Menu

Zuid-Korea Compleet

Zuid-Korea is een land met vele hoogtepunten, waarvan enkele bezienswaardigheden wereldwijd zeer bekend zijn. Denk daarbij aan de bruisende hoofdstad Seoul of de DMZ, het grensgebied met Noord-Korea. Zuid-Korea heeft echter ook veel plekjes te bieden die minder bekend zijn, maar daarmee zeker niet minder mooi. Wist u bijvoorbeeld dat de zuidkust van het land voornamelijk bestaat uit Nationaal Park? En dat hier dan alsnog levendige steden met prachtige tempels te vinden zijn? Tijdens deze reis combineert u de welbekende highlights met de nog onontdekte plekken, waar u nog het échte Zuid-Korea proeft. Kortom; een complete rondreis door Zuid-Korea. En dat allemaal met uw eigen huurauto, dus alle vrijheid om zelf uw tempo te bepalen!

Reisduur: 21 dagen

Seoul - Suwon - Gongju - Daejeon - Jeonju - Gwangju - Suncheon - Yeosu - Geoje - Busan - Gyeongju - Andong - Sokcho

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-Korea Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De ideale manier om kennis te maken met heel Zuid-Korea; zowel de bekende als ook de onbekende plekjes
 • Comfortabele accommodaties worden afgewisseld met traditionele guesthouses 
 • Reis eenvoudig met eigen huurauto door Zuid-Korea en geniet van de vrijheid die deze vorm van reizen geeft
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Namsangol Hanok Village, Seoul, Zuid-Korea - foto: Roselien van der Wielen
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Seoul
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Seoul neemt u op eigen gelegenheid (eenvoudig) de Airport Limousine Bus naar uw hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en Seoul op eigen gelegenheid kunt gaan ontdekken. Met meer dan 10 miljoen inwoners behoort Seoul tot de grootste steden ter wereld. Wereldberoemde merken hebben hun hoofdkantoor in de stad, maar u vindt er ook oude gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Sla in de avond een bezoek aan de N Seoul Tower op Mount Namsam niet over en geniet hier van het mooie uitzicht!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de transfers van/naar Seoul Incheon Airport zijn niet inclusief, omdat privé transfers erg prijzig zijn. In plaats hiervan kunt u beter de voordelige en comfortabele Airport Limousine Bus gebruiken, die u voor of vlakbij uw hotel zal afzetten. U kunt dit ter plaatse regelen. Een andere goedkope en snelle optie is het gebruik van de metro.
Dag 2 Seoul
Dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Seoul verder gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Changdeokgung en Gyeongbokgung paleis, twee fantastische bouwwerken uit vroegere tijden. Ook de sfeervolle straten van Bukchon Village en het authentieke winkelgedeelte van Insadong zijn een aanrader. In de avond is een bezoek aan Myeongdong aan te raden: in dit bruisende centrum kunt u naar hartelust dineren, eindeloos winkelen en verschillende streetfood proeven.
Dag 3 Seoul
Dag ter vrije besteding. Bij mooi weer is een bezoek aan de N Seoul Tower een absolute aanrader; van bovenaf hebt u een prachtig uitzicht over de stad en de omringende bergen. Onderaan Mount Namsan, de berg waar de toren op is gebouwd, kunt u een bezoek brengen aan het Namsangol Hanok Village. In dit dorp kunt u een kijkje nemen in traditionele Hanok woningen en kunt u deelnemen aan traditionele activiteiten zoals Hanji (Koreaans papier) vouwen, theeceremonies, Hanbok (traditioneel Koreaans kostuum) dragen etc. Hebt u nog tijd over om te winkelen, dan kunt u een wandeling maken over Namdaemun Market. In de avond is een wandeling langs Cheonggyecheon River een aanrader; deze rivier stroomt dwars door Seoul heen en is een favoriete ontmoetingsplaats van vele Koreanen.

Tip: sluit de dag af met een bezoek aan de NANTA Cooking Show (een moderne, non-verbale comedy show) of aan het MISO theater (een traditioneel Koreaanse show). Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 4 Seoul - Suwon - Gongju - Daejeon (ca. 185km)
In de ochtend reist u op eigen gelegenheid naar het kantoor van de autohuurmaatschappij om uw huurauto op te halen. Daarna begint de rondreis! Op weg naar Daejeon kunt u een stop maken in Suwon, om het Hwaseong Fort te bekijken. Dit indrukwekkende bouwwerk uit de Joseon Dynasty was de officiële verdedigingsmuur om Suwon te beschermen. Het fort strekt zich uit over 5,52 kilometer en biedt een grote verscheidenheid aan oude militaire faciliteiten. In 1997 is het op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Na een wandeling over de kilometerslange muur, stapt u weer in de auto voor een rit naar Gongju.

Gongju was van het jaar 475-538 de hoofdstad van het Baekje Koninkrijk en droeg toendertijd de naam Ungjin. Uit deze belangrijke periode stammen nog veel culturele bezienswaardigheden, zoals de Magoksa Tempel, de Koninklijke tombes van Koning Muryeong en het Gongsanseong Fort. Dit fort is gelegen op een heuveltop en kijkt uit over de omgeving van Gongju. Maar niet alleen het prachtige uitzicht maakt een uitstapje naar dit fort de moeite waard: ook de vele paviljoens mogen gezien worden.

Na aankomst in Daejeon is de rest van de dag ter vrije besteding. Deajeon is een stad die in razendsnel tempo groeit. Van kantoorgebouwen en kunstgalerijen tot een immens pretpark en hot springs: er is voor elk wat wils. Zelfs voor natuurliefhebbers, die hun hart kunnen ophalen in het Jangtaesan Natural Recreation Forest of in het iets verderop gelegen Gyeryongsan National Park. En aangezien de stad bekend staat om haar resultaten in de wetenschap, is er ook een National Science Museum te vinden.
Dag 5 Daejeon - Jeonju - Gwangju (ca. 183km)
Na het ontbijt vervolgt u uw reis zuidwaarts en maakt u een stop in Jeonju. De stad staat bekend als geboorteplaats van het meest bekende Koreaanse gerecht Bibimbap en is daarmee zó geliefd om haar gastronomie, dat de ‘Taste City’ door UNESCO is benoemd tot Creative City of Gastronomy. Daarnaast heeft de stad ook op cultureel vlak veel te bieden; in het Jeonju Hanok Maeul staan meer dan 800 traditionele hanok’s die te bezichtigen zijn. In vele hanok’s worden tegenwoordig workshops gegeven, zoals het maken van papier. Want ook daar staat Jeonju om bekend; om het maken van ‘hanji’, Koreaans papier dat nog steeds veel wordt gebruikt. In het Jeonju Korean Paper Institute, gevestigd in een leuke hanok in één van de vele steegjes, kunt u het proces van papier maken van dichtbij meemaken. Een andere interessant museum is het 'Traditional Wine Museum', waar traditionele wijnen worden tentoongesteld.

Vervolgens rijdt u verder naar Gwangju, een stad die ook bekend staat om haar culinaire kunsten. De stad beschikt dan ook niet voor niets over de ‘Oritang Street’, ‘Mudeungsan Boribap Street’, Songjeong Tteokgalbi Street’ en de ‘Cart Stall Street’; allemaal vernoemd naar de gerechten die Gwangju groot hebben gemaakt. Markten zijn er in de stad dan ook in overvloed, net als een bruisend nachtleven vol met pubs, bars en straatacts.
Dag 6 Gwangju
Dag ter vrije besteding in Gwangju. Bezoek bijvoorbeeld Penguin Village, een wijk uit de jaren ’70 en ’80 die een complete transformatie heeft ondergaan. Tegenwoordig is het een fleurige wijk, vol met kunst en schilderingen van… jawel, pinguïns!  

Vanuit Gwangju kunt u ook gemakkelijk een bezoek brengen aan het Mudeungsan National Park. In dit park zijn talloze wandelroutes uitgezet naar bergtoppen en prachtige uitzichtpunten. Het park staat bekend om haar steile kliffen en rotspartijen, waarvan Ipseokdae en Seoseokdae de meest bekenden zijn: 70 miljoen jaren oude rotsen van afgekoeld lava.
Dag 7 Gwangju - Suncheon (ca. 87km)
Vandaag staat er een korte rit naar Suncheon op het programma. Indien gewenst, kunt u er voor kiezen om een omweg te maken via Boseong. Hier vindt u de grootste ‘Groene Thee’ velden van Zuid-Korea! Een wandeling over deze plantage is niet alleen een lust voor het oog; ook de heerlijke geuren maken deze plek het bezoeken waard. En natuurlijk is een bezoek niet compleet zonder de groene thee te proeven. Wellicht lust u een groene thee ijsje, groene thee milkshake, groene thee noodles of groene thee bibimbap?

Na aankomst in Suncheon is de rest van de dag ter vrije besteding. Het absolute hoogtepunt van deze stad is Suncheon Bay Wetland Reserve & National Garden; dit gigantische park is 1,1 miljoen hectare groot en beschikt over meer dan 505 verschillende soorten bomen en meer dan 113 verschillende soorten planten. Niet alleen is een wandeling door het park mogelijk, ook kunt u er met een boot op uit om (water)vogels te spotten. Bij de ingang van het park is tevens een dierenpark te vinden, met speeltoestellen voor kinderen. 

Een ander hoogtepunt in Suncheon is de 'Open Film Location', de grootste filmset van heel Zuid-Korea. De filmset is opgedeeld in drie dorpen, elk vormgegeven in een ander jaartal. Vlakbij ligt de Suncheon 'Culture Street', een wijk vol met gallerijen, tentoonstellingsruimtes, studios en winkels. 
Dag 8 Suncheon
Dag ter vrije besteding in Suncheon. Maak bijvoorbeeld een mooie roadtrip langs enkele bezienswaardigheden die rondom de stad zijn gelegen. Zo kunt u een bezoek brengen aan Naganeupseong Folk Village, een dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het is de best bewaarde vestingstad van Zuid-Korea, omgeven door een dikke muur die het dorp in vroegere tijden hebben beschermd tegen piraten. In dit dorp wandelt u langs groentetuintjes, langs wasplaatsen en langs huisjes met rieten daken. En het leukste van dit dorp? Dat er nog steeds mensen wonen en het dus nog écht authentiek is! 

Maak de roadtrip af met een bezoek aan de Seonamsa Tempel, verscholen in de bossen ten westen van Suncheon. Vanaf de parkeerplaats wandelt u in 20 minuten over een slingerend kiezelpad naar de tempel toe. Wilt u nog verder wandelen, dan kunt u vanaf hier een wandeling maken naar de Songgwangsa Temple (afhankelijk van de gekozen route ca. 8 of 16 km). Uiteraard is de Songgwangsa Temple ook per auto bereikbaar. 
Dag 9 Suncheon - Yeosu (ca. 29km)
Na een korte rit komt u aan in Yeosu, de rest van de dag is ter vrije besteding. Voor de kust van Yeosu ligt het Dadohaehaesang National Park, het grootste nationale park van Zuid-Korea. Het park bestaat uit beschermde marine- en natuurgebieden, hier kunt u vandaag op eigen gelegenheid een bezoek aan brengen. Bekijk bijvoorbeeld Odong-do, een eiland dat is begroeid met bamboe-bomen. In een half uur wandelt u het eiland rond en sla vooral de vuurtoren niet over; vanaf hier hebt u het beste zicht op de haven.

Voor langere wandelingen kunt u vanuit Yeosu de 2,5 uur durende ferry naar Geumo-do nemen; u kunt er ook voor kiezen naar de ferry terminal op Dolsan-do te rijden, van waaruit de oversteek slechts 30 minuten duurt. Geumo-do is één van de grotere eilanden van het Dadohaehaesang National Park. Hier kunt u fantastisch wandelen en genieten van de prachtige natuur, met zicht op de andere tot het nationale park behorende eilanden.

Ook kunt u er voor kiezen om een bezoek te brengen aan Aqua Planet; het grootste maritiem aquarium van Azië. 
Dag 10 Yeosu - Geoje (ca. 142km)
Na het ontbijt vervolgt u uw reis door Zuid-Korea. Het einddoel van vandaag is Geoje-do, een eiland dat bekend staat om haar scheepsbouw. Geoje heeft echter ook veel te bieden voor natuurliefhebbers, dus een roadtrip over het eiland is aan te raden. Bezoek bijvoorbeeld Windy Hill of de prachtige Sinseondae kliffen en rij langs eindeloze rijstvelden in het binnenland. Natuurlijk zijn er ook enkele stranden te vinden, bijvoorbeeld Wahyeon en Gujora Beach. Zoekt u het liever nog verder het water op; neem dan de ferry naar Oedo Botania, een grote botanische tuin gelegen op een eiland zo’n vier kilometer uit de kust.

Liever actief bezig? Wandel dan het prachtige pad van Okpo naar Deokpo; deze wandeling volgt de kustlijn, wat zorgt voor prachtige uitzichten. Aan het begin van de wandeling loopt u over een houten promenade, maar al snel gaat de wandeling verder door de bossen. Onderweg bezoekt u het Okpo Battle Memorial Park en de route eindigt na ca. 3,5 kilometer bij het strand van Deokpo. 
Dag 11 Geoje - Busan (ca. 65km)
Een nieuwe brugverbinding (2010) zorgt ervoor dat de reistijd tussen Geoje en Busan is verkort tot drie kwartier. Naast de tijdbesparing is het tevens een fantastische route die u via bruggen en enkele tunnels van eiland naar eiland voert. Uw doel van vandaag is de bruisende, tweede stad van Zuid-Korea, Busan. 
Dag 12 Busan
Dag ter vrije besteding. Het centrum van Busan is erg de moeite waard! Nampo-dong is een leuke wijk met talloze winkels en restaurants en op een steenworp afstand kunt u hier ook de Jagalchi vismarkt bezoeken; de grootste vismarkt van de stad. Op deze levendige markt, waar vrouwen op traditionele wijze de verkoop op zich nemen, is het een komen en gaan van mensen. Hier zult u zich verbazen over de te koop aangeboden waar! En aan te raden is natuurlijk om ook een hapje verse vis te proeven. 

Ook mag een bezoek aan Gamcheon niet ontbreken tijdens een bezoek aan Busan. Deze vervallen wijk is enkele jaren geleden flink onder handen genomen door studenten, om er een artistieke draai aan te geven en meer toerisme te genereren. En dat is gelukt, het resultaat is dan ook verbluffend; tegenwoordig is Gamcheon een leuke, vrolijke wijk met veel kunstgalerijen en souvernirwinkels. Er zijn verschillende cafeetjes gevestigd en met de vele uitzichten op het stadje en de zee is Gamcheon tegenwoordig dé plek om indrukwekkende foto's te maken. 
Dag 13 Busan
Dag ter vrije besteding. Wilt u nog even lekker ontspannen, breng dan een dag door op één van de mooie stranden van de stad. Busan beschikt over verschillende stranden, allemaal goed bereikbaar per metro. Gwangalli Beach is een stadsstrand, gelegen tussen de wolkenkrabbers en met uitzicht op de grote brug. Haeundae Beach ligt wat verder buiten te stad, maar biedt een schitterend strand. Met name in de zomermaanden kan het echter erg druk zijn op de stranden van Gwangalli en Haeundae Beach. Het Songdo Beach is dan een goed alternatief! Hier kunt u niet alleen zwemmen, maar kunt u ook een wandeling maken over de Skywalk of genieten van prachtige vergezichten vanaf de kabelbaan. 

Liever actief bezig? Dan is een wandeling door Igidae Park of Taejongdae Park een aanrader; op deze landtongen wandelt u over schitterende paden langs de zee.
Dag 14 Busan - Gyeongju (ca. 83km)
Vandaag rijdt u van Busan naar Gyeongju, het culturele hoogtepunt van Zuid-Korea. Onderweg kunt u nog een stop maken bij de Beomeosa Tempel of kunt u via een omweg de Haedong Yonggung Tempel bekijken; deze tempel is op de rotsen gebouwd, pal aan zee. Het uitzicht op de tempel en op de zee is schitterend!

De eindbestemming van vandaag is Gyeongju, de stad die ook wel 'museum zonder muren' wordt genoemd. En dat is niet voor niets; als goed bewaarde hoofdstad van het oude Silla koninkrijk, geeft Gyeongju een bijzondere kijk op de historie van Zuid-Korea.
Dag 15 Gyeongju
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u Gyeongju verder verkennen, in het centrum is alles op loopafstand van elkaar gelegen. Begin met een wandeling door het Tumuli Park, met haar koninklijke tombes die dateren uit de Shilla-dynastie. In één van de tombes, Cheonmachong, kunt u naar binnen om enkele opgravingen te bekijken. Ook het Cheomseongdae Astronomical Observatory, de koninklijke vijver Anapji Pond en de traditionele Hanok-wijk Gyochon zijn een bezoekje waard.

In de middag kunt u per auto een bezoek brengen aan de prachtige Bulguksa Tempel. Houdt u van wandelen, dan kunt u te voet verder naar de Seokguram Grot. Deze grot met een standbeeld van Boeddha is ooit ontdekt door een postbode die schuilde voor de regen, tegenwoordig staat deze grot op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

’s Avonds is een bezoek aan de Jungang markt een aanrader; hier staan verschillende kraampjes met uiteenlopende snacks en maaltijden. Een heerlijke afsluiter van deze dag!
Dag 16 Gyeongju - Hahoe Village - Andong (ca. 170km)
De weg wordt vervolgd naar Andong. Onderweg kunt u een stop maken bij Hahoe Village, gelegen op zo'n 25 kilometer ten westen van Andong. Dit authentieke dorp heeft haar naam (Hahoe betekent ‘dorp omringd door water’) te danken door haar ligging in de bocht van de Nakdong Rivier. Vanwege deze prachtige ligging en de aanwezigheid van de vele traditionele Koreaanse huizen (Hanok’s) staat Hahoe Village vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt in Hahoe Village een bezoek brengen aan het maskermuseum of aan de Byeongsam Seowan Confucian School, waar u meer leert over het Confucianisme. Deze in 1572 volgens de leer van Confucius opgezette privé school doet vandaag de dag dienst als historisch monument.

Na aankomst in Andong kunt u een bezoek brengen aan het Andong Folk Village, waar oude, traditionele woningen te vinden zijn. Deze woningen moesten allemaal plaatsmaken voor de aanleg van de dam en zijn hier naar toe verplaatst om ze te behouden. Parkeer de auto bij het Andong Water Museum en loop over de Weolyeonggyo brug het Folk Village binnen.

Aankomende nacht brengt u door in het centrum van Andong. Hier zijn vele winkeltjes en marktjes te vinden en voor het diner kunt u terecht in de ‘Food Alley’.

Noot: Hahoe Village is overdag autovrij, u kunt de auto parkeren op de grote parkeerplaats bij de ingang van het dorp. Vanaf hier kunt u lopend het dorp in of u neemt één van de gratis shuttlebussen.
Dag 17 Andong - Sokcho (ca. 295km)
Na het ontbijt rijdt u verder naar Sokcho, gelegen aan de Japanse Zee. Hier kunt u een bezoek brengen aan de grote vismarkt of wandelt u over de Jungang-ro winkelstraat naar de Yeonggeumjeong Sunrise Pavilion. In de avond is een wandeling rondom Cheongchoho Lake een aanrader.
Dag 18 Sokcho
Dag ter vrije besteding. Vandaag hebt u de mogelijkheid om het Seoraksan National Park te verkennen. Dit gebergte met ruige pieken, hoge watervallen en diepe valleien is een hoogtepunt voor natuurliefhebbers en wandelaars. De vele verschillende wandelingen zorgen ervoor dat er voldoende te ontdekken is voor alle wandelniveaus. Een absolute aanrader is een rit met de kabelbaan, die u in enkele minuten naar Gwongeumseong Station op 700 meter hoogte brengt. Vanaf hier is het zo’n twintig minuten lopen naar Gwongeumseong Fortress; een immens rotsblok waar in vroegere tijden een belangrijk kasteel heeft gestaan. Tegenwoordig is het vooral de moeite waard om er te klimmen en te klauteren en om er van het ongelooflijke uitzicht te genieten.

Noot: de kabelbaan in Seoraksan National Park vertrekt zeer regelmatig, kaartjes kunnen bij de ‘ticket office’ worden gekocht. Deze kaartjes worden op vertrektijd gereserveerd en zijn zeer populair; zorg er dus voor dat u direct na binnenkomst in het park de tickets koopt, om te voorkomen dat u hier een aantal uren moet wachten voordat uw vertrektijd aan de beurt is.
Dag 19 Sokcho
Dag ter vrije besteding. Sokcho beschikt ook over enkele stranden, waarvan Naksan Beach de meest bekende is. Dit prachtig en groot strand in Yangyang is vier kilometer lang en heeft een pijnboombos op de achtergrond. De aanwezigheid van verschillende faciliteiten zorgt voor een ontspannen verblijf. Dichterbij de stad is ook een strand te vinden, het Sokcho Beach. Ook dit is een prachtig breed strand, met veel parkeergelegenheid.
Dag 20 Sokcho - Goseong - Seoul (ca. 245km)
Vandaag rijdt u van Sokcho terug naar Seoul. Indien gewenst kunt u een bezoek brengen aan de DMZ, de grens met Noord-Korea. De DMZ (Demilitarized Zone) is onmiskenbaar verbonden met de koude oorlog, die nog steeds gaande is tussen beide Korea’s. Het is een vier kilometer brede scheidingslijn tussen beide landen, vol met wachtposten, bunkers, militairen en geweren. Tijdens een bezoek aan de DMZ ervaart u absoluut geen gevoel van gevaar, eerder een gevoel van rust en verwondering. In Goseong hebt u namelijk een unieke kijk op de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea; hier neemt u bij een oude legerpost letterlijk een kijkje bij de buren. Ook hebt u bij helder weer een prima zicht op Mount Geumgangsan, één van Noord Korea’s meest bekende bergen.

Vervolgens rijdt u terug naar Seoul, waar u de huurauto weer inlevert. Op eigen gelegenheid reist u naar de laatste accommodatie van uw reis door Zuid-Korea. De rest van de dag is ter vrije besteding. 
Dag 21 Seoul - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht hebt u nog vrije tijd in Seoul. Daarna reist u op eigen gelegenheid (eenvoudig) met de Airport Limousine Bus naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de kamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een late uitcheck voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag.

Noot: de transfers van/naar Seoul Incheon Airport zijn niet inclusief, omdat privé transfers erg prijzig zijn. In plaats hiervan kunt u beter de voordelige en comfortabele Airport Limousine Bus gebruiken, die u voor of vlakbij uw hotel zal afzetten. U kunt dit ter plaatse regelen. Een andere goedkope en snelle optie is het gebruik van de metro.


VERLENGING JEJU: Indien gewenst, kunt u deze reis nóg completer te maken door uw reis te verlengen met een paar dagen Jeju. Jeju is een eilandengroep dat al jarenlang op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. En dat is niet voor niets, want dit eiland heeft enorm veel te bieden! Van slapende vulkanen tot unieke lavagrotten, van witte stranden tot beboste wandelpaden en van indrukwekkende openluchtmusea tot bijzondere themaparken. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur voor 17 dagen inclusief ongelimiteerde kilometers
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Aventree Jongno - Seoul
incl. ontbijt
Het Aventree Jongno Hotel is zeer centraal gelegen in Seoul, aan een zijweg van de authenthieke Insadong straat. Veel hoogtepunten zoals de City Hall, Buckhon Village, Myeongdong en het Gyeongbokgung en Changdeokgung Palace zijn op korte loopafstand bereikbaar. De metro-ingang bevindt zich op 250 meter afstand, de bushalte van de Airport Limousine Bus op 500 meter afstand. Het hotel beschikt over een kleine supermarkt, een fitness ruimte, het Tea-Oreum Café en het 65th Avenue Restaurant voor ontbijt en brunch. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. 

Hotel Interciti - Daejeon
incl. ontbijt
Hotel Interciti is een goede middenklasse accommodatie, gelegen op korte loopafstand van de Yuseong Spa. De accommodatie beschikt over gratis wifi en gratis parkeergelegenheid in de parkeergarage onder het hotel. De comfortabele kamers zijn met lichte kleuren vormgegeven beschikken allemaal over een badkamer met douche. Ontspannen kunt u in het openbare bad met natuurlijk warm bronwater (tegen betaling)of in één van de horecagelegenheden; Hotel Interciti beschikt over het Yetti Restaurant en een bar genaamd ‘The View’. Verder beschikt de accommodatie over een groot fitnesscentrum, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken.

Noble Stay Hotel - Gwangju
incl. ontbijt
Het Noble Stay Hotel in Gwangju is een nette accommodatie met lounge, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. Het hotel beschikt over een tuin en terras. De kamers zijn ruim en modern ingericht en bieden allemaal een eigen badkamer.

Venezia Hotel - Suncheon
incl. ontbijt
Het Venezia Hotel is een middenklasse accommodatie met een zeer goede ligging; vanaf hier is Suncheonman Bay National Garden gemakkelijk te bereiken per auto of te voet (ca. 20-30 minuten lopen). Hoewel de accommodatie buiten het centrum van Suncheon is gelegen, zijn er enkele restaurants op loopafstand te vinden. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig, zowel in de parkeergarage als op een openbare parkeerplaats voor het hotel. De kamers zijn zeer ruim en voorzien van een badkamer met douche. Vanaf uw kamer hebt u een prachtig uitzicht op de rijstvelden.

UTOP Marina Hotel & Resort - Yeosu
incl. ontbijt
Het UTOP Marina Hotel & Resort is geopend in 2019 en biedt ruime, moderne kamers met allemaal een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is hier heerlijk vertoeven op het balkon! Op het dak van het hotel bevindt zicht een verwarmd ‘infinity pool’, met uiteraard ook prachtig zicht op de oceaan. Ontspannen kan in deze accommodatie ook, bijvoorbeeld in het fitnesscentrum, in de tafeltenniskamer of in de speelkamer met speelautomaten en karaoke faciliteiten. Op zo’n 700 meter afstand is Aqua Planet Yeosu te vinden, het grootste maritiem aquarium van Azië. En eten en drinken? Dat kan in het restaurant ‘The Waven’ of in ‘The PUB’. Voor gezinnen is er een speciaal ‘Kids Café’, waar voldoende faciliteiten voor kinderen beschikbaar zijn.

Admiral Hotel - Geoje
incl. ontbijt
Het Admiral Hotel is gelegen in Okpo-dong, op het eiland Geoje. Het hotel heeft een rustige ligging, maar ligt wel op loopafstand van het centrum met vele winkels, bars en restaurants. De accommodatie bestaat uit 129 zeer ruime kamers en beschikt over een café, restaurant (westers, Chinees en Japans), bakkerij, een golfbaan en een fitnessruimte. De accommodatie is gemakkelijk per auto te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De accommodatie beschikt niet over een lift, maar het vriendelijke personeel helpt u graag met het sjouwen van uw bagage.

Hotel Aventree Busan - Busan
incl. ontbijt
Hotel Aventree Busan heeft de perfecte ligging voor reizigers die graag centraal in de stad verblijven. De accommodatie is gelegen aan Gwang-Bok Street, één van de leukste winkelstraten van de stad. In de directe omgeving is het BIFF plein en de Jagalchi Markt gelegen en zijn er talloze restaurants te vinden. Het metrostation Nampo bevindt zich op 550 meter en de internationale veerhaven ligt op 1,5 kilometer afstand. De accommodatie beschikt over 81 moderne kamers, allemaal met badkamer met bad. Via de grote ramen hebt u een prachtig uitzicht over de stad. Onder de accommodatie geeft een ruime parkeergarage voldoende mogelijkheden om te parkeren, tevens kunt u gebruik maken van de fitness ruimte. In het restaurant wordt 's ochtens een ontbijtbuffet geserveerd. 

Raon Guesthouse - Gyeongju
incl. ontbijt
Raon Guesthouse is een traditionele accommodatie, rustig gelegen aan het einde van een doodlopend straatje. De 'ondol' kamers en gemeenschappelijke keuken bevinden zich rondom de gezellige binnenplaats, waar het heerlijk vertoeven is. De grootste bezienswaardigheden in Gyeongju zijn lopend bereikbaar, de auto kan in de straat worden geparkeerd. En hoewel de vriendelijke eigenaars nauwelijks Engels spreken, zullen ze er alles aan doen om u te laten genieten van een fijn verblijf.

Andong Grand Hotel - Andong
incl ontbijt
Het Andong Grand Hotel is een groot en comfortabel hotel, gelegen buiten het stadscentrum van Andong. Dit centrum is vanuit het hotel echter gemakkelijk te bereiken per auto, bus of taxi. Bij de accommodatie is gratis parkeergelegenheid mogelijk. De kamers zijn ingericht in lichte kleuren en kunnen worden geboekt met westers bed of in de traditionele ‘ondol’ versie.

Sea Cruise Hotel - Sokcho
incl. ontbijt
Sea Cruise Hotel in Sokcho is een goed middenklasse hotel op een toplocatie in Sokcho. Met haar ligging aan een rustige straat, maar op loopafstand van de belangrijkste winkelstraat van de stad en nabij de uitvalswegen naar het Seoraksan National Park kunt u het niet beter treffen. Bovendien hebt u vanaf de accommodatie een prachtig uitzicht over de zee, de haven, de stad én de bergen. Een ander absoluut pluspunt van het hotel is het goede en zeer uitgebreide ontbijtbuffet. Verder beschikt de accommodatie over een koffiebar, supermarkt en gratis parkeergelegenheid in de parkeergarage.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »