Menu

Zuid-Korea

Busan

Busan is de tweede stad van het land en beschikt over de grootste haven van Zuid-Korea. Het is dan ook niet gek dat de Jagalchi vismarkt enorm is! Het is een komen en gaan van mensen, dus neem ook een kijkje en proef vooral een stukje verse vis op deze levendige markt.

Ook mag een bezoek aan Gamcheon niet ontbreken tijdens een bezoek aan Busan. Deze vervallen wijk is enkele jaren geleden flink onder handen genomen door studenten, om er een artistieke draai aan te geven en meer toerisme te genereren. En dat is gelukt, het resultaat is dan ook verbluffend; tegenwoordig is Gamcheon een leuke, vrolijke wijk met veel kunstgalerijen en souvernirwinkels. Er zijn verschillende cafeetjes gevestigd en met de vele uitzichten op het stadje en de zee is Gamcheon tegenwoordig dé plek om indrukwekkende foto's te maken. 

Tenslotte is Busan ook een stad om lekker te ontspannen. Dit is namelijk één van de populairste strandbestemmingen van Zuid-Korea! Busan beschikt over verschillende stranden, allemaal goed bereikbaar per metro. Gwangalli Beach is een stadsstrand, gelegen tussen de wolkenkrabbers en met uitzicht op de grote brug. Haeundae Beach ligt wat verder buiten te stad, maar biedt een schitterend strand. Met name in de zomermaanden kan het echter erg druk zijn op de stranden van Gwangalli en Haeundae Beach. Het Songdo Beach is dan een goed alternatief! Hier kunt u niet alleen zwemmen, maar kunt u ook een wandeling maken over de Skywalk of genieten van prachtige vergezichten vanaf de kabelbaan. 

Zelf een rondreis samenstellen naar Busan? Neem vrijblijvend contact op met onze Zuid-Korea specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.