Fam. Sloots
Zuid-Korea - 20/10/16


In overleg met Pangea hebben wij (3, zestig plussers) een 14 daagse reis samengesteld. Hierbij hadden wij voor een aantal dagen een auto gehuurd.

De eerste dag na onze aankomst, werden wij opgehaald door een Nederlands sprekende Koreaan, wat zeer aangenaam was. Deze gids heeft ons rondgeleid door Seoul om de belangrijkste dingen te laten zien.

De volgende dag heeft deze gids samen met ons de auto opgehaald, aangezien wij ons in Zuid-Korea als een soort analfabeet voelden. En het Engels spreken, vooral bij oudere inwoners, was zeer beperkt. Ook heeft deze gids, de Engelse versie van het navigatiesysteem, voor ons voorgeprogrammeerd, wat nodig was. Na ons uitgezwaaid te hebben, zijn wij het avontuur van Zuid-Korea aangegaan.

De reis ging eerst naar de havenplaats Busan door een prachtig gebied en goede snelwegen. Busan is een grote havenplaats, waar de verkeersregels niet altijd werden toegepast. Wij hebben hier de geplande bezoeken aan o.a het VN begraafplaats, de kabelbaan etc. kunnen bezoeken. Daarna is de reis voortgezet naar Gyeongju. Verder gingen we naar Andong voor een bezoek aan het Hahoe Village en het maskermuseum.

Het volgende reisdoel was Sokcho. Hier hebben wij het prachtige nationale park bezocht en was de plaats Sokcho ook de moeite waard om te verkennen.

Na dit verblijf zijn wij weer richting Seoul gegaan en daar de auto zonder problemen ingeleverd. S ’Avonds hebben wij een show (Nanta Cooking Show) bezocht en een stukje van het nachtleven gezien.

De volgende dag was er een excursie naar de DMZ geboekt. Hier voel je bij de grens de spanning die er heerst tussen Noord en Zuid Korea.

Al met al een indrukwekkende reis. Het fijne was, dat wij elke dag via de WhatsApp, contact hadden met de Nederlands sprekende gids.Fam. Sloots

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Zuid-Korea