Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Zuid-Korea

Veelgestelde vragen Zuid-Korea

Wat kan ik verwachten van het eten en drinken in Zuid-Korea?

Eten:

De Koreaanse keuken is gebaseerd op vis, vlees en tofoe. Bij typische Koreaanse maaltijden wordt naast de hoofdmaaltijd een groot aantal bijgerechten (banchan) geserveerd. Dit kan variëren van 3 tot 20 bijgerechten per maaltijd. Voorbeelden zijn: rijst, soep, zeewier, groenten en ‘kimchi‘ (gefermenteerde Chinese kool met chili en knoflook), het nationale gerecht van Korea. Koreaans eten verkrijgt zijn smaak door combinaties van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook, gember en, het belangrijkste ingrediënt, chilipepers, die de speciale pittige smaak geven. Het eten in Zuid-Korea staat bekend om haar gezonde eigenschappen; weinig calorieën en veel groenten. De Koreaanse keuken is ook gebaseerd op het principe dat de geest en het lichaam één zijn. Dit is ook de reden dat een traditioneel gedekte Koreaanse tafel tenminste 5 gerechten of garnituren bevat in verschillende kleuren. Dit is niet alleen voor de visuele aantrekkelijkheid, maar ze staan voor de 5 elementen en de kennis van een gebalanceerde maaltijd (de vijf schijven).



Drinken:

Traditionele thee wordt steeds populairder in Korea, vanwege de vele voordelen voor je gezondheid. Er zijn dan ook erg veel varianten te verkrijgen. Een populaire alcoholhoudende drank is Soju, de (lichtere) Koreaanse variant op wodka. Deze wordt vaak gedronken in combinatie met verschillende maaltijden of bij een Koreaanse BBQ (samgyeopsal)



terug naar veelgestelde vragen Zuid-Korea