Menu

Familiereis Zuid-Afrika malariavrij

Op safari met kinderen maar dan wel malariavrij? Dat kan tijdens deze 17-daagse reis door Zuid-Afrika. De reis start met een bezoek aan het Kololo Game Reserve waar u verblijft in een lodge waar ze zich op gezinnen met kinderen richten door speciale activiteiten aan te bieden. In het reservaat leeft een grote diversiteit aan dieren maar geen roofdieren. Naast een gamedrive kunt u daarom ook mountainbiken en wandelen. Hierna gaat u op zoek naar de olifantenfamilies in het Addo National park. Verder kunt u een schitterende wandeling maken in Tsitsikamma, een struisvogelfarm in Oudtshoorn bezoeken of de walvissen zien in Hermanus. De reis eindigt in Kaapstad waar zo veel te doen is dat u zich echt niet hoeft te vervelen.

Reisduur: 17 dagen

Johannesburg - Kololo Game Reserve - Addo Elephant National Park - Tsitsikamma - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Zuid-Afrika malariavrij inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is speciaal samengesteld voor families met kleine(re) kinderen
 • Tijdens deze reis verblijft u in kindvriendelijke accommodaties
 • Een bezoek aan een safaripark nabij Johannesburg is opgenomen omdat de safarimogelijkheden hier beter zijn dan langs de Tuinroute.
 • Het Kololo Game Reserve is ideaal voor kinderen. Hier kunt u wandelen, fietsen, zwemmen in de rivier en op safari gaan. Er komen geen ‘gevaarlijke’ dieren voor. In het naastgelegen game reserve kunt u wel de ‘big five’ spotten (kinderen vanaf 6 jaar mogen mee)
 • Malariaprofylaxe is niet nodig voor deze route.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

familie tijdens ontbijt - Kololo Game Reserve - Zuid-Afrika - foto: Esther van den Berg
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het hotel. Zij verzorgen uw transfer per shuttlebus naar de accommodatie waar u een nacht verblijft.
Dag 2 Johannesburg - Kololo Game Reserve
De reis gaat verder naar het Kololo Game Reserve. Het Kololo Game Reserve ligt in de provincie, Limpopo, in het hart van het malariavrije Waterberggebied. Het landschap van dit park bestaat uit savanne, bush, de Grootfontein- en Kololobergen en rivieren. In dit 3000 ha. grote park leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s, zebra’s, wildebeesten, bavianen en blesbokken. De big five komt niet in het park voor. Na aankomst kunt u door het park wandelen of ontspannen in bij het zwembad. Tijdens uw verblijf is één Kololo gamedrive inbegrepen
Dag 3 Kololo Game Reserve
Vandaag staat er wederom een Kololo gamedrive op het programma. Omdat er geen roofdieren in het park voorkomen kunt u ook een mountainbiken huren en er zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt zelf wandelingen maken maar u kunt ook een van de rangers vragen u te vergezellen waardoor u nog meer van de natuur te weten komt. En hij kan u de mooiste plekjes laten zien natuurlijk. Optioneel kunt u ook een safari maken in het naastgelegen Welgevonden Game Reserve. Hier kan wel een ‘big five’ gemaakt worden. Kinderen vanaf zes jaar mogen deelnemen aan deze activiteit.
Dag 4 Kololo Game Reserve
U heeft nog een dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u weer deelnemen aan een Kololo gamedrive. Andere optionele activiteiten zijn paardrijden of een cultural village tour bij Vaalwater (40 km van Kololo).
Dag 5 Kololo Game Reserve - Addo Elephant Park
U rijdt terug naar de luchthaven van Johannesburg waar u de huurauto inlevert. Vervolgens checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. De volgende huurauto staat hier klaar waarna u op weg gaat naar het malariavrije Addo Elephant National Park. U kunt vandaag inchecken bij uw accommodatie. Mocht de tijd het toelaten, dan kunt u al met de eigen huurauto door het park rondrijden. Bij de gate dient u dan de conservation levy te betalen. Met een beetje geluk ziet u talloze olifanten families, een indrukwekkende belevenis.
Dag 6 Addo National Park
Vandaag kunt met de eigen huurauto op safari gaan in het park. Verwacht tijdens een gamedrive in Addo Elephant National Park niet alleen olifanten te zien want er leven ook buffels, impala’s, hartebeesten, koedoes, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Het beste is als u vroeg de safari begint, het wild is dan nog het meest actief. U kunt ook het Zuurberg Nature Reserve bezoeken dat deel uitmaakt van Addo Elephant National Park maar een aparte ingang heeft. Dit park is opgericht ter bescherming van de mountain zebra en plantensoorten die in de Karoo voorkomen. In Zuurberg kunt u paardrijden en wandelingen maken. De omgeving van Addo Elephant National Park is ook erg mooi, u ziet er veel citrus boerderijen.
Dag 7 Addo Elephant National Park - Knysna
De volgende bestemming is Knysna, een gezellig kustplaatsje dat aan de bekende Tuinroute ligt. Vanuit Addo is het ongeveer 350 km rijden. Wanneer u vroeg vertrekt vanuit Knysna dan kunt u onderweg nog diverse stops maken die langs de N2 liggen. Bezoek Port Elizabeth en volg de voetsporen van de kolonisten door de Donkin Heritage Trail te lopen. Tijdens deze vijf kilometer lange wandeling ziet u historische gebouwen waaronder Fort Frederick, City Hall en de klokkentoren Campanile. In Donkin Street staan vooral oude Victoriaanse huizen. Ook in het plaatsje Jeffrey’s Bay, bekend om haar surfkampioenschappen en ongedwongen sfeer, kunt u stoppen. Na aankomst in Knysna is de rest van de dag ter vrije besteding. In Knysna en omgeving is veel te doen waardoor het zeer geschikt is voor een verblijf van meerdere dagen. Een belangrijke bezienswaardigheid in Knysna zijn de twee zandstenen kliffen (Knysna Heads) aan de monding van de lagune. Vanaf de Eastern Head heeft u uitzicht over de lagune, Leisure Isle en Knysna. In het centrum ligt de gezellige waterfront waar veel galerijen, restaurants en winkels liggen. De dag kan optioneel worden afgesloten met een sunset cruise op de helderblauw lagune. Tip: Bezoek het Tenikwa Wildlife Awareness Centre dat 20 km ten oosten van Plettenberg Bay ligt. U ziet hier de verschillende katten van Afrika. Het is zelfs mogelijk om met cheeta's te wandelen en ze zelfs te aaien. Meer informatie: www.tenikwa.co.za
Dag 8 Addo Elephant Park - Knysna
Knysna, gelegen langs de Tuinroute, is het volgende doel van uw reis. In Knysna en omgeving is veel te doen waardoor het zeer geschikt is voor een verblijf van meerdere dagen. Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de twee zandstenen kliffen (Knysna Heads) aan de monding van de lagune. Vanaf de Eastern Head heeft u uitzicht over de lagune, Leisure Isle en Knysna. In het centrum ligt de gezellige waterfront waar veel galerijen, restaurants en winkels liggen. 

Tip: Ontdek waarom Knysna wereldwijd bekend staat en proef de oesters in een van de vele restaurants.
Dag 9 Knysna
U heeft een vrije dag in Knysna. Optioneel kunt u een boottocht maken naar het Featherbed Nature Reserve. Op de lagune zijn diverse watersportmogelijkheden mogelijk waaronder kajakken. Wandelen kan uitstekend in het Knysna Forest, het grootste inheemse bos van Zuid-Afrika. U kunt de dag optioneel afsluiten met een sunset cruise op de helderblauwe lagune.
Dag 10 Knysna - Oudtshoorn
U rijdt verder naar Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo. In de omgeving liggen veel struisvogelboerderijen waarvan er enkele geopend zijn voor publiek. Een bezoek aan de Cango Caves is ook de moeite waard. Het is mogelijk om een heritage tour of een adventure tour te maken. Bij de heritage tour wordt u in ca. een uur rondgeleid door het open gedeelte van de grotten. Bij de adventure tour gaat u dieper de grotten in, waar de gangen steeds nauwer worden. Ook moet u zich soms door erg kleine ruimtes bewegen, de kleinste is slechts 27 centimeter hoog! Mocht u een meer ontspannen middag gepland hebben, dan is een bezoek aan het nabijgelegen Calitzdorp een aanrader. Dit is het thuis van een aantal bekende wijnhuizen zoals Calitzdorp Wine Cellars en De Krans. Met name de portwijnen staan hier hoog aangeschreven. 

Tip: Ontmoet de meerkatten de volgende ochtend nabij Oudtshoorn. Reserveer via www.fiveshymeerkats.co.za.
Dag 11 Oudtshoorn
Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag een schitterende route met de huurauto rijden. Vanuit Oudtshoorn rijdt u dan eerst naar De Rust vanwaar u over de Meringspoort Pass door de Swartberg Mountains rijdt. De Grootrivier baant zich hier een weg door de smalle kloven. Tijdens de rit steekt u maar liefst 32 keer de rivier over. Strek onderweg even de benen en maak een korte wandeling naar een waterval. Vervolgens rijdt u over de R407 richting het dorpje Prins Albert. Via de Swartberg Pass, een van de mooiste bergpassen ter wereld, rijdt u vervolgens terug naar Oudtshoorn. De pas, die op zijn hoogste punt 1.583 meter bereikt, is gebouwd door Thomas Bain. De bergpas is 27 kilometer lang en biedt adembenemende uitzichten over de Karoo. De totale afstand van deze route bedraagt ca. 175 km.
Dag 12 Oudtshoorn - Hermanus
De volgende bestemming is Hermanus. De ‘Whale Capital of South Africa’ ligt op een smalle strook tussen de zee en een bergketen. In de periode juli t/m november is het mogelijk om vanaf de kust walvissen te spotten, een erg leuke ervaring! In het centrum loopt dan de ‘whale crier’ die op een hoorn blaast wanneer er walvissen te zien zijn. Langs de kust loopt het Cliff Path waar u kunt wandelen met fraaie uitzichten op de zee en bergen. Mocht u voor de kust van Hermanus geen walvissen zien, dan kunt u het nog proberen bij het plaatsje De Kelders.
Dag 13 Hermanus - Stellenbosch
Uw volgende bestemming is het plaatsje Stellenbosch, het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. In de omgeving liggen dan ook meer dan honderd wijnboerderijen waar u terecht kunt voor een proeverij. De stad is in 1679 gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel. De Nederlandse invloed is nog terug te zien in de oude Kaaps-Hollandse huizen die vooral langs de Dorpsstraat staan. Hier vindt u ook Oom Samie se winkel waar bezoekers zich terug wanen in de tijd. Verder is een wandeling door Church Street een aanrader, u komt dan langs de St Mary's Kathedraal, de Moederkerk en het Village Museum. In Stellenbosch ziet u ook veel kunstgalerijen en boetiekjes waar u souvenirs kunt kopen. Daarnaast is Stellenbosch een echte studentenstad. U zult geen overlast hebben van uitgaansgelegenheden, maar kunt wel genieten van de vele terrasjes, drinkgelegenheden en de gezellige sfeer. 

Tip: Een uitstekend restaurant in het centrum is Oppie Dorp, reserveren wordt aanbevolen.
Dag 14 Stellenbosch - Kaapstad
De reis gaat vandaag naar Kaapstad, volgens velen één van de mooiste steden ter wereld. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Tijdens een verblijf in Kaapstad hoeft u zich zeker niet te vervelen.
Dag 15 Kaapstad
Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar er is ook een kabelbaan die u in 5 minuten naar de top brengt. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken.
 
Vanaf de Waterfront, in het centrum van Kaapstad, vertrekken de boten naar Robbeneiland dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela.

Tip: tickets voor Robbeneiland en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robbeneiland en de kabelbaan voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za. 
Dag 16 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 17 Kaapstad - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft nog een laatste dag ter vrije besteding. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken. ’s Avonds rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Johannesburg - Port Elizabeth
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • airport transfer op dag 1
 • autohuur Europcar Categorie V, bijvoorbeeld Toyota Avanza Station Wagon (automaat)
 • - inclusief alle verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief persoonlijke Engelstalige routbeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • 1 activiteit per dag tijdens het verblijf in Kololo Game Reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 1.750
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Safari Club SA - Johannesburg
incl. ontbijt
Deze accommodatie, vlakbij OR Tambo Airport, is een prima keuze om de eerste overnachting in Johannesburg door te brengen. Vanaf de airport rijdt er een shuttleservice die u in circa tien minuten naar het hotel brengt. Anders dan andere airport hotels heeft de SA Safari Club slechts zestien kamers. Deze liggen aaneengeschakeld in een mooie tuin waar ook een klein zwembadje ligt. Hier zult u ‘s ochtends wakker worden met geluiden van fluitende vogels. Het uitgebreide en lekkere ontbijtbuffet zorgt voor een goede start van uw rondreis.

Kololo Game Reserve Lodge - Waterberg regio
incl. ontbijt en diner
De chalets van Kololo liggen in het hart van het malariavrije Waterberggebied in het Kololo Game Reserve. Vanaf Johannesburg is het ongeveer 3,5 uur rijden. Kololo biedt een grote verscheidenheid aan accommodaties variërend van chalets voor 2 tot 8 personen. Kololo heeft een restaurant en zwembad die beide een prachtig uitzicht hebben over het reservaat. In het reservaat leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s en zebra’s. Omdat er geen roofdieren voorkomen kunt u naast een gamedrive ook gaan mountainbiken (kosten ca. R50 per drie uur). Er zijn tevens verschillende wandelpaden uitgezet. Een ‘big five’ safari kunt u optioneel maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo).

Addo Dung Beetle Guest Farm - Addo Elephant National Park
incl. ontbijt
Een kleinschalige accommodatie met een geweldig mooi uitzicht over de vallei en de citrusvelden. De ingang van Addo ligt op een kwartiertje rijden. De mooie ruime chalets zijn elegant ingericht en van alle gemakken voorzien. De eigenaars zijn zeer gastvrij, vriendelijk en betrokken. Na een gamedrive in Addo kunt u ontspannen bij het zwembad. In het restaurant kan ’s avonds heerlijk worden gegeten.

Overmeer Guest House - Knysna
incl. ontbijt
Vanaf de hoofdweg bereikt u, via een aantal steile weggetjes, het Overmeer Guesthouse. Over de ligging valt veel te zeggen: Overmeer Guest House ligt in een van de duurdere wijken van Knysna en vanaf de accommodatie kijkt u zo uit op de lagune van Kysna. Er zijn drie standaard kamers, negen luxury kamers en ook nog een familiekamer. De honeymoon kamers verschillen qua inrichting niet veel van de overige kamers, maar beschikken wel over een open badkamer. Onze ervaring is dat er veel te zien is in Knysna en omgeving, waardoor u nauwelijks bij uw accommodatie bent. Mocht u toch wat tijd doorbrengen bij Overmeer Guesthouse dan kunt u een duik nemen in het zwembad of genieten van het uitzicht op de lagune. Bij de receptie regelen ze graag een taxi voor u als u ’s avonds een hapje wilt eten bij het Waterfront. 

Berluda Farmhouse - Oudtshoorn
incl. ontbijt
De omgeving van Berluda Farmhouse staat bekend om haar vele struisvogelboerderijen. Hoe leuk is het om bij een nog werkende struisvogelboerderij te overnachten? Wij raden om die reden Berluda Farmhouse aan, zodat u deze grappig ogende beesten van dichtbij kunt bewonderen. Uit eigen ervaring kunnen wij u vertellen dat het leuk is om ’s avonds, tegen een toeslag, bij de accommodatie te dineren. De eigenaar, een oude man, dineert iedere dag gezellig met u mee (en eventuele andere gasten)! Hij staat erop dat u de struisvogelbiefstuk probeert (erg lekker!), maar mocht u dat niet zien zitten dan zijn er ook andere gerechten mogelijk.

Whale Rock Lodge - Hermanus
De vriendelijke eigenaren verwelkomen u graag in dit mooie Engelse landhuis. De lodge ligt vlakbij de haven waar restaurantjes en nachtleven te vinden is. Vanuit deze haven vertrekken ook de boten om walvissen te spotten (alleen in het seizoen). Het centrum van Hermanus ligt op twee minuten rijden. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben een klassieke inrichting. In de tuin ligt een groot zwembad waarin u op warme dagen kunt ontspannen.

Rusthuiz Guest House - Stellenbosch
Na aankomst bij het Rusthuiz Guest House kunt u uw auto veilig parkeren op het afgesloten terrein van de accommodatie. Tijdens het ontvangst legt uw gastvrouw verschillende mogelijkheden uit voor het boeken van wijntours in de omgeving. U kunt ervoor kiezen om dit bij de accommodatie te boeken, maar u kunt ook eenvoudig zelf op pad gaan naar de wijnboerderijen. Het fijne aan een verblijf in Rusthuis Guest House is de centrale ligging. Voordat het donker wordt, kunt u naar het gezellige centrum lopen (op ongeveer 10 minuten) en een keuze maken uit de verschillende restaurants. Met name in de ‘superior balcony rooms’ is het goed vertoeven, vanwege de aanwezigheid van een balkon (met zitje).

Waterkant Village (Village & Life) - Kaapstad
o.b.v. logies
In de kleurrijke en trendy wijk Bo-Kaap liggen de kamers en appartementen van de Waterkant Village. Deze accommodaties zijn met name aantrekkelijk wanneer u een selfdrive door Zuid-Afrika maakt met vier of zes personen. U kunt selfcatering appartementen huren met één, twee of drie slaapkamers. Veel van de huizen en appartementen hebben bovendien prachtige uitzichten. Sommige appartementen hebben een dakterras, klein zwembad of een open haard. De Waterkant Village ligt in een woonwijk en op loopafstand vindt u bistro’s, restaurants, een winkelcentrum en diverse clubs. ’s Avonds is de wijk een populair uitgaanscentrum. Het centrum van Kaapstad ligt op circa vijf minuten rijden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »