Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Zuid-Korea

DMZ

De DMZ (Demilitarized Zone) is onmiskenbaar verbonden met de koude oorlog, die nog steeds gaande is tussen beide Korea’s. Het is een vier kilometer brede scheidingslijn tussen beide landen, vol met wachtposten, bunkers, militairen en geweren. Tijdens een bezoek aan de DMZ ervaart u absoluut geen gevoel van gevaar, eerder een gevoel van rust en verwondering. De groene heuvels en de zeldzame vogels die vande DMZ hun thuis hebben gemaakt, staan symbool voor de treurige situatie en de nasleep van een oorlog die een land uiteen heeft verscheurd. Een onwerkelijke en intense, maar absoluut veilige ervaring!

U kunt de DMZ in een halve of hele dagtour vanuit Seoul bezoeken. Ook is het mogelijk om tijdens uw selfdrive, indien u tussen Seoul en Sokcho reist, op eigen gelegenheid een kijkje te nemen in Goseong. Hier neemt u bij een oude legerpost letterlijk een kijkje bij de buren. Ook hebt u bij helder weer een prima zicht op Mount Geumgangsan, één van Noord Korea’s meest bekende bergen.

Zelf een rondreis samenstellen naar DMZ? Neem vrijblijvend contact op met onze Zuid-Korea specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Zuid-Korea