Menu

Zuid-Korea

Reiservaringen Zuid-Korea

Zuid-Korea

Perfecte reis in een Inspirerend land

03/07/2024 - Roland Vanderstukken

We hebben een zeer goede reis gehad. Inspirerend en alles was piekfijn geregeld, niks is verkeerd of mis gegaan. We keken er naar uit om dit land te leren kennen. Het land zou vijf jaar vooruit zijn op onze maatschappij. En dat is ook zo, maar het zit allemaal in kleine dingen. En zeker geen verzuurde maatschappij, zoals in West-Europa. Zeer vriendelijk en behulpzaam volk. Zeer veilig land.
Zeer proper overal. Overal (openbare) toiletten die zeer proper zijn.

lees meer
Zuid-Korea

Stressvrije, perfecte reiservaring

05/06/2024 - Familie Sterckendries

Alle accomodaties en verplaatsingen waren perfect geregeld. Geen stress dus. Wat een aangename ervaring. De locaties van de hotels waren schitterend en we hebben heel veel te voet kunnen ontdekken. Heerlijk. Dankjewel Pangea voor deze unieke ervaring!

lees meer
Zuid-Korea
studiereis

Een gave drieweekse studiereis in Zuid-Korea.

20/02/2023 - Arago studiereis 

We hebben een gave drieweekse studiereis in Zuid-Korea gehad, waarbij PANGEA het logistieke deel van de reis (vliegtickets, vervoer ter plaatse en een paar cultuurdagen) organiseerde en wij als studenten zelf de universiteits- en bedrijfsbezoeken hadden geregeld. Vanwege corona verliepen de voorbereidingen moeizaam, maar uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen en konden wij ons ter plaatse focussen op de leerzame ervaring en het reisplezier.

lees meer
Zuid-Korea
studiereis

Ontzettend bedankt voor jullie harde inzet

06/07/2021 - Mart Kortman en Mijs Buter

Erg bedankt voor de hulp bij het plannen van de reis naar Zuid-Korea en Shanghai. Jullie hebben ons altijd van goed advies voorzien rondom de planning van de reis. We hebben samen een mooie reis kunnen samenstellen en hierbij hebben jullie ons altijd goed in onze wensen kunnen voorzien. Het contact tussen ons is altijd goed verlopen en jullie hebben hierin ook veel flexibiliteit getoond. Toen de reis in het water dreigde te vallen door de coronacrisis hebben jullie ook goed advies kunnen geven over de haalbaarheid van de reis. Uiteindelijk hebben we er helaas voor moeten kiezen om de reis toch te annuleren, maar wij willen jullie alsnog bedanken voor jullie harde inzet.

Mart Kortman en Mijs Buter
Travel Coordinator 
Study Tour Daejo 

 

lees meer
China
Zuid-Korea
rootsreis

Het was een emotioneel moment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

31/07/2018 - Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Beste Rianne,
Allereerst onze excuses dat we niet eerder deze mail gestuurd hebben. We willen jou en iedereen van Pangea die geholpen hebben onze reis te organiseren hartelijk bedanken. We hebben een hele mooie, bijzondere, emotionele en Intensieve reis gemaakt. We hebben veel gezien, veel mensen gesproken en onverwachte dingen meegemaakt.

Na een aantal dagen in Seoul, besloot Jim dat hij toch wel naar het kindertehuis wilde en zijn we de laatste dag ernaar toe gegaan. Na enig zoeken vonden we het gebouwtje wat nu dienst doet als ontmoetingsplek voor geadopteerde kinderen.

Jim is naar binnen gegaan en heeft uitgelegd dat hij eerst niet wilde gaan en na een paar dagen Seoul van gedachten veranderd was. We werden uitgenodigd binnen te komen en het dossier werd binnen enkele minuten gevonden. Het was een emotioneelmoment en Jim was blij dat hij dit toch gedaan heeft.

De reis was goed georganiseerd en alles liep op rolletjes. Toen we in Beijing aankwamen hoorden we dat we opnieuw een ander Hotel kregen dan dat we doorgekregen hadden. Het hotel was verder wel goed, het stond alleen in een buurt waar je verder niet zoveel winkeltjes of restaurantjes had. Dit vonden we jammer.

Nogmaals hartelijk bedankt, het was top. Inmiddels vrienden van ons ook via jullie in China geweest. Wij hebben tegelijk onze dochters opgehaald uit China (en nog 7 gezinnen ) en hebben nog jaarlijks een reunie.

Met vriendelijke groet,

Willem, Berna, Jim en Maylin Hendriks

Bekijk ook het uitgebreide rootsblog van Jim en Maylin.

roots ervaringroots ervaring

lees meer
Zuid-Korea

Korea is een mooi land, groen, bergachtig en met een mooie kustlijn.

02/09/2017 - Petra en Cor

Zuid Korea -  2017

Zaterdag 2 september was het dan zover: onze vakantie naar  Zuid-Korea kon beginnen.

Na een lange maar voorspoedige reis kwamen we zondagavond op het vliegveld van Seoel aan. Douane en bagageband verliepen ook zonder problemen en restte ons alleen de vraag: nemen we de bus of een taxi naar het hotel? Het werd uiteindelijk de bus (veel goedkoper dan de taxi) die ons in de buurt van het hotel afzette. In het donker was het wel lastig orienteren, maar een voorbijganger hielp ons op weg naar het hotel. Lekker slapen…..

De volgende dag op tijd opgestaan om het Changdeokgung paleis (een van de koninklijke paleizen) te bezichtigen. Dat was de moeite wel waard, ook vanwege de bijbehorende tuinen. Het viel op dat veel vrouwen in traditionele jurken rondliepen. Het bleek dat je die daar voor de gelegenheid kon huren. Dan voel je je helemaal een koningin natuurlijk.

Vervolgens hebben we het naastgelegen museum bezocht, waar een aantal voorwerpen uit het paleis waren tentoongesteld.

’s Avonds hebben we de NANTA cooking show bezocht, een geweldige show waarbij vier koks op allerlei  keukengerei zoals potten, pannen, lepels, hakmessen en hele voorstelling bij elkaar weten te drummen. En ook nog een bruiloftsdiner  weten klaar te maken. Veel gelachen en absoluut de moeite waard.

Dinsdag werden we al vroeg opgehaald voor een excursie naar de grens met Noord Korea.

Dit was een indrukwekkende ervaring als je weet wat zich daar in het verleden heeft afgespeeld en hoe dat in het heden nog steeds invloed heeft. De  bridge of freedom, DMZ, de 3rd infiltration tunnel waar we in konden om Noord Korea tot op 170 meter te benaderen. Tunnels die door Noord Korea waren uitgegraven om Zuid Korea  aan te vallen en te veroveren. En bij het Dora observatory uitzicht op de grens en Noord Korea, wetend dat daar een dictator zit die niets liever wil dan raketten afvuren op het zuiden en Japan en Amerika.

Het bezoek aan Panmunjom ging niet door  vanwege de gespannen situatie met Noord Korea. Jammer, maar wel begrijpelijk.

Aan het eind van de dag hebben we nog een paleis bezocht en de City Hall, waar ze de grootste groene muur binnen hebben. Inderdaad begroeid met planten. Vanaf de bovenste verdieping heb je leuk uitzicht over de omgeving..

Woensdag was het tijd om verder te reizen en hebben we de huurauto opgehaald. Met assistentie van Tijmen was de navigatie snel ingesteld en konden we op pad. De stad uit ging niet helemaal vanzelf maar eenmaal op de snelweg reed het lekker door. Voordat we in Sokcho aankwamen hebben we Naksan tempel bezocht, dat lag mooi op de route. ’s Avonds belandden we in een klein restaurantje waar we op de gok maar iets uitgezocht hebben. Echt Koreaans, erg lekker, maar heet!!  Maar met Koreaans bier kun je goed blussen.

Donderdag zijn we naar Seoraksan national park geweest. Daar hebben we veel gewandeld en zijn uiteindelijk bij de waterval uitgekomen. Vervolgens hebben we de meer dan 860 traptreden beklommen naar het uitzichtpunt. Een stevige klim maar zeker de moeite waard. Inclusief de spierpijn achteraf.

Vrijdag tijd voor de volgende etappe: Andong. Hier hebben we Hahoe Village bezocht, een traditioneel dorp in een mooie vallei. Daar kun je fijn rondwandelen. Het nabij gelegen masker museum heeft een fraaie collectie maskers van over de hele wereld. Niet groot, wel mooi.

’s Avonds hebben we in een restaurantje gekeken naar wat een groepje meisjes zat te eten, en hebben maar hetzelfde besteld. Het was inmiddels wel duidelijk dat er niet veel mensen zijn die Engels spreken (of niet durven). Maar met handen en voeten, plaatjes en google translate kom je ook een heel eind.

Zaterdag hebben we heel relaxed de toeristische route naar Gyeongju genomen.   We hebben de Seokguram grot bezocht, die op de UNESCO wereld erfgoed lijst staat en waar een in steen uitgehouwen Boeddhabeeld staat. Vervolgens zijn we doorgereden naar de Bulguksa tempel. Een mooi en groot tempelcomplex. ’s Avonds hebben we onze tijd al even relaxed bij de Anapji pond doorgebracht. Sfeervol verlicht en genoeg bankjes om even te gaan zitten en ervan te genieten.

Zondag was een dag vol cultuur.

Eerst Golgoksa tempel en Girimsa tempel, beide zeker de moeite waard. Maar ga vroeg, anders  wordt  het te druk om nog van de rust te genieten.

Vervolgens zijn we naar Gyeongju National Museum geweest. Hier liggen een aantal schatten die uit de Silla tijd stammen. Daarna was Tumuli-gongwon aan de beurt, een groot park vlakbij onze hanok, met 23 graftombes van de koninklijke Silla familie. Een tombe was open ter bezichtiging, een interessante manier van begraven. Na alle cultuur zijn we ook nog even op de nightmarket beland, altijd leuk om rond te kijken.

De hanok (traditioneel Koreaans huis) waar we overnacht hebben was trouwens een leuke afwisseling met de hotels waar we in sliepen. Minder comfortabel maar met een mooie rustige binnentuin, waar het ’s avonds na een lange dag of ’s morgens vroeg goed toeven is. Slapen op een matrasje op de grond was even wennen maar we hebben toch lekker geslapen.

Maandag begon nat: het was hondenweer en de regen kwam met bakken uit de hemel vallen.

De reis naar Yeosu duurde daardoor iets langer dan gepland. Eenmaal aangekomen hebben we de rest van de dag in het centrum en  langs de waterkant doorgebracht. Ook nog een turtleship bekeken waarmee in  vervlogen tijden oorlog tegen de Japanners werd gevoerd.

De waterkant en de bruggen zijn ’s avonds kleurrijk verlicht, ziet er leuk uit.

Dinsdag was bestemd voor een wandeling op Geumodo, een van de eilanden in Dadohaehaesang National Park. We wilden de ferry nemen vanuit Dolsan Port, maar dat bleek niet de juiste plek te zijn. Gelukkig waren er een paar politie agenten die Engels spraken, bleek dat we bij Singi port moesten zijn.

Daar aangekomen waren Ticket Office en Toilet de enige Engelse woorden die we tegenkwamen en verder niemand die Engels sprak. Gelukkig waren daar onze beste vrienden van de politie weer om ons uit de brand te helpen met de tickets. Tip: breng je paspoort mee, die bleken we ook nodig te hebben.

Het eiland is werkelijk prachtig en een paradijs voor de echte hikers en natuurliefhebbers. Maar ook de minder geoefende wandelaars kunnen hier wel een paar kilometers weg wandelen.

Terug in Yeosu hebben we ook nog de kabelbaan genomen en ’s avond hadden we vanuit het hotel nog gratis uitzicht op de lichtshow van The Big O.

Woensdag hebben we de kustroute naar Geoje genomen. Een schitterende route langs het water, slingerweggetjes door de bergen, diverse bruggen. Mooie natuur en prachtige vergezichten en doorkijkjes. Fotostop!

Onderweg het Goseong Dinosaur museum bezocht. Niet geheel in het Engels maar wel een leuk bezoekje aan de prehistorie.

De kabelbaan van Tongyeong bleek bij aankomst buiten gebruik voor onderhoud, dus die moesten we helaas overslaan. Maar niet getreurd, in Busan staat ook een kabelbaan…..

Donderdag en vrijdag relaxed in Busan doorgebracht. De route langs de kust was een leuke rit  met bruggen en tunnels. Verder hebben we vooral de stad lopend en met de hop-on hop-off bus verkend. Tenslotte zie je al lopend het meest.

Beomeosa temple is een mooi gelegen tempelcomplex. Mag niet op je to do list ontbreken. En ook de kabelbaan naar Geumjeongsan  berg is de moeite waard, je kunt er fijn wandelen in een mooie omgeving. En sinds een paar maanden is Busan Tower geopend. Zowel overdag als “by night” heb je hier een mooi uitzicht over de stad.

Zaterdag de vlucht naar Jeju eiland genomen. We hadden al een paar weerswaarschuwingen op onze telefoon gekregen dat er een orkaan boven Japan hing die onze kant uit zou komen.

Inderdaad, we hadden een hobbelige vlucht en het weer was grijs en stormachtig bij aankomst. Bij ons hotel waaiden de golven regelmatig over het muurtje van de boulevard. Maar met een regenjas aan is een beetje uitwaaien best te doen.

Zondag zijn we met de huurauto naar Manjang cave gereden. Een lavagrot die een kilometer lang open is om te bezichtigen. Heel apart.

Het Haenyeo museum is niet groot maar wel interessant over het leven van de Haenyeo vrouwen. We hebben ze helaas niet zien duiken toen we de prachtige  kust verder volgden.

In Seongsan Ilchulbong hebben we de piek beklommen. Wat een fantastisch uitzicht. De hele kustlijn is hier trouwens een aaneenschakeling van fraaie uitzichten en mooie doorkijkjes.

Via Seongeup Folk village zijn we weer naar het hotel gereden. Daar was ’s avonds in het openlucht theater naast het hotel een voorstelling met muziek, zang en dans over het traditionele leven van de Haenyeo vrouwen. Een mooie afsluiting van de dag.

Maandag naar Hallasan National park gereden. Onderweg eerst naar Mysterious road gereden (ligt op de route). Het kan aan ons liggen maar wij hebben niks mysterieus gezien. Dus op naar Hallasan om een berg(je) te beklimmen en te genieten van het uitzicht. Weer een prachtige omgeving voor de natuurliefhebbers en wandelaars.

Ergens in een folder kwamen we een automuseum tegen. Speciaal voor Cor zijn we daarheen gereden en inderdaad staan er schitterende oldtimers en ander moois. Ook leuk voor kinderen.

Inmiddels zaten we aan de zuidkant van het eiland waar ook Jusangjeolli Cliff is. Een hele bijzondere kustlijn, gevormd door vloeibare en weer afgekoelde lavastromen. Echt apart.

Vervolgens nog meer natuurschoon bij Cheonjeyeon Falls. Drie verschillende watervallen en een brug met engelenfiguren aan beide kanten.

Op de weg terug naar Jeju was het bijna file rijden met alle toeristen die weer richting hotel gingen.

Dinsdag verliep de vlucht terug naar Seoul zonder problemen, waar we de rest van de dag in het centrum en de nightmarket hebben doorgebracht. De lucht was te wazig voor een bezoekje aan Seoul Tower, jammer maar helaas.

Woensdag was het tijd voor de terugreis. Van Seoul naar Taipei verliep soepel alleen de overstap in Taipei voor de vlucht naar Amsterdam duurde wel heel lang. Het vliegveld is niet heel spannend dus de verveling sloeg toe. En dan moet je ook nog weer 13 uur vliegen. Maar goed, aan alles komt een eind dus  uiteindelijk sta je weer op Schiphol en vervolgens in de file naar huis. Einde vakantie, welkom thuis.

Korea is een mooi land, groen, bergachtig en met een mooie kustlijn. Een mooie mix van cultuur, natuur en stadsleven. Zelf rijden is goed te doen met Engelstalige navigatie. Het is wel het land met de meeste snelheidscamera’s. Zodra je bergafwaarts gaat en een beetje vaart maakt, staat er weer een.

Ook zijn er vrijwel overal openbare toiletten, schoon en met WC papier. Zelf een rol meenemen is niet nodig. Een pakje zakdoekjes voor die ene keer dat je pech hebt is wel handig.

Een aparte reisstekker hebben we ook niet gebruikt.

Het eten is lekker maar flink spicy, vooral de kimchi. En er is veel vis te krijgen.

Groeten van Petra en Cor

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Zuid-Korea
familiereis

Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen.

12/09/2017 - Familie Kroeze

Super afwisselende reis gemaakt in een prachtige huurauto. Zoals afgesproken kregen we de mogelijkheid om vele facetten van de Koreaanse cultuur te ervaren. Het strand gebeuren in het luxe Busan maakte indruk op ons. De Koreanen waren hoofdzakelijk gekleed aan het zwemmen. 's avonds was er allerlei entertainment aan het strand en aan de boulevard met prachtig verlichte wolkenkrabbers. We genoten van het luxe hotel met ontbijt buffet. Tijdens de temple stay mochten we om 3 uur "s nachts meezingen met de monniken en om 6 uur zaten we aan het echte Koreaanse ontbijt. We hebben ervaren hoe het voelt als je echt alles op moet eten. Respect voor het eten betekent bij de monniken dat er niets weggegooid wordt. Op de thee bij een monnik, kwam een mooi gesprek op gang. 


In het echte Koreaanse guesthouse sliepen we heerlijk op een matras op de grond en maakten ons ontbijt zelf in het keukentje. In de binnentuin, zaten we aan de picknicktafel Koreaans bier te drinken. De aanbeveling van het reisbureau om op de fiets de omgeving te verkennen langs de rijstvelden en de graftombes van oude koningen, leerde ons over het platteland en de koningen die eeuwen geleden regeerden. 


Gelukkig had pangea ervoor gezorgd dat we ook het nationaal park Seoraksan bezocht hebben. Spectaculaire natuur in hoge bergen met rotsen en naar beneden denderende watervallen. De hike naar boven was een mooie uitdaging. Al met al een schitterende afwisselende reis.

Familie Kroeze 

Familie Kroeze Zuid-Korea

lees meer
Zuid-Korea
rondreis

Al met al een indrukwekkende reis

20/10/2016 - Fam. Sloots
In overleg met Pangea hebben wij (3, zestig plussers) een 14 daagse reis samengesteld. Hierbij hadden wij voor een aantal dagen een auto gehuurd.

De eerste dag na onze aankomst, werden wij opgehaald door een Nederlands sprekende Koreaan, wat zeer aangenaam was. Deze gids heeft ons rondgeleid door Seoul om de belangrijkste dingen te laten zien.

De volgende dag heeft deze gids samen met ons de auto opgehaald, aangezien wij ons in Zuid-Korea als een soort analfabeet voelden. En het Engels spreken, vooral bij oudere inwoners, was zeer beperkt. Ook heeft deze gids, de Engelse versie van het navigatiesysteem, voor ons voorgeprogrammeerd, wat nodig was. Na ons uitgezwaaid te hebben, zijn wij het avontuur van Zuid-Korea aangegaan.

De reis ging eerst naar de havenplaats Busan door een prachtig gebied en goede snelwegen. Busan is een grote havenplaats, waar de verkeersregels niet altijd werden toegepast. Wij hebben hier de geplande bezoeken aan o.a het VN begraafplaats, de kabelbaan etc. kunnen bezoeken. Daarna is de reis voortgezet naar Gyeongju. Verder gingen we naar Andong voor een bezoek aan het Hahoe Village en het maskermuseum.

Het volgende reisdoel was Sokcho. Hier hebben wij het prachtige nationale park bezocht en was de plaats Sokcho ook de moeite waard om te verkennen.

Na dit verblijf zijn wij weer richting Seoul gegaan en daar de auto zonder problemen ingeleverd. S ’Avonds hebben wij een show (Nanta Cooking Show) bezocht en een stukje van het nachtleven gezien.

De volgende dag was er een excursie naar de DMZ geboekt. Hier voel je bij de grens de spanning die er heerst tussen Noord en Zuid Korea.

Al met al een indrukwekkende reis. Het fijne was, dat wij elke dag via de WhatsApp, contact hadden met de Nederlands sprekende gids.

lees meer