Menu

Zuid-Korea

Zuid-Korea reizen

“We hebben inmiddels al veel van Azië gezien, maar Zuid-Korea staat nog op ons lijstje. Ik hoor dat het een heel divers land is en je er makkelijk zelf per huurauto kan reizen, klopt dat?”

Zuid-Korea is een land dat nog relatief weinig bezocht wordt; geheel onterecht wat ons betreft! Sinds 1945 is Korea opgedeeld in twee onafhankelijke staten: de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea) en de Republiek Korea (Zuid-Korea). De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoul, hier start uw rondreis. Met gemak kunt u hier enkele dagen doorbrengen. Andere interessante steden is het historische Gyeongju en de havenstad Busan. Zuid-Korea telt diverse nationale parken (bijvoorbeeld het Seoraksan National Park) en meer dan 3000 eilanden, waarvan Jeju het belangrijkste is. Dit semi-tropische en vulkanische eiland is immens populair onder de Koreanen. Kortom; Zuid-Korea kent een prachtige en gevarieerde natuur die u zeker zult verbazen tijdens uw rondreis. Zuid-Korea is een unieke bestemming in Azië!

Waarom met PANGEA Travel naar Zuid-Korea?
  • Zuid-Korea is een zeer gevarieerde bestemming: van hypermoderne steden tot aan prachtige natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden.
  • Reis in alle vrijheid met een huurauto door Zuid-Korea. De kwaliteit van de wegen is goed, men rijdt aan de rechterkant van de weg en het verkeer is overzichtelijk en rustig. De nationale parken zijn het beste te bereiken met een eigen huurauto.
  • Vervoer per trein is ook mogelijk in Zuid-Korea, voornamelijk tussen de grote steden.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Zuid-Korea. Onze reisspecialisten bezoeken Zuid-Korea jaarlijks.
Zuid-Korea is een ontzettend traditioneel en eigenzinnig land met een rijke historie en goed bewaard gebleven cultuur. Neem bijvoorbeeld de stad Gyeongju, de stad die ook wel ‘museum zonder muren’ wordt genoemd. Ook bijzonder is een overnachting in de Golgulsa Tempel, waar de monniken geloven dat mindfulness te bereiken is door veel beweging!
 
Wilt u wat meer leren over de oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea? Bezoek dan de DMZ (Demilitarized Zone); de grens met Noord-Korea. Dit kan gemakkelijk vanuit de hoofdstad Seoul. Het is een vier kilometer brede scheidingslijn tussen beide landen, vol met wachtposten, bunkers, militairen en geweren.

Tijdens een bezoek aan de DMZ ervaart u absoluut geen gevoel van gevaar. In Goseong heeft u namelijk een unieke kijk op de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea; hier neemt u bij een oude legerpost letterlijk een kijkje bij de buren.
 
Iets wat Zuid-Korea ook uniek maakt is de moderniteit van het land. In de grote steden ‘vliegen’ de billboards u om de oren en ook de wereld van K-pop (Korean pop music) is niet weg te denken. Overal ziet u groepen meiden of jongens optreden op straat, in de hoop dat ze wereldwijd bekend worden.

Deze zogenaamde ‘Korean Wave’, waar naast de K-pop ook de ontzettend populaire Koreaanse TV Shows onder gerekend worden,  krijgt een steeds groter internationaal publiek. De populariteit in (alle hoeken van) Azië is al jaren enorm. Langzaam maar zeker is de entertainment uit Korea aan een wereldwijde verovering bezig. Ervaar dit fenomeen zelf in het land van herkomst!
 
3 tips voor reizen in Zuid-Korea:
 
1. Overnacht in een traditionele ‘hanok’
Wij raden het aan om tijdens uw rondreis door Zuid-Korea in een ‘hanok’ te slapen; een traditionele, Zuid-Koreaanse accommodatie. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het gastgezin en ze zorgen voor een comfortabel verblijf. De meeste Hanok’s zijn vrij eenvoudig, maar de ervaring is uniek! De ‘ondol’ kamers zijn voorzien van dunne matrassen (soms is er de mogelijkheid om te kiezen voor een Westers bed). Er bestaan zelfs complete Hanok dorpen, zoals in Hahoe Village en Jeonju Hanok Maeul. Hier zijn meer dan 800 traditionele hanok’s te bezichtigen. In sommige worden ook workshops gegeven, zoals het maken van papier.
 
2. Ontdek de Koreaanse keuken
Wat u niet ontgaat tijdens een rondreis door Zuid-Korea is de verscheidenheid aan overheerlijke gerechten. Overal waar u bent zijn verschillende eetkraampjes te vinden en alle gerechten worden op een traditionele manier bereid. Enkele populaire gerechten zijn:
  • Kimchi: fris/zuur bijgerecht, gemaakt van gefermenteerde groenten.
  • Bibimbap: een hete steen in de vorm van een kom, met rijst, groente, gebakken ei en vlees.
  • Korean BBQ: een must-do tijdens uw rondreis door Zuid-Korea! Er zijn veel restaurants waar dit mogelijk is. In het midden van de tafel ligt een plaat met daaronder kolen. Op de plaat kunt u verschillende dingen bakken: vlees, vis etc. vergezeld door bijvoorbeeld Kimchi. Gourmetten op z’n Koreaans!
  • Rice cakes: bijvoorbeeld met pittige tomatensaus of rode bonen pasta (voor een zoetere variant)
  • Dumplings: deegrolletjes met allerlei ingrediënten; vegetarisch, vis of vlees.
3. Verken Jeju; een eilandengroep ten zuiden van Korea
Het eiland Jeju staat al jarenlang op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het eiland heeft enorm veel te bieden; van slapende vulkanen tot unieke lavagrotten, van parelwitte stranden (Hamdeok Beach en Hyeopjae Beach) tot beboste wandelpaden en van indrukwekkende openluchtmusea tot bijzondere themaparken. Wist u dat Jeju één van de 7 Nieuwe Wonderen van de Natuur is? Neem van ons aan dat Jeju deze titel verdient!
 

Meer van Zuid-Korea zien? Bekijk dan het fotoalbum van Zuid-Korea specialist Roselien. Samen met haar gezin ging ze op ontdekkingstocht in Zuid-Korea. De foto's laten ook meteen zien dat het een ideale familiebestemming is! 
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Zuid-Korea. Iedere rondreis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Zuid-Korea aan, zoals rondreizen met een huurauto en combinatiereizen.