Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Zuid-Korea

Gyeongju

Een verblijf in Gyeongju, ook wel ‘museum zonder muren’ genoemd, mag absoluut niet ontbreken tijdens uw reis door het land. Als goed bewaarde hoofdstad van het oude Silla koninkrijk, geeft het een kijk op de geschiedenis van het land! Begin met een wandeling door het Tumuli Park, met haar koninklijke tombes die dateren uit de Shilla-dynastie. In één van de tombes, Cheonmachong, kunt u naar binnen om enkele opgravingen te bekijken. Ook het Cheomseongdae Astronomical Observatory, de koninklijke vijver Anapji Pond en de traditionele Hanok-wijk Gyochon zijn een bezoekje waard. En in de avond is een bezoek aan de Jungang markt een aanrader; hier staan verschillende kraampjes met uiteenlopende snacks en maaltijden. Een heerlijke afsluiter van een dag in Gyeongju!

Iets buiten Gyeongju zijn ook enkele bezienswaardigheden te vinden, zoals bijvoorbeeld de Bulguksa en de Golgulsa Tempel.

Zelf een rondreis samenstellen naar Gyeongju? Neem vrijblijvend contact op met onze Zuid-Korea specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Zuid-Korea