Menu

Zuid-Namibië en de Kaap

Wilt u graag naar Zuid-Afrika én Namibië reizen? Dan is deze combinatiereis uitermate geschikt. U start uw reis in Zuid-Afrika, in het Kgalagadi Transfrontier Park. Vervolgens gaat u de grens naar Namibië over, waar u de zuidelijk gelegen hoogtepunten bezoekt zoals de Kalahari, Sossusvlei en de Fish River Canyon. Vervolgens reist u met eigen huurauto weer terug naar de Kaapregio in Zuid-Afrika. Hier verblijft u in een aantal mooie plaatsen zoals Naries, Vredendal en Paternoster. U sluit uw reis af in het bruisende Kaapstad, waar u bijvoorbeeld de Tafelberg en Robbeneiland kunt bezoeken.

Reisduur: 20 dagen

Upington - Kgalagadi Transfrontier Park - Kalahari - Sossusvlei - Fish River Canyon - Naries - Paternoster - Kaapstad

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van de accommodatie. Zij verzorgen de transfer (mogelijk op indeling) naar de Outlook Lodge, gelegen in een rustige buitenwijk van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers, voorzien van alle gemakken, beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Iedere ochtend wordt er een prima ontbijt geserveerd.
Dag 2 Johannesburg - Upington
U wordt na het ontbijt naar de luchthaven van Johannesburg gebracht waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Upington. Hier staat de huurauto voor u klaar waarna u naar Bain's House rijdt. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 3 Upington - Kgalagadi Transfrontier Park
U verlaat Upington en rijdt naar het Kgalagadi Transfrontier. Het park is opgericht in 1931 onder de naam Kalahari Gemsbok National Park. In 1990 is het echter samengevoegd met het Gemsbok National Park in Botswana en werd de naam gewijzigd in het Kgalagadi Transfrontier Park. U rijdt naar de Kgalagadi Lodge vlakbij de Twee Rivieren Gate waar u de komende twee nachten verblijft. Er is een supermarktje aanwezig, maar u kunt ook dineren in het restaurant.
Dag 4 Kgalagadi Transfrontier Park
U kunt deze dag gebruiken om het park te verkennen. Het park bestaat grotendeels uit woestijnlandschap met rode zandduinen, weinig vegetatie en droge rivierbeddingen. Toch komen hier veel diersoorten voor. De meeste dieren, waaronder gnoe, springbok, eland en rode hartebeest, zijn te zien bij de droge rivierbeddingen van de Auob en Nossob Rivier. De roofdieren die in het park voorkomen zijn o.a. cheeta’s, luipaarden, hyena’s en leeuwen. Tijdens uw verblijf kunt u een gamedrive maken met de eigen auto (met een gewone auto alleen op verharde wegen). De meeste wegen zijn echter 4x4 terrein. Optioneel zijn georganiseerde gamedrives te reserveren bij het camp.
Dag 5 Kgalagadi Transfrontier Park - Kalahari
Vandaag staat er een reisdag op het programma. U reist door het Kgalagadi National Park in Zuid-Afrika rijdt u naar de Kalahari woestijn in Namibië, een lange rit van ca. 7 uur. U steekt de grens over bij de Mata Mata Border Post. U rijdt het laatste gedeelte langs uitgestrekte vlaktes met rode zandduinen en camelthorn bomen. Na aankomst in de lodge kunt u in de namiddag optioneel deelnemen aan een woestijn-drive waarbij u de Kalahari woestijn verkent. U ziet wellicht struisvogels, oryxen en zebra's. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner. De ondergaande zon en de veranderende kleuren van de zandduinen maken dit tot een mooi schouwspel.
Dag 6 Kalahari woestijn
Dag ter vrije besteding in de Kalahari woestijn. Deze woestijn strekt zich uit over 5 landen en heeft een oppervlakte van meer dan 13 maal Nederland. De letterlijke betekenis is 'de grote dorst' vanwege het grote gebrek aan water in vele gebieden. Bij uw accommodatie kunt u een gamewalk boeken. Onder begeleiding van een gids maakt u een tocht door de Kalahari woestijn. De lodge waar u overnacht is een ware groene oase te midden van het dorre en droge woestijnlandschap. De huisjes liggen in een met palmbomen en acacia’s begroeide tuin waarin ook een zwembad ligt.
Dag 7 Kalahari woestijn - Sossusvlei
Vandaag verlaat u de Kalahari Woestijn en rijdt u verder naar de Sossusvlei gelegen in de Namib woestijn. Sossusvlei is een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen die een hoogte van wel 200 meter kunnen bereiken. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Onderweg kunt u een stop maken bij Duwiseb Castle, gebouwd in 1909 door de Duitse Baron Hans Heinrich Von Wolf. Na het bezoek vervolgt u de reis naar Sossusvlei Lodge waar u de komende twee nachten zult doorbrengen. Sossusvlei Lodge is gelegen nabij de entree van het Namib-Naukluft Park, zodat u als een van de eersten het park in kunt rijden net na zonsopgang. De kleurrijke Sossusvlei Lodge beschikt over 45 kamers, welke allemaal zijn voorzien van dezelfde faciliteiten. Tevens is er een zwembad zodat u heerlijk kunt relaxen na een dag in de woestijn. De Sossuslvei Lodge biedt diverse georganiseerde excursies, waaronder naar Sossusvlei en Deadvlei maar ook leuke bush diners en sundowners. Een aanrader is om een kijkje te nemen bij de waterhole, gelegen nabij de lodge.
Dag 8 Sossusvlei
Wij adviseren u vroeg op te staan voor een bezoek aan de Sossusvlei. Vertrekt u later op de dag dan kunnen de temperaturen flink oplopen. De gate opent al bij zonsopgang en meestal is het ontbijt al vroeg verkrijgbaar of u kunt vragen naar de mogelijkheden voor een packed breakfast. Vanaf de gate is het nog 60 km rijden naar ‘vlei’, een grote zoutpan omringd door grote rode zandduinen. De 'vlei' is ontstaan door de Tsauchab rivier die iedere 5 tot 10 jaar door het gebied stroomt. Ons advies is om meteen naar de Deadvlei te rijden. Heeft u een goede basis conditie dan kunt u hier de duin 'Big Daddy’ beklimmen die grenst aan de Deadvlei. De beklimming wordt beloont met een prachtig uitzicht over de zandduinen. Hierna kunt u afdalen naar de Deadvlei en teruglopen naar de parkeerplaats. De Deadvlei is afgesloten van de rivier door een grote zandduin. Hierdoor komt er geen water meer in de zoutpan. De bomen die hier staan zijn inmiddels al 1000 jaar dood maar door het gebrek aan luchtvochtigheid nog steeds niet vergaan. Voordat u de gate weer uitrijdt naar uw accommodatie is een bezoek aan de kleine Sesriem Canyon nog de moeite waard. Door de canyon kunt u een korte wandeling maken. De middag is ter vrije besteding in uw accommodatie. 

Noot: Entreegelden voor de Sossusvlei zijn bij de gate te voldoen. Om Sossusvlei en Deadvlei te bereiken is de laatste 5km een 4WD nodig. Vanaf het parkeerterrein kunt u tegen betaling een transfer regelen. Zelf rijden is alleen mogelijk met een 4x4 en als u een zeer ervaren chauffeur bent.
Dag 9 Sossusvlei - Aus
Vandaag rijdt u door naar de omgeving van Aus, gelegen aan de rand van de Namib woestijn. Vanuit de accommodatie waar u overnacht worden diverse excursies georganiseerd waaronder wandeltochten en een 'Farm-drive' (exclusief). De 'Farm-drive' start om 16.00 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur. Tijdens de rit rijdt u door een mooi landschap en heeft u kans om struisvogels, oryx en springbokken te zien. De activiteit wordt afgesloten met een sundowner waarbij u kunt genieten van de prachtige zonsondergang en de geluiden van gekko's die 's avonds actief worden.
Dag 10 Aus - Fish River Canyon
U vervolgt de reis naar de Fish River Canyon, een immense kloof met een adembenemend uitzicht. De kloof is vergelijkbaar met de Grand Canyon in de Verenigde Staten.
Dag 11 Fish River Canyon
Vandaag kunt u de Fish River verkennen. De canyon heeft een lengte van ongeveer 160 km, is 27 km breed en heeft een diepte van 550 meter. Door de canyon stroomt de ‘Fish River’ en in de poelen leven verschillende soorten vissen. In het gebied komen ook klipspringers, bavianen en grondeekhoorns voor. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van een prachtige zonsondergang. Vanuit de accommodatie worden verschillende optionele excursies georganiseerd waaronder wandelingen en paardrijdtochten. Ook een georganiseerde Canyon-drive (ca. 3 uur) behoort tot de mogelijkheden. Tip: Een aanrader is de sundowner door de Karoo Desert. Het landschap is heel verrassend en je ziet aardig wat wilde dieren (veel antiloopachtigen).
Dag 12 Fish River Canyon - Naries
Een lange reisdag vandaag. U verlaat Namibië en rijdt Zuid-Afrika binnen. Uw bestemming vandaag is Naries. De komende twee nachten verblijft u in Naries Namakwa Retreat Manor House.
Dag 13 Naries - Namakwa Retreat
Dag ter vrije besteding. U verblijft in het Naries Namakwa Retreat (Manor House) een prachtige romantische accommodatie gelegen in het hart van Namaqualand. Een gigantisch gebied vooral bekend om de jaarlijkse bloei van bloemen. Een prachtige kleurenzee bedekt het landschap in de lente. U kunt de omgeving verkennen. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan Richtersveld waar u werkende diamantmijnen kunt vinden of rijd naar het westen, naar de Atlantische kust, waar scheepswrakken liggen. Vanuit de accommodatie kunt u wandelingen en fietstochten maken in de omgeving.
Dag 14 Naries - Vredendal
De reis gaat verder in zuidelijke richting via Springbok, Garies en Vanrhynsdorp naar Vredendal. Het is ongeveer drie uur rijden. In de lente is de Knersvlakte tussen Vanrhynsdorp en Bitterfontein een waar tapijt van kleurige bloemen. Mocht de tijd het toelaten, brengt u dan een bezoek aan Niewoudtville voor een bezoek aan de Niewoudtville waterval en het Wild Flower Reserve. Vredendal is gelegen in de Olifants Rivier vallei. De naam van de stad is ontstaan in de 17e eeuw toen twee vechtende partijen in dit dal vrede met elkaar sloten. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een bezoek te brengen aan de Maskam Mountain, het van Rhyn Museum of gebruik te maken van een van de vele wandelroutes in de omgeving.
Dag 15 Vredendal - Paternoster
U vervolgt de reis naar Paternoster, vanuit Vredendal is het ongeveer drie uur rijden. De route gaat via de kustplaats Lamert's Bay. In de haven vindt u restaurantjes en er zijn vaak pelsrobben te zien. Via de stenen dam in Lambert's Bay kunt u naar het Bird Island Nature Reserve lopen. Hier leeft een broedkolonie van circa 14000 Kaapse jan-van-genten. Vervolgens passeert u Eland's Bay, met haar schilderachtige lagune is dit ook een uitstekend leefgebied voor veel vogels. Het strand in Eland's Bay is tevens erg aangenaam om even te vertoeven. Op de route naar Paternoster ligt ook nog het Rocherpan Nature Reserve. Bent u een liefhebber van visgerechten? Dan bent u in Paternoster aan het goede adres. Veel lokale restaurants serveren de beste mossel-en kreefgerechten.
Dag 16 Paternoster
Dag ter vrije besteding. De medewerkers van het guesthouse geven u graag tips over uitstapjes in de omgeving. Drie kilometer ten zuiden van Paternoster ligt het Cape Columbine Nature Reserve, een broedplaats van meeuwen, aalscholvers en ibissen. De wilde bloemen vormen in het goede seizoen, ook een belangrijke bezienswaardigheid.
Dag 17 Paternoster - Kaapstad
Na het ontbijt rijdt u naar Kaapstad, een rit van ongeveer twee uur. Onderweg rijdt u door het West Coast National Park. Het park is favoriet bij trekvogels en tevens het broedgebied van o.a. de Kaapse jan-van-gent. De zee is hier hard blauw en u vindt er mooie bloemen (bloeiperiode van juli tot september). Na een korte reisdag komt u aan in één van de mooiste steden ter wereld; Kaapstad. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Vanuit Stellenbosch is het ongeveer 50 km rijden. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in een luxe viersterren guesthouse in de wijk Oranjezicht. Op loopafstand vindt u verschillende gezellige restaurants in Kloof Street. Met name Cafè Paradiso is een aanrader! De V&A Waterfront bereikt u met de auto in circa tien minuten.
Dag 18 Kaapstad
Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar een kabelbaan brengt u in vijf minuten naar de top. Goede wandelschoenen zijn essentieel en houd er rekening mee dat de weersomstandigheden anders kunnen zijn dan in het centrum van Kaapstad. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen.

Tip: tickets voor Robben Island en de Tafelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robben Island en de cable car voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za.
Dag 19 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 20 Kaapstad - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De meeste vluchten uit Kaapstad vertrekken pas 's avonds laat. U kunt daarom nog de hele dag Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld Kasteel de Goede Hoop bezoeken. Dit is het oudste koloniale gebouw van Kaapstad en ligt aan de zuidwestelijke kant van het stadscentrum. Het is gebouwd in de tijd van de VOC dus u kunt er veel Nederlandse invloeden zien. Ook is een bezoek aan de Company’s Garden, ook wel Kompanjiestuin de moeite waard. Deze stadstuin is aangelegd door de Nederlander Jan van Riebeeck en diende als fourage plaats voor de Nederlandse VOC schepen. Erg indrukwekkend is een bezoek aan het District Six Museum. U krijgt hier een goed beeld van de verdrijving van alle zwarte inwoners uit de wijk district six, toen de blanke overheid in 1966 besloot om hier een wijk voor de blanken te maken. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken. Aan het einde van de dag rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Johannesburg - Upington
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • airport transfer Johannesburg airport - accommodatie en v.v.
 • autohuur Europcar Categorie R, Hyundai Tucson (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijvingen
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: achterlatingskosten, crossborder fee en benzinekosten
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Outlook Lodge Lakefield - slaapkamer - Johannesburg - Zuid-Afrika
Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg
incl. ontbijt
De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.

River Place Manor - Northern Cape
incl. ontbijt
De River Place Manor is gelegen aan de Orange River, in het centrum van Upington. Hier kunt u genieten van de rust en mooie natuur om u heen, maar bent u ook binnen een paar minuten in het centrum van Upington. Vanuit River Place Manor kunt u meerdere activiteiten ondernemen. De accommodatie zelf ligt op een wijnboerderij, dus een wijnproeverij kan bijna niet ontbreken. U kunt ook een bezoek brengen aan de Orange River Wine Cellar of Bezalel Wine & Brandy Estate. Vanuit de accommodatie kunt u ook een kano pakken en de rivier ontdekken. Mocht u wat actiever zijn, dan kunt u bijvoorbeeld ook raften op de Orange River.

Kgalagadi Lodge - Northern Cape
o.b.v. logies
Op ongeveer 3 kilometer afstand van de toegang naar het Kgalagadi Transfrontier Park ligt de Kgalagadi Lodge. Deze accommodatie is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van het Kgalagadi park. Binnen vijf minuten bent u bij de ingang van het park en kunt u op zoek naar de wilde dieren. Bij de lodge kunt u na de gamedrive met uw eigen huurauto een frisse duik nemen in het aanwezige zwembad. U verblijft in een van de luxe chalets, voorzien van een volledig uitgeruste keuken, zitgedeelte en airconditioning. Vanuit uw chalet heeft u prachtig uitzicht over de omgeving en kunt u optimaal genieten van de rust om u heen. 's Avonds kunt u met een drankje genieten van de zonsondergang, terwijl u eventueel de traditionele 'braai' al aan heeft staan voor het avondeten. Mocht u liever niet willen koken, dan kunt u ook kiezen voor een diner bij het aanwezige restaurant. 

slaapkamer van Kalahari Anib Lodge - Kalahari Anib Lodge - Namibië
Kalahari Anib Lodge - Kalahari
incl. ontbijt
De Kalahari Anib Lodge ligt in een groene oase, middenin de Kalahari woestijn. De kamers en het grote zwembad liggen in een heerlijke tuin, rondom een binnenplaats met palmbomen. De Kalahari Anib Lodge ligt op ongeveer 30 kilometer van Mariental dus een perfecte plek voor een stopover tijdens een reis naar het zuiden van Namibië. Een echte aanrader is de desert-safari inclusief sundowner. Tijdens de safari kunt u genieten van het bijzonder landschap, ziet u klein wild en het nationale symbool, de gemsbok.

Sossusvlei Lodge - Sossusvlei Lodge - Namibië
Sossusvlei Lodge - Sossusvlei
incl. ontbijt en diner
Het belangrijkste voordeel van de Sossusvlei Lodge is de locatie bij de gate van de Sossusvlei. Verblijft u hier dan hoeft u het minst aantal kilometers te rijden. De lodge voelt wel wat groter aan, maar dat komt ook door de ligging vlakbij de camping en staff quarters van het park. U overnacht in een van de 44 ruime superior kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Verder beschikt de lodge nog over drie familiekamers en een junior suite. Ontbijt en diner zijn altijd in buffetstijl en er is een ruime keuze aan gerechten. Met name in de avond is de braai, met verschillende soorten wildgerechten, populair. Dineren doet u meestal buiten onder de sterrenhemel. Tevens is er een zwembad zodat u heerlijk kunt relaxen na een dag in de woestijn. De Sossuslvei Lodge biedt diverse georganiseerde excursies aan, waaronder naar Sossusvlei en Deadvlei maar ook leuke bush diners en sundowners.

Desert Horse Inn kamer - Desert Horse Inn - Namibië
Klein-Aus Vista (Desert Horse Inn) - Aus
incl. ontbijt
Het Desert Horse Inn is een kleine lodge in het Sperrgebiet, in het zuidwesten van Namibië. Sperrgebiet betekent 'verboden gebied' in het Duits omdat er tijdens de Duitse kolonisatie veel diamanten in de streek werden gewonnen. Desert Horse Inn dankt zijn naam aan de wilde Namibische paarden die regelmatig in de buurt worden gezien. Vanwege de hoge ligging biedt de Desert Horse Inn prachtige vergezichten over het omringende berglandschap en de uitgestrekte woestijnvlaktes. De lodge is volledig uit hout gebouwd en beschikt over 30 kamers. Breng een bezoek aan Kolmanskop, een spookstadje midden in de woestijn. Verder zijn er twee wandelroutes in de omgeving, waarbij u aan het einde kunt genieten van de schitterende zonsondergang. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te mountainbiken of paard te rijden in de omgeving.

slaapkamer van Canyon Roadhouse - Canyon Roadhouse - Namibië
Canyon Road House - Fish River Canyon
incl. ontbijt
Aan de weg die loopt naar de welbekende Fish River Canyon bevindt zich Canyon Road House. Na een bezoek aan de Fish River Canyon of een van de andere uitkijkpunten in de omgeving kunt u letterlijk en figuurlijk bijtanken in en rondom Canon Road House. Zo kunt u bijvoorbeeld plaatsnemen in het themarestaurant of de bar die beide zijn toegewijd aan oude auto's. U dineert tussen de oude pick up trucks, die als het koud is veranderen in openhaard vuren. Geniet u liever van de buitenlucht? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad van Canoyn Road House. Vanaf hier kunt u de omgeving goed bewonderen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige zonsopgang? Aan het einde van de dag kunt u zich terugtrekken in uw kamer die voorzien is van airconditioning en een heerlijk bed.

Naries Namakwa Retreat - Namaqualand - Zuid-Afrika
Naries Namakwa Retreat - Northern Cape
incl. ontbijt en diner
Midden in Namaqualand vindt u het Naries Namkwa Retreat. U verblijft hier tussen de plaatsen Springbok en Kleinzee, aan de rand van de Spektakelberg. Het Naries Namakwa Retreat is dé ideale uitvalsbasis voor het bezoek van Namaqualand gedurende het bloemenseizoen (augustus/september). U kunt hier verblijven in drie accommodaties; de mountain suites, het manor house of de family cottages. De mountain suites zijn geheel van riet gemaakt en geven een prachtig uitzicht over de omgeving. 's Avonds kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel. In het manor house kunt u verblijven in ruime, klassiek ingerichte kamers. Voordeel is dat u dichtbij alle faciliteiten bent die het Naries Namakwa Retreat u biedt. Voor gezinnen met kinderen zijn de family cottages een ideale verblijfsplaats. Deze ruime huisjes bieden genoeg ruimte en een prachtig uitzicht over de groene omgeving,

Melkboomsdrift Guest Lodge - Northern Cape
incl. ontbijt
Tussen de plaatsen Vredendal en Lutzville ligt de Melkboomsdrift Lodge, een ideale plek om even tot rust te komen. Deze accommodatie ligt op een heuvel, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Deze accommodatie is gebouwd in een oude boerderij, waarvan het hoofdgebouw in 1820 is gebouwd. U kunt overnachten in één van de kamers in het hoofdgebouw, waar de namen van de kamers afgeleid zijn van de functie die ze vroeger hadden. Zo kunt u slapen in de Wynkamer, Koeistal of Skooltjie. Een andere optie is een verblijf in de nieuw gebouwde kamers, uitgerust met een kitchenette waardoor u ook er voor kunt kiezen om 's avonds zelf te koken. Maar een diner bij de Melkboomsdrift Lodge is zeker aan te raden, waar traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten worden geserveerd.

Antrim Villa - zwembad - Kaapstad - Zuid-Afrika
Antrim Villa - Kaapstad
incl. ontbijt
Het Victoriaanse pand uit 1800 is door de eigenaren uitstekend gemoderniseerd tot een klein intiem guesthouse. Alle ruimtes hebben hun authentieke sfeer behouden zoals de hoge plafonds en houten vloeren. De kamers van dit eco-vriendelijke guesthouse zijn in Scandinavische stijl met Afrikaanse invloeden ingericht, wat een rustige sfeer met zich meebrengt. Voor wie er van houdt om een ochtend-of avondwandeling te maken, is de ligging van Atrim Villa uitstekend geschikt. Het bekende strand bij Sea Point met een aantal leuke restaurants, ligt maar op 5 minuten loopafstand van het guesthouse.  Bij het grote zwembad in de tuin kan je heerlijk relaxen en even bijkomen van de de drukte in de stad.
 

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zuid-Afrika en Namibië is zeer geschikt om zelf te rijden. De meeste wegen in Namibië zijn gravelwegen en het grootste gedeelte van het jaar goed begaanbaar. In Zuid-Afrika reist u over geasfalteerde wegen.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare autoverhuurmaatschappijen zoals Avis en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • PANGEA Travel kiest voor een 4x4 huurauto. De 4x4 is comfortabeler dan een 'normale' huurauto en heeft een hogere wielbasis, waardoor u het wild goed kunt spotten.
 • Een meet & greet, wegenkaart en een goede, persoonlijke Engelstalige routebeschrijving zijn inclusief.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »