Menu

Familiereis Zuid-Afrika & Seychellen

Gaat u voor het eerst naar Zuid-Afrika met uw gezin, en wilt u safari combineren met een strandverlenging? Kies dan voor deze leuke familiereis naar Zuid-Afrika en de Seychellen. Deze combinatie is ook perfect gedurende de Zuid-Afrikaanse winter (onze zomervakantie). De stranden in Zuid-Afrika zijn in deze periode te koud voor een aangenaam verblijf. De geselecteerde parken in deze reis zijn kindvriendelijk en malariavrij. De safari-activiteiten en maaltijden zijn tijdens het verblijf in de wildparken inbegrepen. Nadat u een aantal dagen wild heeft gespot gaat de reis verder naar de Seychellen. Hier kunt u heerlijk ontspannen en uw familiereis afsluiten op parelwitte stranden.

Noot: Voor deze familiereis is een vliegreis met Etihad Airways (via Abu Dhabi) het voordeligste. De vliegreis is niet opgenomen in de genoemde prijsindicatie.

Reisduur: 18 dagen

Johannesburg - Panorama Route - Tzaneen - Kololo Game Reserve - Pilanesberg - Pretoria - Seychellen

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Zuid-Afrika & Seychellen inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is ideaal voor een gezin met jongere kinderen, door de combinatie van safari & strand
 • U verblijft in twee malariavrije wildparken, waar ook kinderen onder de 6 jaar mee mogen doen met safari-activiteiten
 • Malariaprofylaxe is niet nodig voor deze route gedurende het gehele jaar
 • Op Mahé verblijft u in een ruime chalet met twee slaapkamers en eigen kookgelegenheid
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Bay of Beau Vallon, Mahé - Mahé - Seychellen - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het hotel. Zij verzorgen uw transfer per shuttlebus naar de accommodatie waar u een nacht verblijft.
Dag 2 Johannesburg - Ohrigstad
Doel van vandaag is het plaatsje Ohrigstad. U start uw reis door in oostelijke richting door de Mpumalanga provincie te rijden. Eventueel kunt u ’s ochtends nog via Pretoria rijden. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. De afstand vanuit Johannesburg naar Ohrigstad bedraagt ca. 395 km. Onderweg passeert u de plaatsen Witbank, Belfast, Dullstroom en Lydenburg. De route tussen Dullstroom en Lydenburg wordt de Highlands Meander Route genoemd. In Lydenburg raden wij u aan verder te rijden over de R36 naar Ohrigstad. 
Dag 3 Ohrigstad/Panoramaroute
U kunt vandaag de bezienswaardigheden langs de indrukwekkende Panoramaroute verkennen. Langs de route zijn de Pinnacle, een spitse rots die ver boven het omliggende bos uitsteekt, en God’s Window vanwaar u bij helder weer een mooi uitzicht heeft. Vanaf God’s Window kunt u lopen naar het uitzichtpunt ‘Wonderview’ op een hoogte van 1750 meter. Een bezoek aan Bourke's Luck Potholes mag ook zeker niet ontbreken. De Blyde Rivier en de Treur komen hier samen en hebben de rotsen prachtig geërodeerd. Een rit over de Panoramaroute biedt teven prachtige uitzichten op de Blyde River Canyon, de op drie na grootste canyon ter wereld. Een bezoek aan het voormalige goudzoekersstadje Pilgrims Rest ten westen van Graskop aan de R533, is ook de moeite waard. 

Tip: stop voor de lunch bij Potluck Boskombuis waar u heerlijk kunt eten voor weinig geld. U vindt deze bijzondere lunchplek net na de afslag naar de Potholes. Geopend voor de lunch en op maandag gesloten. 
Dag 4 Ohrigstad - Tzaneen
Vandaag rijdt u naar de stad Tzaneen, de op een na grootste stad van de provincie Limpopo. Tzaneen heeft als bijnaam de 'subtropische tuin' omdat er in de omgeving veel mango’s, citrusvruchten en avocado’s groeien. Uw accommodatie is een goede uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes in de omgeving. Er zijn uitstekende wandelmogelijkheden bij de Magoebaskloof en de Debegeni Waterfalls.
Dag 5 Tzaneen
U heeft wederom een vrije dag in Tzaneen en omgeving. Voor avontuurlijke activiteiten in de omgeving kunt u een kijkje nemen op de website van Magoebaskloof Adventures. Tot de mogelijkheden behoren onder andere kloofing, tuben, abseilen, quad biken en het maken van een canopy tour. Heeft u interesse in de bijzondere flora in dit gebied, breng dan een bezoek aan het Modjadji Cycad Nature Reserve. Hiernaast  ook de Royal Kraal van Modjadji, de heilige regenkoningin van de Balobedu. De Regenkoningin is een positie die al drie eeuwen van moeder op dochter wordt overgedragen. De Venda stam gelooft dat de Regenkoningin over een speciale gave beschikt; zij kan er voor zorgen dat het gaat regenen. De gemeenschap leeft nog steeds volgens eeuwenoude tradities. 
Dag 6 Tzaneen - Kololo Game Reserve
De reis gaat verder naar het Kololo Game Reserve. Het Kololo Game Reserve ligt in de provincie, Limpopo, in het hart van het malariavrije Waterberggebied. Het landschap van dit park bestaat uit savanne, bush, de Grootfontein- en Kololobergen en rivieren. In dit 3000 ha. grote park leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s, zebra’s, wildebeesten, bavianen en blesbokken. De big five komt niet in het park voor. Na aankomst kunt u door het park wandelen of ontspannen in bij het zwembad. Tijdens uw verblijf is één Kololo gamedrive inbegrepen
Dag 7 Kololo Game Reserve
Vandaag staat er wederom een Kololo gamedrive op het programma. Omdat er geen roofdieren in het park voorkomen kunt u ook een mountainbiken huren en er zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt zelf wandelingen maken maar u kunt ook een van de rangers vragen u te vergezellen waardoor u nog meer van de natuur te weten komt. En hij kan u de mooiste plekjes laten zien natuurlijk. Optioneel kunt u ook een safari maken in het naastgelegen Welgevonden Game Reserve. Hier kan wel een ‘big five’ gemaakt worden. Kinderen vanaf zes jaar mogen deelnemen aan deze activiteit.
Dag 8 Kololo Game Reserve
U heeft nog een dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u weer deelnemen aan een Kololo gamedrive. Andere optionele activiteiten zijn paardrijden of een cultural village tour bij Vaalwater (40 km van Kololo).
Dag 9 Kololo Game Reserve - Pilanesberg National Park
Pilanesberg National Park is met een oppervlakte van bijna 23000 hectare een van de grootste parken in Zuid-Afrika. Het park is eigenlijk een krater van een niet actieve vulkaan en de drie omringende heuvels zijn gevormd door gestold lava. Vandaag de dag is de krater een stuwmeer en bestaat het omringende landschap uit graslanden, bossen en valleien. Optioneel kunt u deelnemen aan gamedrives die vanuit de lodge worden georganiseerd. Wild dat tijdens een gamedrive met geluk te zien is zijn giraffen, neushoorns, olifanten, buffels en zebra’s. Ook cheeta’s, nijlpaarden, krokodillen en de zeldzame bruine hyena en sabelantilope komen in het park voor.
Dag 10 Pilanesberg National Park
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag is één georganiseerde gamedrive inbegrepen. Daarnaast kunt u het park met de eigen auto verkennen. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Sun City waar The Valley of Waves water park zeker een bezoek waard is. Iets buiten Sun City bevinden zich enkele parken, waaronder Kwena Gardens. Hier leven meer dan 7000 krokodillen.
Dag 11 Pilanesberg National Park - Pretoria
U rijdt vandaag naar Pretoria. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. Hier vond in 1994 de inauguratie plaats van Nelson Mandela, de eerste democratisch gekozen president. Bezoek ook de Pretoria National Zoological Gardens, het Voortrekkers Monument en Church Square.
Dag 12 Pretoria - Johannesburg - Mahé
Na een vroeg ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven van Johannesburg waar u de huurauto inlevert. Vervolgens checkt u in voor de vliegreis naar Mahé. Na aankomst op Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, volgt de transfer naar de accommodatie. Met een oppervlakte van 28 bij 8 kilometer vormt Mahé het economische en culturele hart van de Seychellen. Zo is niet alleen de hoofdstad Victoria op het eiland te vinden maar ook de zetel van de regering en de internationale luchthaven. In 1609 zijn de Seychellen ‘ontdekt’ door de Britten. Echter pas in 1742 kwamen de Fransen die tot 1814 over de eilanden regeerden. In 1976 zijn de eilanden onafhankelijk geworden. De komende dagen zijn ter vrije besteding.
Dag 13 Mahé
Dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van het openbaar vervoer. Het strand bij Beau Vallon in het noordwesten is het meest bezochte en populairste strand van het eiland. Bij het strand liggen hotels, winkels, restaurants en een duikschool. Aan de oostkust van het eiland is het bekendste strand dat van Anse Royale. In het zuiden ligt het strand van Baie Lazare met haar fraaie rotsformaties.
Dag 14 Mahé
Rondom de Seychellen kunt u gaan duiken en snorkelen. Er zijn meer dan 50 duikplekken in de wateren rondom de drie grootste eilanden. Indien u nog geen duikbrevet heeft, dan zijn er verschillende duikcentra waar u deze kunt behalen. De onderwaterwereld is veelzijdig maar helaas zie je ook hier de effecten van El Niño. Voor de kust van Mahé vindt u het Sainte-Anne Marine National Park. Opgericht in 1973 was dit het eerste marine park in de Indische Oceaan. Door intensieve bescherming en een verbod op gemotoriseerde watersport probeert men de huidige onderwaterwereld te beschermen. Het nationale park is met 200 vissoorten nog steeds een geliefde plek om te snorkelen of duiken. De eilanden binnen de grenzen van het park waaronder Sainte Anne en Île aux Cerfs zijn tevens belangrijkste nestplaatsen voor Hawksbill schilpadden.
Dag 15 Mahé
Tijdens uw verblijf op Mahé kunt u een bezoek brengen aan het koloniale centrum van 'werelds kleinste hoofdstad' Victoria. Hier vindt u het gerechtsgebouw, een museum, postkantoor en de klokkentoren. Een wandeling langs Albert Street brengt u bij de kleurrijke markt waar verse vis, tropisch fruit en specerijen worden verkocht. Op Mahé kunt u, met name tussen juni en september, goed wandelen. Langs de kust zijn de trails van Danzil naar Anse Major en La Reserve & Brulée populair. In de bergen is de route van de Tea Factory naar Morne Blanc prachtig.
Dag 16 Mahé
U heeft wederom een vrije dag op de Seychellen. 
Dag 17 Mahé
U heeft wederom een vrije dag op de Seychellen. 
Dag 18 Mahé - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag verzorgen we de tranfer terug naar de luchthaven van Mahé. Hier eindigt uw familiereis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur Europcar Categorie R, bijvoorbeeld een Toyota Rav4 4x2 medium SUV (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • genoemde transfers op de Seychellen per seat in coach
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • gamedrives in Pilanesberg en Kololo Game Reserve
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (met Etihad Airways)
 • regionale vliegreis Seychellen - Johannesburg (met Etihad Airways)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000
Voor deze combinatiereis is een vliegreis met Etihad Airways (via Abu Dhabi) het voordeligste. De vliegreis is niet opgenomen in de genoemde prijsindicatie.

De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Safari Club SA - Johannesburg
incl. ontbijt
Deze accommodatie, vlakbij OR Tambo Airport, is een prima keuze om de eerste overnachting in Johannesburg door te brengen. Vanaf de airport rijdt er een shuttleservice die u in circa tien minuten naar het hotel brengt. Anders dan andere airport hotels heeft de SA Safari Club slechts zestien kamers. Deze liggen aaneengeschakeld in een mooie tuin waar ook een klein zwembadje ligt. Hier zult u ‘s ochtends wakker worden met geluiden van fluitende vogels. Het uitgebreide en lekkere ontbijtbuffet zorgt voor een goede start van uw rondreis.

Tzaneen Country Lodge - Tzaneen
incl. ontbijt
Deze sfeervolle accommodatie ligt te midden van fruitgaarden vlakbij het plaatsje Tzaneen. Vroeger was de lodge dan ook een mangoboerderij. Er hangt een hele prettige sfeer in deze lodge en de mensen zijn erg vriendelijk. De 45 kamers zijn netjes en modern ingericht. Tijdens uw verblijf kunt u ontspannen in de mooie tuin, bij het zwembad of genieten van een massage in het Earth Spa Wellness Centre. In het a la carte restaurant kunt u uitstekend dineren. In de directe omgeving zijn veel excursiemogelijkheden.

Kololo Game Reserve Lodge - Waterberg regio
incl. ontbijt en diner
De chalets van Kololo liggen in het hart van het malariavrije Waterberggebied in het Kololo Game Reserve. Vanaf Johannesburg is het ongeveer 3,5 uur rijden. Kololo biedt een grote verscheidenheid aan accommodaties variërend van chalets voor 2 tot 8 personen. Kololo heeft een restaurant en zwembad die beide een prachtig uitzicht hebben over het reservaat. In het reservaat leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s en zebra’s. Omdat er geen roofdieren voorkomen kunt u naast een gamedrive ook gaan mountainbiken (kosten ca. R50 per drie uur). Er zijn tevens verschillende wandelpaden uitgezet. Een ‘big five’ safari kunt u optioneel maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo).

Bakubung Bush Lodge - Pilanesberg
incl. ontbijt, diner en één safari-activiteit
De Bakubung Bush Lodge is gelegen in het zuiden van het malariavrije Pilanesberg National Park. Vanuit Bakubung, dat 'plaats van het nijlpaard’ betekent, kunt u kennismaken met het natuurschoon van Pilanesberg. Maak een gamedrive per safari-truck of te voet met een ervaren gids, die u veel kan vertellen over de flora en fauna van Pilanesberg. Of breng een bezoekje aan de spa, om geheel tot rust te komen. Ook kinderen zijn van harte welkom bij de Bakubung Bush Lodge. Kinderen tussen 6 en 12 jaar oud kunnen meedoen aan het junior rangers programma, waar veel verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Brooks Cottage - Pretoria
incl. ontbijt
Brooks Cottage is een huiselijke accommodatie die gelegen is in Brooklyn, een voorstad van Pretoria. Grenzend aan een straat vol met bomen vindt u dit rustige en gezellige guesthouse. De accommodatie bestaat uit vijf kamers waardoor er een hele knusse sfeer hangt. De kamers hebben een minibar, satelliet-tv en een eigen badkamer. De badkamer bestaat uit een douche en een apart bad. In de tuin is het zwembad wat in de warme maanden voor verkoeling zorgt. De bezienswaardigheden van Pretoria liggen niet ver van het guesthouse. Vlakbij vindt u grote winkelcentra, restaurants en leuke cafés.

Chalets d'Anse Forbans - Mahé
o.b.v. logies
Bent u op zoek naar een rustige omgeving? Dan is het appartementencomplex Chalets d’Anse Forbans in Anse Forbans iets voor u. Het complex ligt aan de zuidoostkust van Mahé, nabij het dorpje Takamaka. Het internationale vliegveld bevindt zich op 14 kilometer afstand. Victoria, de hoofdstad van de Seychellen, ligt op 25 kilometer van het appartementencomplex. De 14 appartementen van Chalets d’Anse Forbans liggen temidden van een grote tuin en zijn slechts een paar meter verwijderd van het strand. Hier kunt u in alle rust zwemmen of snorkelen. De ruime appartementen beschikken over een volledig ingerichte keuken, een zitgedeelte en een veranda. De slaapkamers zijn voorzien van airconditionering en een en-suite badkamer. Ook families kunnen hun vakantie vieren in Chalets d’Anse Forbans. Het complex beschikt namelijk over twee driekamerappartementen, welke geschikt zijn voor maximaal vijf personen. De appartementen worden dagelijks schoongemaakt en via de receptie bestaat de mogelijkheid om een barbecuegrill en een snorkeluitrusting te huren. Indien gewenst kunt u een kok inhuren om uw maaltijd te bereiden. In de omgeving van Chalets d’Anse Forbans liggen diverse restaurants.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »