Menu

Zuid-Afrika Meivakantie Malariavrij

Wilt u graag in de meivakantie naar Zuid-Afrika? Dan is deze malariavrije selfdrive in het noorden van Zuid-Afrika de ideale rondreis voor u! De reis is aangepast naar het aantal dagen dat u  met uw gezin van de meivakantie geniet. U begint de reis bij de Panorama Route waar u verschillende stops kunt maken om te genieten van een prachtig landschap. Vervolgens rijdt u door naar Tzaneen de perfecte uitvalsbasis om verschillende outdoor activiteiten met uw gezin te ondernemen. Dan door naar Soutpansberg waar u de lokale cultuur leer kennen en kunt bewonderen. De reis wordt afgesloten bij twee prachtige malariavrije wildparken; het Kololo Game Reserve en Pilanesberg National Park. We selecteren hier de meest familievriendelijke accommodaties zodat u en uw gezin in de meivakantie optimaal van Zuid-Afrika kunnen genieten. 

Reisduur: 14 dagen

Johannesburg - Panorama Route - Tzaneen - Soutpansberg - Kololo Game Reserve - Pilanesberg

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-Afrika Meivakantie Malariavrij inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In de meivakantie kunt u deze reis maken, het klimaat is dan erg geschikt 
 • De tijdsduur van de reis past precies binnen de tweeweekse schoolvakantie
 • U combineert malariavrije wildparken met de prachtige Panoramaroute
 • De reis is het gehele jaar mogelijk en ook het gehele jaar malariavrij
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Neushoorn in het Kololo Game Reserve - Kololo Lodge - Zuid-Afrika - foto: Kololo Lodge
Dag 1 Tzaneen
Dag ter vrije besteding. In de omgeving van de accommodatie kunt u prachtige wandelingen maken waaronder bij Magoebaskloof. Bij de Tzaneen Dam zijn goede recreatiemogelijkheden. Ook kunt u de Royal Kraal van Modjadji bezoeken. Deze Kraal bestaat uit een grote cirkel, omringd door houten palen waarachter vier ‘clans’ (gemeenschappen) wonen. In deze Kraal woont de Regenkoningin Modjadji, een meisje van 3 jaar oud. De Regenkoningin is een positie die al drie eeuwen van moeder op dochter wordt overgedragen. De Venda stam gelooft dat de Regenkoningin over een speciale gave beschikt; zij kan er voor zorgen dat het gaat regenen. Daarnaast leven deze clans nog steeds volgens eeuwenoude tradities. Toeristen mogen de regenkoningin overigens niet zien. Optioneel kunt u stoppen bij een Amarula proeverij om het lokale drankje, gemaakt van de Marulla, te proeven.
Dag 2 Johannesburg - Sabie
Vandaag kan het echte avontuur beginnen! Na het ontbijt reist u per shuttlebus terug naar de luchthaven waar de huurauto klaar staat. Doel van vandaag is het plaatsje Sabie. U start uw reis door in oostelijke richting door de Mpumalanga provincie te rijden. Eventueel kunt u ’s ochtends nog via Pretoria rijden. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. De afstand vanuit Johannesburg naar Sabie bedraagt ca. 395 km. Onderweg passeert u de plaatsen Witbank, Belfast, Dullstroom en Lydenburg. De route tussen Dullstroom en Lydenburg wordt de Highlands Meander Route genoemd. In Lydenburg raden wij u aan verder te rijden over de R37 naar Sabie. Deze route gaat over de indrukwekkende Long Tom Pass. Met een hoogte van 2149 meter is dit de hoogste verharde weg van het land. Onderweg kunt u genieten van uitzichten over de valleien. Vooral het uitzicht vanaf de top van Mount Anderson is indrukwekkend. De komende nacht verblijft u in leuke accommodatie in Sabie.
Dag 3 Sabie - Blyde River Canyon
U kunt vandaag de bezienswaardigheden langs de indrukwekkende Panoramaroute verkennen. Vanuit Sabie reist u via Graskop en de R534/R532 in noordelijke richting. Bezoek o.a. de Mac Mac Falls, de Pinnacle (een spitse rots die ver boven het omliggende bos uitsteekt), en God’s Window vanwaar u bij helder weer een mooi uitzicht heeft. Vanaf God’s Window kunt u lopen naar het uitzichtpunt ‘Wonderview’ op een hoogte van 1750 meter. Een bezoek aan Bourke's Luck Potholes mag ook zeker niet ontbreken. De Blyde Rivier en de Treur komen hier samen en hebben de rotsen prachtig geërodeerd. Een rit over de Panoramaroute biedt teven prachtige uitzichten op de Blyde River Canyon, de op drie na grootste canyon ter wereld. U overnacht ten noorden van de Blyde River Canyon

Tip: Stop voor de lunch bij Potluck Boskombuis waar u heerlijk kunt eten voor weinig geld. U vindt deze bijzondere lunchplek net na de afslag naar de Potholes. Geopend voor de lunch en op maandag gesloten.
Dag 4 Blyde River Canyon
Dag ter vrije besteding. 
Dag 5 Ohrigstad - Tzaneen
Vandaag rijdt u naar de stad Tzaneen, de op een na grootste stad van de provincie Limpopo (ca.150 km rijden). De stad is een goede uitvalbasis voor het maken van uitstapjes in de omgeving. Tzaneen heeft als bijnaam de 'subtropische tuin' omdat er in de omgeving veel mango’s, citrusvruchten en avocado’s groeien. U verblijft de komende nacht in de Tzaneen Country Lodge.
Dag 6 Tzaneen
Dag ter vrije besteding. In de omgeving van de accommodatie kunt u prachtige wandelingen maken waaronder bij Magoebaskloof. Bij de Tzaneen Dam zijn goede recreatiemogelijkheden. U kunt de Royal Kraal van Modjadji bezoeken. Deze Kraal bestaat uit een grote cirkel, omringd door houten palen waarachter vier ‘clans’ (gemeenschappen) wonen. In deze Kraal woont de Regenkoningin Modjadji, een meisje van 3 jaar oud. De Regenkoningin is een positie die al drie eeuwen van moeder op dochter wordt overgedragen. De Venda stam gelooft dat de Regenkoningin over een speciale gave beschikt; zij kan er voor zorgen dat het gaat regenen. Daarnaast leven deze clans nog steeds volgens eeuwenoude tradities. Toeristen mogen de regenkoningin overigens niet zien. Optioneel kunt u stoppen bij een Amarula proeverij om het lokale drankje, gemaakt van de Marulla, te proeven.Tip: avontuurlijke reizigers kunnen een kijkje nemen op www.thabametsi.com.
Dag 7 Tzaneen - Soutpansberg
U rijdt vandaag naar Louis Trichardt (ca. 2 uur rijden). De komende nacht verblijft u in de Madi a Thavha Mountain Lodge, gelegen in de Soutpansbergen (10 km van Louis Trichardt). Met op de achtergrond het indrukwekkende bergmassief, biedt deze lodge u een ontspannen verblijf te midden van een collectie lokale art en crafts. Bij de lodge is al een expositie te zien over de Venda- en Tsongacultuur. Daarnaast is de lodge het perfecte uitgangspunt om meer leren over deze lokale stammen en hun mythen en legenden. Vanuit de lodge worden excursies aangeboden, o.a. naar het stadje Elim, waar je kennis maakt met het dagelijkse leven. Natuurlijk kunt u ook hier prachtige wandelingen maken in de omgeving van de lodge.
Dag 8 Soutpansberg
Dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een Lake Fundudzi tour, een heilig meer voor de Venda. Veel legendes van het volk concentreren zich rondom dit meer.
Dag 9 Soutpansberg - Kololo Game Reserve
U rijdt naar het Kololo Game Reserve, een rit van ongeveer 350 km. Het Kololo Game Reserve ligt in de provincie Limpopo, in het hart van het malariavrije Waterberggebied. Het landschap van dit park bestaat uit savanne, bush, de Grootfontein- en Kololobergen en rivieren. In dit 3000 ha. Grote park leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s, zebra’s, wildebeesten, bavianen en blesbokken. De big five komt niet in het park voor. Na aankomst staat er in de namiddag een gamedrive in Kololo op het programma.
Dag 10 Kololo Game Reserve
Vandaag staat er wederom een Kololo gamedrive op het programma. Omdat er geen roofdieren in het park voorkomen kunt u ook gaan mountainbiken, de kosten bedragen ca. R50 per drie uur. En er zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt zelf wandelingen maken maar u kunt ook een van de rangers vragen u te vergezellen waardoor u nog meer van de natuur te weten komt. En hij kan u de mooiste plekjes laten zien natuurlijk. De kindvriendelijke lodge heeft daarnaast ook Kololo Kids Safari op het programma staan. Samen met een ranger maken de kinderen een safariwandeling of safaritocht per auto waarbij er veel aandacht is voor de interesses en vragen van kinderen. Ze gaan op zoek naar sporen, zien uitwerpselen van bijvoorbeeld een neushoorn en leren veel over de flora en fauna van het gebied. Tussen de safari activiteiten door kunnen ze gaan boogschieten, touw springen, naar spannende verhalen luisteren, wildlife dvd's bekijken, kleuren en/of verven. Ondertussen geniet u bij het zwembad of zit u ontspannen bij uw chalet.
Dag 11 Kololo Game Reserve
Ook vandaag kunt u deelnemen aan één Kololo gamedrive. Optioneel kunt u ook een safari maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo). In dit park leeft de Big Five; bestaande uit de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en het luipaard. Andere optionele activiteiten zijn paardrijden, een cultural village tour bij Vaalwater (40 km van Kololo) of heel erg leuk voor kinderen is een bezoek aan een cheetah & wildlife ranch (60 km van Kololo). Naast cheeta's ziet u hier ook de wilde hond, caracal, serval en de Afrikaanse wilde kat van dichtbij.

Noot: Een big five gamedrive in Welgevonden kost ZAR 525 pp. Kinderen vanaf zes jaar mogen deelnemen aan deze activiteit.
Dag 12 Kololo Game Reserve - Pilanesberg
Vandaag reist u verder naar Pilanesberg waar u twee nachten verblijft in de Bakubung Bush Lodge. Na aankomst staat er in de namiddag een georganiseerde gamedrive op het programma. Het Pilanesberg National Park ligt in het noorden van de North-West provincie, nabij de R510. Met een oppervlakte van bijna 23.000 hectare is het een van de grootste parken in Zuid-Afrika. Het park onderscheidt zich van andere parken door het unieke landschap. Pilanesberg Game Reserve is eigenlijk een krater van een niet actieve vulkaan en de drie omringende heuvels zijn gevormd door gestold lava. Vandaag de dag is de krater een stuwmeer en bestaat het omringende landschap uit grasvelden, bossen en valleien. In het Pilanesberg National Park heeft een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. In 1979 werden hier, onder de naam ‘Operation Genesis’ ruim 6000 zoogdieren uitgezet. Onder andere zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht. Naast het unieke landschap, onderscheidt het park zich ook door de diversiteit in diersoorten. Behalve de eerder uitgezette dieren, vindt u hier onder andere giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een aanrader.
Dag 13 Pilanesberg National Park
Dag ter vrije besteding. Ook vandaag is één georganiseerde gamedrive inbegrepen. Daarnaast kunt u het park met de eigen auto verkennen. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Sun City waar The Valley of Waves water park zeker een bezoek waard is. Iets buiten Sun City bevinden zich enkele parken, waaronder Kwena Gardens. Hier leven meer dan 7000 krokodillen.
Dag 14 Pilanesberg - Johannesburg - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag verlaat u het park en rijdt u ca. 200 km terug naar de luchthaven van Johannesburg. Op de luchthaven levert u de huurauto in en eindigt de reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • airport transfer op dag 1
 • autohuur Europcar Categorie R, bijvoorbeeld een Toyota Rav4 4x2 medium SUV (automaat)
 • - inclusief alle verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief persoonlijke Engelstalige routbeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • 1 activiteit per dag tijdens het verblijf in Kololo Game Reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.
bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Safari Club SA - Johannesburg
incl. ontbijt
Deze accommodatie, vlakbij OR Tambo Airport, is een prima keuze om de eerste overnachting in Johannesburg door te brengen. Vanaf de airport rijdt er een shuttleservice die u in circa tien minuten naar het hotel brengt. Anders dan andere airport hotels heeft de SA Safari Club slechts zestien kamers. Deze liggen aaneengeschakeld in een mooie tuin waar ook een klein zwembadje ligt. Hier zult u ‘s ochtends wakker worden met geluiden van fluitende vogels. Het uitgebreide en lekkere ontbijtbuffet zorgt voor een goede start van uw rondreis.

The Sabie Town House - Panoramaroute
incl. ontbijt
Aan de rand van Sabie Town ligt deze gezellige guest lodge. De accommodatie beschikt over zeven kamers waarvan er drie geschikt zijn voor families. De familiekamers zijn niet luxe of modern maar zijn door de twee kamers en lounge perfect. Een goed ontbijt tijdens uw verblijf is inbegrepen en er is een self-serve bar met lounge. Dineren kan ’s avonds in het centrum van Sabie waar de The Wild Fig Tree een aanrader is. De accommodatie beschikt verder over een zwembad en in het hoofdgebouw vindt u nog een lounge en pooltafel.

Blyde River Canyon Lodge - Panoramaroute
incl. ontbijt
Deze accommodatie is een goed uitgangspunt voor het verkennen van de bezienswaardigheden langs de Panoramaroute. Daarnaast is de lodge ook een aangename plek om even te ontspannen. Dit kan in de tuin, bij het zwembad (op warme dagen) of reserveer een ontspannende massage. In de tuinen van de lodge en op het 85 hectare game reserve zijn zebra’s, gnoes en ander klein wild te zien. U overnacht in een van de luxury kamers met ensuite badkamer o.b.v. logies en ontbijt. Lunch en diner is op aanvraag verkrijgbaar. Voor families is de cottage met twee slaapkamers ideaal.
 

Tzaneen Country Lodge - Tzaneen
incl. ontbijt
Deze sfeervolle accommodatie ligt te midden van fruitgaarden vlakbij het plaatsje Tzaneen. Vroeger was de lodge dan ook een mangoboerderij. Er hangt een hele prettige sfeer in deze lodge en de mensen zijn erg vriendelijk. De 45 kamers zijn netjes en modern ingericht. Tijdens uw verblijf kunt u ontspannen in de mooie tuin, bij het zwembad of genieten van een massage in het Earth Spa Wellness Centre. In het a la carte restaurant kunt u uitstekend dineren. In de directe omgeving zijn veel excursiemogelijkheden.

Madi A Thavha - Soutpansberg Mountains
incl. ontbijt en diner
De Madi a Thavha Mountain Lodge ligt 10 km van Louis Trichardt in de provincie Limpopo.De kleinschalige lodge ligt in prachtige vallei, met op de achtergrond de indrukwekkende Soutpansbergen. U verblijft te midden van een collectie lokale art en crafts. Bij de lodge is al een expositie te zien over de Venda- en Tsongacultuur. Daarnaast is de lodge het perfecte uitgangspunt om meer leren over deze lokale stammen en hun mythen en legenden. Natuurlijk kunt u ook prachtige wandelingen maken in de omgeving of ontspannen bij het zwembad.

Kololo Game Reserve Lodge - Waterberg regio
incl. ontbijt en diner
De chalets van Kololo liggen in het hart van het malariavrije Waterberggebied in het Kololo Game Reserve. Vanaf Johannesburg is het ongeveer 3,5 uur rijden. Kololo biedt een grote verscheidenheid aan accommodaties variërend van chalets voor 2 tot 8 personen. Kololo heeft een restaurant en zwembad die beide een prachtig uitzicht hebben over het reservaat. In het reservaat leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s en zebra’s. Omdat er geen roofdieren voorkomen kunt u naast een gamedrive ook gaan mountainbiken (kosten ca. R50 per drie uur). Er zijn tevens verschillende wandelpaden uitgezet. Een ‘big five’ safari kunt u optioneel maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo).

Bakubung Bush Lodge - Pilanesberg
incl. ontbijt diner en één safari-activiteit
De Bakubung Bush Lodge is gelegen in het zuiden van het malariavrije Pilanesberg National Park. Vanuit Bakubung, dat ‘plaats van het nijlpaard’ betekent, kunt u kennismaken met het natuurschoon van Pilanesberg. Maak een gamedrive per safari-truck of te voet met een ervaren gids, die u veel kan vertellen over de flora en fauna van Pilanesberg. Of breng een bezoekje aan de spa, om geheel tot rust te komen. Ook kinderen zijn van harte welkom bij de Bakubung Bush Lodge. Kinderen tussen 6 en 12 jaar oud kunnen meedoen aan het junior rangers programma, waar veel verschillende activiteiten worden georganiseerd.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »