Menu

Zuid-Afrika

Kruger National Park

Het Kruger National Park, grotendeels gelegen in de provincie Limpopo, is het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Vanaf Johannesburg is het circa 500 kilometer rijden naar de ingang. In 1898 stichtte Paul Kruger het park nadat de Zuid-Afrikaanse Volksraad inzag het wild te beschermen tegen de jacht. Het park groeide in de loop der jaren uit tot een oppervlakte van bijna twee miljoen hectare en werd in 1927 opengesteld voor publiek.

Bezienswaardigheden
De variëteit van landschappen maakt het park een uitstekend leefgebied voor meer dan 140 zoogdieren en 500 vogelsoorten. Door de aanwezigheid van prooidieren als impala’s, giraffen, zebra’s, gnoes en buffels komen er ook veel roofdieren in het park voor waaronder cheeta’s, hyena’s, leeuwen, luipaarden en andere katachtige. De rivieren vormen het leefgebied van krokodillen en nijlpaarden. De bewegwijzering en de wegen in het park zijn goed, waardoor reizigers met een huurauto op pad kunnen gaan om het wild te spotten. 

Accommodaties
Vanuit verschillende accommodaties worden ook georganiseerde gamedrives en wandelsafari’s georganiseerd. Tijdens deze safari’s gaat u onder begeleiding van een ervaren ranger de bush in. Overnachten in Kruger kan in een van de eenvoudige rest camps, luxe lodges en tented camps. Ook in een van de privé-reservaten, grenzend aan Kruger, kan worden overnacht. De accommodaties in privé-parken als Sabi Sands Game Reserve, Balule Game Reserve en Timbavati Game Reserve zijn kleinschalig en bieden meer privacy. Sinds 2002 vormt het Kruger samen met het Gonarezhou National Park en het Limpopo National Park in Mozambique en gigantische Great Limpopo Transfrontier Park.

Bekijk de reizen naar het Kruger Park

Zelf een rondreis samenstellen naar Kruger National Park? Neem vrijblijvend contact op met onze Zuid-Afrika specialist Martijn en bespreek de mogelijkheden.