Menu

Familiereis Zuid-Afrika met Tieners

Deze actieve rondreis door Zuid-Afrika is met name geschikt voor een gezin met oudere kinderen. Het programma is gericht op familievriendelijke- en kleinschalige lodges. De bestemmingen zijn gebaseerd op plekken waar veel activiteiten te ondernemen zijn om de tieners lekker bezig te houden. De reis maakt u per huurauto, zo ervaart u Zuid-Afrika in alle vrijheid. De familiereis begint in het prachtige Kaapstad en eindigt met indrukwekkende private game reserves in het noorden. Op de tussenliggende bestemmingen is een afwisseling van walvis spotten, canopywalks, mountainbiken en safari’s om mogelijk de ‘big five’ te zien. Deze Zuid-Afrika familiereis biedt voor ieder wat wils. 

Reisduur: 18 dagen

Kaapstad - Hermanus - De Hoop Nature Reserve - Oudtshoorn - Tsitsikamma National Park - Pilanesberg National Park - Waterberg Game Reserve - Pretoria

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Zuid-Afrika met Tieners inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale reis voor gezinnen met oudere kinderen, met een groot aanbod aan activiteiten
 • Deze reis combineert de veelzijdige Tuinroute met de beste safari's in het noorden van Zuid-Afrika.
 • Pilanesberg National Park is toegevoegd zodat u wel kans heeft om de ‘big five’ te spotten.
 • Het Waterberg Game Reserve is ideaal voor families. Hier kunt u onder andere wandelen, fietsen en op safari gaan. Er komen geen ‘gevaarlijke’ dieren voor.
 • Malariaprofylaxe is niet nodig voor deze route.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Tsitsikamma National Park - Tsitsikamma National Park - Zuid-Afrika
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kaapstad
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt er een transfer naar de accommodatie in de stad. Kaapstad behoort tot één van de mooiste steden van Zuid-Afrika en is gelegen aan zee. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Tijdens een verblijf in Kaapstad hoeft u zich zeker niet te vervelen.
Dag 2 Kaapstad
In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar er is ook een kabelbaan die u in 5 minuten naar de top brengt. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken.
 
Vanaf de Waterfront, in het centrum van Kaapstad, vertrekken de boten naar Robbeneiland dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela.

Tip: tickets voor Robbeneiland en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robbeneiland en de kabelbaan voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za. 
Dag 3 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 4 Kaapstad
Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken.
Dag 5 Kaapstad - Hermanus
De volgende bestemming is Hermanus. De ‘Whale Capital of South Africa’ ligt op een smalle strook tussen de zee en een bergketen. In de periode juli t/m november is het mogelijk om vanaf de kust walvissen te spotten, een erg leuke ervaring! In het centrum loopt dan de ‘whale crier’ die op een hoorn blaast wanneer er walvissen te zien zijn. Langs de kust loopt het Cliff Path waar u kunt wandelen met fraaie uitzichten op de zee en bergen. Mocht u voor de kust van Hermanus geen walvissen zien, dan kunt u het nog proberen bij het plaatsje De Kelders.
Dag 6 Hermanus - De Hoop Nature Reserve
Vandaag reist u naar het De Hoop Nature Reserve. Dit is een 36.000 hectare groot natuurreservaat bestaande uit 40 kilometer aan kustlijn, duinen, fynbos, valleien en zoetwatermeren. Deze locatie is zeer geschikt voor het maken van wandelingen, mountainbiketochten, vogels spotten en als u naar de kust rijdt (ca. 18 km) kunt u genieten van het strand. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld na incheck al een mooie wandeling maken.

Noot: De weg naar De Hoop Nature Reserve gaat vanaf Bredasdorp circa 60 km over gravelweg. Houd hier rekening mee zodat u niet te laat aankomt. Verblijft u op basis van selfcatering dan kunt u vooraf inkopen doen bij een supermarkt. 
Dag 7 De Hoop Nature Reserve
Dag ter vrije besteding. De Hoop is de plek voor de echte natuurliefhebber! Vanwege de geïsoleerde ligging komen er weinig bezoekers. In het reservaat en vaak ook tussen de huisjes lopen bontebokken, elanden, struisvogels en zebra’s. Tussen juni en november zijn er vanaf de kust walvissen te zien. U kunt deelnemen van verschillende optionele activiteiten waaronder boottochten, marine walks, mountainbiken of een excursie maken naar de Kaapse gieren. Het vooraf reserveren van excursies wordt aanbevolen. Het restaurant serveert uitstekende gerechten in de vorm van een set-menu. Ook in het restaurant is reserveren aanbevolen wanneer u verblijft o.b.v. selfcatering. 
Dag 8 De Hoop Nature Reserve - Oudtshoorn
U rijdt verder naar Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo. In de omgeving liggen veel struisvogelboerderijen waarvan er enkele geopend zijn voor publiek. Een bezoek aan de Cango Caves is ook de moeite waard. Het is mogelijk om een heritage tour of een adventure tour te maken. Bij de heritage tour wordt u in ca. een uur rondgeleid door het open gedeelte van de grotten. Bij de adventure tour gaat u dieper de grotten in, waar de gangen steeds nauwer worden. Ook moet u zich soms door erg kleine ruimtes bewegen, de kleinste is slechts 27 centimeter hoog! Mocht u een meer ontspannen middag gepland hebben, dan is een bezoek aan het nabijgelegen Calitzdorp een aanrader. Dit is het thuis van een aantal bekende wijnhuizen zoals Calitzdorp Wine Cellars en De Krans. Met name de portwijnen staan hier hoog aangeschreven. 

Tip: Ontmoet de meerkatten de volgende ochtend nabij Oudtshoorn. Reserveer via www.fiveshymeerkats.co.za.
Dag 9 Oudtshoorn
Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag een schitterende route met de huurauto rijden. Vanuit Oudtshoorn rijdt u dan eerst naar De Rust vanwaar u over de Meringspoort Pass door de Swartberg Mountains rijdt. De Grootrivier baant zich hier een weg door de smalle kloven. Tijdens de rit steekt u maar liefst 32 keer de rivier over. Strek onderweg even de benen en maak een korte wandeling naar een waterval. Vervolgens rijdt u over de R407 richting het dorpje Prins Albert. Via de Swartberg Pass, een van de mooiste bergpassen ter wereld, rijdt u vervolgens terug naar Oudtshoorn. De pas, die op zijn hoogste punt 1.583 meter bereikt, is gebouwd door Thomas Bain. De bergpas is 27 kilometer lang en biedt adembenemende uitzichten over de Karoo. De totale afstand van deze route bedraagt ca. 175 km.
 
Dag 10 Oudtshoorn - Tsitsikamma National Park
De reis gaat verder naar het Tsitsikamma National Park. Dit park ligt aan de Indische Oceaan en is ruim 80 km lang maar slechts 5 km breed. Het landschap kenmerkt zich door fijnbos en regenwoud en een rotsachtige kust. Voor de kust ligt een schitterende onderwaterwereld waar o.a. dolfijnen voorkomen. Voor vogelliefhebbers is het park ook aan te raden want er leven ruim 200 soorten. Na aankomst kunt u een van de wandelroutes in het park verkennen. Een van de 'must sees' in het park is de lange hangbrug over de monding van de Stormsrivier.

Tip: avontuurlijke reizigers kunnen een "canopy tour" maken. Tijdens deze tocht zweeft u van boom naar boom. Meer informatie: www.tsitsikammacanopytour.co.za
Dag 11 Tsitsikamma National Park
Dag ter vrije besteding. U kunt Tsitsikamma en de omgeving op verschillende manieren ontdekken. Zo kunt u gaan wandelen of mountainbiken in het nationale park. De echte 'thrillseekers' kunnen een bungeejump doen vanaf de Bloukrans Bridge (www.faceadrenalin.com). Mocht het weer goed zijn dan kunt u op de Storms River gaan  'tuben' oftewel met een opblaasbare band de rivier afzakken. Quad rijden en een tocht per kayak zijn tevens mogelijk. In het nabijgelegen The Crags kunt u zelfs ook paardrijden.
Dag 12 Tsitsikamma - Port Elizabeth - Johannesburg - Black Rhino Game Reserve/Pilanesberg
U rijdt vandaag in ongeveer 2 uur naar de luchthaven van Port Elizabeth waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw binnenlandse vlucht op Johannesburg. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Johannesburg neemt u de huurauto in ontvangst. Vanuit Johannesburg is het ongeveer twee uur rijden naar het Black Rhino Game Reserve, een private game reserve grenzend aan het malariavrije Pilanesberg National Park. Met een oppervlakte van bijna 23000 hectare is het een van de grootste parken in Zuid-Afrika. Het park is eigenlijk een krater van een niet actieve vulkaan en de drie omringende heuvels zijn gevormd door gestold lava. Vandaag de dag is de krater een stuwmeer en bestaat het omringende landschap uit graslanden, bossen en valleien. In de namiddag staat er een georganiseerde gamedrive op het programma. Tijdens de gamedrives kunt u giraffen, neushoorns, olifanten, buffels en zebra’s zien. Ook cheeta’s, nijlpaarden, krokodillen, de zeldzame bruine hyena en sabelantilope komen in het park voor.
Dag 13 Black Rhino Game Reserve/Pilanesberg
Vandaag neemt u deel aan twee safari-actviteiten, welke vanuit de lodge worden georganiseerd. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij uw lodge. In het Black Rhino Game Reserve en Pilanesberg National Park heeft een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. In 1979 werden hier, onder de naam ‘Operation Genesis’ ruim 6000 zoogdieren uitgezet. Onder andere zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht. Naast het unieke landschap, onderscheidt het park zich ook door de diversiteit in diersoorten. Behalve de eerder uitgezette dieren, vindt u hier onder andere giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een aanrader.
Dag 14 Pilanesberg - Waterberg Game Reserve
Uw bestemming van vandaag is het Waterberg Game Reserve. Dit wildreservaat is een ideale bestemming voor een familiereis. U en uw kinderen kunnen hier veel activiteiten doen. Zo kunt u bijvoorbeeld met een ranger op pad gaan om meer over de kleine diersoorten, zoals de insecten, te weten te komen. Of ga op pad om de witte neushoorn te spotten aan de hand van sporen. De dag kan worden afgesloten met een nachtsafari waarbij verschillende soorten dieren te spotten zijn die vooral 's nachts actief zijn. Al deze activiteiten zijn inbegrepen en naar wens per dag in te vullen.
Dag 15 Waterberg Game Reserve
Onder leiding van ervaren rangers kunt u diverse activiteiten ondernemen. Ant's Hill staat bekend om haar kindvriendelijke activiteiten, zoals paardrijden, fietsen, wandelsafari's en gamedrives per jeep. Verwacht in het Waterberg Game Reserve niet de Big Five te spotten, maar wel veel boksoorten, giraffen, zebra's, de witte neushoorn en meer dan 300 vogelsoorten. Tussen de safari's door kunt u relaxen bij het zwembad van de lodge.
Dag 16 Waterberg Game Reserve
Wederom zijn vandaag de maaltijden en twee safari-activiteiten inbegrepen. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de accommodatie en genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush.
Dag 17 Waterberg Game Reserve - Pretoria
U rijdt vandaag naar Pretoria. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. Hier vond in 1994 de inauguratie plaats van Nelson Mandela, de eerste democratisch gekozen president. Bezoek ook de Pretoria National Zoological Gardens, het Voortrekkers Monument en Church Square.
Dag 18 Pretoria - Johannesburg - Amsterdam
Een groot deel van de dag heeft u nog ter vrije besteding in Pretoria. In de middag rijdt u op uw gemak terug naar de luchthaven van Johannesburg, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens checkt u in voor de vliegreis naar Amsterdam, welke in de avond vertrekt. Aankomst op Schiphol is de volgende dag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • transfer Kaapstad airport - accommodatie
 • autohuur Europcar Categorie M, bijvoorbeeld een Ford Ecosport (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250
Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Acorn House - Kaapstad
incl. ontbijt
Een 100 jaar oude villa, gelegen in een rustige wijk van Kaapstad met veel ruimte en een goed onderhouden tuin om het huis. Het huis heeft een oud-karakter maar is voorzien van alle moderne faciliteiten. Elke kamer is ingericht naar een huiselijke sfeer en geeft u het gevoel thuis te zijn in Kaapstad. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam, voor leuke restaurantjes om te gaan eten tot tips bij het bezoeken van Kaapstads beste plekken. Geniet in alle rust van Acorn House met haar schitterende uitzicht op de moederstad van Zuid-Afrika.

Whale Rock Lodge - Hermanus
incl. ontbijt
De vriendelijke eigenaren verwelkomen u graag in dit mooie Engelse landhuis. De lodge ligt vlakbij de haven waar restaurantjes en nachtleven te vinden is. Vanuit deze haven vertrekken ook de boten om walvissen te spotten (alleen in het seizoen). Het centrum van Hermanus ligt op twee minuten rijden. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben een klassieke inrichting. In de tuin ligt een groot zwembad waarin u op warme dagen kunt ontspannen.

De Hoop Collection - De Hoop Nature Reserve
incl. ontbijt
De Hoop is de plek voor de echte natuurliefhebber! De geïsoleerde ligging (60 km over een gravelweg vanaf Bredasdorp) geeft weinig bezoekers in het reservaat. De Hoop Collection is een verzameling van selfcatering cottages, suites en rondavels. De cottages zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken. U kunt vooraf inkopen doen in Bredasdorp. Het verblijf in de suites is o.b.v. halfpension. In het reservaat en vaak ook tussen de huisjes lopen bontebokken, elanden, struisvogels en zebra’s. Tussen juni en november zijn er vanaf de kust walvissen te zien. U kunt deelnemen van verschillende optionele activiteiten waaronder boottochten, marine walks, mountainbiken of een excursie maken naar de Kaapse gieren. Het vooraf reserveren van excursies wordt aanbevolen. Het restaurant serveert uitstekende gerechten in de vorm van een set-menu. U heeft per gang wel twee keuzes. Ook in het restaurant is reserveren aanbevolen wanneer u verblijft o.b.v. selfcatering. De Hoop Collection beschikt verder over twee zwembaden waarvan er een deel uitmaakt van de spa en alleen toegankelijk is voor volwassenen.

Hlangana Lodge - Oudtshoorn
incl. ontbijt
Gelegen in het plaatsje Oudtshoorn in een van de mooie wijken niet ver van het centrum bevindt zich Hlangana Lodge. Deze kleinschalige accommodatie kan koppels, vrienden en families goed accommoderen. Vanuit de lodge zijn verschillende excursies mogelijk in de omgeving van Oudtshoorn. Hlangana Lodge kenmerkt zich doordat het in Oudtshoorn zelf ligt waar de meeste lodges op het platteland erbuiten zijn gesitueerd. U heeft hierdoor de keus om in de lodge zelf of in het centrum de gaan eten. Alle kamers zijn netjes en modern ingericht en wordt omringd door een grote en mooi bijgehouden tuin met zwembad. U zult daardoor niet het gevoel hebben in een stadje te overnachten.

At The Woods Guesthouse - Tsitsikamma National Park
incl. ontbijt
In het kleine plaatsje Storms River bij het Tsitsikamma National Park vindt u At the Woods Guesthouse. Een warme kleinschalige accommodatie dat zich kenmerkt door haar houten elementen. Er hangt hier een erg gemoedelijke sfeer waarbij u persoonlijk goed geholpen wordt. Vanuit de guesthouse zijn er veel mogelijkheden om buiten de deur te eten. Op loopafstand kunt u gemakkelijk naar een nabijgelegen restaurant. Elke kamer is simpel ingericht en wordt er veel gebruik gemaakt van hout- en natuurdecoraties. Een uitstekende keus voor een eenvoudig en goed verblijf.

Black Rhino Game Lodge - Pilanesberg
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Johannesburg ligt het Pilanesberg National Park. In het noorden van dit malariavrije park ligt het Black Rhino Game Lodge. Deze safari lodge bestaat uit 18 luxe suites, die van alle gemakken voorzien zijn. Vanuit het hoofdgebouw van de lodge heeft u uitzicht over de drukbezochte waterpoel. Vanaf het grote terras kunt u zo al bijvoorbeeld een olifant of buffel spotten. Of maak een (wandel)safari onder begeleiding van een gids, waarbij u wellicht wel de Big 5 spot! Tussen de safari’s door kunt u ontspannen in de lounge of een frisse duik nemen in één van de drie zwembaden.

Ant's Hill Private Bush Lodge - Waterberg regio
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Ant's Hill wordt gerund door een fantastisch team die uw verblijf zo comfortable mogelijk wilt maken. Het personeel is vriendelijk en biedt een uitstekende service. Ant's Hill is gebouwd op een prachtige cliff vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de Waterberg regio. Elke cottage is uniek en heeft een eigen stijl met heerlijke badkamers. Wat deze lodge uniek maakt is dat de zwembaden allemaal verwarmd zijn. Dus u kunt ook zwemmen tijdens de Zuid-Afrikaanse winter. Geniet van deze exclusieve lodge in de Zuid-Afrikaanse bush waar u bijna geen andere toerist tegen komt. 

Brooks Cottage - Pretoria
incl. ontbijt
Brooks Cottage is een huiselijke accommodatie die gelegen is in Brooklyn, een voorstad van Pretoria. Grenzend aan een straat vol met bomen vindt u dit rustige en gezellige guesthouse. De accommodatie bestaat uit vijf kamers waardoor er een hele knusse sfeer hangt. De kamers hebben een minibar, satelliet-tv en een eigen badkamer. De badkamer bestaat uit een douche en een apart bad. In de tuin is het zwembad wat in de warme maanden voor verkoeling zorgt. De bezienswaardigheden van Pretoria liggen niet ver van het guesthouse. Vlakbij vindt u grote winkelcentra, restaurants en leuke cafés.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »