Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Zuid-Korea

Jeju

Jeju is een eilandengroep dat al jarenlang op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. En dat is niet voor niets, want dit eiland heeft enorm veel te bieden; van slapende vulkanen tot unieke lavagrotten, van witte stranden tot beboste wandelpaden en van indrukwekkende openluchtmusea tot bijzondere themaparken.

Één van de hoogtepunten is Seongsan Ilchulbong (Sunrise Peak), ontstaan door een vulkaanuitbarsting onder zee. Na de beklimming via talloze trappen kunt u op het strand uitrusten, tijdens een show van de Haenyeo-duikers. Deze ‘vrouwen van de zee’ duiken al eeuwenlang volgens traditie zonder apparatuur, op zoek naar voedsel. Ze zijn hierin zo goed getraind, dat ze vaak minutenlang onder water kunnen blijven; het is zeer fascinerend om deze (vaak hoogbejaarde) helden aan het werk te zien! Wilt u meer weten? Bezoek dan zeker het Haenyeo museum. Andere interessante musea op Jeju zijn het Jeju Stone Park en het Jeju Folk Village Museum en Seongeup Folk Village; in deze openluchtmusea leert u meer over de geschiedenis van Jeju en haar bewoners.

Wilt u nog meer van de natuur van Jeju zien, dan is een bezoek aan de Sangumburi Crater en de Manjanggul lavagrot een aanrader. Ook de Cheonjiyeon en Jeonbang watervallen zijn zeker een bezoek waard. Indien u graag actief bezig bent in de natuur, kunt u één van de wandelingen op de berg Hallasan maken; met een hoogte van 1.950 meter is dit de hoogste berg van Zuid-Korea.

Ontspannen kan op Jeju natuurlijk ook heel goed; het eiland telt talloze stranden en baaitjes. De mooiste plekjes, met witte stranden en helderblauwe zee, vindt u bij Hamdeok Beach en Hyeopjae Beach. Hier kunt u heerlijk genieten van de rust en bijkomen van deze reis vol indrukken!

Zelf een rondreis samenstellen naar Jeju? Neem vrijblijvend contact op met onze Zuid-Korea specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Zuid-Korea