Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Zuid-Afrika: van Johannesburg tot Kaapstad

Heeft u de tijd om Zuid-Afrika optimaal te beleven? Dan is de selfdrive van Johannesburg naar Kaapstad de ideale reis voor u! In deze reis ziet u alle highlights, bezoekt u onbekende gebieden en rijdt u de gehele route van Johannesburg tot aan Kaapstad zelf. U heeft de kans op de bekende bezienswaardigheden te zien, zoals het Krugerpark, de Drakensbergen, de wijnlanden en uiteraard een afsluitend verblijf in Kaapstad. Maar ook de minder bekende gebieden komen in deze reis aan bod. Zo geniet u van de ruige schoonheid van de Wild Coast en het verblijf in het kleine stadje Prince Albert in de Karoo. Doordat u de gehele route zelf rijdt kunt u uw eigen dagindeling maken en beleeft u Zuid-Afrika het best!

Reisduur: 28 dagen

 Johannesburg - Kruger - eSwatini - St. Lucia - Drakensbergen - Wild Coast - Tuinroute - Kaapstad

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-Afrika: van Johannesburg tot Kaapstad inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een reis geschikt voor reizigers die de tijd hebben om Zuid-Afrika optimaal te ontdekken
 • Doordat u de gehele afstand van Johannesburg naar Kaapstad rijdt ervaart u de diversiteit in de landschappen en culturen van Zuid-Afrika
 • Bezoek aan minder bekende locaties in Zuid_Afrika zoals de Wild Coast en Prince Albert
 • Combinatie van natuur, cultuur, strand en steden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

 - foto: Umngazi River Bungalows
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het hotel. Zij verzorgen uw transfer per shuttlebus naar de accommodatie waar u een nacht verblijft.
Dag 2 Johannesburg - Hazyview
Na het ontbijt reist u per shuttlebus terug naar de luchthaven, waar de huurauto klaar staat. U rijdt in eigen tempo naar Hazyview (ca. 395 km rijden). Onderweg passeert u de plaatsen Witbank, Belfast, Dullstroom en Lydenburg. In Lydenburg raden wij u aan verder te rijden over de R37 naar Sabie. Deze route gaat over de indrukwekkende Long Tom Pass. Met een hoogte van 2149 meter is dit de hoogste verharde weg van het land. Onderweg kunt u genieten van uitzichten over de valleien. Vooral het uitzicht vanaf de top van Mount Anderson is indrukwekkend. Na Sabie is het nog een korte rit naar Hazyview. De komende twee nachten verblijft u in de gezellige Gecko Lodge, net buiten het centrum van Hazyview.

Noot: U kunt ook kiezen voor een transfer naar de Outlook Lodge. De auto leveren we de volgende ochtend dan af bij de Outlook Lodge. De afleverkosten, ca. ZAR 500, kunt u dan ter plaatse voldoen.
Dag 3 Hazyview/Panoramaroute
U kunt vandaag de bezienswaardigheden langs de indrukwekkende Panoramaroute verkennen. Langs de route zijn de Pinnacle, een spitse rots die ver boven het omliggende bos uitsteekt, en God’s Window vanwaar u bij helder weer een mooi uitzicht heeft. Vanaf God’s Window kunt u lopen naar het uitzichtpunt ‘Wonderview’ op een hoogte van 1750 meter. Een bezoek aan Bourke's Luck Potholes mag ook zeker niet ontbreken. De Blyde Rivier en de Treur komen hier samen en hebben de rotsen prachtig geërodeerd. Een rit over de Panoramaroute biedt teven prachtige uitzichten op de Blyde River Canyon, de op drie na grootste canyon ter wereld. Een bezoek aan het voormalige goudzoekersstadje Pilgrims Rest ten westen van Graskop aan de R533, is ook de moeite waard. 

Tip: stop voor de lunch bij Potluck Boskombuis waar u heerlijk kunt eten voor weinig geld. U vindt deze bijzondere lunchplek net na de afslag naar de Potholes. Geopend voor de lunch en op maandag gesloten. 
Dag 4 Hazyview - Kruger Zuid / Marloth Park
Vandaag reist u naar Marloth Park, gelegen net buiten de zuidelijke toegangspoorten van het Kruger National Park. Hoewel u niet ín het park overnacht, kunt u toch volop genieten van de flora en fauna om u heen. In Marloth Park lopen namelijk ook (kleine) wilde dieren rond, zoals zebra's, nyala, impala en knobbelzwijnen. Aangezien dit geen gevaarlijke dieren zijn, kunt u hier makkelijk rondlopen en dieren spotten. Marloth Park en het Kruger National Park worden van elkaar gescheiden door de Crocodile River. In deze rivier ziet u vaak olifanten drinken of een frisse duik nemen. U kunt vandaag Marloth Park ontdekken en ontspannen bij uw accommodatie.
Dag 5 Kruger Zuid / Marloth Park
Een dag ter vrije besteding. Ontdek het Marloth Park, geniet van het uitzicht op de rivier en het Kruger National Park of breng met uw eigen huurauto een bezoek aan het zuidelijke gedeelte van het Kruger National Park. De variëteit aan landschappen maakt het park een uitstekend leefgebied voor meer dan 140 zoogdieren en 500 vogelsoorten. Door de aanwezigheid van prooidieren als impala’s, giraffen, zebra’s, gnoes en buffels komen er ook veel roofdieren in het park voor waaronder cheeta’s, hyena’s, leeuwen, luipaarden en andere katachtigen. De rivieren vormen het leefgebied van krokodillen en nijlpaarden. Vanuit de lodge worden gamedrives en wandelsafari's georganiseerd waaraan u optioneel kunt deelnemen.
Dag 6 Kruger National Park - eSwatini
Vandaag gaat u de grens over naar eSwatini. Dit is een van de kleinste landen van Afrika en ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Het is een van de laatste drie koninkrijken van het continent. Ondanks het kleine oppervlak heeft het land een afwisselend landschap van o.a. bergen, rotsen, vruchtbare valleien, savannen, beboste heuvels, moerassen, rivieren en watervallen. eSwatini is ook bekend om haar tradities en bijzondere ceremonies. Zo mag de vorst van eSwatini elk jaar na het rietdansfestival (Umhlanga) een nieuwe vrouw uitkiezen (polygamie komt namelijk voor in eSwatini). Een bezoek aan de lokale markt van Mbabane is zeker de moeite waard. 
Dag 7 eSwatini - Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve
De reis gaat vandaag naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, gelegen in het hart van Zululand in de provincie KwaZulu-Natal. Het park is een uitstekend uitgangspunt voor het maken van een geslaagde safari. Het oudste park van het land, opgericht in 1895 ter bescherming van de neushoorn, wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en weelderige vegetatie. Hiermee onderscheidt het zich van Kruger. Bij de gate dient u de conservation levy te voldoen waarna u de rit naar de lodge als gamedrive kunt afleggen. Na aankomst staat er in de namiddag een georganiseerde gamedrive op het programma.
Dag 8 Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve
In eSwatini kunt u nog een bezoek brengen aan de de Afrikaanse markt in Manzini. Via de Lavumisa/Golela grenspost rijdt u Zuid-Afrika weer binnen, waarna u de N2 in zuidelijke richting volgt. Doel vandaag is het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, gelegen in het hart van Zululand in de provincie KwaZulu-Natal. Het park is een uitstekend uitgangspunt voor het maken van een geslaagde safari. Het oudste park van het land, opgericht in 1895 ter bescherming van de neushoorn, wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en weelderige vegetatie. Hiermee onderscheidt het zich van Kruger. Bij de gate dient u de conservation levy te voldoen waarna u de rit naar de lodge als gamedrive kunt afleggen. Na aankomst staat er in de namiddag een georganiseerde gamedrive op het programma. 
Dag 9 Hluhluwe - St. Lucia
U gaat op weg naar St. Lucia, gelegen bij het iSimangaliso Wetland Park. Het park werd in 1999 als eerste park van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst en is tegenwoordig één van de grootste van heel Zuid-Afrika. Het is een verbazingwekkend natuurfenoneem met vijf verschillende ecosystemen. Het gebied bestaat uit koraalriffen, bossen, moerassen en open riviermondingen. Tijdens uw bezoek aan iSimangaliso Wetland Park kunt u nijlpaarden zien grazen en kunt u krokodillen tegenkomen en verscheidene vogels zien. 
Dag 10 St. Lucia
Vandaag kunt u het iSimangaliso Wetland Park bezoeken met de eigen huurauto of optioneel met een gids. Via de Eastern Shores rijdt u dan door het park naar het strand van Cape Vidal. Na aankomst in Cape Vidal geniet u van de stranden, kunt u gaan zwemmen of bij laagtij zelfs snorkelen. Cape Vidal bestaat uit een door klippen beschermd strand, tropische wateren en een zoetwatermeer. De zandstranden zijn belangrijke broedplaatsen voor onder andere de lederschildpad. Als u op het strand bent wordt een lunch geserveerd waarbij u tegelijkertijd van het schitterende uitzicht kunt genieten. De dag wordt afgesloten met een gamedrive door het iSimangaliso Wetland Park waarna u teruggaat naar St. Lucia.
Dag 11 St. Lucia - Salt Rock
Na het ontbijt rijdt u richting Durban. Vandaag kunt u eventueel een bezoek brengen aan het plaatsje Zinkwazi (het Zulu-woord voor visarend) dat wordt omgeven door tropische bossen en aan een lagune ligt. Het gebied is een waar paradijs voor vogelliefhebbers want er zijn meer dan 600 vogelsoorten gespot waaronder de visarenden, zilverreigers en gele kwikstaartjes. U overnacht in het plaatsje Salt Rock, 30 minuten rijden van het levendige Durban. Hier kunt u ontspannen aan het strand. 
Dag 12 Salt Rock - Drakensbergen Zuid
Vandaag reist u naar het zuiden van de Drakensbergen. Vanaf het plaatsje Mooirivier begint de zogenaamde 'Midlands Meander'. Rondom de plaatsjes Mooirivier, Nottingham Road en Howick zijn verschillende routes uitgezet waarbij u verschillende lokale bedrijven kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan leuke restaurantjes om te lunchen, kunstgallerijen, pottenbakkerijen maar ook wijnboerderijen. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie, nabij de zuidelijke ingang van de Drakensbergen. 
Dag 13 Drakensbergen/Lesotho
Optioneel kunt u vandaag een georganiseerde excursie naar de Sani Pass/Lesotho maken. U wordt na het ontbijt bij uw accommodatie opgehaald. Per 4x4 jeep rijdt uw chauffeur over de Sani Pass (2874m hoogte) de Drakensbergen in. Het uitzicht is adembenemend! Met bergtoppen van boven de 3000 meter is de Drakensbergen de hoogste bergketen van Zuidelijk Afrika. In het reservaat leven vele soorten roofvogels. In Lesotho staat een ontmoeting met de zeer vriendelijke, lokale bevolking centraal. Dit koninkrijk wordt volledig door Zuid-Afrika omsloten en is het enige land ter wereld dat in zijn geheel boven de 1000 meter ligt. Na de lunch in de "highest pub in Africa" rijdt u terug naar uw hotel terwijl u nog even kunt genieten van de mooie omgeving. Neem uw paspoort mee!
Dag 14 Drakensbergen Zuid - Port St Johns
U reist naar de hoofdstad van de Wildcoast: Port Sint Johns. Het idyllische plaatsje ligt aan de monding van de Umzimvubu River en kent een tropische vegetatie, dramatische kliffen, prachtige stranden en geen stress. Port St John's is een heerlijke plek om te ontspannen en om de prachtige natuur te ontdekken. De uitgestrekte gouden stranden zijn omringd door hoge bergen. In de omgeving kunt u allerlei activiteiten ondernemen zoals wandelen of moumntainbiken langs het strand of door de bossen. Port St. John's is een pareltje langs de Wild Coast.
Dag 15 Port St. Johns
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u vandaag per huurauto het Hluleka Nature Reserve verkennen. Het is ongeveer 105 kilometer rijden vanuit Port St. Johns. Hluleka Nature Reserve bestaat uit weelderige inheemse bossen, een prachtige rotsachtige kustlijn, ongerepte stranden en glooiende graslanden. Het kent een rijke biodiversiteit, u hebt de mogelijkheid om inheemse diersoorten te zien zoals; de blauwe duiker, elanden, zebra's en een scala aan vogels.
Dag 16 Port St. Johns - Chintsa
Vandaag reist u verder naar het kustplaatsje Chintsa. Hier kunt u heerlijke strandwandelingen maken, maar ook paardrijden, boottochten maken of u bezoekt East London, de grootste stad in dit gedeelte van Zuid-Afrika. Op slechts 45 minuten rijden waant u zich in een totaal andere wereld. Bezoek 's werelds enige museum met een dodo ei en een uitgebreide collectie van de Xhosa gemeenschap; The East London Museum. Wandel over de heerlijke stranden dichtbij de stad of maak er een actieve dag van met hiking in de Amatole bergen, duiken door de scheepswrakken of golven op een van de oudste golfbanen van het land bij de East London Golf Club. 
Dag 17 Chintsa - Amakhala Game Reserve
Uw bestemming van vandaag is het Amakhala Game Reserve, gelegen ten oosten van het Addo Elephant National Park. Het park is 7.000 hectare groot en biedt een grote varieteit aan landschappen; van diepe valleien, groene graslanden en droog bushveld. Amakhala Game Reserve is opgericht in 1999 en is ontstaan uit een aantal boerenbedrijven. Er zijn een aantal nieuwe lodges gebouwd, sommige lodges zijn gevestigd in de oude boerderijen die hier hebben gestaan. We raden u rond 14.00 uur te arriveren bij uw lodge, zodat u op tijd bent voor de gamedrive onder begeleiding van de gids die aan het einde van de middag vertrekt. Tijdens uw verblijf in het Amakhala Game Reserve zijn alle maaltijden inclusief, evenals dagelijks twee gamedrives en lokale drankjes.
Dag 18 Amakhala Game Reserve
U heeft wederom een dag in het Amakhala Game Reserve. Er staan vandaag twee gamedrives op het programma. U gaat, onder begeleiding van een deskundige ranger, op safari in een open Land Rover. In dit reservaat heeft u de kans om oog in oog te staan met buffels, cheeta’s, leeuwen, neushoorns, olifanten, giraffen, zebra’s en verschillende apen- en antilopensoorten. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie. 's Avonds kunt u bij het kampvuur genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn.
Dag 19 Amakhala Game Reserve - Plettenberg Bay
U reist vandaag naar Plettenberg Bay, ook wel 'Plett' genoemd. Deze badplaats is vanwege zijn bergen, stranden en helderblauwe zee een geliefd vakantieoord. In de omgeving kunt u verschillende activiteiten ondernemen waaronder mountainbiken, paardrijden, vissen en kanoën. Na aankomst kunt u relaxen of wandelen op het brede zandstrand van Plett. 
Dag 20 Plettenberg Bay
Een vrije dag in Plettenberg Bay. In de baai zijn er diverse watersporten mogelijk zoals surfen, kanoën, kajakken of bodyboarden. Met een beetje geluk ziet u voor de kust zelfs dolfijnen! Plettenberg Bay ligt centraal langs de Tuinroute, daarom kunt u eropuit trekken met de huurauto. Bezoek het gezellige kustplaatsje Knysna, Robberg Nature Reserve en Keurboomstrand. Ter plaatse kunt u het beste beslissen wat u gaat ondernemen, het personeel van uw accommodatie kan u hierbij helpen.
Dag 21 Plettenberg - Prince Albert
Vandaag reist u naar uw volgende bestemming; het kleine plaatsje Prince Albert. Prince Albert is een typische plaatsje zoals u veel zult zien in de Karoo, met vele Victoriaanse gebouwen en huizen. Tijdens uw verblijf in Prince Albert hoeft u zich echter niet te vervelen! In de omgeving vindt u een aantal wijnboerderijen, die zeker een bezoek waard zijn zoals Fernskloof en Bergwater Wines. Liefhebers van olijven kunnen goed terecht bij het O for Olive, waar u olijven en olijfolie kunt proeven. Maar ook het café O is een aanrader voor een heerlijke lunch of kop koffie, met prachtig uizicht over de Swartberg Mountains. 

Mocht u interesse hebben in Zuid-Afrikaanse cuisine en kookt u zelf graag? Dan is een kookles bij de African Relish kookschool een echte must. U kunt een kookles van een halve dag volgen, maar de echte 'foodies' kunnen zelfs een hele dag hier terecht. U kunt kiezen voor Zuid-Afrikaanse klassieke recepten, gerechten uit de Karoo of eventueel de Mediterraanse keuken. Op zondag is de kookschool gesloten. We raden u aan deze excursie van te voren vast te leggen.
Dag 22 Prince Albert
Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag een schitterende route met de huurauto rijden. Vanuit Prince Albert rijdt u over de R407 naar Klaarstroom en vervolgens via de N12 naar het plaatsje De Rust. Tusen Klaarstroom en De Rust rijdt u over de Meiringspoort Pass al door de Swartberg Mountains. De Grootrivier baant zich hier een weg door smalle kloven. Via de N12 rijdt u naar Oudtshoorn, ook een prettige plek om te stoppen en rond te kijken. Zo kunt u hier een struisvogelboerderij bezoeken of de Cango Caves. Vervolgens rijdt u over de R328 via de Swartberg Pass terug naar Prince Albert.  De pas, die op zijn hoogste punt 1.583 meter bereikt, is gebouwd door Thomas Bain. De bergpas is 27 kilometer lang en biedt adembenemende uitzichten over de Karoo. De totale afstand van deze route bedraagt circa 175 km, maar we raden u aan hier de hele dag voor in te plannen zodat u voldoende stops kunt maken.
Dag 23 Prince Albert - Stellenbosch
Uw volgende bestemming is het plaatsje Stellenbosch, het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. In de omgeving liggen dan ook meer dan honderd wijnboerderijen waar u terecht kunt voor een proeverij. De stad is in 1679 gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel. De Nederlandse invloed is nog terug te zien in de oude Kaaps-Hollandse huizen die vooral langs de Dorpsstraat staan. Hier vindt u ook Oom Samie se winkel waar bezoekers zich terug wanen in de tijd. Verder is een wandeling door Church Street een aanrader, u komt dan langs de St Mary's Kathedraal, de Moederkerk en het Village Museum. In Stellenbosch ziet u ook veel kunstgalerijen en boetiekjes waar u souvenirs kunt kopen. Daarnaast is Stellenbosch een echte studentenstad. U zult geen overlast hebben van uitgaansgelegenheden, maar kunt wel genieten van de vele terrasjes, drinkgelegenheden en de gezellige sfeer. 

Tip: Een uitstekend restaurant in het centrum is Oppie Dorp, reserveren wordt aanbevolen.
Dag 24 Stellenbosch
U heeft een vrije dag om Stellenbosch en omgeving te verkennen. Bezoek de wijnhuizen met de eigen huurauto of u kunt zelf vooraf een excursie reserveren. De meeste accommodaties kunnen u hierbij ook helpen. Een georganiseerde tour langs de wijnhuizen kunt u o.a. reserveren via African King Tours (www.africankingtours.co.za). Wilt u de wijnlanden liever per fiets verkennen, reserveer dan een excursie via Bikes ‘n Wines (www.bikesnwines.com). Met de auto kunt u eventueel ook nog naar Franschhoek rijden. Het gezellige dorp ligt in een mooie vallei en wordt omringd door bergen. Bekende wijnboerderijen in deze omgeving zijn Boschendal en La Motte. Een leuke manier om de omgeving te ontdekken is met de Franschhoek Wine Tram, een historisch uitziende tram die u naar verschillende wijnboerderijen in de omgeving brengt.
Dag 25 Stellenbosch - Kaapstad
De reis gaat vandaag naar Kaapstad, volgens velen één van de mooiste steden ter wereld. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Tijdens een verblijf in Kaapstad hoeft u zich zeker niet te vervelen.
Dag 26 Kaapstad
Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar er is ook een kabelbaan die u in 5 minuten naar de top brengt. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken.
 
Vanaf de Waterfront, in het centrum van Kaapstad, vertrekken de boten naar Robbeneiland dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela.

Tip: tickets voor Robbeneiland en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robbeneiland en de kabelbaan voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za. 
Dag 27 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 28 Kaapstad - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De meeste vluchten uit Kaapstad vertrekken pas 's avonds laat. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken. Aan het einde van de dag rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren, de meerprijs is op aanvraag.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • airport transfer Johannesburg airport - accommodatie
 • autohuur Europcar Categorie C, bijvoorbeeld een Toyota Corrolla Quest (handgeschakeld)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg
De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.

Gecko Lodge - Panoramaroute
Net buiten het plaatsje Hazyview, te midden van een mooie tuin, ligt de Gecko Lodge. Deze comfortabele lodge, met een fraaie ambiance, is een aangenaam uitgangspunt voor een bezoek aan bijvoorbeeld de Panorama Route of Kruger National Park. U overnacht in een kamer met ensuite badkamer. De kamers, voorzien van alle gemakken, zijn ruim en hebben een lichte inrichting. In het sfeervolle restaurant met openhaard wordt iedere dag het ontbijt en een driegangen diner geserveerd. Tijdens uw verblijf kunt u ontspannen bij het rots-zwembad of een wandeling maken naar de Sabie rivier. Hier en in de tuin zijn regelmatig verschillende vogelsoorten te zien.

Needles Lodge - Zuid Kruger
Ten zuiden van het Kruger National Park ligt Marloth Park, een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Kruger. In Marloth Park is een van onze favoriete lodges de Needles Lodge, een kleinschalige lodge waarbij de focus op persoonlijke aandacht ligt. Het bijzondere aan Marloth Park is dat, hoewel u buiten het Krugerpark slaapt, er vele diersoorten in deze omgeving rondlopen. Zo kunt u op de veranda van de Needles Lodge zitten, terwijl een aantal zebra's langslopen of wrattenzwijnen zichzelf trakteren op een modderbad. U kunt hier na een volle dag safari heerlijk tot rust komen met een drankje, of juist nog een verfrissende duik in het zwembad nemen.

Foresters Arms - eSwatini
De eigenaresse Ruth verwelkomd u graag in haar gezellige hotel. Het ligt ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Mbabane. Tijdens uw verblijf willen ze u echt verwennen met een persoonlijke benadering, comfortabele bedden en bovendien erg lekker eten in het sfeervolle restaurant. Het menu bestaat uit verschillende voor- hoofd en nagerechten waarbij u gerust meerdere gerechten voor dezelfde prijs mag bijbestellen. Ze hebben ook een uitgebreide wijnkaart. Na aankomst kunt ontspannen bij het zwembad of activiteiten in de omgeving ondernemen. Bij de receptie krijgen gasten altijd informatie en een routekaartje naar de verschillende bezienswaardigheden in eSwatini. Bij vertrek is uw huurauto vaak gewassen.

Rhino Ridge Safari Lodge - Hluhluwe Game Reserve
In het Hluhluwe iMfolozi Park vindt u slechts één safari-lodge, de Rhino Ridge Safari Lodge. De lodge ligt tegen een rotswand aan, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over het oudste wildreservaat van Zuid-Afrika. Tijdens uw verblijf in de Rhino Ridge Safari Lodge zijn alle maaltijden inclusief evenals dagelijks twee gamedrives. Tijdens de safari’s onder begeleiding van een gids spot u wellicht wel een witte neushoorn, cheeta of buffel. Na een drukke dag kunt u ’s avonds in de lounge genieten van een heerlijk glas wijn voor de open haard. Of kom geheel tot rust in uw luxueuze kamer.

Lidiko Lodge - St. Lucia
Deze Bed & Breakfast is gelegen in St Lucia, dichtbij het Greater St Lucia Wetland Park dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kamers grenzen aan de tuin waar veel tropische bloemen en planten bloeien. In het midden van deze tuin is het zwembad waar u op warme dagen even kunt afkoelen. De kamers zijn allemaal in Afrikaanse stijl ingericht en zijn van alle gemakken voorzien. Zo heeft de badkamer een apart bad en een aparte douchecabine. De kamer heeft een kingsize bed of twee aparte bedden. Lidiko Lodge heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan en zorgt ervoor dat de lokale bevolking profiteert van deze accommodatie. Zo is de bed & breakfast gebouwd door de lokale bevolking en zijn ook de meeste meubels handgemaakt.

Petite Provence - Salt Rock
Het kleinschalige Petite Provence in Salt Rock ligt op slechts 300 meter van het strand. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het vriendelijke personeel met een welkomstdrankje. De lodge wordt gekenmerkt door de Franse stijl en de zeven kamers zijn elk individueel ingericht. De ruime kamers zijn gelegen in de tropische tuin en voorzien van alle comfort. Vanaf uw balkon of patio kunt u genieten van alle rust. Na een drukke dag kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad. In de ochtend geniet u bij Petite Provence van een Frans ontbijt waarbij u onder andere de keuze heeft uit verse croissants, zelfgemaakte jam en muffins. Ook kunt u kiezen voor een typisch Engels of Zuid-Afrikaans ontbijt.

Drakensberg Gardens - Drakensbergen
Een kleinschalige accommodatie kunnen we de Drakensberg Gardens niet noemen, maar een accommodatie met een prachtig uitzicht zeker wel! Dit hotel staat op 860 hectare gebied dat uitgeroepen is tot Werelderfgoedgebied door UNESCO. Vanuit de accommodatie heeft u prachtig zicht over de zuidelijke Drakensbergen, met zijn prachtige meren en hoge bergtoppen. Doordat de accommodatie wat grootschaliger is, kunt u gebruik maken van veel faciliteiten. Denk aan een groot aanbod in activiteiten, zoals mountainbiken, golfen of een tokkeltocht maken. Ook ontspannen kunt u goed bij de Drakensberg Gardens, met een frisse duik in het zwembad of bij de aanwezige spa.

Umngazi River Bungalows - Port St. Johns
De Umngazi River Bungalows is dé ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur om u heen. Deze accomodatie is gelegen nabij het plaatsje Port St Johns, waar de Umngazi rivier uitmond in de Indische Oceaan. Het kalme water van de rivier zorgt hier voor een bijzondere flora en fauna, maar ook voor de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen. U kunt er voor kiezen om bij uw accommodatie te blijven, waar u bijvoorbeeld een baantje kunt trekken in het zwembad of een balletje kunt slaan op de tennisbaan. Maar we raden u aan om de prachtige omgeving te gaan ontdekken. Zo kunt u hier prachtige wandeltochten maken, of maak een tocht per mountain bike. Voor liefhebbers van vissen of vogelaars is Umngazi ook een waar walhalla. Mocht u met het gezin op reis zijn, dan kunnen zij zich optimaal vermaken bij de aanwezige kids club of spelend op het strand.

Crawfords Beach Lodge - Wild Coast
Door de ligging aan het strand van Chintsa doet de Crawfords Beach Lodge haar naam eer aan. Deze lodge is ruim opgezet, met verschillende kamertypes met elk een eigen uitzicht. Zo kunt u verblijven in een dolphin room, een van de lager gelegen kamertypes waardoor u zo met uw voeten op het strand staat. De kingfisher rooms liggen hoger tegen de berg op, maar hebben daardoor een mooi uitzicht over de zee. Tijdens uw verblijf kunt u geheel tot rust komen tijdens een massage of behandeling in de aanwezige spa. Of maak een mooie wandeling langs het strand. Als u wat actiever wilt zijn, kunt u een kanotocht maken of golfsurfen.

Amakhala Quatermain's Camp - Amakhala Game Reserve
Aan het einde van de tuinroute is het Amakhala Game Reserve gelegen. Een private game reserve waar u in alle rust kunt genieten van Zuid-Afrika’s natuur en wilde dieren. De accommodatie heeft 6 tenten in een koloniale stijl. Op deze manier bent u nog meer verbonden met de natuur en is de ervaring in de Afrikaanse bush optimaal. Geniet daarom op een unieke wijze van uw verblijf in het Amakhala Game Reserve.
 

Starfish Guest Lodge - Plettenberg Bay
Een kleinschalig guesthouse op ongeveer 2 minuten lopen van het strand, dat is de Starfish Guest Lodge in een notendop. Het interieur van dit guesthouse is geheel afgestemd op de locatie waar u zich bevindt. Door gebruik van lichte kleuren en natuurlijk materialen heeft dit guesthouse echt een strandgevoel. Om af te koelen kunt u een frisse duik nemen in het zwembad of naar het nabijgelegen Robberg strand lopen voor een duik in de zee. Op ongeveer 3 kilometer vindt u het centrum van Plettenberg Bay, waar veel verschillende restaurants en winkeltjes aanwezig zijn.

Mont d'Or Swartberg Hotel - Oudtshoorn
In het centrum van Prince Albert staat het Mont d'Or Swartberg Hotel. Dit hotel is gevestigd in een monumentaal pand van meer dan 150 jaar oud. Tijdens uw verblijf in het Mont d'Or Swartberg Hotel kunt u dus genieten van de historie en cultuur van het kleine stadje Prince Albert. Het hotel heeft een mooie tuin en zwembad, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Vanuit uw accommodatie zijn een aantal bezienswaardigheden op loopafstand, zoals het Fransie Pienaar museum en Villa Kruger.

Rusthuiz Guest House
Na aankomst bij het Rusthuiz Guest House kunt u uw auto veilig parkeren op het afgesloten terrein van de accommodatie. Tijdens het ontvangst legt uw gastvrouw verschillende mogelijkheden uit voor het boeken van wijntours in de omgeving. U kunt ervoor kiezen om dit bij de accommodatie te boeken, maar u kunt ook eenvoudig zelf op pad gaan naar de wijnboerderijen. Het fijne aan een verblijf in Rusthuis Guest House is de centrale ligging. Voordat het donker wordt, kunt u naar het gezellige centrum lopen (op ongeveer 10 minuten) en een keuze maken uit de verschillende restaurants. Met name in de ‘superior balcony rooms’ is het goed vertoeven, vanwege de aanwezigheid van een balkon (met zitje).

Acorn House - Kaapstad
Een 100 jaar oude villa, gelegen in een rustige wijk van Kaapstad met veel ruimte en een goed onderhouden tuin om het huis. Het huis heeft een oud-karakter maar is voorzien van alle moderne faciliteiten. Elke kamer is ingericht naar een huiselijke sfeer en geeft u het gevoel thuis te zijn in Kaapstad. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam, voor leuke restaurantjes om te gaan eten tot tips bij het bezoeken van Kaapstads beste plekken. Geniet in alle rust van Acorn House met haar schitterende uitzicht op de moederstad van Zuid-Afrika.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »