Menu

van Kalahari tot Kaap

Bent u eerder in Zuid-Afrika geweest of zoekt u eens wat anders? Dan is dit de reis voor u. U maakt een selfdrive door de Northern en Western Cape, een gebied wat vooral in de Zuid-Afrikaanse lente (augustus/september) een lust voor het oog is door de prachtige kleurenzee van bloemen die het landschap in de Western Cape bedekt. De reis start met een binnenlandse vlucht naar Upington, om de reisafstand te beperken. Vanuit Upington bezoekt u het Kgalagadi Transfrontier Park, een droog, dor maar vooral ook uniek landschap. U bewondert de Augrabies Falls en gaat naar de Cederberg Mountains. De reis wordt afgesloten met een paar dagen in het zeer gezellige Kaapstad.

Reisduur: 17 dagen

Johannesburg - Upington - Kgalagadi Park -Augrabies Falls - Naries - Vredendal - Kagga Kamma - Tulbagh - Kaapstad

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: van Kalahari tot Kaap inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Voor de ervaren (Zuid-)Afrika reiziger een leuke en afwisselende reis
 • Bezoek aan onbekende gebieden van Zuid-Afrika, waaronder de inmense Kalahari woestijn die meerdere landen beslaat
 • Grote diversiteit aan landschappen, van de droge Kalahari woestijn naar het kustplaatsje Paternoster
 • Zeer geschikt voor de natuurliefhebber, minder geschikt als u op zoekt bent naar grote hoeveelheden safari en wilde dieren
bekijk meer

Dag tot daginklappen

 - foto: Rijks Country House
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van de accommodatie. Zij verzorgen de transfer (mogelijk op indeling) naar de Outlook Lodge, gelegen in een rustige buitenwijk van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers, voorzien van alle gemakken, beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Iedere ochtend wordt er een prima ontbijt geserveerd.
Dag 2 Johannesburg - Upington
U wordt naar de luchthaven van Johannesburg gebracht waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Upington. Hier staat de huurauto voor u klaar waarna u naar het guesthouse rijdt. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 3 Upington - Kgalagadi National Park
U verlaat Upington en rijdt naar het Kgalagadi Transfrontier. Het park is opgericht in 1931 onder de naam Kalahari Gemsbok National Park. In 1990 is het echter samengevoegd met het Gemsbok National Park in Botswana en werd de naam gewijzigd in het Kgalagadi Transfrontier Park. U rijdt naar de Kgalagadi Lodge vlakbij de Twee Rivieren Gate waar u de komende nachten verblijft. Er is een supermarktje aanwezig, maar u kunt ook dineren in het restaurant.
Dag 4 Kgalagadi National Park
U kunt deze dag gebruiken om het park te verkennen. Het park bestaat grotendeels uit woestijnlandschap met rode zandduinen, weinig vegetatie en droge rivierbeddingen. Toch komen hier veel diersoorten voor. De meeste dieren, waaronder gnoe, springbok, eland en rode hartebeest, zijn te zien bij de droge rivierbeddingen van de Auob en Nossob Rivier. De roofdieren die in het park voorkomen zijn o.a. cheeta’s, luipaarden, hyena’s en leeuwen. Tijdens uw verblijf kunt u een gamedrives maken met de eigen auto (met een 2x4 auto alleen op verharde wegen). De meeste wegen zijn echter 4x4 terrein, maar deze zijn alleen aan te raden wanneer u een 4x4 voortuig heeft én veel ervaring met rijden in mul zand. Optioneel zijn georganiseerde gamedrives te reserveren bij het restcamp.
Dag 5 Kgalagadi Transfrontier Park - Augrabies Falls
Na het ontbijt rijdt u verder naar het Augrabies National Park. Tussen Upington en Keimoes ziet u veel wijngaarden die mogelijk zijn door het water van de Gariep rivier (voormalige naam de Orange Rivier). Onderweg is een stop in Kenhardt zeker de moeite waard. Hier kunt u een Kokerbomen bos vinden. Deze zeer aparte aloë bomen danken haar naam aan de Bosjesmannen die vroeger van de holle takken hun pijlenkokers maakten. Dit bos is een van de grootste van het land. Na aankomst in het Augrabies Falls National Park is de rest van de dag ter vrije besteding. Het park is vernoemd naar het Khoi woord voor plaats van groot lawaai ‘Aukoerebis’. Dit grote lawaai wordt veroorzaakt door de Orange rivier die zich 56 meter de diepte in stort (meeste water tussen februari en maart). De Oranje rivier heeft zijn oorsprong in de Drakensbergen in Lesotho en stroomt in een westelijke richting door de droge Karoo, Bushmanland en via de Augrabies waterval naar de Atlantische Oceaan. De rivier vormt tevens de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika. Namen als Moon Rock, Ararat en Echo Corner geven het typische karakter van dit park weer. De omgeving rondom de 18km lange Augrabies Canyon is droog, rotsachtige met hier en daar een struik. Toch wordt het park bewoond door vele diersoorten waaronder springbok, gemsbok en zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Tijdens uw verblijf kunt u de waterval bezoeken en op zoek gaan naar het wild in het park.
Dag 6 Augrabies Falls National Park - Naries
's Ochtends is er nog tijd om het nationale park te verkennen. Vervolgens rijdt u verder naar Naries, ongeveer 325 km rijden. De komende twee nachten verblijft u in Naries Retreat. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 7 Naries
Dag ter vrije besteding. U verblijft in het Naries Namakwa Retreat Manor House een prachtige romantische accommodatie gelegen in het hart van Namaqualand. Een gigantisch gebied vooral bekend om de jaarlijkse bloei van bloemen. Een prachtige kleurenzee bedekt het landschap in de lente (augustus/ september). U kunt de omgeving verkennen. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan Richtersveld waar u werkende diamantmijnen kunt vinden of rij naar het westen, naar de Atlantische kust, waar scheepswrakken liggen. Vanuit de accommodatie kunt u wandelingen en fietstochten maken in de omgeving.
Dag 8 Naries - Vredendal
De reis gaat verder in zuidelijke richting via Springbok, Garies en Vanrhynsdorp naar Vredendal, ongeveer 300 km rijden. In de lente is de Knersvlakte tussen Vanrhynsdorp en Bitterfontein een waar tapijt van kleurige bloemen. Mocht de tijd het toelaten, brengt u dan een bezoek aan Niewoudtville voor een bezoek aan de Niewoudtville waterval en het Wild Flower Reserve. Vredendal is gelegen in de Olifants Rivier vallei. De naam van de stad is ontstaan in de 17e eeuw toen twee vechtende partijen in dit dal vrede met elkaar sloten. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een bezoek te brengen aan de Maskam Mountain, het van Rhyn Museum of een van de vele wandelroutes in de omgeving te wandelen.
Dag 9 Vredendal - Kagga Kamma Game Reserve
U rijdt door een prachtig landschap waarbij u uiteindelijk aankomt bij de Cederberg Mountains en het Kagga Kamma Game Reserve (ca. 180 km rijden). Onderweg kunt u een kleine uitstap maken naar Clanwilliam. Hier kunt u optioneel een bezoek brengen aan het Ramskop Nature Reserve waar u naast een aantal kleinere diersoorten in de lente (augustus/september) immense velden met kleurrijke bloemen kunt zien. De komende twee nachten verblijft u in de Bushmen Lodge.
Dag 10 Kagga Kamma Game Reserve
Gelegen in de Cederberg Mountains is Kagga Kamma ideaal om te ontsnappen aan de drukte. Het gebied staat bekend om haar gigantische rotsformaties en spectaculaire vergezichten. Deze regio was ooit het thuis van de San, ook wel Bosjesmannen genoemd. Zij hebben zo hun sporen achtergelaten in de vorm van rotstekeningen van meer dan 6000 jaar oud! U overnacht in een prachtige kamer die compleet opgaat in de omliggende rotsformaties. Tijdens uw verblijf zijn een aantal excursies inbegrepen. U bezoekt de rotstekeningen, maakt een tour bij zonsondergang naar een nabijgelegen canyon en er staan gamedrives in het privé park op het programma. Zowel overdag als ’s nachts gaat u op zoek gaat naar het wild dat hier leeft zoals gnoes, zebra’s, struisvogels en springbokken. De avond kunt u genieten van een maaltijd onder de indrukwekkende sterrenhemel. Wilt u deze sterrenhemel beter leren kennen, dan kan de expert van de lodge u met behulp van een telescoop alles vertellen en laten zien.
Dag 11 Kagga Kamma - Tulbagh
U reist naar het plaatsje Tulbagh. De route brengt u ondermeer langs Ceres, een belangrijk centrum voor fruitteelt van appels, peren, pruimen, abrikozen en perziken. De vruchtensappen uit Ceres zijn in heel Zuid-Afrika bekend. De komende nachten verblijft u in Tulbagh. De accommodatie is gelegen tussen de wijngaarden en de Witzenburg, Winterhoek en Obiqua Mountains. De Rijk's Wine Estate heeft in het verleden al veel prijzen gewonnen. Ontspannen kan prima bij het zwembad van de accommodatie.
Dag 12 Tulbagh
Dag ter vrije besteding. Gasten kunnen fietsen huren om zo het platteland van Tulbagh te verkennen. De Tullbag Valley biedt verder veel mogelijkheden van outdoor sporten tot wijn proeven. In het centrum van Tulbagh (Kerkstraat) staan 32 monumenten Hier ziet u o.a. het dorpsmuseum en de oude kerk.
Dag 13 Tulbagh - Kaapstad
Vandaag rijdt u naar Kaapstad, ca 120 km rijden. U rijdt over de Gydopas en de spectaculaire Bain’s Kloof. De rit gaat door een prachtig landschap. U reist via Wellington en Paarl. Beide plaatsen zijn gelegen in de bekende wijnstreek van Zuid-Afrika. In Wellington vindt u vele prachtige voorbeelden van huizen gebouwd in de typische Kaaps-Hollandse bouwstijl. Een aanrader is om een bezoek brengen aan een van de vele wijnhuizen in de regio. Kaapstad is gelegen aan zee. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bekende Tafelberg. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen.

Tip: tickets voor Robben Island en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robben Island en de cable car voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za.
Dag 14 Kaapstad
Tijdens uw verblijf in Kaapstad mag een bezoek aan een van de bekendste bergen ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Tafelberg dankt haar naam aan de top dat lijkt op het vlakke blad van een tafel. Het hoogste punt is McLear’s Beacon op een hoogte van 1086 meter. Wandelliefhebbers kunnen naar de top wandelen/klimmen maar een kabelbaan brengt u in vijf minuten naar de top. Goede wandelschoenen zijn essentieel en houdt er rekening mee dat de weersomstandigheden anders kunnen zijn dan in het centrum van Kaapstad. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. ’s Ochtends vroeg en de namiddag zijn de ‘rustigste’ momenten om de Tafelberg te bezoeken. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen. Tip: verblijft u langer in Kaapstad reserveer de tickets voor Robben Island dan tijdig ter plaatse omdat de tours altijd snel volgeboekt zijn. Houd ook de weersverwachting in de gaten want bij slecht weer gaat de excursie niet door. De kabelbaan naar de Tafelberg is bij slecht weer ook niet operationeel.
Dag 15 Kaapstad
Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige vissersplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
Dag 16 Kaapstad
Na het ontbijt is de rest van de dag ter vrije besteding om Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld Kasteel de Goede Hoop bezoeken. Dit is het oudste koloniale gebouw van Kaapstad en ligt aan de zuidwestelijke kant van het stadscentrum. Het is gebouwd in de tijd van de VOC dus u kunt er veel Nederlandse invloeden zien. Ook is een bezoek aan de Company’s Garden, ook wel Kompanjiestuin de moeite waard. Deze stadstuin is aangelegd door de Nederlander Jan van Riebeeck en diende als fourage plaats voor de Nederlandse VOC schepen. Erg indrukwekkend is een bezoek aan het District Six Museum. U krijgt hier een goed beeld van de verdrijving van alle zwarte inwoners uit de wijk district six, toen de blanke overheid in 1966 besloot om hier een wijk voor de blanken te maken. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken.

Tip: leuke excursies in Kaapstad waaraan u niet zo snel denkt: helikoptervlucht boven de stad (www.helicopterscapetown.co.za), snorkelen met zeeleeuwen (www.sealsnorkeling.com), ga op een kajak avontuur (www.kayak.co.za), abseilen van de Tafelberg (www.abseilafrica.co.za) of verken de stad per motor met zijspan (www.sidecars.co.za). Activiteiten zijn eenvoudig via de websites te reserveren.
Dag 17 Kaapstad - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De meeste vluchten uit Kaapstad vertrekken pas 's avonds laat. U kunt daarom nog de hele dag Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het einde van de dag rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Johannesburg- Upington
 • genoemde airporttransfers per shuttlebus
 • autohuur Europcar Categorie R, bijvoorbeeld Toyota RAV 4 x 2 medium SUV (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde safari activiteiten
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg
incl. ontbijt
De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.

River Place Manor - Northern Cape
incl. ontbijt
De River Place Manor is gelegen aan de Orange River, in het centrum van Upington. Hier kunt u genieten van de rust en mooie natuur om u heen, maar bent u ook binnen een paar minuten in het centrum van Upington. Vanuit River Place Manor kunt u meerdere activiteiten ondernemen. De accommodatie zelf ligt op een wijnboerderij, dus een wijnproeverij kan bijna niet ontbreken. U kunt ook een bezoek brengen aan de Orange River Wine Cellar of Bezalel Wine & Brandy Estate. Vanuit de accommodatie kunt u ook een kano pakken en de rivier ontdekken. Mocht u wat actiever zijn, dan kunt u bijvoorbeeld ook raften op de Orange River.

Kgalagadi Lodge - Northern Cape
o.b.v. logies
Op ongeveer 3 kilometer afstand van de toegang naar het Kgalagadi Transfrontier Park ligt de Kgalagadi Lodge. Deze accommodatie is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van het Kgalagadi park. Binnen vijf minuten bent u bij de ingang van het park en kunt u op zoek naar de wilde dieren. Bij de lodge kunt u na de gamedrive met uw eigen huurauto een frisse duik nemen in het aanwezige zwembad. U verblijft in een van de luxe chalets, voorzien van een volledig uitgeruste keuken, zitgedeelte en airconditioning. Vanuit uw chalet heeft u prachtig uitzicht over de omgeving en kunt u optimaal genieten van de rust om u heen. 's Avonds kunt u met een drankje genieten van de zonsondergang, terwijl u eventueel de traditionele 'braai' al aan heeft staan voor het avondeten. Mocht u liever niet willen koken, dan kunt u ook kiezen voor een diner bij het aanwezige restaurant. 

Naries Namakwa Retreat - Northern Cape
incl. ontbijt en diner
Midden in Namaqualand vindt u het Naries Namkwa Retreat. U verblijft hier tussen de plaatsen Springbok en Kleinzee, aan de rand van de Spektakelberg. Het Naries Namakwa Retreat is dé ideale uitvalsbasis voor het bezoek van Namaqualand gedurende het bloemenseizoen (augustus/september). U kunt hier verblijven in drie accommodaties; de mountain suites, het manor house of de family cottages. De mountain suites zijn geheel van riet gemaakt en geven een prachtig uitzicht over de omgeving. 's Avonds kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel. In het manor house kunt u verblijven in ruime, klassiek ingerichte kamers. Voordeel is dat u dichtbij alle faciliteiten bent die het Naries Namakwa Retreat u biedt. Voor gezinnen met kinderen zijn de family cottages een ideale verblijfsplaats. Deze ruime huisjes bieden genoeg ruimte en een prachtig uitzicht over de groene omgeving,

Melkboomsdrift Guest Lodge - Northern Cape
incl. ontbijt
Tussen de plaatsen Vredendal en Lutzville ligt de Melkboomsdrift Lodge, een ideale plek om even tot rust te komen. Deze accommodatie ligt op een heuvel, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Deze accommodatie is gebouwd in een oude boerderij, waarvan het hoofdgebouw in 1820 is gebouwd. U kunt overnachten in één van de kamers in het hoofdgebouw, waar de namen van de kamers afgeleid zijn van de functie die ze vroeger hadden. Zo kunt u slapen in de Wynkamer, Koeistal of Skooltjie. Een andere optie is een verblijf in de nieuw gebouwde kamers, uitgerust met een kitchenette waardoor u ook er voor kunt kiezen om 's avonds zelf te koken. Maar een diner bij de Melkboomsdrift Lodge is zeker aan te raden, waar traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten worden geserveerd.

Kagga Kamma Lodge - Northern Cape
incl. alle maaltijden
Op het Kagga Kamma Nature Reserve, gelegen in de Cederbergen, vindt u de gelijknamige Kagga Kamma Lodge. Als u op zoek bent naar een unieke overnachtingsplaats in een prachtige natuurlijke omgeving, dan is de Kagga Kamma Lodge een ideale plaats voor u! U verblijft in een bijzondere kamer, waarbij u kunt kiezen uit een 'cave suite' of 'hut suite'. De cave suite is een kamer die geheel opgaat in de rotsen van het Kagga Kamma Nature Reserve. De hut suite is geinspireerd door de traiditionele huisjes van de San, de eerste bewoners van zuidelijk Afrika. Tijdens uw verblijf in de Kagga Kamma Lodge kunt u vele activiteiten ondernemen om de omgeving te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeltocht of een tocht per mountain bike of quad. Ook een tour om de rotstekening te zien is een aanrader!

Rijk's Country House - Northern Cape
incl. ontbijt
Net buiten het plaatsje Tulbagh, in de Tulbagh Valley,  ligt het Rijk's Country House. Dit kleinschalige guesthouse is gelegen op het Rijk's Wine Estate, een familiebedrijf dat zich specialiseert in het produceren van Chenin Blanc en Pinotage. U verblijft op circa 5 minuten van het historische Church Street en wordt omgeven door het Witzenburg, Winterhoek en Obiqua gebergte. Tijdens uw verblijf in het Rijk's Country House kan een wijnproeverij bij de wijnboerderij van Rijk's zeker niet ontbreken. In de directe omgeving kunt u ook nog veel andere wijnboerderijen vinden. 's Avonds kunt u dineren in een van de nabijgelegen restaurants. Maar ook een diner bij het Rijk's Restaurant is zeker aan te raden!

Antrim Villa - Kaapstad
incl. ontbijt
Het Victoriaanse pand uit 1800 is door de eigenaren uitstekend gemoderniseerd tot een klein intiem guesthouse. Alle ruimtes hebben hun authentieke sfeer behouden zoals de hoge plafonds en houten vloeren. De kamers van dit eco-vriendelijke guesthouse zijn in Scandinavische stijl met Afrikaanse invloeden ingericht, wat een rustige sfeer met zich meebrengt. Voor wie ervan houdt om een ochtend-of avondwandeling te maken, is de ligging van Atrim Villa uitstekend geschikt. Het bekende strand bij Sea Point met een aantal leuke restaurants, ligt maar op 5 minuten loopafstand van het guesthouse. Bij het grote zwembad in de tuin kan je heerlijk relaxen en even bijkomen van de de drukte in de stad.
 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »