Menu

Tuinroute met een Twist

De Tuinroute met een twist is perfect voor de actieve reiziger die Zuid-Afrika in een rustig tempo wil verkennen. U overnacht op bijzondere plekken langs de Wijn- en Tuinroute waarbij we soms afwijken van de standaard toeristische gebieden. Een comfortabele huurauto met een hogere wielbasis is reeds opgenomen in deze reis. U rijdt eerst langs de kust richting Addo Elephant Park en het Amakhala Game Reserve waar u op safari gaat. Vervolgens gaat de rit door de binnenlanden van de kleine Karoo terug richting Kaapstad. U zal versteld staan van de afwisselende landschappen die u tijdens deze reis ziet.

Reisduur: 19 dagen

Kaapstad - Pringle Bay - De Hoop Nature Reserve - Wilderness - Tsitsikamma - Addo - Amakhala - Graaff Reinet - Oudtshoorn - Swellendam - Stellenbosch

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tuinroute met een Twist inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De beste reisperiode voor deze reis is tussen september t/m maart
 • Een reis met een laag reistempo, maar veel varieteit in landschappen en activiteiten
 • Bezoek minder bekende highlights van Zuid-Afrika, zoals de Kleine Karoo en De Hoop Nature Reserve
 • Ook de bekende hoogtepunten zoals Kaapstad, de Tuinroute en Addo Elephant Park worden bezocht
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Swartberg Pass - Zuid-Afrika - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kaapstad
Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar de accommodatie in de stad. Kaapstad behoort tot één van de mooiste steden van Zuid-Afrika en is gelegen aan zee. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Tijdens een verblijf in Kaapstad hoeft u zich zeker niet te vervelen.
Dag 2 Kaapstad
In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar er is ook een kabelbaan die u in 5 minuten naar de top brengt. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken.
 
Vanaf de Waterfront, in het centrum van Kaapstad, vertrekken de boten naar Robbeneiland dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela.

Tip: tickets voor Robbeneiland en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robbeneiland en de kabelbaan voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za. 
Dag 3 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 4 Kaapstad - Pringle Bay
Vandaag reist u verder naar het charmante kustplaatsje Pringle Bay, dat uitermate geschikt is voor rustzoekers en natuurliefhebbers. In het nabijgelegen Kogelberg Nature Reserve vindt u uitstekende wandel- en mountainbike mogelijkheden. In de periode juni tot oktober zijn vanaf de kust met geluk walvissen en dolfijnen te zien. Niet ver van Pringle Bay ligt Betty´s Bay waar u een kolonie pinguïns kunt zien.

Tip: Een absolute aanrader voor reizigers die Pringle Bay gaan bezoeken is een bezoek aan restaurant "Hook, Line and Sinkers". Hier serveren ze o.a. zeer goede visgerechten en op woensdag en zondag steaks & prawns.
Dag 5 Pringle Bay - De Hoop Nature Reserve
Vandaag reist u naar het De Hoop Nature Reserve. Dit is een 36.000 hectare groot natuurreservaat bestaande uit 40 kilometer aan kustlijn, duinen, fynbos, valleien en zoetwatermeren. Deze locatie is zeer geschikt voor het maken van wandelingen, mountainbiketochten, vogels spotten en als u naar de kust rijdt (ca. 18 km) kunt u genieten van het strand. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld na incheck al een mooie wandeling maken.

Noot: De weg naar De Hoop Nature Reserve gaat vanaf Bredasdorp circa 60 km over gravelweg. Houd hier rekening mee zodat u niet te laat aankomt. Verblijft u op basis van selfcatering dan kunt u vooraf inkopen doen bij een supermarkt. 
Dag 6 De Hoop Nature Reserve
Dag ter vrije besteding. De Hoop is de plek voor de echte natuurliefhebber! Vanwege de geïsoleerde ligging komen er weinig bezoekers. In het reservaat en vaak ook tussen de huisjes lopen bontebokken, elanden, struisvogels en zebra’s. Tussen juni en november zijn er vanaf de kust walvissen te zien. U kunt deelnemen van verschillende optionele activiteiten waaronder boottochten, marine walks, mountainbiken of een excursie maken naar de Kaapse gieren. Het vooraf reserveren van excursies wordt aanbevolen. Het restaurant serveert uitstekende gerechten in de vorm van een set-menu. Ook in het restaurant is reserveren aanbevolen wanneer u verblijft o.b.v. selfcatering. 
Dag 7 De Hoop Nature Reserve - Wilderness
De eindbestemming vandaag is Wilderness, dit kleine plaatsje langs de Tuinroute ligt tussen George en Knysna. Wilderness is dan ook een perfect uitgangspunt om met de auto de omgeving te verkennen. De groene heuvels en bossen in het achterland, het kilometerslange zandstrand en de lagune maken Wilderness geliefd. De meeste activiteiten in en om Wilderness richten zich op de natuurliefhebbers en actieve reizigers. Het strand behoort tot één van de mooiste stranden langs de Tuinroute, en is perfect voor het maken van een strandwandeling. Watersporten kunt u hier ook beoefenen waaronder kajakken en kanoën. Windsurfers kunnen terecht in het nabijgelegen Victoria Bay. ‘s Avonds is het gezellig vertoeven in een van gezellige cafés en restaurants in het centrum. 
Dag 8 Wilderness
Vandaag kunt u genieten van het natuurschoon rondom Wilderness. In het Wilderness National Park kunt u tijdens een wandeling of kanotocht verschillende soorten vogels spotten. Met uw huurauto kunt u de omgeving ontdekken en naar Knysna rijden. In het centrum ligt de gezellige waterfront waar veel galerijen, restaurants en winkels liggen. Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de twee zandstenen kliffen (Knysna Heads) aan de monding van de lagune. Vanaf de Eastern Head heeft u een fraai uitzicht over de lagune, Leisure Isle en Knysna.

Tip: ontdek waarom Knysna wereldwijd bekend staat en proef de oesters in een van de vele restaurants.
Dag 9 Wildernes - Tsitsikamma National Park
De reis gaat verder naar het Tsitsikamma National Park. Dit park ligt aan de Indische Oceaan en is ruim 80 km lang maar slechts 5 km breed. Het landschap kenmerkt zich door fijnbos en regenwoud en een rotsachtige kust. Voor de kust ligt een schitterende onderwaterwereld waar o.a. dolfijnen voorkomen. Voor vogelliefhebbers is het park ook aan te raden want er leven ruim 200 soorten. Na aankomst kunt u een van de wandelroutes in het park verkennen. Een van de 'must sees' in het park is de lange hangbrug over de monding van de Stormsrivier.

Tip: avontuurlijke reizigers kunnen een "canopy tour" maken. Tijdens deze tocht zweeft u van boom naar boom. Meer informatie: www.tsitsikammacanopytour.co.za
Dag 10 Tsitsikamma - Addo Elephant Park
Het Addo Elephant National Park staat vandaag op het programma. U kunt vandaag inchecken bij uw accommodatie. Mocht de tijd het toelaten, dan kunt u al met de eigen huurauto door het park rondrijden. Bij de gate dient u dan de conservation levy te betalen. Met een beetje geluk ziet u talloze olifanten families, een indrukwekkende belevenis.
Dag 11 Addo - Amakhala Game Reserve
Uw bestemming van vandaag is het Amakhala Game Reserve, gelegen ten oosten van het Addo Elephant National Park. Het park is 7.000 hectare groot en biedt een grote varieteit aan landschappen; van diepe valleien, groene graslanden en droog bushveld. Amakhala Game Reserve is opgericht in 1999 en is ontstaan uit een aantal boerenbedrijven. Er zijn een aantal nieuwe lodges gebouwd, sommige lodges zijn gevestigd in de oude boerderijen die hier hebben gestaan. We raden u rond 14.00 uur te arriveren bij uw lodge, zodat u op tijd bent voor de gamedrive onder begeleiding van de gids die aan het einde van de middag vertrekt. Tijdens uw verblijf in het Amakhala Game Reserve zijn alle maaltijden inclusief, evenals dagelijks twee gamedrives en lokale drankjes.
Dag 12 Amakhala Game Reserve
U heeft wederom een dag in het Amakhala Game Reserve. Er staan vandaag twee gamedrives op het programma. U gaat, onder begeleiding van een deskundige ranger, op safari in een open Land Rover. In dit reservaat heeft u de kans om oog in oog te staan met buffels, cheeta’s, leeuwen, neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s en verschillende apen- en antilopensoorten. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie. 's Avonds kunt u bij het kampvuur genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn.
Dag 13 Amakhala Game Reserve - Graaff-Reinet
De volgende bestemming is Graaff-Reinet. De route die u neemt door de binnenlanden van Zuid-Afrika is adembenemend. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Graaff-Reinet is een mooie oude stad met voorbeelden van Kaap-Hollandse architectuur en Victoriaanse huizen. Nabij Graaff Reinet ligt het Karoo Nature Reserve (niet te verwarren met het Karoo National Park bij Beaufoort West), waar ook de Vallei der Verlatenheid ligt. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van een prachtig uitzicht.
Dag 14 Graaff-Reinet - Beaufort West
U reist verder naar het Karoo National Park. Het park ligt ongeveer 12 kilometer van Beaufort West. De komende nacht verblijft u in in de Lemoenfontein Game Lodge, een goed uitgangspunt voor het bezoek aan hat park. U kunt het nationale park met de eigen auto bezoeken of u kunt in de namiddag (of de volgende ochtend) deelnemen aan een georganiseerde gamedrive. Het park heeft een uitgestrekt, ruig landschap met kale vlaktes. Het gebied is semi-woestijn en heeft een unieke vegetatie. In het park komen veel vogelsoorten voor maar ook het grote wild is aanwezig.
Dag 15 Beaufort West
Dag ter vrije besteding. Bij de Lemoenfontein Country Lodge kunt u vele activiteiten ondernemen. Zo kunt u een mooie tocht per mountainbike maken. Voor de actievelingen is er een uitdagende route aanwezig, maar u kunt ook een rustige fietstocht maken waarbij u prachtig uitzicht heeft over de Karoo. Daarnaast is uw verblijf hier een uitgesproken kans om mooie wandeltocht te maken. De lodge ligt in een gebied van 10.000 hectare waar meerdere tochten mogelijk zijn. Een aanrader is de (uitdagende) tocht naar de top van de Nuweveld berg.
Dag 16 Beaufort West - Oudtshoorn
U rijdt verder naar Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo. In de omgeving liggen veel struisvogelboerderijen waarvan er enkele geopend zijn voor publiek. Een bezoek aan de Cango Caves is ook de moeite waard. Het is mogelijk om een heritage tour of een adventure tour te maken. Bij de heritage tour wordt u in ca. een uur rondgeleid door het open gedeelte van de grotten. Bij de adventure tour gaat u dieper de grotten in, waar de gangen steeds nauwer worden. Ook moet u zich soms door erg kleine ruimtes bewegen, de kleinste is slechts 27 centimeter hoog! Mocht u een meer ontspannen middag gepland hebben, dan is een bezoek aan het nabijgelegen Calitzdorp een aanrader. Dit is het thuis van een aantal bekende wijnhuizen zoals Calitzdorp Wine Cellars en De Krans. Met name de portwijnen staan hier hoog aangeschreven. 

Tip: Ontmoet de meerkatten de volgende ochtend nabij Oudtshoorn. Reserveer via www.fiveshymeerkats.co.za.
Dag 17 Oudtshoorn - Swellendam
U arriveert vandaag op uw volgende bestemming, het plaatsje Swellendam. Na Kaapstad en Stellenbosch was dit de derde nederzeteting die de VOC in 1747 in Zuid-Afrika stichtte. U kunt de typische Kaap-Hollandse stijl nog steeds terug zien in veel gebouwen in de stad. Het grootste voorbeeld hiervan is grote kerk in het centrum van Swellendam. Aan de hoofdstraat liggen een aantal winkeltjes en restaurants waar u goed terecht kunt voor een lunch of diner. Mocht u de omgeving van Swellendam willen ontdekken, dan is een bezoek aan het Marloth Nature Reserve een aanrader. Hier kunt u prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de Duiwelsbos watervallen. 
Dag 18 Swellendam - Stellenbosch
Uw volgende bestemming is het plaatsje Stellenbosch, het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. In de omgeving liggen dan ook meer dan honderd wijnboerderijen waar u terecht kunt voor een proeverij. De stad is in 1679 gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel. De Nederlandse invloed is nog terug te zien in de oude Kaaps-Hollandse huizen die vooral langs de Dorpsstraat staan. Hier vindt u ook Oom Samie se winkel waar bezoekers zich terug wanen in de tijd. Verder is een wandeling door Church Street een aanrader, u komt dan langs de St Mary's Kathedraal, de Moederkerk en het Village Museum. In Stellenbosch ziet u ook veel kunstgalerijen en boetiekjes waar u souvenirs kunt kopen. Daarnaast is Stellenbosch een echte studentenstad. U zult geen overlast hebben van uitgaansgelegenheden, maar kunt wel genieten van de vele terrasjes, drinkgelegenheden en de gezellige sfeer. 

Tip: Een uitstekend restaurant in het centrum is Oppie Dorp, reserveren wordt aanbevolen.
Dag 19 Stellenbosch - Kaapstad - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft nog een laatste vrije dag om Stellenbosch en omgeving te verkennen. Bezoek de wijnhuizen met de eigen huurauto of u kunt zelf vooraf een excursie reserveren. De meeste accommodaties kunnen u hierbij ook helpen. Een georganiseerde tour langs de wijnhuizen kunt u o.a. reserveren via African King Tours (www.africankingtours.co.za). Wilt u de wijnlanden liever per fiets verkennen, reserveer dan een excursie via Bikes ‘n Wines (www.bikesnwines.com). Met de auto kunt u eventueel ook nog naar Franschhoek rijden. Het gezellige dorp ligt in een mooie vallei en wordt omringd door bergen. Bekende wijnboerderijen in deze omgeving zijn Boschendal en La Motte. Een leuke manier om de omgeving te ontdekken is met de Franschhoek Wine Tram, een historisch uitziende tram die u naar verschillende wijnboerderijen in de omgeving brengt. ’s Avonds rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • transfer Kaapstad airport - accommodatie
 • autohuur Europcar Categorie M, bijvoorbeeld een Ford Ecosport 4x2 (handgeschakeld)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives in het Amakhala Game Reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Lezard Bleu Guest House - Kaapstad
Gelegen in het centrum van de gezellige wijk Oranjezicht, op de helling van de Tafelberg vindt u Lézard Bleu Guest House. Verblijf in een van de standaardkamers, een familiekamer of overnacht eens boven de grond in de bijzondere Treehouse Room. Alle kamers zijn sfeervol ingericht en beschikken over een balkon of patio met zicht op de tuin, de Tafelberg of de baai. De eigenaren hebben veel gereisd en veel van hun meegebrachte vondsten hebben een plekje in het guesthouse gekregen. Kom na een dag in Kaapstad heerlijk tot rust in de 2000 m² grote tuin met  zwembad of trek u terug met een van de boeken uit de bibliotheek. 

De Hoop Collection - De Hoop Nature Reserve
De Hoop is de plek voor de echte natuurliefhebber! De geïsoleerde ligging (60 km over een gravelweg vanaf Bredasdorp) geeft weinig bezoekers in het reservaat. De Hoop Collection is een verzameling van selfcatering cottages, suites en rondavels. De cottages zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken. U kunt vooraf inkopen doen in Bredasdorp. Het verblijf in de suites is o.b.v. halfpension. In het reservaat en vaak ook tussen de huisjes lopen bontebokken, elanden, struisvogels en zebra’s. Tussen juni en november zijn er vanaf de kust walvissen te zien. U kunt deelnemen van verschillende optionele activiteiten waaronder boottochten, marine walks, mountainbiken of een excursie maken naar de Kaapse gieren. Het vooraf reserveren van excursies wordt aanbevolen. Het restaurant serveert uitstekende gerechten in de vorm van een set-menu. U heeft per gang wel twee keuzes. Ook in het restaurant is reserveren aanbevolen wanneer u verblijft o.b.v. selfcatering. De Hoop Collection beschikt verder over twee zwembaden waarvan er een deel uitmaakt van de spa en alleen toegankelijk is voor volwassenen.

Moontide Guest Lodge - Wilderness
Aan de oevers van de Wilderness lagune, op slechts 2 minuten afstand van het strand, ligt het romantische Moontide Guest Lodge. De luxe kamers zijn sfeervol ingericht en bieden allen uitzicht op de lagune. Maar ook vanaf het terras, waarop in de ochtend het ontbijt wordt geserveerd, heeft u een prachtig uitzicht. Ga kanoën of vissen in de lagune of verken de omgeving door middel van een wandel- of paardrijtocht. Vanwege de ligging in het hart van de Tuinroute is Moontide Guest Lodge de ideale uitvalsbasis voor prachtige ontdekkingstochten in de omgeving.

At The Woods Guesthouse - Tsitsikamma National Park
In het kleine plaatsje Storms River bij het Tsitsikamma National Park vindt u At the Woods Guesthouse. Een warme kleinschalige accommodatie dat zich kenmerkt door haar houten elementen. Er hangt hier een erg gemoedelijke sfeer waarbij u persoonlijk goed geholpen wordt. Vanuit de guesthouse zijn er veel mogelijkheden om buiten de deur te eten. Op loopafstand kunt u gemakkelijk naar een nabijgelegen restaurant. Elke kamer is simpel ingericht en wordt er veel gebruik gemaakt van hout- en natuurdecoraties. Een uitstekende keus voor een eenvoudig en goed verblijf.

Chrislin African Lodge - Addo Elephant National Park
Op een voormalige sinaasappel- en citroenplantage nabij Addo Elephant park ligt de Chrislin African Lodge. U overnacht in een van de traditionele Afrikaanse cottages met een en-suite badkamers. De cottages liggen in een prachtige tuin waar met name vogelliefhebbers hun hart op kunnen halen. Daarnaast is er een heerlijk zwembad voor de nodige ontspanning. In ongeveer tien minuten bent u vanuit de Chrislin African Lodge bij de ingang van het malariavrije Addo Elephant Park. U kunt dit park met de eigen huurauto verkennen of een gamedrive reserveren bij de lodge.

Woodbury Tented Camp - Amakhala Game Reserve
Woodbury Tented Camp werd in 2002 gestart met comfortabele tenten om reizigers van buiten af aan te trekken. Het kamp heeft 10 ensuite tenten met ieder een eigen veranda. Dit alles staat in een harmonieuze verhouding met de prachtige natuur waarin de tenten zijn gelegen. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van een ochtend en namiddag gamedrive. Ga op pad met uw professionele ranger in de hoop de big five te spotten tijdens uw safari. Bij Woodbury Tented Camp heeft u een zwembad tot uw beschikking waar u heerlijk kunt ontspannen op de warme moment van de dag. 

De Zeekoe Guest Farm - Oudtshoorn
Deze leuke accommodatie vindt u net buiten Oudtshoorn. Vanuit het koloniale huis heeft u mooie uitzichten op de Swartberg en de Outeniqua Mountains. De Zeekoe beschikt over zestien kamers (vier kamertypen) die stijlvol zijn ingericht. Ontspannen kan in het zwembad. Bij de Zeekoe Guestfarm kunt u verder wandelen, mountainbiken of een bezoek brengen aan een meerkatproject. In het restaurant kunt u uitstekend dineren, uiteraard zijn de struisvogelgerechten een specialiteit.

Babette Bed & Breakfast - Swellendam
Deze bed & breakfast bestaat uit een kamer en drie tuinhuizen die allemaal prachtig uitzicht hebben. De door twee Nederlanders opgerichte bed & breakfast is in Franse stijl gebouwd en beschikt over een mooi zoutwater zwembad. De drie tuinhuizen hebben een eigen badkamer, een patio of balkon met uitzicht op de tuin en een kingsize bed. Dit guesthouse is een goed uitgangspunt voor een wandeltocht langs de historische plekken van Swellendam. Ook een indrukwekkende tour door de township Railton is mogelijk. Naast de culturele rijkdom van Swellendam is ook de prachtige natuur een reden om Swellendam te bezoeken. Zo is het mogelijk om het Bontebok National Park te bezoeken of (in het seizoen) walvissen te spotten bij De Hoop nature reserve (ca. een uur rijden).

Rusthuiz Guest House
Na aankomst bij het Rusthuiz Guest House kunt u uw auto veilig parkeren op het afgesloten terrein van de accommodatie. Tijdens het ontvangst legt uw gastvrouw verschillende mogelijkheden uit voor het boeken van wijntours in de omgeving. U kunt ervoor kiezen om dit bij de accommodatie te boeken, maar u kunt ook eenvoudig zelf op pad gaan naar de wijnboerderijen. Het fijne aan een verblijf in Rusthuis Guest House is de centrale ligging. Voordat het donker wordt, kunt u naar het gezellige centrum lopen (op ongeveer 10 minuten) en een keuze maken uit de verschillende restaurants. Met name in de ‘superior balcony rooms’ is het goed vertoeven, vanwege de aanwezigheid van een balkon (met zitje).

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »