Menu

Zuid-Afrika Malariavrij met Transfers

Wilt u een malariavrije rondreis maken waarbij u niet zelf hoeft te rijden? Dan hebben wij hier de perfecte rondreis door Zuid-Afrika voor u. U wordt middels transfers tussen de bestemmingen in Zuid-Afrika gereden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om het links rijden en kunt u comfortabel optimaal genieten van de omgeving. U leert eerst een stukje over de geschiedenis van het land met een bezoek aan Pretoria. Vanuit daar bezoekt u twee malariavrije parken; Pilanesburg National Park en Madikwe Game Reserve. U sluit vervolgens de reis af in de wijnlanden van Stellenbosch en metropool Kaapstad.

Reisduur: 14 dagen

 Pretoria - Pilanesberg - Madikwe - Johannesburg - Stellenbosch - Kaapstad

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-Afrika Malariavrij met Transfers inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze reis bezoekt u malariavrije parken
 • Ontspannen reizen door niet zelf te rijden, maar u te laten rijden door een chauffeu
 • De grote verscheidenheid van natuur, wildlife, cultuur en wijn
 • Een uitgebreide kennismaking met het beste van Zuid-Afrika
 • Malariaprofylaxe is niet nodig voor deze route
 • Op een zorgeloze en comfortabele manier reizen waar u geen rekening hoeft te houden met de tijd
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Tau Game Lodge -pool area - Madikwe - foto: Tau Game Lodge
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Pretoria
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het hotel. Zij verzorgen uw transfer per shuttlebus naar een uw hotel in Pretoria. 
Dag 2 Pretoria
Vandaag maakt u een excursie naar Soweto en het Apartheid Museum. Tijdens deze excursie maakt u, onder begeleiding van een lokale Engelsprekende gids, een rondrit door de SOuth WEstern TOwnships (Soweto). U krijgt een indruk van het leven in deze wijk ten tijde van de Apartheidsregering. In de wijk woonden zwarten en de kleurlingen gescheiden van de blanken. De gescheiden samenlevingen zijn nog een beetje terug te zien, met name de verschillen tussen arm en rijk zijn groot. In de gehele wijk wonen circa 3,5 miljoen mensen. Bekende bezienswaardigheden zijn de Regina Mundi Catholic Church, de Orlando Towers, de voormalige woonhuizen van Desmond Tutu en Nelson Mandela (het huis van Mandela is nu een museum, dat u ook bezoekt). Tevens bezoekt u het Hector Pieterson Museum. Dit museum dient ter nagedachtenis aan de scholierenprotesten van 1976. De 13-jarige Hector Pieterson werd als eerste doodgeschoten door de oproeppolitie. De protesten resulteerden in rellen wat het begin inluidde van de afschaffing van de apartheid veertien jaar later. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het Apartheid Museum niet. Dit is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van Zuid-Afrika. Middels een multimediale tour krijgt u hier een goed beeld van de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Hoe vreselijk de beelden ook zijn, ze vormen een zeer belangrijk onderdeel van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. 
Dag 3 Pretoria - Pilanesberg National Park
Vanuit Pretoria wordt u in ongeveer 2 uur naar het malariavrije Pilanesberg National Park gebracht. Met een oppervlakte van bijna 23000 hectare is het een van de grootste parken in Zuid-Afrika. Het park is eigenlijk een krater van een niet actieve vulkaan en de drie omringende heuvels zijn gevormd door gestold lava. Vandaag de dag is de krater een stuwmeer en bestaat het omringende landschap uit graslanden, bossen en valleien. Wild dat tijdens een gamedrive met geluk te zien is zijn giraffen, neushoorns, olifanten, buffels en zebra’s. Ook cheeta’s, nijlpaarden, krokodillen en de zeldzame bruine hyena en sabelantilope komen in het park voor.
Dag 4 Pilanesberg National Park
Dag ter vrije besteding. U kunt het malariavrije Pilanesberg National Park bezoeken en optioneel deelnemen aan georganiseerde gamedrives. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Sun City. Sun City biedt volop mogelijkheden om te golfen. De golfbanen zijn ontworpen door de Zuid-Afrikaanse golf legende, Gary Player. Iets buiten Sun City bevinden zich enkele parken, waaronder Kwena Gardens. Hier leven meer dan 7000 krokodillen. Sundown Ranch Lion Park ligt 10 km buiten Sun City, in dit park worden leeuwen opgevangen.
Dag 5 Pilanesberg - Madikwe Game Reserve
Vandaag gaat u naar het malariavrije Madikwe Game Reserve. Vanuit Pilanesberg wordt u in noordelijke richting gebracht via de plaats Goedehoop naar de R49. Dan is het nog een stukje voordat u het Madikwe Game Reserve nadert. Na aankomst in de lodge staat er in de namiddag een eerste georganiseerde gamedrive op het programma. De afstand naar Madikwe vanuit Pilanesberg is 145 kilometer, uw transfer doet hier ongeveer 3 uur over. 
Dag 6 Madikwe Game Reserve
Ervaren gidsen staan elke dag klaar om u mee te nemen op gamedrives. Vandaag staan er twee gamedrives op het programma in het park. Het Madikwe Game Reserve ligt tegen te grens met Botswana aan en is opgericht in 1991. Met een oppervlakte van 75.000 ha is dit een van de grootse parken van het land. Door de diversiteit aan vegetatie leven er 66 diersoorten in het park. Naast de ‘big five’ bestaande uit buffels leeuw, luipaard, neushoorn en olifant zie u tijdens de safari met geluk ook cheeta’s en wilde honden.
Dag 7 Madikwe Game Reserve
Opnieuw kunt u genieten van twee gamedrives in het park. Verschillende soorten antilopen, giraffen en zebra’s leven ook in het park. Met uw deskundige gids rijdt u in een openwagen door het wisselende landschap van graslanden, bossen en heuvels op zoek naar wildlife. Tussen de gamedrives door kunt u genieten van de faciliteiten van de lodge.
Dag 8 Madikwe - Johannesburg
Na een laatste ochtend gamedrive wordt u terug naar Johannesburg gebracht. Uw transfer doet hier ongeveer 4,5 uur over. In Johannesburg heeft u nog een overnachting voordat op het vliegtuig stapt naar de volgende bestemming. 
Dag 9 Johannesburg - Kaapstad - Stellenbosch
In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Johannesburg gebracht waar u incheckt voor uw binnenlandse vlucht op Kaapstad. Op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht en naar Stellenbosch gebracht, het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. In de omgeving liggen dan ook meer dan honderd wijnkelders waarvan er veel open zijn voor publiek en dienst doen als wijnproeverij. Vanuit Kaapstad is het ongeveer 50 km rijden. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. De stad is in 1679 gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel. De Nederlandse invloed is vandaag de dag terug te zien in de oude Kaaps-Hollandse die vooral langs de Dorpsstraat staan. Aan weerszijde van deze straat staan oude eikenbomen, de reden dat Stellenbosch ook wel de eikenstad wordt genoemd. Aan de Dorpsstraat ligt ook Ome Samie se Winkel waar reizigers zich terug wanen in de tijd. Tijdens een wandeling over Church Street komt u langs de St. Mary’s Kathedraal, de Moederkerk en het Village Museum. Liefhebbers van kunst kunnen in het centrum terecht bij een van de vele galerieën, waar zowel internationale als lokale kunstcollecties tentoongesteld worden. Tip: Wanneer u van port houdt mag een bezoek aan Murati niet ontbreken. Dit kleine wijnhuis maakt een fantastische port (die helaas niet in Nederland verkrijgbaar is).
Dag 10 Stellenbosch
Dag ter vrije besteding in Stellenbosch. Naast een bezoek aan de wijnhuizen of het oude centrum van de stad zijn er talloze andere activiteiten te ondernemen. Wat dacht u van een mooie wandeling in het Jonkershoek natuur reservaat. Hier zijn routes uitgezet over verschillende afstanden. Interessante plaatsen in de omgeving zijn Franschhoek en Paarl waar naast de vele wijnhuizen ook het Taal Monument te zien is. Franschhoek wordt gezien als het culinaire Mekka van Zuid-Afrika, een aanrader als u van overheerlijk eten houdt.
Dag 11 Stellenbosch - Kaapstad
Een korte reisdag vandaag naar één van de mooiste steden ter wereld; Kaapstad. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Vanuit Stellenbosch is het ongeveer 50 km rijden. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

Tip: Leuke excursies in Kaapstad waaraan u niet zo snel denkt: helikoptervlucht boven de stad (www.helicopterscapetown.co.za), snorkelen met zeeleeuwen (www.sealsnorkeling.com), ga op een kajak avontuur (www.kayak.co.za), abseilen van de Tafelberg (www.abseilafrica.co.za) of verken de stad per motor met zijspan (www.sidecars.co.za). Activiteiten zijn eenvoudig via de websites te reserveren.
Dag 12 Kaapstad
Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar een kabelbaan brengt u in vijf minuten naar de top. Goede wandelschoenen zijn essentieel en houd er rekening mee dat de weersomstandigheden anders kunnen zijn dan in het centrum van Kaapstad. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen.

Tip: Reserveer tickets voor Robben Island altijd vooraf online. Houd ook de weersverwachting in de gaten want bij slecht weer gaat de excursie niet door. De kabelbaan naar de Tafelberg is bij slecht weer ook niet operationeel.
Dag 13 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 14 Kaapstad - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De meeste vluchten uit Kaapstad vertrekken pas 's avonds laat. U kunt daarom nog de hele dag Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld Kasteel de Goede Hoop bezoeken. Dit is het oudste koloniale gebouw van Kaapstad en ligt aan de zuidwestelijke kant van het stadscentrum. Het is gebouwd in de tijd van de VOC dus u kunt er veel Nederlandse invloeden zien. Ook is een bezoek aan de Company’s Garden, ook wel Kompanjiestuin de moeite waard. Deze stadstuin is aangelegd door de Nederlander Jan van Riebeeck en diende als fourage plaats voor de Nederlandse VOC schepen. Erg indrukwekkend is een bezoek aan het District Six Museum. U krijgt hier een goed beeld van de verdrijving van alle zwarte inwoners uit de wijk district six, toen de blanke overheid in 1966 besloot om hier een wijk voor de blanken te maken. Aan het einde van de dag rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren, de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Johannesburg - Kaapstad
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • excursie Soweto & Apartheid Museum
 • aanvullende reisinformatie
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kievits Kroon Country Estate - Pretoria
incl. ontbijt
Net buiten het centrum van Pretoria, ligt het Kievits Kroon Country Estate. Hier kunt u genieten van de groene omgeving, rust en prachtige tuinen terwijl u op ongeveer 10 minuten rijden van het bruisende Pretoria verblijft. Bij het Kievits Kroon kunt u heerlijk tot rust komen na een drukke dag, of de hele dag ontspannen bij het zwembad of in de spa. Ook aan de innerlijke mens wordt hier gedacht. Denk aan een heerlijk drankje in de 41 Library Bar, voordat u gaat dineren in één van de twee aanwezige de restaurants. Op een mooie, zonnige dag is ook een picnic op het gazon aan te raden.

Black Rhino Game Lodge - Pilanesberg
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Johannesburg ligt het Pilanesberg National Park. In het noorden van dit malariavrije park ligt het Black Rhino Game Lodge. Deze safari lodge bestaat uit 18 luxe suites, die van alle gemakken voorzien zijn. Vanuit het hoofdgebouw van de lodge heeft u uitzicht over de drukbezochte waterpoel. Vanaf het grote terras kunt u zo al bijvoorbeeld een olifant of buffel spotten. Of maak een (wandel)safari onder begeleiding van een gids, waarbij u wellicht wel de Big 5 spot! Tussen de safari’s door kunt u ontspannen in de lounge of een frisse duik nemen in één van de drie zwembaden.

Tau Game Lodge - Madikwe Game Reserve
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
De Tau Game Lodge ligt in het malariavrije Madikwe Game Reserve, nabij de grens met Botswana. De naam ‘Tau’ betekent ‘plaats van de leeuw’. Wellicht spot u al een leeuw bij de grote waterpoel nabij de lodge. Ook vanuit uw luxe chalet kunt u goed wild spotten, vanaf de mooie houten veranda. Onder begeleiding van een gids maakt u tweemaal per dag een safari, waarbij u alle leden van de Big 5 kunt tegenkomen. Het diner wordt gereserveerd in de boma onder de sterrenhemel, of in de lapa ernaast. Tau Game Lodge is ook een zeer kindvriendelijke lodge. Gezinnen kunnen overnachten in de familiekamers en ook aan de kleinsten is gedacht. Voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar oud is de Tau Cubz Club, waar speciale safari’s en andere activiteiten georganiseerd worden. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee met de ‘volwassenen’ safari’s.

Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg
incl. ontbijt
De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.

Rusthuiz Guest House - Stellenbosch
incl. ontbijt
Na aankomst bij het Rusthuiz Guest House kunt u uw auto veilig parkeren op het afgesloten terrein van de accommodatie. Tijdens het ontvangst legt uw gastvrouw verschillende mogelijkheden uit voor het boeken van wijntours in de omgeving. U kunt ervoor kiezen om dit bij de accommodatie te boeken, maar u kunt ook eenvoudig zelf op pad gaan naar de wijnboerderijen. Het fijne aan een verblijf in Rusthuis Guest House is de centrale ligging. Voordat het donker wordt, kunt u naar het gezellige centrum lopen (op ongeveer 10 minuten) en een keuze maken uit de verschillende restaurants. Met name in de ‘superior balcony rooms’ is het goed vertoeven, vanwege de aanwezigheid van een balkon (met zitje).

Antrim Villa - Kaapstad
incl. ontbijt
Het Victoriaanse pand uit 1800 is door de eigenaren uitstekend gemoderniseerd tot een klein intiem guesthouse. Alle ruimtes hebben hun authentieke sfeer behouden zoals de hoge plafonds en houten vloeren. De kamers van dit eco-vriendelijke guesthouse zijn in Scandinavische stijl met Afrikaanse invloeden ingericht, wat een rustige sfeer met zich meebrengt. Voor wie ervan houdt om een ochtend-of avondwandeling te maken, is de ligging van Atrim Villa uitstekend geschikt. Het bekende strand bij Sea Point met een aantal leuke restaurants, ligt maar op 5 minuten loopafstand van het guesthouse. Bij het grote zwembad in de tuin kan je heerlijk relaxen en even bijkomen van de de drukte in de stad.
 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »