13 Mauritius
Wilt u tijdens uw verblijf aan het strand meer van het eiland zien? Er zijn verschillende excursies die u ter plaatse via onze lokale vertegenwoordiging kunt reserveren. Zo bepaalt u zelf op welke dag u deelneemt aan een activiteit. U kunt excursies maken op indeling met andere reizigers of op privé basis. Breng een bezoek aan de bezienswaardigheden in het zuidwesten van Mauritius. Bijvoorbeeld de hoofdstad Port Louis, het vogelpark Ile aux Aigrettes, de Pamplemousses botanische tuinen, het Black River Gorges National Park of de Chamarel Coloured Earths. De gekleurde duinen van Chamarel bestaan uit zeven kleuren aarde en zijn uniek in de wereld. 
Dag 14 Mauritius
Mauritius is uitermate geschikt om te gaan duiken en snorkelen. In de wateren rondom het eiland zit een grote variatie aan flora en fauna. Tijdens een duik ziet u allerlei gekleurde vissen en prachtig gekleurde koraalriffen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan kunt u wellicht overwegen om deze op Mauritius te behalen. De beste duikplekken voor koraalriffen zijn bij Le Morne, Flic- en Flac en Troux-Aux-Biches. Er zijn ook andere unieke manieren om de onderwaterwereld te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een plaats reserveren op de Blue Safari onderzeeër of op Le Nessee, een semi-onderzeeër, waarmee u een prachtige tocht kunt maken. 
Dag 15 Mauritius
Tijdens een van uw vrije dagen kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan Grand Baie. Vandaag de dag een world class resort dat wordt vergeleken met het Franse St. Tropez. In Grand Baie vindt u verschillende witte zandstrandjes, onderbroken door rotspartijen en grenzend aan de helderblauwe baai. De stranden zijn hier dan ook niet zo uitgestrekt als elders op het eiland. Het plaatsje heeft de reiziger veel te bieden waaronder verschillende watersporten. Net als de rest van Mauritius is Grand Baie een smeltkroes van culturen met een kerk, een moskee en een Tamil-tempel. 's Avonds, en met name in de weekenden, creëren de restaurants, bars en night clubs een levendige en gezellige sfeer rondom de baai. Grand Baie is ook een uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan het eiland Coin de Mire waar u kunt snorkelen of duiken.
Dag 16 Mauritius
Uiteraard kunt u nog meer het zeeleven van Mauritius ervaren. Zo zijn er verschillende tochten met verschillende soorten booten mogelijk rondom het eiland. Maak bijvoorbeeld een cruise naar Ile au Cerfs, Ilot Gabriel, Flat Island of Gunner's Quoin Island. Vaak worden er combineerde tochten aangeboden met snorkel- en duikmogelijkheden. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Casela Nature & Leisure Park of ga aan boord van een catamaran om dolfijnen te spotten in Tamarin Bay. 
Dag 17 Mauritius - (vliegreis op eigen gelegenheid)
En dan zakt de zon langzaam onder aan de horizon. U heeft nog een laatste vrije dag om te genieten van het prachtige Mauritius. In de loop van de dag verzorgen we de transfer naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: De kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Doorgaans dient u de kamer voor de middag te verlaten. Omdat de meeste vluchten pas laat vertrekken kunnen we, indien gewenst, een dagkamer voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • autohuur Europcar Categorie R, bijvoorbeeld  Hyundai Tucson 4 x 2 medium SUV (automaat)
  • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
  • - inclusief: extra bestuurder
  • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
  • airporttransfers op Mauritius met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde gamedrives/activiteiten met bijbehorende entreegelden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
  • regionale vlucht Johannesburg - Mauritius (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
  • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
  • conservation levy game reserves en/of nationale parken
  • excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

City Lodge O.R. Tambo Airport - Johannesburg
City Lodge OR Tambo Airport is de perfecte overnachting wanneer u laat arriveert (of vroeg vertrekt). Vanuit de aankomsthal loopt u eenvoudig door de luchthaven naar het hotel, een transfer is niet meer nodig. De volgende ochtend loopt u ook gemakkelijk naar de autoverhuurbalie om uw huurauto op te halen. Dit grote airport hotel heeft eenvoudige, maar meer dan prima kamers voor een kort verblijf. Wie meer tijd heeft, kan eventueel gebruik maken van het buitenzwembad of de fitness. Een goed restaurant is tevens aanwezig, hier kunt u kiezen voor een dinerbuffet of een à la carte menu. 

Kings Walden Garden Manor - Tzaneen
Een parel gelegen in de provincie Limpopo, dat is Kings Walden Garden Manor. In een prachtig decor kunt u genieten van rust en hun gastvrijheid. Er zijn slechts zes luxe kamers die van alle gemakken zijn voorzien. De kamers hebben openslaande deuren naar de romantische Engelse tuin. Hier ligt ook het zwembad waar u heerlijk kunt vertoeven. Geniet van een goed glas wijn en sublieme gerechten in het restaurant.

Mohlabetsi Safari Lodge - Balule Game Reserve
Mohlabetsi ligt in het Balule Game reserve, een park grenzend aan Kruger. Er staan echter geen hekken tussen Kruger en Balule waardoor het wild vrij kan rond lopen. Direct na aankomst zult u al merken wat een bijzondere lodge dit is. De sfeer is erg prettig en u heeft veel contact met het personeel en de andere gasten van de lodge. Maximaal kunnen er maar 20 gasten in de lodge verblijven. De gamedrives zijn in open 4wd en deze komen echt overal. Mede dankzij de uitstekende trackers zult u veel wild zien. Zelfs bij de lodge worden al vaak olifanten, giraffen en wrattenzwijnen gezien. Na de gamedrive dineert u, samen met de andere gasten, rondom het kampvuur. De kwaliteit van het eten is exceptioneel.

nThambo Tree Camp - Klaserie Game Reserve
nThambo Tree Camp is een comfortabele lodge gelegen in het Klaserie Private Nature Reserve. De lodge heeft slechts vijf chalets die van alle gemakken zijn voorzien. De chalets zijn op palen gebouwd en hebben daarom een mooi uitzicht op de bush. Vanwege de kleinschaligheid heeft u wel meer interactie met de andere gasten van de lodge. De safari-activiteiten zijn op indeling en ook de maaltijden worden gezamenlijk aan de grote tafel of in de boma genuttigd. Tijdens uw verblijf staat er in de ochtend en namiddag een gamedrive op het programma. De gamedrives worden, in overleg met de gasten, afgewisseld met een wandelsafari. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen op uw privé veranda, in de lounge of bij het zwembad. Bij de lodge ligt ook een kleine waterhole waar soms dieren komen drinken.

Iketla Lodge - Panoramaroute
De naam van deze lodge betekend vredig. Wanneer u arriveert weet u waarom. Iketla ligt namelijk midden in de natuur en biedt prachtige uitzichten op de vallei. De kleinschalige lodge, met slechts acht bungalows, wordt gerund door een Zuid-Afrikaans echtpaar. Bij goed weer wordt het diner ’s avonds geserveerd in de Boma. De eigenaren en het personeel eten vaak met de gasten, persoonlijker kan het niet. Vanuit de lodge starten enkele wandeltrails die u zelfstandig kunt lopen. Met een beetje geluk ziet u hierbij ook verschillen antilopensoorten die in dit gebied leven. Na een wandeling is het prima vertoeven bij het zwembad. Iketla ligt vlakbij de plaats Ohrigstad en is tevens een goed uitgangspunt om de Panorama Route te verkennen.

Sofitel l'Impérial Resort - westkust
Aan het lang uitgestrekte strand van Flic en Flac ligt Sofitel L’Imperial. Opvallend aan deze accommodatie is de groene tuin, waar u veel knusse plekjes kunt vinden om te ontspannen. Twee persoons hemelbedden, strandbedden en hangmatten staan er in overvloed. In de ochtend wordt u ontspannen wakker van alle vogels die zich hier laten zien en horen. Naast een duik in de Indische Oceaan is het goed te vertoeven bij het zwembad. De kamers hebben een Aziatische stijl en zijn van alle gemakken voorzien. De badkamer beschikt over donker houten schuifpanelen, wat zorgt voor een knusse sfeer. Vanuit een aantal kamers en suites heeft u uitzicht op de oceaan, ideaal om de zonsondergang te bekijken. Nadat u zich heeft klaargemaakt voor de avond kunt u genieten van een groot buffet met ruime keuze uit verschillende gerechten. Op de achtergrond hoort u de live muziek, welke iedere avond plaatsvindt in de Kestrel bar. Vergeet vooral niet om in de vroege ochtend een wandeling te maken over het strand. Het is dan nog heerlijk rustig en u komt slechts een aantal mensen tegen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »