Menu

Tuinroute met een Twist

De Tuinroute met een twist is perfect voor de actieve reiziger die Zuid-Afrika in een rustig tempo wil verkennen. U overnacht op bijzondere plekken langs de Wijn- en Tuinroute waarbij we soms afwijken van de standaard toeristische gebieden. Een comfortabele huurauto met een hogere wielbasis is reeds opgenomen in deze reis. U rijdt eerst langs de kust richting Addo Elephant Park en het Amakhala Game Reserve waar u op safari gaat. Vervolgens gaat de rit door de binnenlanden van de kleine Karoo terug richting Kaapstad. U zal versteld staan van de afwisselende landschappen die u tijdens deze reis ziet.

Reisduur: 19 dagen

Kaapstad - Pringle Bay - De Hoop Nature Reserve - Wilderness - Tsitsikamma - Addo - Amakhala - Graaff Reinet - Oudtshoorn - Swellendam - Stellenbosch

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tuinroute met een Twist inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De beste reisperiode voor deze reis is tussen september t/m maart
 • Een reis met een laag reistempo, maar veel varieteit in landschappen en activiteiten
 • Bezoek minder bekende highlights van Zuid-Afrika, zoals de Kleine Karoo en De Hoop Nature Reserve
 • Ook de bekende hoogtepunten zoals Kaapstad, de Tuinroute en Addo Elephant Park worden bezocht
bekijk meer

Dag tot daginklappen

olifant drinkend - Addo Elephant National Park - Zuid-Afrika - foto: Esther van den Berg
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kaapstad
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in de stad. Kaapstad behoort tot één van de mooiste steden van Zuid-Afrika en is gelegen aan zee. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Tijdens een verblijf in Kaapstad hoeft u zich niet te vervelen.
Dag 2 Kaapstad
In de ochtend wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar een kabelbaan brengt u in vijf minuten naar de top. Goede wandelschoenen zijn essentieel en houd er rekening mee dat de weersomstandigheden anders kunnen zijn dan in het centrum van Kaapstad. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen.

Tip: tickets voor Robben Island en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robben Island en de cable car voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za.
Dag 3 Kaapstad
Na het ontbijt is de rest van de dag ter vrije besteding om Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld Kasteel de Goede Hoop bezoeken. Dit is het oudste koloniale gebouw van Kaapstad en ligt aan de zuidwestelijke kant van het stadscentrum. Het is gebouwd in de tijd van de VOC dus u kunt er veel Nederlandse invloeden zien. Ook is een bezoek aan de Company’s Garden, ook wel Kompanjiestuin de moeite waard. Deze stadstuin is aangelegd door de Nederlander Jan van Riebeeck en diende als fourage plaats voor de Nederlandse VOC schepen. Erg indrukwekkend is een bezoek aan het District Six Museum. U krijgt hier een goed beeld van de verdrijving van alle zwarte inwoners uit de wijk district six, toen de blanke overheid in 1966 besloot om hier een wijk voor de blanken te maken. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken.

Tip: leuke excursies in Kaapstad waaraan u niet zo snel denkt: helikoptervlucht boven de stad (www.helicopterscapetown.co.za), snorkelen met zeeleeuwen (www.sealsnorkeling.com), ga op een kajak avontuur (www.kayak.co.za), abseilen van de Tafelberg (www.abseilafrica.co.za) of verken de stad per motor met zijspan (www.sidecars.co.za). Activiteiten zijn eenvoudig via de websites te reserveren.
Dag 4 Kaapstad - Pringle Bay
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u via Houtbaai en de schitterende Chapman's Peak Drive naar Cape Peninsula National Park. Hier kunt prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop en Cape Point bezoeken. Via Simon's Town en Vishoek rijdt u deels langs de kust van False Bay naar Pringle Bay waar u overnacht.

Tip: Een absolute aanrader voor reizigers die Pringle Bay gaan bezoeken is een bezoek aan restaurant "Hook, Line and Sinkers". Hier serveren ze o.a. zeer goede visgerechten en op woensdag en zondag steaks & prawns.
Dag 5 Pringle Bay - De Hoop Nature Reserve
Begin de dag met een bezoek aan de pinguïn kolonie bij Betty´s Bay. U rijdt vervolgens verder naar De Hoop Nature Reserve, ca 3 uur rijden. Eventueel kunt u nog rijden via de kustplaats Hermanus waar u tussen juni - november walvissen kunt zien vanaf de kust. De Hoop Nature Reserve is een 36000 hectare groot reservaat bestaande uit 40 kilometer aan kustlijn, duinen, fynbos, valleien en zoetwatermeren. Deze locatie is zeer geschikt voor het maken van wandelingen, mountainbiketochten, vogels spotten en als u naar de kust rijdt (ca. 18 km) kunt u genieten van het strand. De Hoop Marine Reserve is een beschermd gebied en hier komen tussen juni - november een groot aantal walvissen naar toe.
Dag 6 De Hoop Nature Reserve
De Hoop is de plek voor de echte natuurliefhebber! De geïsoleerde ligging (60 km over een gravelweg vanaf Bredasdorp) geeft weinig bezoekers in het reservaat. In het reservaat en vaak ook tussen de huisjes lopen bontebokken, elanden, struisvogels en zebra’s. Tussen juni en november zijn er vanaf de kust walvissen te zien. U kunt deelnemen van verschillende optionele activiteiten waaronder boottochten, marine walks, mountainbiken of een excursie maken naar de Kaapse gieren. Het vooraf reserveren van excursies wordt aanbevolen. Het restaurant serveert uitstekende gerechten in de vorm van een set-menu. U heeft per gang wel twee keuzes. Ook in het restaurant is reserveren aanbevolen wanneer u verblijft o.b.v. selfcatering. De Hoop Collection beschikt verder over twee zwembaden waarvan er een deel uitmaakt van de spa en alleen toegankelijk is voor volwassenen.
Dag 7 De Hoop Nature Reserve - Wilderness
Na het ontbijt reist u verder naar Wilderness, ongeveer vier uur rijden. Deze plaats ligt aan diverse stranden ingeklemd tussen meren, inheemse bossen en lagunes. Wilderness is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het merengebied in het achterland of de stad George.
Dag 8 Wilderness
Dag ter vrije besteding. Met de huurauto bezoekt u eenvoudig interessante plaatsen in de omgeving waaronder Mossel Bay, George en eventueel Knysna. Daarnaast zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Onder andere: Wilderness Lagoon, Wilderness National Park, paardrijden, dolfijnen spotten, tokkelen, kajakken en kanoën.
Dag 9 Wilderness - Tsitsikamma National Park
Een korte reisdag vandaag naar het Tsitsikamma National Park. Vanuit Wilderness is het ongeveer 140 km rijden over de N2. Tsitsikamma ligt aan de Indische Oceaan en is ruim 80 km lang en slechts 5 km breed. Het landschap kenmerkt zich door fijnbos en regenwoud. Voor de rotsachtige kust ligt een schitterende onderwaterwereld waar o.a. dolfijnen voorkomen. Voor vogelliefhebbers is het park ook aan te raden want er leven ruim 200 vogelsoorten. Na aankomst in de lodge is de rest van de dag ter vrije besteding om de wandelroutes in het park te verkennen. Een van de 'must sees' in het park is de lange hangbrug over de monding van de Stormsrivier.

Tip: avontuurlijke reizigers kunnen een "Canopy Tour" maken in Tsitsikamma. Tijdens deze kabelbaantocht zweeft u van boomtop naar boomtop. Meer informatie: www.tsitsikammacanopytour.co.za
Dag 10 Tsitsikamma - Addo Elephant National Park
De volgende bestemming is het Addo Elephant National Park, ongeveer 240 km rijden. Wanneer u vroeg vertrekt vanuit Tsitsikamma dan kunt u onderweg nog diverse stops maken en genieten van de mooie route. U kunt bijvoorbeeld stoppen in het plaatsjes Jeffrey's Bay. Deze plaats staat bekend om haar surfkampioenschappen en er heerst een ongedwongen sfeer. Vervolgens gaat de weg landinwaarts richting het Addo Elephant Park. Bij de gate dient u de conservation levy te betalen. In het park kunt u met uw eigen huurauto rondrijden. U proeft hier de sfeer van het authentieke Afrika. Met een beetje geluk ziet u talloze olifanten families, een indrukwekkende belevenis. Verwacht tijdens een gamedrive in Addo niet alleen olifanten te zien want er leven ook buffels, impala’s, hartebeesten, koedoes, neushoorns, wrattenzwijnen en zebra’s. Met een beetje geluk ziet u ook hyena’s, leeuwen en misschien wel een luipaard!

Tip: U kunt rijden via de plaats Kareedouw voor een lekkere kop koffie in The Sweaty Dutchman Coffee Shop and Bistro.
Dag 11 Addo Elephant National Park - Amakhala Game Reserve
Deze ochtend kunt u nog op safari gaan met de eigen huurauto in het Addo National Park. De reis gaat vervolgens in circa een uur naar hat Amakhala Game Reserve. Na aankomst en lunch staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. De komende twee nachten verblijft u in het Woodbury Tented Camp en zijn alle maaltijden inbegrepen.
Dag 12 Amakhala Game Reserve
U heeft wederom een dag in het Amakhala Game Reserve. Er staan vandaag twee gamedrives op het programma. U gaat, onder begeleiding van een deskundige ranger, op safari in een open Land Rover. Het reservaat, met een oppervlakte van bijna 7300 hectare, heeft een divers landschap van uitgestrekte graslanden tot bushveld. De kans is groot dat u oog in oog komt te staan met buffels, cheeta’s, leeuwen, neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s en verschillende apen- en antilopensoorten. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie. 's Avonds kunt u bij het kampvuur genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn.
Dag 13 Amakhala Game Reserve - Graaff-Reinet
De volgende bestemming is Graaff-Reinet, op ongeveer 300 km gelegen van Amakhala.U rijdt via Somerset East rijden waarna u de R63 neemt naar Graaff-Reinet. Maar u kunt ook kiezen om nog iets om te rijden voor een bezoek aan Cradock. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Graaff-Reinet is een mooie oude stad met voorbeelden van Kaap-Hollandse architectuur en Victoriaanse huizen. Nabij Graaff Reinet ligt het Karoo Nature Reserve (niet te verwarren met het Karoo National Park bij Beaufoort West), waar ook de Vallei der Verlatenheid ligt. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van een prachtig uitzicht.
Dag 14 Graaff-Reinet - Beaufort West
U reist verder naar het Karoo National Park, vanuit Graaff-Reinet ca. 200 km rijden (2 uur rijden). Het park ligt ongeveer 12 kilometer van Beaufort West. De komende nacht verblijft u in in de Lemoenfontein Game Lodge, een goed uitgangspunt voor het bezoek aan hat park. U kunt het nationale park met de eigen auto bezoeken of u kunt in de namiddag (of de volgende ochtend) deelnemen aan een georganiseerde gamedrive. Het park heeft een uitgestrekt, ruig landschap met kale vlaktes. Het gebied is semi-woestijn en heeft een unieke vegetatie. In het park komen veel vogelsoorten voor maar ook het grote wild is aanwezig.
Dag 15 Beaufort West
Dag ter vrije besteding. Bij de Lemoenfontein Country Lodge kunt u vele activiteiten ondernemen. Zo kunt u een mooie tocht per mountainbike maken. Voor de actievelingen is er een uitdagende route aanwezig, maar u kunt ook een rustige fietstocht maken waarbij u prachtig uitzicht heeft over de Karoo. Daarnaast is uw verblijf hier een uitgesproken kans om mooie wandeltocht te maken. De lodge ligt in een gebied van 10.000 hectare waar meerdere tochten mogelijk zijn. Een aanrader is de (uitdagende) tocht naar de top van de Nuweveld berg.
Dag 16 Beaufort West - Oudtshoorn
De reis gaat vandaag verder naar Oudtshoorn, ongeveer 200 km rijden. Wij adviseren u om iets om te rijden via het dorpje Prins Albert. Via de Swartberg Pass, een van de mooiste bergpassen ter wereld, rijdt u vervolgens naar Oudtshoorn. De pas, die op zijn hoogste punt 1.583 meter bereikt, is gebouwd door Thomas Bain. De bergpas is 27 kilometer lang en biedt adembenemende uitzichten over de Karoo. De komende nacht verblijft in Oudtshoorn. De hoofdstad van de Kleine Karoo wordt de ‘struisvogelhoofdstad’ genoemd. In de omgeving liggen ongeveer 400 struisvogelboerderijen waarvan er enkele geopend zijn voor publiek. Ten noorden van Oudtshoorn liggen de Cango Caves. Met een gids kunt u de grotten bezoeken.
Dag 17 Oudtshoorn - Swellendam
De volgende bestemming is Swellendam, gelegen aan de voet van de Langebergen. Vanuit Oudtshoorn is het ongeveer 225 km rijden. U rijdt over de bekende Route 62 via Calitzdorp, Ladysmith en Barrydale. Via de schitterende route over de Tradouws Pass komt u aan in Swellendam. Na Kaapstad en Stellenbosch was dit de derde nederzetting die de Verenigde Oost-Indische Compagnie in 1747 in Zuid-Afrika stichtte. Vandaag de dag is het typische Kaap-Hollandse karakter nog terug te zien in verschillende gebouwen in de stad.

Tip: Bezoek bekende wijnhuizen (Calitzdorp wijnkelder en De Krans) in Calitzdorp. Met name de portwijnen staan hoog aangeschreven.
Dag 18 Swellendam - Stellenbosch
De reis gaat verder naar Stellenbosch (3 uur rijden), het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Wij adviseren u om na Caledon de afslag te nemen en via Franschhoek te rijden. De route gaat dan over de schitterende Franschhoek Pass. In de omgeving van Stellenboch liggen meer dan honderd wijnkelders waarvan er veel open zijn voor publiek en dienst doen als wijnproeverij. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. De stad is in 1679 gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel. De Nederlandse invloed is vandaag de dag terug te zien in de oude Kaaps-Hollandse die vooral langs de Dorpsstraat staan. Aan weerszijde van deze straat staan oude eikenbomen, de reden dat Stellenbosch ook wel de eikenstad wordt genoemd. Aan de Dorpsstraat ligt ook Ome Samie se Winkel waar reizigers zich terug wanen in de tijd. Tijdens een wandeling over Church Street komt u langs de St. Mary’s Kathedraal, de Moederkerk en het Village Museum. Liefhebbers van kunst kunnen in het centrum terecht bij een van de vele galerieën, waar zowel internationale als lokale kunstcollectie tentoongesteld worden.

Tip: Een uitstekend restaurant in Stellenbosch is Oppie Dorp, reserveren wordt aanbevolen.
Dag 19 Stellenbosch - Kaapstad - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U heeft een laatste dag ter vrije besteding in Stellenbosch. Naast een bezoek aan de wijnhuizen of het oude centrum van de stad zijn er talloze andere activiteiten te ondernemen. Wacht dacht u van een mooie wandeling in het Jonkershoek natuur reservaat. Hier zijn routes uitgezet over verschillende afstanden. Wanneer u van port houdt mag een bezoek aan Murati niet ontbreken. Dit kleine wijnhuis maakt een fantastische port (die helaas niet in Nederland verkrijgbaar is). Wilt u een georganiseerde wijntour maken dan kunnen we African King Tours aanbevelen (www.africankingtours.co.za). ’s Avonds rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • transfer Kaapstad airport - accommodatie
 • autohuur Europcar Categorie M, bijvoorbeeld een Ford Ecosport 4x2 (handgeschakeld)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives in het Amakhala Game Reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Cloud Nine Boutique Hotel - Kaapstad
incl. ontbijt
Gelegen aan de voet van de Tafelberg, Cloud 9 Boutique Hotel & Spa is op loopafstand van verschillende leuke winkeltjes en restaurants aan het bekende Kloof- en Long street. Vanuit Cloud 9 kunt u gemakkelijk bekende plaatsen zoals V&A Waterfront, Camps Bay en de Tafelberg bezoeken. Dit hotel kenmerkt zich door haar moderne karakter, de goede service en heeft een schitterend dakterras waar u kunt genieten van het uitzicht op Kaapstad. Elke kamer is modern en sfeervol ingericht waarbij grijs de hoofdkleur vormt. Naast de nette kamers is er een goede parkeergelegenheid en is er een zwembad waar u gebruik van kunt maken. U zult hier dan ook een uitstekend verblijf hebben.

Moonstruck on Pringle Bay - Pringle Bay
incl. ontbijt
Dit moderne guesthouse ligt bij de mooie Pringle Bay. Het is een goed uitgangspunt om naar de pinguïns in Betty’s Bay te gaan, of om tussen juni en december walvissen te spotten. Daarnaast zijn hier ook volop mogelijkheden voor wandeltochten in bijvoorbeeld het Kogelberg Nature Reserve. Er is genoeg te doen in de omgeving, maar ook dicht bij het guesthouse zal u zich prima vermaken. Vanuit het guesthouse loopt u via een wandelpaadje zo het strand waar u de dag door kunt brengen. Het guesthouse heeft maar vier kamers waardoor er een huiselijke sfeer hangt. De fraai ingerichte kamers hebben een ligbad en een aparte douche een ook een aparte patio ontbreekt niet. Daarnaast is er ook een mooi lounge waar u ’s avonds heerlijk de dag af kunt sluiten.

De Hoop Collection - De Hoop Nature Reserve
incl. ontbijt en diner
De Hoop is de plek voor de echte natuurliefhebber! De geïsoleerde ligging (60 km over een gravelweg vanaf Bredasdorp) geeft weinig bezoekers in het reservaat. De Hoop Collection is een verzameling van selfcatering cottages, suites en rondavels. De cottages zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken. U kunt vooraf inkopen doen in Bredasdorp. Het verblijf in de suites is o.b.v. halfpension. In het reservaat en vaak ook tussen de huisjes lopen bontebokken, elanden, struisvogels en zebra’s. Tussen juni en november zijn er vanaf de kust walvissen te zien. U kunt deelnemen van verschillende optionele activiteiten waaronder boottochten, marine walks, mountainbiken of een excursie maken naar de Kaapse gieren. Het vooraf reserveren van excursies wordt aanbevolen. Het restaurant serveert uitstekende gerechten in de vorm van een set-menu. U heeft per gang wel twee keuzes. Ook in het restaurant is reserveren aanbevolen wanneer u verblijft o.b.v. selfcatering. De Hoop Collection beschikt verder over twee zwembaden waarvan er een deel uitmaakt van de spa en alleen toegankelijk is voor volwassenen.

At The Woods Guesthouse - Tsitsikamma National Park
incl ontbijt
In het kleine plaatsje Storms River bij het Tsitsikamma National Park vindt u At the Woods Guesthouse. Een warme kleinschalige accommodatie dat zich kenmerkt door haar houten elementen. Er hangt hier een erg gemoedelijke sfeer waarbij u persoonlijk goed geholpen wordt. Vanuit de guesthouse zijn er veel mogelijkheden om buiten de deur te eten. Op loopafstand kunt u gemakkelijk naar een nabijgelegen restaurant. Elke kamer is simpel ingericht en wordt er veel gebruik gemaakt van hout- en natuurdecoraties. Een uitstekende keus voor een eenvoudig en goed verblijf.

Chrislin African Lodge - Addo Elephant National Park
incl ontbijt
Op een voormalige sinaasappel- en citroenplantage nabij Addo Elephant park ligt de Chrislin African Lodge. U overnacht in een van de traditionele Afrikaanse cottages met een en-suite badkamers. De cottages liggen in een prachtige tuin waar met name vogelliefhebbers hun hart op kunnen halen. Daarnaast is er een heerlijk zwembad voor de nodige ontspanning. In ongeveer tien minuten bent u vanuit de Chrislin African Lodge bij de ingang van het malariavrije Addo Elephant Park. U kunt dit park met de eigen huurauto verkennen of een gamedrive reserveren bij de lodge.

De Zeekoe Guest Farm - Oudtshoorn
incl. ontbijt
Deze leuke accommodatie vindt u net buiten Oudtshoorn. Vanuit het koloniale huis heeft u mooie uitzichten op de Swartberg en de Outeniqua Mountains. De Zeekoe beschikt over zestien kamers (vier kamertypen) die stijlvol zijn ingericht. Ontspannen kan in het zwembad. Bij de Zeekoe Guestfarm kunt u verder wandelen, mountainbiken of een bezoek brengen aan een meerkatproject. In het restaurant kunt u uitstekend dineren, uiteraard zijn de struisvogelgerechten een specialiteit.

Babette Bed & Breakfast - Swellendam
incl. ontbijt
Deze bed & breakfast bestaat uit een kamer en drie tuinhuizen die allemaal prachtig uitzicht hebben. De door twee Nederlanders opgerichte bed & breakfast is in Franse stijl gebouwd en beschikt over een mooi zoutwater zwembad. De drie tuinhuizen hebben een eigen badkamer, een patio of balkon met uitzicht op de tuin en een kingsize bed. Dit guesthouse is een goed uitgangspunt voor een wandeltocht langs de historische plekken van Swellendam. Ook een indrukwekkende tour door de township Railton is mogelijk. Naast de culturele rijkdom van Swellendam is ook de prachtige natuur een reden om Swellendam te bezoeken. Zo is het mogelijk om het Bontebok National Park te bezoeken of (in het seizoen) walvissen te spotten bij De Hoop nature reserve (ca. een uur rijden).

Rusthuiz Guest House - Stellenbosch
incl. ontbijt
Na aankomst bij het Rusthuiz Guest House kunt u uw auto veilig parkeren op het afgesloten terrein van de accommodatie. Tijdens het ontvangst legt uw gastvrouw verschillende mogelijkheden uit voor het boeken van wijntours in de omgeving. U kunt ervoor kiezen om dit bij de accommodatie te boeken, maar u kunt ook eenvoudig zelf op pad gaan naar de wijnboerderijen. Het fijne aan een verblijf in Rusthuis Guest House is de centrale ligging. Voordat het donker wordt, kunt u naar het gezellige centrum lopen (op ongeveer 10 minuten) en een keuze maken uit de verschillende restaurants. Met name in de ‘superior balcony rooms’ is het goed vertoeven, vanwege de aanwezigheid van een balkon (met zitje).

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »