Menu

Zuid-Afrika malariavrije safari & Seychellen

Gaat u voor het eerst naar Zuid-Afrika, en wilt u dit combineren met een strandverlenging? Kies dan voor deze leuke combinatiereis naar Zuid-Afrika & de Seychellen. De geselecteerde parken zijn bovendien malariavrij. De safari-activiteiten en maaltijden zijn tijdens het verblijf in de wildparken inbegrepen. Nadat u een aantal dagen wild heeft gespot gaat de reis verder naar de Seychellen. Hier kunt u heerlijk ontspannen en uw reis afsluiten op mooie stranden.

Noot: voor deze combinatiereis is een vliegreis met Etihad Airways (via Abu Dhabi) over het algemeen het voordeligste. De vliegreis is niet opgenomen in de genoemde prijsindicatie.

Reisduur: 14 dagen

Johannesburg - Welgevonden Game Reserve - Madikwe Game Reserve - Black Rhino Reserve/Pilanesberg - Pretoria - Seychellen

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-Afrika malariavrije safari & Seychellen inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is het gehele jaar door malariavrij, door het bezoek aan malariavrije wildparken
 • Focus op het spotten van wild en maken van safari's door het verblijf in 3 verschillende wildparken
 • Grote varieteit aan landschappen en natuur tussen de verschillende wildparken
 • Strandafsluiting op een luxe 5 sterrenresort aan een afgelegen strand op Mahé
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Strand met begroeiing - Seychellen - foto: Seychelles Tourist Office
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het hotel. Zij verzorgen uw transfer per shuttlebus naar de accommodatie waar u een nacht verblijft.
Dag 2 Johannesburg - Welgevonden Game Reserve
Vandaag kan het echte avontuur beginnen! met de huurauto reist u naar het Welgevonden Game Reserve. Het game reserve ligt in de provincie, Limpopo, in het hart van het malariavrije Waterberggebied. Na aankomst bij de gate laat u de huurauto achter op een bewaakte parkeerplaats. Een ranger van de lodge haalt u op en brengt u vervolgens naar de lodge. Tijdens uw verblijf zijn dagelijks twee gamedrives inbegrepen. Tussen de safari’s door kunt u ontspannen bij het zwembad.
Dag 3 Welgevonden Game Reserve
Vandaag staan er twee safari-activiteiten op het programma. Tussendoor kunt u genieten van de stilte en de rust in de lodge en ontspannen bij het zwembad. Welgevonden Game Reserve is met 37500 hectare het thuis van de Big Five, waaronder ongeveer 50 witte neushoorns. In het park komen 16 soorten antilopen voor en een variëteit aan ander wild. In het park komen zijn 250 verschillende soorten vogels gespot. Het landschap bestaat uit savanne, bush, de Grootfontein- en Kololobergen en rivieren.
Dag 4 Welgevonden Game Reserve - Madikwe Game Reserve
Het doel van vandaag is het Madikwe Game Reserve. Met een oppervlakte van 75.000 ha is dit een van de grootse parken van het land. Het wisselende landschap van open vlaktes, graslanden, bossen en heuvels vormt het leefgebied van meer dan 60 diersoorten waaronder de 'big five'. Onderweg naar Madikwe kunt u een stop maken bij Haartebeespoort dam voor een heerlijke lunch (niet inbegrepen). Na aankomst staat er in de namiddag een georganiseerde gamedrive op het programma, een unieke ervaring. 
Dag 5 Madikwe Game Reserve
Ervaren gidsen staan elke dag klaar om u mee te nemen op gamedrives. Vandaag staan er gamedrives op het programma in het park. Het Madikwe Game Reserve ligt tegen te grens met Botswana aan en is opgericht in 1991. Het park is ook bekend om de zeldzame populatie aan wilde honden die er voorkomt. Met geluk kunt u ze tijdens uw verblijf spotten!
Dag 6 Madikwe - Black Rhino Game Reserve/Pilanesberg
U zet vandaag de reis voort naar het Black Rhino Game Reserve, een private game reserve grenzend aan het malariavrije Pilanesberg National Park. Met een oppervlakte van bijna 23000 hectare is het een van de grootste parken in Zuid-Afrika. Het park is eigenlijk een krater van een niet actieve vulkaan en de drie omringende heuvels zijn gevormd door gestold lava. Vandaag de dag is de krater een stuwmeer en bestaat het omringende landschap uit graslanden, bossen en valleien. In de namiddag staat er een georganiseerde gamedrive op het programma. Tijdens de gamedrives kunt u giraffen, neushoorns, olifanten, buffels en zebra’s zien. Ook cheeta’s, nijlpaarden, krokodillen, de zeldzame bruine hyena en sabelantilope komen in het park voor.
Dag 7 Black Rhino Game Reserve/Pilanesberg
Vandaag neemt u deel aan twee safari-actviteiten, welke vanuit de lodge worden georganiseerd. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij uw lodge. In het Black Rhino Game Reserve en Pilanesberg National Park heeft een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. In 1979 werden hier, onder de naam ‘Operation Genesis’ ruim 6000 zoogdieren uitgezet. Onder andere zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht. Naast het unieke landschap, onderscheidt het park zich ook door de diversiteit in diersoorten. Behalve de eerder uitgezette dieren, vindt u hier onder andere giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een aanrader.
Dag 8 Black Rhino Game Reserve - Pretoria
U rijdt vandaag naar Pretoria. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. Hier vond in 1994 de inauguratie plaats van Nelson Mandela, de eerste democratisch gekozen president. Bezoek ook de Pretoria National Zoological Gardens, het Voortrekkers Monument en Church Square.
Dag 9 Pretoria - Johannesburg - Mahé
Na een vroeg ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven van Johannesburg waar u de huurauto inlevert. Vervolgens checkt u in voor de vliegreis. Na aankomst op Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, volgt de transfer naar de accommodatie. Met een oppervlakte van 28 bij 8 kilometer vormt Mahé het economische en culturele hart van de Seychellen. Zo is niet alleen de hoofdstad Victoria op het eiland te vinden maar ook de zetel van de regering en de internationale luchthaven. In 1609 zijn de Seychellen ‘ontdekt’ door de Britten. Echter pas in 1742 kwamen de Fransen die tot 1814 over de eilanden regeerden. In 1976 zijn de eilanden onafhankelijk geworden. De komende dagen zijn ter vrije besteding.
Dag 10 Mahé
Dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van het openbaar vervoer. Het strand bij Beau Vallon in het noordwesten is het meest bezochte en populairste strand van het eiland. Bij het strand liggen hotels, winkels, restaurants en een duikschool. Aan de oostkust van het eiland is het bekendste strand dat van Anse Royale. In het zuiden ligt het strand van Baie Lazare met haar fraaie rotsformaties.
Dag 11 Mahé
Rondom de Seychellen kunt u gaan duiken en snorkelen. Er zijn meer dan 50 duikplekken in de wateren rondom de drie grootste eilanden. Indien u nog geen duikbrevet heeft, dan zijn er verschillende duikcentra waar u deze kunt behalen. De onderwaterwereld is veelzijdig maar helaas zie je ook hier de effecten van El Niño. Voor de kust van Mahé vindt u het Sainte-Anne Marine National Park. Opgericht in 1973 was dit het eerste marine park in de Indische Oceaan. Door intensieve bescherming en een verbod op gemotoriseerde watersport probeert men de huidige onderwaterwereld te beschermen. Het nationale park is met 200 vissoorten nog steeds een geliefde plek om te snorkelen of duiken. De eilanden binnen de grenzen van het park waaronder Sainte Anne en Île aux Cerfs zijn tevens belangrijkste nestplaatsen voor Hawksbill schilpadden.
Dag 12 Mahé
Tijdens uw verblijf op Mahé kunt u een bezoek brengen aan het koloniale centrum van 'werelds kleinste hoofdstad' Victoria. Hier vindt u het gerechtsgebouw, een museum, postkantoor en de klokkentoren. Een wandeling langs Albert Street brengt u bij de kleurrijke markt waar verse vis, tropisch fruit en specerijen worden verkocht. Op Mahé kunt u, met name tussen juni en september, goed wandelen. Langs de kust zijn de trails van Danzil naar Anse Major en La Reserve & Brulée populair. In de bergen is de route van de Tea Factory naar Morne Blanc prachtig.
Dag 13 Mahé
U heeft wederom een vrije dag op de Seychellen. 
Dag 14 Mahé - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Mahé gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur Europcar Categorie R, bijvoorbeeld Toyota RAV 4 x 2 medium SUV (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • genoemde transfers op de Seychellen per seat in coach
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • gamedrives in Welgevonden en Madikwe Game Reserve
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (met Etihad Airways)
 • regionale vliegreis Seychellen - Johannesburg (met Etihad Airways)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750
Voor deze combinatiereis is een vliegreis met Etihad Airways (via Abu Dhabi) het voordeligste. De vliegreis is niet opgenomen in de genoemde prijsindicatie.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg
incl. ontbijt
De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.

Wild Ivory Eco Lodge - Welgevonden Game Reserve
incl. alle maaltijden, lokale dranken en safari-activieiten
De Wild Ivory Eco Lodge is gelegen in het malariavrije Welgevonden Game Reserve, dat onderdeel is van de Waterbergregio. Deze regio staat bekend als een van de beste wildgebieden in zuidelijk Afrika. De Wild Ivory Eco Lodge ligt in het westelijke deel van het Welgevonden Game Reserve, het thuis van de Big 5. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inclusief, evenals tweemaal daags een safari onder begeleiding van een gids. De Wild Ivory Eco Lodge kijkt uit over een waterpoel, waar veel dieren zich verzamelen. U overnacht in een tentkamer, met eigen luxe badkamer. Vanaf uw eigen patio heeft u prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlakten van Welgevonden.

Madikwe River Lodge - Madikwe Game Reserve
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
In het hart van het malariavrije Madikwe Game Reserve ligt de Madikwe River Lodge. Vanuit Johannesburg is het ongeveer vier tot vijf uur rijden. De lodge ligt bij de Groot Marico Rivier en heeft slechts 16 chalets. Elke kamer beschikt over een ensuite badkamer en een privé veranda vanwaar u uitzicht heeft over de rivier. Gedurende uw verblijf zijn zowel de maaltijden als de gamedrives inbegrepen. Tijdens de gamedrives gaat u onder begeleiding van ervaren rangers, in open safariwagens, op zoek naar het wild in het park. Tussen de safari’s door kunt u ontspannen bij het zwembad.

Black Rhino Game Lodge - Pilanesberg
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Johannesburg ligt het Pilanesberg National Park. In het noorden van dit malariavrije park ligt het Black Rhino Game Lodge. Deze safari lodge bestaat uit 18 luxe suites, die van alle gemakken voorzien zijn. Vanuit het hoofdgebouw van de lodge heeft u uitzicht over de drukbezochte waterpoel. Vanaf het grote terras kunt u zo al bijvoorbeeld een olifant of buffel spotten. Of maak een (wandel)safari onder begeleiding van een gids, waarbij u wellicht wel de Big 5 spot! Tussen de safari’s door kunt u ontspannen in de lounge of een frisse duik nemen in één van de drie zwembaden.

Brooks Cottage - Pretoria
incl. ontbijt
Brooks Cottage is een huiselijke accommodatie die gelegen is in Brooklyn, een voorstad van Pretoria. Grenzend aan een straat vol met bomen vindt u dit rustige en gezellige guesthouse. De accommodatie bestaat uit vijf kamers waardoor er een hele knusse sfeer hangt. De kamers hebben een minibar, satelliet-tv en een eigen badkamer. De badkamer bestaat uit een douche en een apart bad. In de tuin is het zwembad wat in de warme maanden voor verkoeling zorgt. De bezienswaardigheden van Pretoria liggen niet ver van het guesthouse. Vlakbij vindt u grote winkelcentra, restaurants en leuke cafés.

Kempinski Seychelles Resort - Mahé
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een exclusief resort waar het u aan niets ontbreekt? Dan kunnen wij u het moderne Kempinski Seychelles Resort, gelegen in het zuiden van Mahé, van harte aanraden. Het resort ligt aan de bekende Lazare-baai en biedt alle service dat u van een Kempinski Resort mag verwachten. In het Kempinski Seychelles Resort heeft u keuze uit verschillende type kamers en suites. Gaat u voor een hill view, beach view of toch voor een sea view? Alle kamers en suites zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo heeft u bijvoorbeeld de beschikking over een apart zitgedeelte, flat-screen TV en een privé terras of balkon. Tijdens uw verblijf in het Kempinski Seychelles Resort heeft u keuze uit meerdere eetgelegenheden. In Café Lazare kunt u de hele dag terecht. Geniet in dit restaurant van een uitgebreid ontbijtbuffet, a-la-carte lunches en thematische buffetdiners. In Restaurant L’Indochine kunt u de Creoolse keuken ontdekken en verse visgerechten bestellen. Ook voor kinderen is Kempinski Seychelles Resort uitermate geschikt. Terwijl u geniet van een ontspannende massage in de luxe spa, vermaken de kinderen zich prima in de kidsclub. Hier staan iedere dag afwisselende activiteiten op het programma. Naast een zwembad en spa, beschikt het resort ook over een goed uitgeruste fitnessruimte en twee tennisbanen. Vanuit Kempinski Seychelles Resort kunt u deelnemen aan verschillende optionele activiteiten, waaronder snorkelen, vissen en kayakken (niet-gemotoriseerde watersporten zijn tegen betaling).

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »