Menu

Zuid-Afrika

Reiservaringen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Seychellen
huwelijksreis

Het was perfect en we hoefden nergens meer aan te denken

08/08/2019 - Tom & Heleen Siemes

Na een ontzettend mooie huwelijksdag op 10 mei zijn wij op 12 mei op het vliegtuig gestapt richting Johannesburg (ZA) voor onze huwelijksreis. Wat een fantastische ervaring was dit (weer). In Pilanesberg en Madikwe hebben we welgeteld 12 game drives mogen maken waarbij we weer veel moois hebben gezien.

Na inspanning (5.30 uur opstaan is toch best pittig) komt ontspanning en dat hebben we ook geweten. Na een vlucht van circa 6 uur kwamen we aan op de Seychellen (Mahé) waar we 3 nachten hebben genoten van zon, zee strand en lekker eten. Vervolgens nog 3 nachten op Praslin vertoefd waarna we weer
helemaal opgeladen huiswaarts zijn gegaan.

Martijn, ontzettend bedankt voor het professioneel regelen van onze huwelijksreis. Vanaf het eerste contact tot het ontvangen van de reis beschrijven. Van routebeschrijvingen, tickets tot de kofferlabels, aan alles is gedacht! Het was perfect en we hoefden nergens meer aan te denken behalve de ‘vakantieknop’ aan te
zetten. Super gedaan en wij raden jou/PANGEA Travel van harte aan!

Huwelijksreis Zuid-Afrika & de Seychellen - klantfoto - foto: klantreactie
lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Alles was perfect verzorgd door Esther

22/01/2019 - Familie Siebelink

Wij hebben ontzettend genoten van onze reis en alles was perfect verzorgd, waarvoor dank Esther! Wij konden alleen niet naar Robbeneiland, omdat die dag de boot niet ging vanwege weersomstandigheden op het water. Wij (ook onze gids) waren zeer flexibel en hebben het een en ander omgezet om de juiste momenten over de 2 dagen goed in te vullen. Ik heb de online evaluatieformulier ingevuld en alles was zeer positief. Veel succes en misschien tot een volgende reis, wanneer wij Afrika of Azië als een optie zien.

lees meer
Namibië
Zuid-Afrika
combinatiereis

Door maps.me hebben we prachtige routes gereden!

10/01/2019 - Paula en Corne

Namibië is onder mijn huid komen te zitten .... en dat komt natuurlijk grotendeels door het land zelf maar zeker ook omdat we een superverzorgde reis waarin alles klopte hebben gemaakt die door PANGEA Travel verzorgd is. Ik zou klanten explicieter wijzen op het comfort van een 4x4 hoge auto. Het is toch al geen goedkope vakantie, met al die mooie kilometers over gravel is dat heel aangenaam. Wij hebben zelf een app op onze telefoon gedownload, maps.me, daarop hebben we vooraf de kaart van Namibie gedownload. Deze werkt echt overal en is uiterst nauwkeurig. Daarom hebben we de gedetailleerde reisbeschrijvingen die we in Namibië ontvingen niet hoeven te gebruiken. En voelden we ons ook senang genoeg om een paar keer een andere route te nemen. Zo zijn we bij Fish River Canyon niet terug omhoog gegaan maar via het zuiden naar Aus gereden. Het eerste deel naar de zuidelijkste punt vonden wij adembenemend mooi!! Van Sossusvlei naar Swakopmund zijn we ook 'omgereden' om de 3 passen mee te nemen. Dit leverde ook zulke mooie vergezichten, met kleuren waar we stil van werden, op. Was 200 km extra maar voor ons meer dan de moeite waard. Beide routes zijn voor ons hoogtepunten van onze reis.

lees meer
Zuid-Afrika
Seychellen
familiereis

Africa on foot was fantastisch

22/11/2018 - Familie Trompert

Het was een leuk programma. Mooie locaties en gastvrij! 
Achteraf gezien hadden we het wellicht iets anders ingedeeld qua verblijfsduur.
Africa on foot was fantastisch!! Hier hadden we wel een dag langer verbleven. Tzaneen was niet zo veel voor ons te doen. 
Grootste boom te wereld is ingestort! Verder was alles perfect! Seychellen ook een mooie locatie, de beste baai voor ons met goede gastvrouw! 

lees meer
Zuid-Afrika

In 40 dagen door Zuid-Afrika… een onvergetelijke reis.

22/11/2018 - Henk & Andrea

Met PANGEA Travel hebben wij een prachtige en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika samengesteld en beleefd. Van Noord naar Zuid en van Oost naar West hebben wij als echtpaar met eigen vervoer 5500 km afgelegd.

Wij hebben ons niet gehaast, soms reden wij dan ook maar een afstand van 100 km van de ene kleinschalige, uitstekende lodge naar de andere. Met de routebeschrijving van PANGEA Travel reden wij over de mooiste wegen en afwisselende omgeving. Na onze vlucht op Johannesburg, konden wij relaxen in Kings Walden Garden in Tzaneen, daarna hebben wij bij de Blyde River Canyon een fantastische boottocht gemaakt met uitzicht van onderaf op oa de “drie rondavels” en de Panorama route gereden. In Balule hebben wij een aantal safari’s beleefd en zijn wij van Noord naar Zuid door het Paul Kruger park naar beneden gereden naar Swaziland. Deze kleine staat wordt bewoond door trotse mensen die graag hun cultuur wil laten zien. Het heerlijke eten is anders dan in Zuid-Afrika. Vanuit Swaziland zijn wij naar Ghost Mountain gereden, nog steeds in Zululand en hadden daar een rondleiding met uitleg van de tradities in het Zulu dorp. In Rhino Ridge Safari Lodge was naast de safari game drives; de sfeer, service en kwaliteit fantastisch. St Lucia biedt naast de nijlpaarden de mogelijkheid om met een boot walvissen en dolfijnen te spotten in het seizoen. St Lucia zelf is een vriendelijk dorp, een soort “surfers” sfeer. Verse vis eten bij de locals is heerlijk in het Fishermen’s restaurant and pub. Vanuit st Lucia zijn wij de Drakensbergen gereden die eruit zien als overdekt met een biljartlaken aan groene kleur, maar waar we in de ochtend wakker werden met een overweldigende ervaring van de eerste sneeuw sinds jaren. De weg van Porth Elizabeth naar Durban wordt hebben wij gereden in plaats van gevlogen. Op die manier hadden wij veel contact met  vriendelijke locals en voelden wij ons geen moment onveilig. De route is ongerept, afwisselend en goed berijdbaar. De Umngazi River resort lodge aan de lagune en de zee is een klein paradijs op de route. Via het Addo Elephant National Park zijn wij naar de omgeving Plettenberg Bay en hebben wij de Garden route gereden naar Oudtshoorn. In deze omgeving is de Swartberg pass een aanrader voor de gevorderde bestuurder. Deze rit is ook als game drive te maken. De pas is hoog, smal met een adembenemend uitzicht op een “maanlandschap” met maar weinig vegetatie, kleine dorpen en smalle wegen. Door de Seweweekspoort zijn wij naar Matjiesfontein, een historisch Victoriaans plaatsje waar “The Blue train” tussen Johannesburg en Kaapstad stopt, gereden en hebben overnacht in het Lord Milner Hotel anno 1872, je waant je jaren terug in de tijd. De volgende overnachting was op een wijnfarm in het wijngebied Paarl. Een rondrit naar Tulbach en door de Bain’s Kloof Pass naar Paarl is fantastisch met smalle wegen, overhangende rotsen en overweldigende uitzichtpunten. In Franschhoek hebben wij van de kunstenaar Junaid Sénéchal-Senekal, geboren in Kaapstad, een handgemaakt schilderij ahv een eigen foto gekocht en laten versturen naar Nederland. Inmiddels hangt dit pronkstuk, symbool voor onze herinneringen, in onze woonkamer. https://www.jssartgallery.com/

Via Stellenbosch, een heerlijke lunch en een bezoekje aan Oom Samie Se Winkel zijn wij naar Kaapstad gereisd en hebben daar nog 5 heerlijke dagen de sfeer van Zuid-Afrika geproefd.

Andrea Gnoth & Henk Stapel

lees meer
Zuid-Afrika

Begeleide Game drives waren heel bijzonder

06/09/2018 - Bram en Dennis den Hamer

De verwachtingen die wij hadden zijn overtroffen. Vooral de Begeleide Game drives waren heel bijzonder. De rangers waren goed in staat om het "contact" met de dieren te begeleiden. Dat maakte dat de afstand tussen jou en hun, soms heel klein was. Met het gerusstellende en verklarende uitleg van de rangers over het gedrag van de dieren maakte dat er geen angst was maar respect!  Elke foto die wij hebben gemaakt heeft een verhaal!' 

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika
rondreis

Geweldig

01/03/2018 - Ben en Nanda
De reis was in een woord geweldig.
lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Vincent heeft zo goed naar onze wensen geluisterd

01/03/2018 - Geert en Margriet
Eén 10! Wij geven dit cijfer omdat het allemaal perfect geregeld was, zo goed naar onze wensen geluisterd en daar een schitterende reis op afgesteld,toppie. Een groot compliment voor Vincent, hopen ooit het mooie Zuid-Afrika nog eens te bezoeken.
lees meer
Namibië
Zuid-Afrika
combinatiereis

Zeer aangename rondreis door Namibië

25/02/2018 - Willy en Ria

Zeer aangename rondreis door Namibië, een aanrader voor de reiziger die nog niet eerder kennis maakte met het Afrikaanse continent. Voor ons was het genieten van de impressionante zichten dewelke de beide woestijnen bieden in het Zuiden van het land. Het noorden bood ons dan weer een heerlijke en rijke kennismaking met de prachtige fauna en flora die het land te bieden heeft. Qua gastvrijheid, vriendelijkheid en keuken tevens een land dewelke we alleen maar kunnen aanraden. Het aansluitend bezoek aan Kaapstad en aan Johannesburg gaven ons dan weer de mogelijkheid het iets rustiger te doen en te genieten van het bezoek aan de beide steden. De 5 dagen in Kaapstad en de 2 dagen in Johennesburg waren voor ons ideaal om beide steden te leren kennen: misschien had een zesde dag Kaapstad nog net dàt iets extra tijd gegevn om tevens de omgeving beter te leren kennen. De helikoptervlucht boven de stad reden we ten zeerste aan, het is pas dan dat je een volledig beeld krijgt van deze heerlijk bruisende, cosmopolitische en multiculturele parel.

lees meer
Zuid-Afrika

programma goed in elkaar en dus perfect naar onze wensen

21/01/2018 - Marielle & Daniel Baert

De reis was fantastisch! Het programma was voldoende uitgebreid en helemaal wat we verwacht/gepland hadden. De 2e week was sterk gericht op het wandelen, dat was voor ons ook echt de bedoeling. Daarmee zat het programma evenwichtig en goed in elkaar en dus perfect naar onze wensen

zuid-afrika-marielle-danielzuid-afrika-marielle-danielzuid-afrika-marielle-danielzuid-afrika-marielle-daniel

lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

mede dankzij jouw hulp - een waanzinnige vakantie

11/11/2017 - Dennis & Imke
Hi Esther,
Hier zijn we weer; uitgerust en wel terug na een onvergetelijke reis door ZA. Wat was het allemaal fijn geregeld, goede verblijven, het last-minute omboeken van de reis, de huur auto's en de route omschrijvingen. Wij hebben - mede dankzij jouw hulp - een waanzinnige vakantie gehad.
Heel veel dank voor al je hulp en moeite.
Liefs Dennis & Imke
lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Intensieve maar geweldige vakantie. Z-A is een land om weer terug te keren

07/09/2017 - Harry

Intensieve maar geweldige vakantie. Z-A is een land om weer terug te keren. Vriendelijke mensen. Uitstekende locaties.

Harry, Zuid-Afrika

Harry Zuid-Afrika 2

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika

Bedankt voor alle hulp, tips, etc etc

30/08/2017 - Susan
Beste Esther, Het was geweldig! Bedankt voor alle hulp, tips, etc etc! Ook de routebeschrijving vh plaatselijke reisbureau was super, dat was ondanks de navigatie echt heel erg fijn en alles klopte! De accommodatie in Drakensberg was iets minder, vooral doordat het vooraf leek alsof het een hele mooie accommodatie leek.
lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Alle Big Five gezien en nog veel meer. Er zat zelfs een leopard in het resort!

08/09/2017 - Familie Peek

De reis was fantastisch!! Erg goed georganiseerd. Het liep op rolletjes.

Ik zal kort wat vertellen.
Kaapstad had prima appartementen in het Waterfront, prachtig ingericht. Alleen: This is Africa. Een wc bleef alsmaar doorspoelen en men reageerde niet op onze opmerkingen. Een wastafel liep niet door en weinig waterdruk. Als we wat soep opwarmden of een ei bakten, werd er telkens opgebeld dat het fire alarm afging. Raar als er een hele keuken is. Maar we hebben het er heerlijk gehad.
Helaas was er teveel wind en ging de tocht naar Robbeneiland niet door. Maar ik krijg het geld terug.
De Chatfields hebben met mijn man en nog twee Nederlandse kleinkinderen de Tafelberg beklommen, hoewel behoorlijke regen. Toch doorgezet!
De lodges waren fantastisch. De kinderen vonden het Madikwe resort het "coolst" en waren dol op de ranger Charles. Alle Big Five gezien en nog veel meer. Er zat zelfs een leopard in het resort!
Tshukudu was heel bijzonder, helaas koude wind. Uit de wind heerlijke zon. Er werd goed voor ons als groep gezorgd, zelfs een diner met 5 gangen buiten rond een groot vuur met alleen kaarsen en olielampen. De 132 traptreden waren voor mij wel wat veel maar is gelukt!
Alleen… je kan er niet zelf naar toe rijden zoals in de reisbeschrijving staat maar je moet de auto beneden bij de Bakubung Bush lodges (vlakbij de Bakubung Gate) achterlaten en dan word je naar boven gebracht met een rangerauto. De bagage gaat in een andere kar en dan met een lift naar boven. Vandaar dat ik 5 x ben opgebeld door de manager waar we precies waren en hoe laat we dachten aan te komen!!
Maar het uitzicht is geweldig!! De mensen allemaal superaardig.
 
Sun City was een soort Las Vegas.  De kinderen hebben heerlijk gezwommen en een paar hebben ballen geslagen op de golfbaan, maar in de laatste middag zijn we toch zelf weer teruggegaan naar Pilanesberg met de eigen auto en nog veel wild gezien.
Het vliegen verliep naar wens.

Al met al een geweldige ervaring, heel veel dank voor de organisatie.

Groet,
Familie Peek

Zuid-Afrika familie Peek

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

deze manier van reizen past zeer goed bij ons

14/08/2017 - Familie Habers-van Leeuwen
De reis was top!
Goed gekeken hoelang het aantrekkelijk is bij een bepaalde plaats te blijven, helemaal goed zo.
Leuk de oranje Pangea banden op Schiphol op de band, we konden onze drie koffers er zo uitpikken!
Toevallig kwamen we nog mensen tegen in Oudsthoorn ook via jullie geboekt en zeer enthousiast!
We gaan zeker weer bij jullie boeken in de toekomst, want deze manier van reizen past zeer goed bij ons.

Bedankt!
Familie Habers-van Leeuwen

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

hoogtepunt het Balule Game Reserve, de Panoramaroute en Kaapstad

19/05/2017 - familie den Otter

Een super vakantie! We hebben ontzettend veel mooie dingen gezien en beleefd met als hoogtepunt het Balule Game Reserve, de Panoramaroute en Kaapstad. Er is ontzettend veel te zien in de omgeving van Kaapstad. Allen goede accommodaties. St. Lucia vonden wij de minst interessante plek van onze reis om te bezoeken. We wilden hier op het einde van de vakantie relaxen. Een andere omgeving en een andere accommocatie waren voor ons beter geweest.

Fijn dat we de tomtom mochten lenen. Hier hebben we goed gebruik van gemaakt. De route beschrijving van Inspirations Travel was een erg goede aanvulling. Hier stond echt alles in.

Dank je wel, Martijn! Alles was goed voorbereid en we hebben enorm genoten. Eigenlijk zijn wij nog lang niet uitgekeken in Zuid-Afrika!

Familie den Otter 

zuid-afrika reiservaring

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

De reis was evenwichtig samengesteld en hield goed rekening met onze wensen.

16/05/2017 - Van Woerkom
De reis was evenwichtig samengesteld en hield goed rekening met onze wensen. De verwachting waren duidelijk en goed voor gespiegeld. De gastvrijheid, het lekkere eten, de bijzondere lodges en het landschap hebben we zeer gewaardeerd. Het is betaalbaar en afwisselend met name door de combi Limpopo en omgeving Kaapstad.
lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Ik heb mijn "eigen" wine en guesthouses gevonden

07/11/2016 - Louis en Marianne

De reis naar Zuid-Afrika was boven verwachting. Ik heb mijn "eigen" wine en guesthouses gevonden bij Stellenbosch. De "Marianne wine-estate" , hoe leuk is dat! Alle lodges en guesthouses waren meer dan goed en iedereen was super vriendelijk. We zitten nog steeds na te genieten. Vooral de route beschrijving was zeer goed beschreven. Wij zijn af en toe uitgeweken, maar konden de weg naar onze volgende bestemming weer goed oppakken. Het was een zeer mooie reis!

Louis & Marianne van den Berg

Marianne wine-estate

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika
rondreis

goed en na genoeg allemaal prachtig gelegen midden in de natuur

24/10/2016 - HansBert & Wilma

We hebben een  goed georganiseerde reis achter de rug waarbij we veel gezien hebben en ook ervaren. Als je met een huurauto op vakantie gaat dan wil je dat de routebeschrijvingen  maar ook alle uitstapjes en mogelijkheden goed beschreven zijn.  En dat was ook zo tot in detail. Hetzelfde geldt ook voor accommodaties ; goed en na genoeg allemaal prachtig gelegen midden in de natuur.

Na een nachtrust in Johannesburg  hebben we de auto opgehaald. Gelijk daarna zijn we de mooie parken ingegaan: het Thonybush game reserve, Krugerpark, Hluhluwe Game, St.Lucia en en in de 2e week Addo National Park.

In de 1e week hebben we al de big 5 gezien. Olifanten die rustig langs de jeep kwamen lopen om te kijken wat hun jong van 3 weken nu aan het doen was. Die was aan het spelen met de jeep. Een luipaard gespot die lag uit te rusten na een jacht de nacht ervoor. De dode impala lag naast haar. Witte en zwarte neushoorns, leeuwen die voor vloerkleden willen doorgaan (ze liggen uren stil) en hyena’s  etc. etc.  Zelfs nog een flink stuk, met hartkloppingen, achteruit gereden omdat een olifant in Addo onze aanwezigheid niet op prijs stelde. Met wapperende oren wilde hij de auto kussen.  Spannend maar ook dat hoort erbij.

Daarna de volgende 2 weken op een ontspannen manier kennis gemaakt met het mooie land met vriendelijke mensen. De stranden , de wijnen in Stellenbosch, de pinguïnkolonie en Kaapstad.

Een fantastische reis, maar vergeet niet tijdig te boeken of PANGEA te laten boeken voor excursies zoals de walvissen of Robbeneiland daar deze activiteiten voor 3 dagen zelfs een week al volgeboekt zijn.  

luipaard Zuid-Afrika foto

lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

We hebben een geweldige reis gehad.

13/10/2016 - Familie Peppelenbos
We hebben een geweldige reis gehad. Van tevoren hebben we veel contact gehad over hoe de reis er uit moest gaan zien en al onze ideeën werden snel verwerkt. Het reisinformatiepakket was uitgebreid en handig om te gebruiken bij de voorbereiding. De guesthouses waar we overnacht hebben waren geweldig, met als absoluut hoogtepunt The Charles in Kaapstad.
Familie Peppelenbos
lees meer
Zimbabwe
Zuid-Afrika
combinatiereis

onder de indruk vd leuke kleinschalige accommodaties op verrassende plekken

28/06/2016 - Reizigers uit Utrecht

Selfdrive Zuid-Afrika, Zimbabwe Mozambique/Zimbabwe

We hebben genoten! De reis was perfect door jullie geregeld. (Vooraf en tijdens.) We waren vooral onder de indruk van de leuke kleinschalige accommodaties op verrassende plekken.

Het was heel prettig om naast de routeomschrijving ook de extra (en verplichte) veiligheidsspullen bij aankomst al te ontvangen. Het lag allemaal keurig klaar en was goed verzorgt.

De routeomschrijving was zeer gedetailleerd. Er is duidelijk aandacht aanbesteed. Onze complimenten! (We hebben een paar kleine toevoegingen, welke we zullen uitwerken en apart mailen.)

Een aantal dingen was ondertussen veranderd: niet zelf rijden in Gorongosa, cross border letter per land i.p.v. per auto en militaire konvooi rijden. Dat kan gebeuren in een internationale omgeving, belangrijkste is dat e.e.a. adequaat en naar onze tevredenheid door jullie is opgepakt en afgehandeld.

De reis is boven verwachting verlopen omdat vooral de externe factoren zoals de politie(posten) geen negatieve invloed hebben gehad. Wij reizen vaak en hebben al wel het e.e.a. meegemaakt. Op basis hiervan vinden we wel dat deze reis i.v.m. de verschillende grensovergangen, de grote armoede, de politieposten onderweg, het konvooi en de politieke situaties niet zo maar voor iedereen geschikt is. Men hoeft zich er niet door af te laten schrikken, alleen moet men wel enige reiservaring hebben en avontuurlijk ingesteld zijn om te kunnen handelen in wat ongewone situaties.

lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Kan niet anders zeggen dat alles, maar dan ook werkelijk alles top was.

21/12/2015 - Nina, Sanne, Rikje en Gerrit Dwars
Kan niet anders zeggen dat alles, maar dan ook werkelijk alles top was. Het reisprogramma was zeer op maat gemaakt voor ons gezin. Groot compliment voor jullie en jullie Zuid Afrikaanse collega’s!

Pangea / Vincent; ik zal met lof over jullie praten de komende tijd en zeker aanraden bij anderen. Een unieke ervaring mede om het feit dat wij ook in het weeshuis en vallei / townships zijn geweest waar onze dochter verblijft / werkt / vrijwilliger is.
Zuid Afrika is een land met veel contrasten. Arm versus rijk. Overweldigende natuur versus sobere behuizing / townships. Veilig tijdens / in verblijven versus opletten / alert zijn daarbuiten. Uitbundig versus leegheid / doelloos bestaan. Kortom een land dat emotie los maakt. Duurt nog even voordat dat bezonken is.

lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Super fijne reisorganisatie, luistert naar je wensen

05/11/2015 - Denise & Steven
Super fijne reisorganisatie, luistert naar je wensen, regelt alles tot in details.We hebben een prachtige reis gehad :-) .

Denise & Steven

lees meer
Zuid-Afrika
huwelijksreis

Zoals we van jullie gewend zijn was alles weer goed geregeld.

01/09/2015 - Valerie & Anne Jaap
Zoals we van jullie gewend zijn was alles weer goed geregeld. Bedankt hiervoor! Alle hotels waren op de hoogte dat het onze huwelijksreis was en regelden daardoor iets extra's, heel leuk! Ook de bloemen bij aankomst op Schiphol waren een hele leuke verrassing!Valerie & Anne Jaap
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika
huwelijksreis

Het was een fantastische reis met vele hoogtepunten

20/07/2015 - Foeke en Evelien
Het was voor ons een zeer luxe en bijzondere huwelijksreis. Vooral het gedeelte in Zuid-Afrika was top verzorgd. De routebeschrijvingen waren uitstekend! Het was een fantastische reis met vele hoogtepunten, te veel om op te noemen!

Foeke en Evelien

lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Voor het derde jaar op rij een onvergetelijke reis gehad met PANGEA.

27/10/2014 - Ghislaine

Voor het derde jaar op rij een onvergetelijke reis gehad met PANGEA. Ruim 2700 kilometer gereden door het schitterende Zuid Afrika! Wat ons zo aanspreekt is het reizen op maat. In overleg met Martijn een hele mooie route uitgestippeld! Alle accommodaties waren top en als er luxe wordt beloofd dan voel je je echt de koning!

Heel veel dank daarvoor! Nu nagenieten!

Groet Ghislaine

lees meer
Zuid-Afrika

Pangea Travel had alles goed geregeld!

13/10/2014 - Selma en Michel Krap
Wij hebben enorm genoten van onze reis door Zuid- Afrika!! Wat een prachtig land!! Pangea Travel had alles goed geregeld!
lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Hebben onze ogen uitgekeken!

08/09/2014 - Tim en Marloes
We hadden graag wat meer Safari gehad dan we hadden. Drakensbergen en Mkuze hadden van ons eruit gemogen en dan meer tijd in Kruger. Wat is dat geweldig zeg! Hebben onze ogen uitgekeken.Esther, bedankt voor alle hulp :)
lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Het was weer een perfecte reis

30/06/2014 - Margriet en Rob Veldhuis
Onlangs hebben wij onze achtste reis met PANGEA Travel gemaakt.Deze keer was het naar Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana.Het fijne van deze landen is dat er geen tijdverschil in de zomer is met Nederland. Geen jetlag!Wij zijn reizigers die graag op "eigen" benen staan en niet in een groep willen reizen.Vandaar dat PANGEA Travel een huurauto geregeld had, wat ons wederom uitstekend is bevallen. Na een bezoek gebracht te hebben aan de steden Johannesburg en Pretoria kwam de natuur aan bod.Als eerste bezochten we de Panoramaroute waar we twee nachten in de Iketla Lodge verbleven.Daarna ging de reis naar "De Hof van Eden" want dat mag wel gezegd worden van Leshiba Wilderness.Als enige gasten verbleven wij in één van de twee chalets die een schitterend uitzicht over de vallei hebben.Het eten is hier perfect en wat een rust!Via de Mopane Bush Lodge reden we Zimbabwe binnen en verbleven daar vervolgens in Matobo Hills Lodge, Sable Sands Lodge in Hwange National Park en Cresta Sprayview in Victoria Falls. De Sable Sands Lodge is in bezit van de Nederlandse Marleen Post, die getrouwd is met Brian uit Zimbabwe. De gamedrives met John waren absoluut geweldig. Zeker de "bushwalks" waren adembenemend als je 20 meter van olifanten staat.Als laatste bezochten we het Chobe National Park in Botswana waar de grote kuddes olifanten imponerend waren.In dit park kan je veel dieren tegenkomen waaronder buffels, giraffen en enorm veel verschillende vogels. We hebben hier ook een boottocht gemaakt, waardoor je de dieren ook eens vanaf het water kunt bewonderen. Je ziet hier trouwens ook olifanten door het water lopen om vervolgens het gras te eten wat er groeit.Het was weer een perfecte reis en zullen in de toekomst zeker nog een reis met PANGEA Travel gaan maken. Margriet en Rob Veldhuis, Uden
lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Nog zeer enthousiast willen wij jou en PANGEA Travel bedanken voor de exellente voorbereiding van onze reis naar Zuid-Afrika.

12/05/2014 - Joris en Coleta
Hallo Esther,Nog zeer enthousiast willen wij jou en PANGEA Travel bedanken voor de exellente voorbereiding van onze reis naar Zuid-Afrika. En het bleef daar niet bij! Wij waren in de wolken (letterlijk) over de manier waarop gedurende en na de reis de opvolging gebeurde, zowel door jullie als door de lokale agent in Durban. Het verzorgde roadbook van de lokale agent was perfect opgesteld en was voortdurend een betrouwbare gids tijdens de reis. Wij hebben eventuele plannen om een reis naar Laos en Cambodja maken, hiervoor willen wij zeker weer bij jullie boeken.Bedankt en groeten,Joris en Coleta
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika
rondreis

Het was een geslaagde vakantie!

15/04/2014 - Kevin & Marieke, Tom & Carol

Na een overleg tussen de zussen Carol & Marieke besloten we met ons 4en ( Kevin & Marieke, Tom & Carol ) naar Zuid Afrika op vakantie te gaan. We zijn bij Pangea terecht gekomen via AnderLicht reizen uit Nijmegen omdat ik ( Tom ) en Carol hier in 2012 een reis hadden geboekt naar Peru, Agentinie en Brazillie en dit super geregeld was!

We besloten 2 weken te gaan, begin maart 2014 met een heel afwisselend programma samengesteld door Esther ( Pangea ). Dit was al in heel goed overleg en veel duidelijke informatie voor ons, er werd toen besloten voor de reis vast te leggen.

Enkele weken voor vertrek kregen we allemaal een map thuisgestuurd met alle benodigde informatie zoals de vluchtnummers met vertrektijden, een reisprogramma van dag tot dag, overnachtingsschema's met alle gegevens ook voor het thuisfront, routebeschrijvingen van plaats tot plaats en informatie over het land, de huurauto en nog andere zaken.Kortom volgens ons al veel informatie op voorhand waardoor je goed voorbereid op reis kunt gaan. Dit was bij ons alle 4 niet echt helemaal goed gegaan omdat in de voorlaatste week bij de tweelingzus ( Suzanne ) van Carol een klein meisje Naomi geboren werd, waardoor alle aandacht naar Naomi en Suzanne ging. Dit was niet erg want alles was toch geregeld.

Toen kwam de 28e februari van 2014 de vrijdag van onze vakantie en de vrijdag voor de carnaval in het zuiden. We werden thuis opgehaald door de vader van Kevin ( wat een service ), na de laatste instructies aan de oppassers op het huis kunnen we vertrekken.

Op naar Mesch voor de laatste passagier op te halen, Marieke staat helemaal klaar voor vertrek. Na een korte stop bij de schoonouders met enkele koffers en tassen uitladen en later weer inladen kunnen we vertrekken rond 11 uur naar Düsseldorf. Toen we pas weg waren vroeg Carol nog aan Kevin heb je mijn Dieseltas ook gepakt... ja werd er vol overtuiging gezegd. Bij aankomst in Düsseldorf rond 12.15 uur kwamen we erachter dat de Dieseltas incl paspoort van Carol toch niet in de auto lag. Direct bellen naar Mesch en daar kwam het antwoord: die ligt nog hier. Na een korte kleine woordenwisseling heen en weer werd er direct actie ondernomen en Kevin en zijn vader scheurde terug voor de tas te halen. Onderweg werd er nog gebeld voor een stop dichterbij zodat die km al gespaard werden.Nu was er bij ons allemaal ff dikke stress want wat als ze niet op tijd terug zijn, de vlucht vertrekt om 14.00 uur. Ben dit verhaal toen direct gaan vertellen aan de dames die van Fly Emirates, ze begrepen het en vertelde me de volgende opties.1. Marieke en Tom die alles compleet hadden gaan wel en treffen Kevin en Carol in Johannesburg op dinsdag, omdat de eerstvolgende vlucht die nog plaats had vanuit Düsseldorf naar Dubai pas op zondagavond vertrok.2. Allemaal later gaan maar het was onbekend hoeveel plaats er nog was op de vlucht van zondagavond... Dus het risico was er dat we helemaal niet in Johannesburg kwamen was heel groot...3. Niet gaanDe seconden / minuten streken voorbij, de stress werd alsmaar meer en meer !!! Er werd regelmatig met Kevin gebeld en dat weer overlegd met de dames van Fly Emirates die super behulpzaam waren, uiteindelijk kwam Kevin aangerend rond 13.55 uur snel papieren regelen en we konden door de douane. Gelukkig we hebben het gered want er was een beetje vertraging met boarden, toen we dit zagen hebben ook nog een biertje kunnen drinken voordat we aan boord gingen, de stress werd langzaam minder en de vakantie kon beginnen.

Na een super relaxte vlucht van 6 uur kwamen we aan in Dubai waar we 4 uur moesten wachten op de aansluitende vlucht naar Johannenburg, dit ging gelukkig ook zonder turbulentie. Aankomst in Afrika was een feit op naar de koffers en dan de huurauto ophalen, we merkte direct dat de mensen hier relaxed zijn en zich niet laten jagen zoals wij Nederlanders wel doen….We kregen de huurauto en gingen op de linkerbaan de snelweg op, Kevin als co-piloot en ikzelf achter het stuur de dames achterin voor alle extra werkzaamheden.De eerste 15 km hebben we natuurlijk de verkeerde kant opgereden kwamen we iets te laat achter. Dit hebben we gecorrigeerd en toen konden we de route volgen die we hadden opgekregen, op naar Sabie. Het 1e stuk was alleen maar snelweg waardoor ik kon wennen aan het stuur dat ze aan de verkeerde kant van de auto hadden ingebouwd, Kevin zat links en was ook regelmatig met een stuur in de handen terwijl en geen stuur zat...Na een mooie rit van 395km via de Long Tom pas ( berg op en berg af met hele mooie uitzichten ) arriveerden we in het donker met een flinke regenbui in Sabie. Het was een soort centerparks met allemaal losse huisjes, het was wel netjes voor de 1e nacht door te brengen. Na een goed avondeten in het restaurant zijn we gaan slapen, we hebben de hele nacht flink onweer gehad dat goed knalde omdat we tussen de bergen logeerde.

De 3e dag zondag 2 maart was aangebroken er stond een rit op naar et Timbavati Nature Reserve een privé park van heel veel hectares waar wilde dieren zitten. De rit onderweg was heel erg mooi veel plaatsen voor te stoppen waar je prachtige uitzichten had, bergen, valleien, watervallen, heel veel bos het kwam allemaal voorbij waar we reden. We liepen iets achter op het tijdschema omdat er zoveel te zien was. Bij aankomst in het park moesten we door een soort van hek en je zag duidelijk dat alles goed was afgeschermd. Nog geen 5 min in het park en we reden op een soort veldweg zagen we een rangerauto stil staan en ze waren ergens naar aan het kijken, ze lieten het ons ook zien een mannetjes jachtluipaard in een boom. Even later zagen we ook 2 giraffen en 3 olifanten, bij aankomst in het park in de middle of nowhere werden we al verwacht en kregen een drankje en de vraag of we nog op gamesafari wilde gaan. Even later zaten we al in een jeep onderweg naar een andere jeep waar we mee verder gingen, na een wilde rit over diverse veldwegen zagen we 3 leeuwen die op jacht waren. Toen het donker werd moesten we terug rijden en kregen avondeten en instructies dat we niet alleen naar de luxe tenten mochten lopen vanuit de lobby er moest altijd een begeleider mee gaan omdat er s'nachts regelmatig wilde dieren rondlopen. We gingen slapen in de tent en werden iets na middernacht wakker omdat we vlakbij iets hoorde, het was een nijlpaard die aan het grazen was. Toen we eindelijk weer sliepen werden we weer gewekt voor de ochtend gamesafari 04.45 was de start van de dag. Dit was echt heel heel sjiek !! Ze rijden met de jeeps tot op nog geen 4 meter van de leeuwen, Rond 9 uur waren we terug en konden goed ontbijten, na een halve dag relaxen konden we smiddags weer met de jeep eropuit voor wilde dieren te zien.'s Avonds weer eten en de dag erna alweer dezelfde tijd uit de veren vannacht hadden we niets gehoord rond onze tent. Onder de safari's hebben we alle dieren van heel erg kort bij gezien. In de afgelopen nacht hebben we heel veel regen gehad en in de ochtend kwamen we erachter dat de rivier die al 2 jaar droog stond nu een sterke stroming had van 8 meter breed, al het personeel was erg verbaasd en we hoorde niets anders. Toen we onderweg waren met de safari vroeg de chauffeur wie er met de auto was, we zijn toen teruggegaan voor de auto om te zetten naar hogere grond. Onderweg zagen we aan een brug die we de afgelopen dagen al een paar keer hadden gehad dat het water erg hoog stond. Zelf moest ik in onze jeep rijden met een van de heren van de safari naast me, hij zei maar hit the gas, hit the gas man. Dus wij volle gas naar de brug hier zag ik 2 echte safari Range Rover een bonk ijzer jeeps staan en daar kom ik aan met onze Hyundai IX35 plastic fantastic en moest dus over de brug die helemaal vol stroomde met water... Niet nadenken gewoon gas geven dacht ik en met de instructies van mijn nieuwe vriend bereikten we de overkant na ongeveer 20 meter, toen we bovenaan het bergje stonden vond ik het wel erg ruig toen ik de andere jeeps ook zag komen. Na de safari moesten we weer over dezelfde brug voor bij het park te komen maar dat ging niet omdat er teveel water stroomde en het echt niet veilig was.

Na een omweg van een uurtje ( extra safari voor ons ) kwamen we toch aan op het park en we hoorden niets anders dan dat er overal wateroverlast was. Toen zijn we met onze eigen auto, een van de safari chauffeurs die gevraagd had of hij een lift kon krijgen van ongeveer 100 km tot aan Kruger park ( 20000 vierkante km ) ging mee, onderweg had ik dus alweer een andere co-piloot toen ik naast me keek ( of was Kevin zo veranderd binnen 3 dagen ) Daar was het hek voor de ingang van het wereldberoemde Kruger park, entree betalen, lifter lossen en de auto tanken wat hier gewoon leuk is voor te doen omdat je maar €1 per liter betaalt hierna kunnen we verder. Op de kaart kijken waar we heen moeten, op naar Skukuza base camp midden in het park dat is 180 km rijden vanaf de entree. Je mag maar 50 km per uur rijden maar dan is de kans ook het grootste dat je wilde dieren zien. Net voor een klein dorpje in het park zagen we een hele grote olifant midden op de weg staan die vlak voor onze auto de berm in liep een aan een boom ging eten. Ongelofelijk om te zien als je dit mega dier ziet van zo kort bij, de afstand was nog geen 10 meter. Vervolgens gingen we op weg naar onze plaats want we moesten voor 18.00 daar zijn want dan gaan de hekken dicht ivm de veiligheid. Direct naar de huisjes en de koffers uitpakken, deze huisjes waren helaas niet zo geweldig als de vorige plaats maar dat komt omdat dit veel commerciëler is en van de overheid is dus de familie sfeer was ver te zoeken. Ze waren wel netjes maar wel anders, toen zijn we naar het plaatselijk restaurant gegaan en hebben lekker gegeten en genoeg bier gedronken voor een prijs dat je denkt dit moet ook bij ons zo zijn, we betalen hier voor 4 personen ongeveer 450 Rand dat is ongeveer € 8,- per man voor een hele maaltijd incl drinken; heerlijk toch.

Inmiddels zitten we bij dag 6 woensdag 5 maart 2014 de verjaardag van Marieke, na een lang zal ze leven door het plaatselijk koor ( Kevin Carol en Tom ) kan de dag beginnen. We gaan zelf de hele dag door het park rijden in de eigen auto, de route die we wilde pakken hoorde we al snel dat dit niet mogelijk was op de radio was er niks anders dan heel veel wateroverlast, het dorpje van bestemming is niet bereikbaar omdat de brug kapot was door de wateroverlast van de afgelopen dagen en nachten. Iedere nacht hebben we onweer en flinke regenval gehad, na een kleine wijziging vervolgden we onze weg naar het zuiden alle offroad wegen die we wilde pakken waren afgesloten, toen realiseerden we ons eigenlijk pas dat het wel heel erg was met de wateroverlast overal. Na een dag getourd en veel dieren te hebben gezien waren we weer terug bij ons kamp, hop naar de plaatselijke winkel en alles gekocht voor een bbq. Na ongeveer een kleine uurtje en enkele Castle flessen later ging het eerste vlees erop, het was niet echt een succes want we wilden het vlees medium rare en we kregen meer dan schoenzool wel done…. Maar het was wel gezellig, alles wat we overhadden en ook niet echt lekker was hebben we gebracht bij enkele luidruchtige Duitsers die een paar huisje verder zaten zo waren wij lekker van alles af en die eten toch alles. Dag 7 hadden we de route naar Mbabane in Swaziland op het programma staan.Dit is een land in Zuid-Afrika, we kunnen ook niet volgens de geplande route omdat er heel veel wateroverlast is dus co-piloot Kevin zet een andere route uit. Alles staat ook goed aangegeven met borden langs de weg, als je zo aan het rijden bent dan komt je echt door dorpjes waar het volgens ons niet echt veilig is en net zoals in de films heel veel mensen, dieren en vanalles op en langs de weg. Het is net alsof er pionnen op de weg staan zo moet je slalommen wat er zitten behoorlijke gaten in de wegen, het links rijden en rechts zitten is al aardig gewend alleen als de auto een bergje ziet moeten we hem ff motiveren door flink terug te schakelen en dan richting de 5000 toeren te gaan. Niet stoppen is het advies dus dat doen we ook niet terwijl er heel veel gelift word ook achterin en op de laadbak van auto's.We komen aan de grens bij Swaziland, geweldig voor te zien, iedereen stoppen auto's en vrachtauto's en allemaal naar binnen voor pascontrole en een stempel van Swaziland. Volgens mij ging het bij ons ook zo 30 jaar geleden, we worden goed geholpen en we rijden langs de 1e controle en zitten nu tussen de 2 landen. Stop de auto en melden bij een meneer die ons aanhoud, die zegt waar is een of ander formulier, zeg ik dat hebben we niet, hoppa weer iedereen uit de auto en met de paspoorten naar binnen hier krijgen we alle benodigde papieren en stempels. Buiten mogen we onze weg direct vervolgen en rijden op een mooie autoweg waar je goed 120 km/h kunt rijden. Eenmaal aangekomen bij ons hotel krijgen we een schitterde uitzicht te zien vanaf het terras, waar we direct gaan zitten. S'middags zijn we naar een winkelcentrum gegaan waar ook een bioscoop was, hier zijn we naar een toepasselijke film gegaan over Nelson Mandela. Was echt een interessante film omdat we nu gezien hebben hoe het jaren geleden hier eraan toe ging en geregeld was. Het was donker toen we bij het winkelcentrum vertrokken en dat is toch wel ff lastig rijden op de donkere wegen vooral omdat hier veel mensen in donkere kleding langs de weg lopen.

Dag 8 is aangebroken met het prachtige uitzicht als dekor voor ons ontbijt, we eten alweer goed, de dames meestal cakejes croissants enz, Kevin en ik meestal een flink Engels ontbijt heerlijk maar dit moet je niet het hele jaar hebben. We zetten koers naar Mkuze dit betekend dat we uit Swaziland gaan en weer naar Zuid-Afrika moeten, na de gebruikelijke grensovergangen wat nu echt een makkie is rijden we op autowegen die alleen maar rechtdoor gaan en die zover gaan zoals je kunt kijken. We zien hier regelmatig auto's die bij ons bijna niet meer rijden, de Golf 1 is het perfecte voorbeeld bijna allemaal netjes gepoetst met brede velgen en spoilers. We stoppen onderweg bij een prachtig park langs de weg voor alweer iets te eten, net zoals de andere keren is het heerlijk voor een bedrag waar je alleen maar meer honger van krijgt. Vandaag rijden we volgens het tijdschema eens netjes optijd omdat er nergens rivieren of iets van de wateroverlast te merken is. Bij aankomst van ons volgend hotel Ghost Montain Inn net iets buiten het kleine dorpje Mkuze worden we aangenaam verrast, entree, kamers, bar, restaurant allemaal super netjes en het beste wat we tot nu toe hebben gehad. We gaan op het terras zitten waar een grote tuin aan verbonden is, wel weer alles omringd door een powerfence voor de krokodillen buiten te houden. Er was ook een meer op 300 meter van het hotel daar zijn we heengelopen voor eens te kijken, hier aangekomen was er een jongen aan het vissen. Je hoorde niks behalve de natuur na een korte babbel kreeg ik een instructie hoe ik met de hengel moest omgaan. Je hoorde vanalles bewegen in het riet en zag ook vanalles in het water maar bijten aan de hengel ho maar, na een paar uurtjes toen we allemaal helemaal tot rust waren gekomen door het prachtige uitzicht gingen we terug naar onze kamers. Vervolgens was het alweer tijd voor het avondeten een buffet met 1 kok aan de diverse soorten vlees, dit was alweer heerlijk en we aten natuurlijk weer allemaal veel te veel. Toen we klaar waren met eten kwam er een jongen naar ons toe die zich voorstelde als Adam onze 'begeleider' van de activiteiten. We planden een boot cruise voor de dag erna in de ochtend om 9 uur vertrekken en rond 13 uur weer terug.

Mkuze dag 9 we ontbijten in het restaurant en we spreken iets met Adam af, bij vertrek naar de boot per jeep zijn we met 9 personen, 2 oudere mensen uit Engeland, 1 jongen uit Australië, een koppel uit Durban en wij met ons 4en. Aangekomen op de boot waar het super warm is komen we op een groot meer, onderweg zien we meerdere hippo's en een kudde buffels die langs het water lopen. Op de terugweg rijden we alleen maar langs suikerplantages wat een hele belangrijke bron van inkomsten is in deze regio. Alweer hebben we vandaag regelmatig gehoord dat het water overal heel hoog staat en dat er niet meer regen moet vallen. Bij terugkomst aan het hotel hebben we een klein hapje gegeten en de vraag komt wat kunnen we en wat gaan we vanmiddag doen...Kevin en ik zeggen we willen wel gaan vissen, de dames willen wel op een gamesafari gaan met de jeep. Dit is voor iedereen ok en we krijgen hengels van de jongen die ons gisteren ook de instructie heeft gegeven, nu blijkt dat hij een van de managers is en zegt ik ga wel ff met jullie mee voor het nog ff voor te doen. Na een kleine koelbox gevuld te hebben gaan we naar het meer voor te vissen. Marieke & Carol zijn inmiddels al vertrokken met de jeep. De vissen willen alweer niet echt bijten, misschien ligt het ook wel aan het weer want we zien over de bergen echt flinke donkere wolken aankomen je kunt ook zien dat het behoorlijk hard regent op ongeveer 1 km van ons. De wind staat goed want de wolken komen niet tot bij ons denken we.. na een paar minuten komt de manager ons halen en zegt jullie moeten weg hier want het gaat flink onweren !! We waren nog niet bij de bar ( 300 meter ) en het kwam met bakken uit de lucht vallen, volgens mij had ik het nog nooit zo erg gezien. Onze dames zaten in de jeep maar we kregen te horen maak jullie maar geen zorgen. Toen we in de bar zaten kwamen er 2 koppels aanstrompelen met een hoop lawaai, ze waren behoorlijk aangeschoten en het was wel leuk voor te zien. Op een moment begonnen ze nog drukker te worden en weer steeds dezelfde vragen te stellen, we zijn toen weggelopen voordat de dames terug kwamen want het was inmiddels al iets na 17.30 uur. Er kwamen langzaam berichten binnen dat de regen toch wel heel erg was en ze ook midden in een gebied zaten waar er veel door de rivieren gereden moest worden, maar nogmaals geen zorgen maken... Wij maar wachten en wachten op nieuws, bellen bellen maar geen gehoor, dit waren we inmiddels ook al gewend omdat je niet overal bereik hebt met de gsm. Adam de gids was ook de gsm vergeten. We zaten aan de bar en de tijd ging maar niet om, een voorgerecht en een lang gesprek met de plaatselijke barman verder was het bijna 21.00 uur. Eindelijk kwam de info dat er misschien een helicopter de 6 mensen die op safari waren ging halen maar dit was toch blijkbaar te gevaarlijk. Na een gesprek via het bakje van het hotel met de jeep kregen we bericht dat ze tussen 2 rivieren op een kleine helling vast zaten. Wel veilig voor het water dus, wat een opluchting maar toch heel raar dat ze daar midden in het bos zitten, zeker wat we de afgelopen dagen allemaal hebben gehoord en gezien van wilde dieren. Het personeel en de manager deden zich wel alle moeite voor iets te doen want je zag dat ze er ook moeite mee hadden, dit hadden ze nog nooit meegemaakt kregen we meerdere keren te horen. Het aanbod voor morgen ook nog maar hier te slapen kregen we ook een paar keer. Er werd een 2e jeep ingeladen met eten en water, we vroegen of er nog plaats was en we mochten mee maar we kwamen nog geen 3 km verder, hier was een klein riviertje wat normaal 2 meter breed was nu zeker 15 meter met een behoorlijke storming. Nu zagen we dat het heel erg was en de overstroming die we gehad hadden in het andere kamp Timbavati niet veel voorstelde tegenover dit. Nu had ik spijt dat we samen op die safari waren gegaan. Terug op het hotel was dus duidelijk dat we allemaal niks kunnen doen, en zijn maar naar de kamer gegaan voor toch iets proberen te slapen. Dan is het toch heel raar om aan de andere kant van de wereld alleen in bed te liggen, vooral omdat we niks weten hoe of wat.

Zondag 10 maart dag 10, schrok ik om 1 uur wakker en ben toen ff naar de lobby gegaan maar daar was alleen een nachtwaker die hier niks aan kon doen, om iets voor half 5 maakte Kevin me wakker en zijn we naar de lobby gegaan waar al volop beweging was. De hulp jeep was al weg en er was bericht dat het waterpeil flink gezakt was, ineens een sms van Carol - was ruig tot zoe - Wat een opluchting even later kwamen de 2 jeeps aanrijden en je zag opluchting op de gezichten van iedereen !!! Na alle sterke verhalen gehoord te hebben die we toch niet kunnen controleren …..haha. Kregen we nogmaals gezegd sorry sorry, en willen jullie nog een dag blijven. Hebben toen eerst ff het weerbericht nagekeken en gecontroleerd of de plaats waar we heen moesten wel bereikbaar was en dit was het geval. We besloten ondanks de goede zorgen toch ons programma te volgen.Op naar St. Lucia niet stoppen onderweg en zorgen dat we op plaats van bestemming komen dat was de eerste zorg. Na enkele minuten was het al erg rustig in de auto want de achterbank was in diepe rust en aan het dromen van het wilde avontuur in de afgelopen nacht. Onderweg gelukkig geen last gehad van het water en weer door heel veel van die typische dorpjes gereden. We stopten bij een klein winkeltje langs de weg waar we ff iets dronken, een echt glaze Coca Cola fles, ijskoud heerlijk en dit voor nog geen € 0,50 per fles.Hier zag je wel echt armoede en kinderen die direct om je heen staan te springen, betalen fooi geven en de auto in voordat er zo een heel dorp hier staat. Bijna op plaats van bestemming zie je dat dit anders is als andere plaatsen want dit is gericht op het toerisme en we belanden bij een Guest house, een groot huis met allemaal verschillende kamers. De mensen die volgens ons de eigenaars waren direct heel vriendelijk en vertelde wat er allemaal te doen was in en rond de stad. We zijn toen vertrokken naar een krokodillen boerderij, die zie je niet elke dag bij ons in Nederland. Hier hebben we krokodillen gezien die we in het wild nog niet gezien hadden. In de middag zijn we bij het Guest house aan het zwembad gaan liggen waar ineens geen stroom meer was, de meneer van het huis alles nakijken nu bleek dat de enige energieleverancier van het land de vraag blijkbaar niet aan kan. Dus ze zijn bij macht voor sommige gedeeltes van het land meestal op zondagavond gewoon geen stroom te geven. Dit kunnen wij ons niet voorstellen maar hier is dat blijkbaar niet zo heel gek. De tijd van het avondeten is weer gekomen en we rijden het dorpje in, de restaurants met een aggregaat zitten helemaal vol en we besluiten bij de locale Spar vlees te halen voor een bbq ( omdat we de vorige keer nog moeten verbeteren ). Terug bij het huis zien we dat er al overal kaarsen staan en het er erg gezellig uitziet, Kevin zorgt dat de bbq aangaat en ik zorg dat we geen dorst hebben, in het huis kun je gewoon pakken wat je nodig hebt als je het maar teruglegt of opschrijft zodat ze het kunnen berekenen. We hadden 3 soorten vlees gepakt worstjes, soort van biefstuk en hamburgers voor Marieke. De laatste waren echt niet te eten, het leek wel of je een stuk dikke karton was aan het eten, de rest was ook niet geweldig maar het was iets beter als de vorige keer. Na een avond vol met muggen en alles wat er nog rond vloog vangen gaan we met een kaars als nachtlampje slapen.

Midden in de nacht van de 11e dag rond 4 uur springt er overal de stroom weer aan, de volgende ochtend werkte dan ook weer alles als normaal. 's Morgens een ontbijt en op advies van de eigenaar gaan we naar een natuurpark waar je ook aan de kust van de Indische oceaan kunt snorkelen. We krijgen zonder te vragen snorkels, strandmatten en handdoeken mee, eenmaal onderweg zien we nog enkele waterbokken ( groot hert ) de route kunnen we zelf bepalen en we rijden zoveel mogelijk op veldwegen. Bij aankomst op de plaats van bestemming zien we dat de zee echt heel wild is en de golven 1 tot 1,5 meter hoog zijn. Iets verder vinden we een stukje waar het water rustiger is omdat er veel stenen in de zee liggen, de wind is wel behoorlijk en het lijkt net of je gezandstraald wordt. Zelf besluit ik toch ff de zee in te gaan, dit zonder succes want snorkelen gaat absoluut niet en de golven zijn toch veel te sterk. Er waren ook maar een stuk op 5 mensen in de zee op dat moment zover we konden kijken, dus helaas het dagje strand ging niet door. Op de terugweg zagen we plotseling een kleine neushoorn met zijn beide ouders. Dit was echt heel mooi voor te zien, ze stonden ongeveer op 50 meter van ons en konden ze goed bekijken met de verrekijker. Deze hadden we in de andere parken nog niet gezien en nu 3 tegelijk. 's Avonds zijn we gaan eten bij de plaatselijke Italiaan omdat we al een week geen pizza meer hadden gegeten, had thuis ook al gehoord dat je hier goed kunt eten. Dat was ook alweer het geval zelfs onze eigen carnivoor Kevin kreeg het niet op.

Dinsdag 11 maart de 12e dag van onze reis begint, vandaag moeten we naar onze laatste vakantiebestemming rijden genaamd Salt Rock een plaatsje langs de kust een klein uurtje vanaf Durban waarvan we vliegen naar Dubai. Bij aankomst komen we in een huis helemaal in de Franse stijl en de eigenaar komt ons begroeten, na een kleine wandeling aan de kust boulevard zaten we alweer in een restaurant. De rest van de middag hebben we gewoon rustig aan gedaan en in het hotel gezeten, s'avonds zijn we gaan eten bij een plaatselijk Duits restaurant en erna hebben we Champions League voetbal gekeken.

Woensdagmorgen hebben we besloten dat we vandaag naar Marine world gaan, dit is een zwembad, waterpretpark en aquarium in het centrum van Durban. We gaan oppad met de auto naar Durban-city aan het verkeer kun je al zien dat het een grote stad is maar na enkele keren links rechts zijn we zo bij het park waar zoals bijna bij iedere grote parkeerplaats mensen staan te zwaaien waar je moet parkeren. In het park gaan we direct van enkele glijbanen af en zien een show met pinguïns, zeehonden en dolfijnen. Vervolgens gaan we naar het aquarium waar heel veel vissen te zien zijn waaronder haaien en roggen.

De laatste dag en vrije dag is aangebroken en we hebben niets op de planning staan, de dames besluiten dat we na een plaatselijk pasgebouwd winkelcentrum gaan. Na een paar uurtjes rondlopen besluiten we nog ff een wandeling op de strandboulevard te gaan maken en vervolgens naar het hotel te gaan. De laatste dag hadden we toch al zoiets het is goed geweest en we willen naar huis.

Vrijdag de 14e is aangebroken, dit is de dag dat we naar huis gaan, vroeg naar de luchthaven van Durban omdat we dachten dat die best groot was maar dat viel wel tegen. Het was gewoon oersaai op de luchthaven.Bij het inleveren van de huurauto hebben we de binnenkant nog ff moeten poetsen anders moesten we een boete betalen. Uiteindelijk zaten we in het vliegtuig koers naar Dubai met een vlucht van 8 uur, aangekomen in Dubai en na 4 uur wachten,Hier weet je niet hoe laat het is want hier is het altijd druk druk druk en iedereen is maar aan het eten of aan het kopen. Aansluitend de 6 uur durende vlucht richting Banholt.Nu weer veilig in Düsseldorf en kan wel zeggen dat het een geslaagde vakantie was :-)

lees meer
Zuid-Afrika
familiereis

Als groep hebben wij erg genoten van ons persoonlijke reisplan

06/09/2013 - familie Bleumer - Pol
Zuid-Afrika is een heel mooi land, met een veelzijdigheid aan bezienswaardigheden. Van safariparken, struisvogels en walvissen spotten tot bungeejumping en kaapstad bezoeken. Als groep hebben wij erg genoten van ons persoonlijke reisplan, waarbij wij veel nieuwe ervaringen op hebben gedaan. Bedankt voor deze mooie reis!
lees meer
Zuid-Afrika
rondreis

Hartelijk dank aan Martijn en collega's voor de perfecte organisatie van onze reis

01/01/1970 - Chantal van Audenhove & Luc Martens

Hoi Martijn,

Hartelijk dank aan Martijn en collega's voor de perfecte organisatie van onze reis.

Ik denk dat de reis onze verwachtingen overtroffen heeft. We kenden de kwaliteit van PANGEA van een vorige reis, maar het feitelijke verloop heeft in vele opzichten onze verwachtingen overtroffen.

We zijn zeer zeer tevreden en we bevelen jullie overal aan!

Vriendelijke groeten,

Chantal Van Audenhove & Luc Marten

lees meer
Zuid-Afrika

Alles was perfect georganiseerd, gedocumenteerd en uitgevoerd.

16/04/2013 - Hans & Rabina

Beste Esther,

Wij willen jou in het bijzonder, maar natuurlijk alle Pangea medewerkers en jullie agent in Zuid Afrika, danken voor de perfecte organisatie. Alles klopte gewoon. Nergens hebben wij iets ervaren wat negatief was. De vluchten waren ok. We hadden de gevraagde stoelen in de toestellen en alles liep volledig volgens schema.

De verschillende hotels en loges waren geheel naar onze wens. De twee parken waren perfect. Ver boven onze verwachting qua service en onderkomen. Zoals je aan de bijgevoegde foto kan zien, heb ik als fotograaf mijn hart kunnen ophalen.Heb nog veel meer supershots.

Mauritius was werkelijk een rust oord. Daar is ook weinig anders te doen of te beleven. Iets te westers naar onze zin. De Sand en Lakaz zijn super locaties. We hebben er van genoten. Het prijs niveau, wat ver boven enige Europese bestemming ligt, is ons wat tegen gevallen.

Ook uit gesprekken vooral in Zuid Afrika, wordt Mozambique als uitdagender aangeraden. Misschien wel goed voor jullie om dit eens verder te onderzoeken. Veel dichter bij en niet 4 uur vliegen van Johannesburg naar Mauritius en 12 uur terug naar Parijs.Dit is geen commentaar, maar alleen slechts een suggestie.

Alles was perfect georganiseerd, gedocumenteerd en uitgevoerd.

Dank daar voor.

lees meer
Zuid-Afrika

Het was fantastisch en het was allemaal prima georganiseerd.

14/01/2013 - Susan Noyon
Dag Esther, We zijn zondag teruggekomen van onze reis naar Zuid-Afrika. Het was fantastisch en het was allemaal prima georganiseerd. De lodges waren uitstekend, de mensen erg vriendelijk en de routebeschrijvingen en tips ook helemaal goed. Dank je wel voor de organisatie en we zullen zeker bij jullie terugkomen als we weer eens een reis naar een ver land gaan boeken! Met vriendelijke groet,Susan Noyon
lees meer
Zuid-Afrika

Bij Pangea Travel weet men uw wensen om te zetten in een geweldige ervaring!

24/10/2012 - Thea en Herman

In verband met ons 40-jarige huwelijksjubileum wilden we dit jaar een speciale reis maken en dat is zeker gelukt! Doordat we in het verleden erg goede ervaring hadden met Pangea Travel kwamen we daar nu ook weer terecht om ons te informeren.

Al snel bleek dat Pangea Travel ook dit keer ons een mooi voorstel kon doen. En werd een standaard reis omgetoverd en aangepast aan onze specifieke wensen. We zijn per huurauto van Johannesburg naar Kaapstad gereisd met een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth.

Het feit dat de medewerkster ter plaatse goed bekend was, bleek voor ons een uitkomst omdat we samen tot in detail onze reis konden voorbereiden. Vanaf de eerste tot de laatste dag zijn voor ons een geweldige ervaring geworden.

We werden steeds erg gastvrij ontvangen in keurige, kleinschalige accomodaties in een prachtige omgeving, die metzorg gekozen bleken te zijn. Ons verblijf in de diverse wildparken werd gekenmerkt door fantastische "game-drives" en overtroffen ruimschoots onze verwachtingen. Het gedeelte vanaf Johannesburg tot Durban bestond voor het grootste gedeelte uit wildparken. Na Port Elizabeth voerde de route ons door prachtige berggebieden via de beroemde " Tuinroute" waar we o.a. in Hermanus uitvoerig walvissen konden spotten. Ook een bezoek aan het wijngebied Stellenbosch was een hele leuke ervaring.De route die voor ons was uitgestippeld was erg duidelijk omschreven en voerde ons door prachtige natuurgebieden. De wegen in Zuid Afrika waren niet druk en erg goed te berijden. Mede door het geringe verkeersaanbod waren we snel gewend aan feit dat we links moesten rijden. Kortom een geweldige belevenis waar we nog lang van kunnen nagenieten. De duizenden foto's zullen ons nog lang aan deze fantastische reis herinneren. We adviseren iedereen die overweegt deze reis te aan maken zich goed te laten voorlichten door een professionele reisorganisatie. Bij Pangea Travel weet men uw wensen om te zetten in een geweldige ervaring!

Bedankt!

Thea en Herman

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika

Geweldige reis!!! Hartelijk dank voor de goede service!

23/10/2012 - Guda en Maarten Treur

Beste Martijn,

Bij deze wil ik je graag hartelijk bedanken voor de goede service die we hebben ervaren! Onze huwelijksreis was echt geweldig en we bevelen Pangea van harte aan bij al onze vrienden en collega's! De bos bloemen op het vliegveld bij terugkomst was ook een geweldige verrassing. Kortom, hartelijk dank voor je hulp en we zullen in de toekomst jullie website zeker in de gaten houden voor mooie reizen.

Met hartelijke groet,

Guda en Maarten Treur

lees meer
Zuid-Afrika

Je enthousiasme zorgde ervoor dat we het mooie Limpopo hebben gezien!

14/08/2012 - Diddy Haasnoot
Hoi Martijn,We zijn weer terug! Er lag een kaart van je, leuk!De reis is uitstekend bevallen, we zijn erg tevreden over het werk dat jij voor ons hebt gedaan. Kritische kanttekening? De beschrijving van de route vind ik erg gedetailleerd bv. in plaats van terug naar de N2 wordt het helemaal uitgeschreven waardoor het ingewikkelder lijkt dan het is. De afstanden waren soms wel heel klein en het hoogtepunt kwam snel waardoor we daarna wel erg verwend waren. Ik vond het hoogtepunt van de reis Mapesu Nature Reserve en Leshiba Wilderness! In Leshiba hebben wij afgezien van full board, Lukas kookt heerlijk maar dat is echt te veel. We waren opgewaardeerd naar een luxe villa naast het dorp, geweldig! Daarna vond ik het moeilijk wennen aan Madi A Tavha. We hebben de Elim excursie gedaan, dat was mooi! Tzaneen vond ik niet heel erg bijzonder met al dat productiebos! We hebben daar toch een mooie tocht gemaakt, de rooikattrail! Het verblijf in Granny’s Dots beviel heel goed! In de tijd dat wij in Mosselbay waren zijn we ook naar de volgende baai gegaan. Deze baai is nog grotendeels ontsnapt aan het massatoerisme en daardoor zie je er veel mooie natuur! Er is daar ook een wandeltrail, Oystercatcher Trail, en de mogelijkheid om een paar dagen door te brengen in mooie huisjes! Ik wil je heel erg bedanken voor het regelen van de reis want het liep allemaal op rolletjes!Ik ben blij dat je tegen me zei dat je in Limpopo was geweest, je enthousiasme zorgde ervoor dat ik het vorige reisplan overboord zette. Ik denk dat wij een heel mooi deel van het land hebben gezien!Ik vond het contact dat ik met je had ook heel plezierig.Misschien tot volgende keer, Botswana?Groetjes Diddy Haasnoot
lees meer
Zuid-Afrika

Weer een geweldige reis gehad met Pangea Travel.

14/08/2012 - Remco Eichelsheim en Saskia Veldhuis
Beste Martijn, Wat hebben wij weer een geweldige reis gehad met Pangea Travel.Opnieuw hebben we een wonderlijk mooi stukje van de wereld mogen zien.De rust, de luxe, de magische Moeder Natuur en natuurlijk het heerlijke eten.Alles weer top geregeld door jou en je team. We hebben een foto toegevoegd van het mooie strand bij de oostkust.Zuid-Afrika is namelijk veel meer dan alleen jungle en wildlife.We hebben ook heerlijk genoten van de zon en de (warme!) oceaan.Deze foto is genomen bij de stranden rondom Salt Rock waar we walvissen hebben gespot. Pangea; jullie ontvangen volgende maand weer een mailtje van ons!Wij vermoeden dat het deze keer Cuba gaat worden… Vele groeten van Remco Eichelsheim en Saskia Veldhuis.
lees meer
Zuid-Afrika

hartelijk bedankt voor jullie diensten

13/08/2012 - Hilde Mulder
Hartelijk bedankt voor jullie diensten. We hebben het contact als zeer prettig ervaren en zullen in de toekomst zeker weer gebruik van jullie diensten maken als de gelegenheid zich voordoet! Groet, Hilde
lees meer
Zuid-Afrika

Wat we met name op prijs hebben gesteld is de professionaliteit van Pangea

10/08/2012 - Familie van Tongeren
De enquete heb ik ingevuld. Overall zeer goed. Ik heb er verder niet veel commentaar bij gezet. Wat we met name op prijs hebben gesteld is de professionaliteit van Pangea als organisatie en de ervaren persoonlijke aandacht van jou. Dat uit zich ook in kleine zaken zoals het kaartje in de reismappen en de welkom terug kaartjes etc.
lees meer
Zuid-Afrika

Een land voor herhaling vatbaar!

13/06/2012 - Familie Lolkema
Beste Martijn,Wij hebben Zuid-Afrika en de manier waarop wij deze samen met u hebben ingevuld als zeer plezierig ervaren. Een land voor ons zeker voor herhaling vatbaar. Aangekomen in Zuid-Afrika hebben wij de volgende ochtend het complete voucherpakket, routebeschrijving en roadatlas ontvangen. Het was een mooie route dat een goed beeld over het oosten van Zuid-Afrika gaf. Zeker Simbavati heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten, dit hadden wij van tevoren niet kunnen inschatten. Wat een geweldige locatie, mensen en gamedrives. Alles tot in de puntjes verzorgd; fantastisch! Ik heb een mooie foto van een luipaard toegevoegd, zoals je ziet. We vonden het geweldig en willen volgend jaar ook weer die kant op.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika

Het was nog mooier en bijzonderder dan verwacht

31/10/2011 - Erik & Pamela
Beste Martijn,Heel erg bedankt voor het samenstellen van deze geweldige reis. Wij zijn zeer onder de indruk van alle geweldige accommodaties. Ook de vlucht, de transfer en de auto waren allemaal top geregeld. Het was nog mooier en bijzonderder dan verwacht. Mooie landschappen, prachtige dieren van heel dichtbij, lekker eten, mooie accommodatie en geweldige mensen.Het rijden door de Wild Coast was heel goed te doen. We werden daar ook nog wel gewaarschuwd door Zuid Afrikanen, maar wij vonden het een hele goede en in onze ogen veilige route. Heel leuk om het echte Afrika te zien en we voelden ons niet onveilig. We hebben overigens nergens vervelende dingen meegemaakt.Wij willen Martijn graag bedanken voor deze geweldige reis. Wij zijn zeer onder de indruk van het land, maar ook van de route en de locaties die hij heeft uitgezocht. Wij vinden Zuid Afrika echt een geweldig land en gaan zeker nog eens terug.Erik & Pamela
lees meer
Zuid-Afrika

We zullen jullie zeker bij anderen aanbevelen!

19/10/2009 - Marijn en Marloes
Hoi Berry,We hebben de enquete net ingevuld en verstuurd. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Alles was prima geregeld en de accomodaties waren boven verwachting! Fedde heeft zich ook prima vermaakt en heeft het nu nog steeds over de 'tutu's' (olifanten) die we in het Addo Elephant Park gezien hebben!Bedankt ook voor het kaartje bij thuiskomst, erg attent. We zullen jullie zeker bij anderen aanbevelen! Groet,Marijn en Marloes
lees meer
Zuid-Afrika

Wij hebben ECHT een PRACHTvakantie gehad.

07/07/2009 - Henri en Claire
Wij hebben ECHT een PRACHTvakantie gehad. Geen enkel mooi woord over Zuid-Afrika is gelogen. Wij hebben genoten van de schitterende natuur, de vele beesten die we hebben gespot (o.a. de big five), de inspirerende mensen die we hebben ontmoet, het heerlijke eten, de overheerlijke wijnen en de vlekkeloze reis. Met name voor het laatste weer onze complimenten. De hele trip was wederom uitstekend georganiseerd: vooraf natuurlijk jullie perfecte informatieverstrekking en uitstekende service. Maar ook ter plekke: de route was uitstekend gepland en de hotels / B&B´s / lodges waren echt uitstekend. Je hoort het Floor, wij zijn echt onder de indruk van het land en willen Pangea weer bedanken voor de - echt - geweldige service. Ik zal Pangea weer blijven aanraden aan iedereen. En: tot volgend jaar! Veel groeten, Henri en Claire
lees meer
Zuid-Afrika

het was echt super!

03/09/2009 - Lucienne Verel
Hi Martijn, Bedankt voor de leuke kaart!Wij zijn inderdaad weer terug en het was echt super!Alles was perfect door jullie geregeld, transfers waren er altijd keurig op tijd of zelfs te vroeg.Groetjes Lucienne
lees meer
Zuid-Afrika

Het was top

04/05/2009 - Ed Zwetsloot
Het was top. Sommige accommodaties waren beter dan verwacht. De service van PANGEA Travel is prima, je kan elk moment een email sturen en krijgt tijdens kantoor uren direkt antwoord. Bedankt voor de perfect geregelde vakantie alles was goed tot in de puntjes geregeld door jullie!!!
lees meer
Zuid-Afrika

Jullie slogan 'reizen buiten het boekje' is niet alleen maar een slogan..

23/01/2009 - Nicole Teerink
Beste Floor, We hebben het fantastisch gehad in ZA. Jullie hebben alles perfect georganiseerd en de hotels waren allemaal super. We reizen veel en hebben hierbij gebruik gemaakt van verschillende reisbureaus maar Pangea springt er echt bovenuit qua service en bijzonderheid. Vanaf de offerte aanvraag t/m de thuiskomst gisteren was super. Jullie slogan 'reizen buiten het boekje' is dan ook niet alleen maar een slogan, maar weten jullie ook in praktijk te brengen. Groetjes, Nicole
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Afrika

Bedankt!

29/10/2007 - Afke van den Hazel
We komen zeker weer een terug bij jullie! Bedankt voor de prima organisatie,groet, Afke
lees meer
Zuid-Afrika

Dat zorgt voor nog meer goede zin!

27/03/2007 - Rutger Hagendoorn
Berry,De informatie is ontvangen en het ziet er geweldig uit, erg goed verzorgd. Dat zorgt voor nog meer goede zin!Als ook de routebeschrijvingen zijn ontvangen zijn we er helemaal klaar voor!Groeten, Rutger
lees meer