Menu

Luxe reis langs de Tuinroute

Heerlijk eten op Michelinsterren niveau in Kaapstad, de lekkerste wijnen proeven in de wijngebieden én de Big Five spotten? Tijdens uw rondreis langs de Tuinroute kunt u hier optimaal van genieten! Ontdek één van de mooiste autoroutes van Zuid-Afrika door de route zelf te rijden met een comfortabele huurauto. U verblijft in kleinschalige accommodaties, voorzien van alle luxe.

Reisduur: 16 dagen

Kaapstad - Wijnroute - Whale Coast - Swellendam - Plettenberg Bay - Shamwari Game Reserve

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe reis langs de Tuinroute inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze rondreis langs de Tuinroute verblijft u in luxe, kleinschalige accommodaties
 • U bezoekt hoogtepunten zoals Kaapstad, Hermanus en de Tuinroute
 • U sluit uw reis af in het Shamwari Game Reserve in een exclusieve safari-lodge met dagelijks twee gamedrives met gids
 • Een ideale reis wanneer u van september t/m maart de Westkaap van Zuid-Afrika wilt bezoeken
bekijk meer

Dag tot daginklappen

buitenkant Tsala Treetop - Tsala Treetop - Zuid-Afrika - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kaapstad
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in de stad. Kaapstad behoort tot één van de mooiste steden van Zuid-Afrika en is gelegen aan zee. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden.
Dag 2 Kaapstad
In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar een kabelbaan brengt u in vijf minuten naar de top. Goede wandelschoenen zijn essentieel en houd er rekening mee dat de weersomstandigheden anders kunnen zijn dan in het centrum van Kaapstad. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen.

Tip: tickets voor Robben Island en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robben Island en de cable car voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za.
Dag 3 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 4 Kaapstad
Na het ontbijt is de rest van de dag ter vrije besteding om Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld Kasteel de Goede Hoop bezoeken. Dit is het oudste koloniale gebouw van Kaapstad en ligt aan de zuidwestelijke kant van het stadscentrum. Het is gebouwd in de tijd van de VOC dus u kunt er veel Nederlandse invloeden zien. Ook is een bezoek aan de Company’s Garden, ook wel Kompanjiestuin de moeite waard. Deze stadstuin is aangelegd door de Nederlander Jan van Riebeeck en diende als fourage plaats voor de Nederlandse VOC schepen. Erg indrukwekkend is een bezoek aan het District Six Museum. U krijgt hier een goed beeld van de verdrijving van alle zwarte inwoners uit de wijk district six, toen de blanke overheid in 1966 besloot om hier een wijk voor de blanken te maken. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken.

Tip: in het kleurrijke Bo-Kaap is het erg leuk om een kookcursus te volgen. Voor meer informatie, informeer uw reisspecialist.
Dag 5 Kaapstad - Franschhoek
Op nog geen uur rijden vanaf Kaapstad bevindt u zich in een totaal andere omgeving. Franschhoek ligt in een vallei en staat bekend om zijn schoonheid en ontspannen sfeer. Het charmante dorp werd in de 17e eeuw gesticht door Franse hugenoten. Het wijngebied van Franschhoek bestaat uit bergen, grote wijn- en boomgaarden en vruchtbare valleien. Doordat de wijnbouw hier gestart is door Nederlanders en Vlamingen staan hier verschillende Kaap-Hollandse gebouwen. U verblijft hier de komende twee nachten. Tip: wanneer u van port houdt mag een bezoek aan Muratie Wine Estate niet ontbreken. Dit kleine wijnhuis in Stellenbosch , op ongeveer 45 km van Franschhoek, maakt een fantastische port (die helaas niet in Nederland verkrijgbaar is).
Dag 6 Franschhoek
Dag ter vrije besteding in Franschhoek. In het centrum van Franschhoek kunt u een bezoek brengen aan het Hugenot Memorial Museum. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Hugenoten en wat hun redenen waren om naar dit gebied te komen. Tegenwoordig vindt u rondom Franschhoek zo’n 45 wijnboerderijen. De meeste zijn toegankelijk voor proeverijen en keldertoeren. Een van de bekendste wijnboerderijen is Boschendal, gelegen tussen Franschhoek en Stellenbosch. Vanaf het landgoed kijkt u uit over het Groot Drakenstein gebergte. Naast een restaurant en een wijnproeverij beschikt Boschendal over een kruidentuin en museum. Het dorp staat niet alleen bekend om zijn wijnen, Franschhoek is ook uitgegroeid tot de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Van de 100 beste restaurants in Zuid-Afrika, bevinden zich er 8 in Franschhoek. Kortom, Franschhoek is de ideale plek om in een prachtige omgeving optimaal te genieten van topklasse wijnen en heerlijke diners. Tip: verschillende wijnhuizen bieden naast een wijnproeverij ook een prima lunchlocatie.
Dag 7 Franschhoek - Hermanus
De reis gaat verder naar het Whale Coast gebied. De komende twee nachten verblijft u in de nabije omgeving van Hermanus. Vanaf de accommodatie, die bovenop een klif is gebouwd, heeft u uitzicht over de Indische Oceaan, de walvissen die jaarlijks Walker Bay bezoeken en landinwaarts de Kleinrivier bergketen. De Whale Coast heeft haar naam te danken aan de vele walvissen die hier jaarlijks enkele maanden per jaar leven. Tussen juni en begin november (met als absolute piek in oktober) komen de walvissen om hier te paren en te kalven. Vervolgens zwemmen zij verder richting Antarctica. De 'Whale Capital' is Hermanus. Vanuit hier kunt u veel activiteiten ondernemen die in het teken staan van deze prachtige dieren. Zo kunt u per boot of vanuit een helikopter de dieren prima aanschouwen, maar ook vanaf de kust bij De Kelders zijn ze al goed te zien.
Dag 8 Hermanus
U heeft een dag ter vrije besteding in Hermanus. Optioneel kunt u een boottocht maken of de omgeving met de huurauto verkennen. Voor avontuurlijke reizigers is een uitstapje naar Gansbaai zeker de moeite waard. Gansbaai was jaren geleden een klein vissersdorpje maar is nu bekend om het cage diving met de Great White Shark. De boten vertrekken vanuit Kleinbaai naar Dyer Island waar gedoken wordt in de ‘Shark Alley’. Een duikbrevet is niet nodig om oog in oog te staan met deze indrukwekkende dieren. Tip: het vooraf reserveren van een kooiduik is aanbevolen. Indien gewenst kan PANGEA Travel deze activiteit opnemen in het reisprogramma.
Dag 9 Hermanus - Swellendam
De volgende bestemming van uw selfdrive door Zuid-Afrika is Swellendam, één van de oudste plaatsjes van Zuid-Afrika en gelegen aan de voet van de Langebergen. Na Kaapstad en Stellenbosch was dit de derde nederzetting die de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1747 in Zuid-Afrika stichtte. Vandaag de dag is het typische Kaap-Hollandse karakter nog terug te zien in verschillende gebouwen in de stad. In de buurt ligt het Bontebok National Park, opgericht ter bescherming van de bontebok, een antilopensoort die met uitsterven werd bedreigd. Met de eigen huurauto kunt u het park gaan verkennen. Er zijn ook andere antilopen soorten en de Kaapse bergzebra te zien.
Dag 10 Swellendam - Plettenberg Bay
Vandaag staat er een iets langere reisdag op het programma. Eindbestemming is Plettenberg Bay. U rijdt via de N2 langs Heidelberg, Mosselbaai, George en Knysna. Eventueel kunt u een stop maken in Knysna, niet ver van Plettenberg Bay. Knysna is een gezellig plaatsje aan de tuinroute. Een belangrijke bezienswaardigheid in Knysna zijn de twee zandstenen kliffen (Knysna Heads) aan de monding van de lagune. Vanaf de Eastern Head heeft u uitzicht over de lagune, Leisure Isle en Knysna. In het centrum ligt de gezellige waterfront waar veel galerieën, restaurants en winkels liggen. De komende drie nachten verblijft u in Tsala Treetop Lodge, nabij Plettenberg Bay. Deze exclusieve lodge ligt tussen de nevelwouden met uitzicht over de oude bomen, heuvels en valleien. De avonden in Tsala Treetop Lodge bestaan uit heerlijk eten en wellicht een bezoek aan de wijnkelder die gevuld is met Zuid Afrikaanse wijnen.
Dag 11 Plettenberg Bay
Dag ter vrije besteding. Eventueel kunt u een uitstapje maken naar het Tsitsikamma National Park. Tsitsikamma ligt aan de Indische Oceaan en is ruim 80 km lang en slechts 5 km breed. Het landschap kenmerkt zich door fijnbos en regenwoud en een rotsachtige kust. Voor de kust ligt een schitterende onderwaterwereld waar o.a. dolfijnen voorkomen. Voor vogelliefhebbers is het park ook aan te raden want er leven ruim 200 vogelsoorten.
Dag 12 Plettenberg Bay
Opnieuw een dag vrij te besteden in Plettenberg Bay, ook wel 'Plett' genoemd. U kunt gemakkelijk met de huurauto op pad gaan in de omgeving. U kunt natuurlijk ook lekker luieren op het kilometers brede goudgele zandstrand. Plettenberg Bay heeft een prachtige baai en er zijn tevens diverse watersportmogelijkheden zoals surfen, kanoën, kajakken of bodyboarden.
Dag 13 Plettenberg Bay - Shamwari Game Reserve
De laatste bestemming van uw rondreis is de Shamwari Game Reserve. Wederom rijdt u via de N2. Onderweg komt u onder andere langs de plaatsen Stormsrivier, Witelsbos en Jeffreysbaai. Deze laatste plaats staat bekend om haar surfkampioenschappen en er heerst een ongedwongen sfeer. Vervolgens rijdt u langs Port Elizabeth naar het Shamwari Game Reserve. Shamwari Game Reserve is met 25.000 hectare het grootste privé reservaat in de Oost Kaap en doordat het een privé reservaat is biedt het haar gasten veel exclusieve mogelijkheden. Zo mag Shamwari alleen bezocht worden door de gasten die in één van de lodges verblijven, waardoor het er nooit druk is. Daarnaast bieden zij naast gamedrives ook safari- en natuurwandelingen onder begeleiding van een ervaren gids aan. In Shamwari leven naast de Big Five ook vele antilopensoorten, apen, nijlpaarden in de rivieren, zebra's, giraffen en de bijzondere wilde honden.
Dag 14 Shamwari Game Reserve
Vandaag staat in teken van het maken van safari's. Samen met een ervaren ranger gaat u op pad om al het wild te spotten. In de avond kunt u eventueel weer op safari gaan. Rond zonsondergang zijn de meeste dieren actief. Leeuwen, zebra’s, neushoorns, nijlpaarden: u staat er met de neus bovenop. U overnacht in de Shamwari Bayethe Lodge. Ze noemen het een tent, maar de ruimte waar u verblijft voelt toch echt als een luxe suite. Er is een kingsize bed, een lounge met open haard, een badkamer en suite en een veranda met dompelbad met uitzicht op de bergen. De begroeiing rondom lijkt naadloos over te gaan in de wanden en het dak. U waant zich alleen in de wildernis. Toch hoeft u maar een paar passen te lopen voor het zwembad, het restaurant en de spa, waar het vriendelijke personeel u gastvrij onthaalt.
Dag 15 Shamwari Game Reserve
De dag staat wederom in teken van safari's. Als u een aantal dieren nog niet hebt gezien, dan is vandaag de kans om oog in oog te staan met de dieren. Leuk weetje: de naam van de Shamwari Bayethe Lodge komt uit de Afrikaanse groet; 'By-ye-ti'. De Nederlandse vertaling van dit woord is 'ik groet u', een van de warmste verwelkomingen in de Afrikaanse cultuur in dit gebied van het land.
Dag 16 Shamwari Game Reserve - Port Elizabeth - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na een ochtendsafari reist u naar de luchthaven van Port Elizabeth. Hier levert u de huurauto in en checkt u in voor de vliegreis terug naar uw thuisbestemming. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • privé transfer Kaapstad airport - hotel
 • autohuur Europcar Categorie M, bijvoorbeeld een Ford Ecosport (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • safari activiteiten in Shamwari Game Reserve
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
 • fooien
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Four Rosmead - Kaapstad
incl. ontbijt
Op zoek naar iets meer luxe in Kaapstad? Kies dan voor dit luxe viersterren guesthouse in de wijk Oranjezicht. Met name voor honeymooners is dit guesthouse een aanrader! De acht kamers zijn prachtig ingericht en individueel gedecoreerd. Persoonlijke aandacht en service komen hier op de eerste plaats! In de tuin ligt het zwembad/plunge pool met loungestoelen. Op loopafstand vindt u verschillende gezellige restaurants in Kloof Street. Met name Cafè Paradiso is een aanrader! De V&A Waterfront bereikt u met de auto in circa tien minuten.

Le Quartier Français - Franschhoek
incl. ontbijt
Een verblijf in Le Quartier Francais is pure verwennerij voor al uw zintuigen. Uw oren genieten van de weldadige rust in de mooie tuinen. Uw ogen kijken uit op de bergen van de Franschhoek Vallei. Uw lichaam koestert zich in de aanraking van het goddelijke bed en bad. In de tuin ruikt u de bloemen, met in de verte een hint van verse broodjes en vruchtensap. Uw smaakpapillen weten niet wat hen overkomt in de restaurants van het hotel. Zeker als u kiest voor het achtgangen verrassingsmenu van het veelgeprezen The Tasting Room. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat al uw zintuigen bijdragen aan de geweldige smaaksensaties die de chef voor u in petto heeft. Le Quartier Francais is een oase in het centrum van het mondaine Franschhoek, op nog geen uur rijden van Kaapstad en niet ver van de beroemde wijnlanderijen van Stellenbosch. U heeft de keus uit verschillende luxe kamers en suites, als u wilt zelfs met een eigen zwembad en zonnedek.

Birkenhead House - Hermanus
incl. alle maaltijden en lokale dranken
Een fantastisch gelegen hotel in de nabije omgeving van Hermanus is Birkenhead House. Gebouwd bovenop een klif hebben gasten uitzicht over de Indische Oceaan, de walvissen die jaarlijks Walker Bay bezoeken en landinwaarts de Kleinrivier bergketen. Iedere kamer is uniek ingericht met veel aandacht voor detail en het vriendelijke personeel staat voor u klaar om uw verblijf tot een succes te maken.

Bloomestate - Swellendam
incl. ontbijt
Het is moeilijk om niet te relaxen op Bloomestate. Vanaf het moment dat u binnenkomt voelt u zich meteen thuis. Fijn dat ze hier zulke goede wifi hebben, maar voorlopig taalt u er niet naar. U staart liever nog even naar de kleurige vogels die op de bloemenpracht afkomen. Bloomestate is een modern landgoed in een van de oudste plaatsjes van Zuid-Afrika. Er zijn zeven riante kamers, met allemaal een ruime badkamer met ligbad en inloopdouche. De kamers hebben een eigen patio met uitzicht op de bergen en de uitgestrekte tuin. Tussen de lavendel en citroenbomen vindt u het zoutwater zwembad, de jacuzzi, het meertje, het terras en enkele strategisch geplaatste hangmatten. Het ontbijt op Bloomestate is bijna legendarisch. Ook voor lunch en lichte gerechten kan worden gezorgd. Voor het diner hebben de eigenaren genoeg geweldige tips in Swellendam. En natuurlijk adviseren ze u ook graag over activiteiten in de nabije of iets verdere omgeving.

Tsala Treetop Lodge - Plettenberg Bay
incl. ontbijt
Een prachtige locatie om de Tuinroute te verkennen maar ook om te ontspannen is Tsala Treetop Lodge. Deze exclusieve lodge ligt tussen de nevelwouden met uitzicht over de oude bomen, heuvels en valleien. Verstopt tussen al het groen liggen de zeer ruime suites en tweekamer villa’s, allen met eigen veranda, ‘infinity pool’, buitendouche en voor de koudere avonden een ruime lounge met haard. De avonden in Tsala Treetop Lodge bestaan uit heerlijk eten en wellicht een bezoek aan de wijnkelder die gevuld is met Zuid Afrikaanse wijnen.

Shamwari Bayethe Lodge - Shamwari Game Reserve
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Ze noemen het een tent, maar de ruimte waar u verblijft voelt toch echt als een luxe suite. Er is een kingsize bed, een lounge met open haard, een badkamer en suite en een veranda met dompelbad met uitzicht op de bergen. De begroeiing rondom lijkt naadloos over te gaan in de wanden en het dak. U waant zich alleen in de wildernis. Toch hoeft u maar een paar passen te lopen voor het zwembad, het restaurant en de spa, waar het vriendelijke personeel u gastvrij onthaalt. Vanavond gaat u weer op safari. Rond zonsondergang zijn de meeste dieren actief, zei de gids nog. U kon een lachje niet onderdrukken. Alsof u vanochtend nog niet genoeg wild had gezien. Leeuwen, zebra’s, neushoorns, nijlpaarden: u stond er met de neus bovenop. Maar natuurlijk smaakt dat naar meer. U kunt niet wachten om weer even deelgenoot te mogen te zijn van die overweldigende natuur op de savanne.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »