Menu

Zuid-Korea rondreis & strand

Wilt u zelfstandig door Zuid-Korea reizen en genieten van veel vrijheid in uw programma? Reist u dan per huurauto. Tijdens deze rondreis verblijft u de eerste dagen in Seoul, waar u de hoogtepunten van de stad kunt bezoeken, zoals diverse paleizen, markten en musea. Vanuit de hoofdstad reist u naar Yeosu. Na een stop bij het Hwaseong fort in Suwon vervolgt u de reis naar de mooie zuidkust van Zuid-Korea, waar u uitstekend kunt wandelen. Een verblijf in bruisend Busan ontbreekt uiteraard niet. Hierna rijdt u verder naar Gyeongju, een historisch zeer belangrijke stad en het culturele hoogtepunt van Zuid-Korea. U eindigt de reis ontspannen aan het strand bij Sokcho. Doordat u aan de rechter kant van de weg rijdt, het verkeer overzichtelijk is en de afstanden niet erg groot zijn is reizen per huurauto een goede optie. Zo leert u in uw eigen tempo het echte Zuid-Korea kennen.

Reisduur: 17 dagen

Seoul - Yeosu - Geoje - Busan - Gyeongju - Andong - Sokcho - Seoraksan National Park - DMZ

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Seoul
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Seoul reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft de eerste nachten in Seoul, de hoofdstad en grootste stad van Zuid-Korea. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de transfer vanaf Seoul Incheon Airport is niet inclusief, daar privé transfers erg prijzig zijn. Gebruikt u hiervoor de Airport Limousine Bus, die u voor of vlakbij uw hotel zal afzetten. Een ticket kost omgerekend $10 per persoon. U kunt dit ter plaatse regelen. Een andere goedkope en snelle optie is het gebruiken van de metro.
Dag 2 Seoul
Dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Seoul verder gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Changdeokgung paleis en bijbehorende geheime tuin, het Gyeongbokgung paleis (gesloten op dinsdag) en het folklore museum. Ook de straten van Insadong met talloze antiekwaren en de Namdaemun markt zijn een aanrader. Of maak een wandeling langs de favoriet van de inwoners van Seoul, de Cheongyecheon beek tussen de zakelijke panden.

Tip: Sluit de dag af met een bezoek aan de NANTA Cooking Show (een moderne, non-verbale comedy show) of aan het MISO theater (een traditioneel Koreaanse show).
Dag 3 Seoul
Dag ter vrije besteding in Seoul. Seoul is het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea. Naast de eerder bezochte bezienswaardigheden kunt u vandaag een bezoek brengen aan het Namsan park, het nationaal museum, de poorten Namdaemun en Tongdaemun, de Yongsan markt en de Jogyesa tempel. Ook een wandeling over Jongno en Insadong Street is leuk.
Dag 4 Seoul - Suwon - Yeosu
Vandaag start uw rondreis per huurauto en rijdt u van Seoul naar Yeosu, aan de zuidkust van Zuid-Korea. Onderweg stopt u bij het Suwon Hwaseong fort, een goed bewaard gebleven fort uit de Joseon dynastie dat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een wandeling over de kilometerslange muur vervolgt u de reis naar Yeosu. Yeosu ligt in een prachtige baai en de vele eilanden voor de kust waar u zicht op hebt, behoren tot het Dadohaehaesang National Park. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 5 Yeosu - bezoek Dadohaehaesang National Park
Voor de kust van Yeosu ligt het Dadohaehaesang National Park, het grootste nationale park van Zuid-Korea, dat bestaat uit beschermde marine- en natuurgebieden. Hier kunt u vandaag op eigen gelegenheid een bezoek aan brengen. Vanuit Yeosu kunt u in 2,5 uur de ferry nemen naar Geumodo. U kunt er echter ook voor kiezen naar de ferry terminal op Dolsan Island te rijden, van waaruit de oversteek slechts 30 minuten duurt. Geumodo is een van de grote eilanden van het Dadohaehaesang National Park. Hier kunt u fantastisch wandelen en genieten van prachtige natuur, met zicht op andere tot het nationale park behorende eilanden.
Dag 6 Yeosu - - Tongyeong - - Geoje
Vandaag vervolgt u de reis en rijdt u van Yeosu langs de zuidkust naar Tongyeong. Vanuit Tongyeong kunt u de kabelbaan nemen naar Mireuksan, waar u wederom prachtig kunt wandelen. Ondertussen geniet u van het uitzicht op Tongyeong en de zuidkust. Van Tongyeong rijdt u verder naar Geoje eiland, waar u overnacht.
Dag 7 Geoje - Busan
Een nieuwe brugverbinding (2010) zorgt ervoor dat de reistijd tussen Geoje en Busan is verkort tot drie kwartier. Naast de tijdbesparing is het tevens een fantastische route die u via bruggen en enkele tunnels van eiland naar eiland voert. Uw doel van vandaag is de bruisende, tweede stad van Zuid-Korea, Busan. Hier verblijft u de komende dagen. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 8 Busan
Dag ter vrije besteding. Toe aan een beetje actie? Optioneel (nog niet inbegrepen) kunt u vandaag onder leiding van een gids een bezoek brengen aan de Geumjeongsan berg. U reist per kabelbaan naar boven. Hier kunt u genieten van de fantastische vergezichten op Busan en de wijde omgeving. Vervolgens begint een 3 uur durende wandeling met gids, die u naar het spirituele hoogtepunt van Busan zal brengen, de Beomeosa tempel. Het is een intensieve wandeling, echter wat ons betreft zeer de moeite waard. Geniet de rest van de dag bijvoorbeeld op een van de prachtige stranden van Busan, zoals Haeundae Beach en Gwangalli Beach.
Dag 9 Busan
Het centrum van Busan is erg de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld de Jagalchi vismarkt; de grootste vismarkt van de stad. Op deze levendige markt, waar vrouwen traditioneel de verkoop op zich nemen, is het een komen en gaan van mensen en zult u zich verbazen over het te koop aangeboden waar. Geniet van de vis die vers voor u wordt bereidt! Bezoek bijvoorbeeld ook de dichtbij gelegen traditionele Gukje markt en het indrukwekkende GangCheon village. Dit kleurrijke (door toeristen nog bijna niet ontdekte) dorp geeft u een unieke kans op het maken van prachtige foto’s.
Dag 10 Busan – Gyeongju
Vandaag rijdt u van Busan naar Gyeongju, het culturele hoogtepunt van Zuid-Korea. Als goed bewaarde hoofdstad van het oude Silla koninkrijk, geeft Gyeongju een kijk op de geschiedenis van het land. Op weg naar Gyeongju kunt eenvoudig een stop maken bij de Tongdosa tempel, de grootste en een van de drie belangrijkste boeddhistische tempels van Zuid-Korea. Ervaar vervolgens het Koreaanse boeddhisme bij een bezoek aan de verschillende UNESCO monumenten in Gyeongju, zoals de mysterieuze Seokguram grot en de schitterende Bulguksa tempel. Om de Koreaanse cultuur optimaal te ervaren en te leren kennen, overnacht u in Gyeongju in een hanok, een traditioneel Koreaans huis. Het Luckywon Guesthouse is een eenvoudige, maar zeer sfeervolle en vriendelijke accommodatie. De ideale manier om u onder te dompelen in de Koreaanse cultuur. Noot: het ontbijt is zeer eenvoudig en beperkt in dit guesthouse.

Tip: zorgt u ervoor dat u de avond afsluit met een wandeling bij de sfeervol verlichte Anapji Pond.
Dag 11 Gyeongju
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u Gyeongju verder gaan verkennen. Zo kunt u een fiets huren voor een tocht langs het Bomun meer, of bezoek de mooie Girimsa tempel (optioneel kunt u deze fietstocht maken met een gids). Als u van een wandeling houdt, dan is een bezoek aan de Golgulsa tempel een aanrader. Nog een andere optie is een bezoek aan de graftombes van de Koninklijke familie, die u in het stadscentrum vindt.
Dag 12 Gyeongju - Andong
U reist vandaag naar Andong. Onderweg stopt u bijvoorbeeld bij het Hahoe Village, een goed bewaard gebleven traditioneel dorp, gelegen in een mooie vallei. Hier brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het masker museum. Vervolgens leert u meer over het confucianisme bij uw bezoek aan de Byeongsam Seowan Confucian School. Deze in 1572 volgens de leer van Confucius opgezette privé school doet vandaag de dag dienst als historisch monument. Tot slot kut u het Soju And Traditional Food Museum in Andong bekijken. Hier leert u meer over Soju, de nationale sterke drank van Zuid-Korea. Ook geeft het museum een beeld van typisch Koreaans eten. U overnacht in Andong.
Dag 13 Andong - Seoraksan National Park - Sokcho
Na het ontbijt verlaat u Andong en rijdt u richting de noordoostkust van Zuid-Korea. In Sokcho aangekomen checkt u in bij de accommodatie en kunt u een wandeling maken over het strand. Als u een visliefhebber bent, kunt u hier een verse vismaaltijd niet overslaan. U verblijft de komende twee nachten in Sokcho.
Dag 14 Sokcho - Seoraksan NP
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u bijvoorbeeld heerlijk bijkomen op Naksan Beach, een prachtig en groot strand in Yangyang, nabij Sokcho. Het vier kilometer lange strand heeft een pijnboombos op de achtergrond en de aanwezigheid van verschillende faciliteiten zorgt voor een ontspannen dag. Mocht het weer tegenvallen dan kunt u genieten van de hot springs van Seorak Waterpia. Mocht u liever opnieuw de natuur in willen, dan ligt het Seoraksan National Park op een steenworp afstand van Sokcho. Veelzijdige wandelingen zorgen ervoor dat hier voldoende te ontdekken is.
Dag 15 Sokcho - Goseong - Seoul
Vandaag rijdt u van Sokcho naar Goseong aan de DMZ, de grens met Noord-Korea. De DMZ (Demilitarized Zone) is onmiskenbaar verbonden met de koude oorlog die nog steeds gaande is tussen beide Korea’s. Het is de vier kilometer brede scheidingslijn tussen beide landen, vol met wachtposten, bunkers, militairen en geweren. Tijdens een bezoek aan de DMZ ervaart u absoluut geen gevoel van gevaar, eerder een gevoel van rust en verwondering. De DMZ geeft namelijk een unieke kijk op de scheiding tussen beide Korea’s. In Goseong neemt u bij een oude legerpost letterlijk een kijkje bij de buren. Op deze locatie ziet u de hoop op hereniging in de vorm van standbeelden en monumenten. Ook heeft u bij helder weer een prima zicht op Mount Geumgangsan, een van Noord Korea’s meest bekende bergen. Vervolgens rijdt u terug naar Seoul. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 16 Seoul
Vandaag is ter vrije besteding in Seoul. Met meer dan 10 miljoen inwoners behoort Seoul tot de grootste steden ter wereld. Wereldberoemde merken hebben hun hoofdkantoor in de stad, maar u vindt er ook oude gebouwen die op de UNESCO lijst staan. Ook bevindt u zich zo in een van de goed bereikbare nationale parken. Bukhansan National Park bijvoorbeeld, bereikbaar met de hypermoderne metro en een zekerheid voor fantastische uitzichten op de stad. Sla in de avond een bezoek aan de N Seoul Tower op Mount Namsam niet over en geniet hier van het mooie uitzicht. Optioneel kunt u onder begeleiding van een gids een bezoek brengen aan de DMZ nabij Seoul indien u hier gisteren niet bent geweest. Tijdens deze excursie bezoekt u een door Noord-Korea gegraven tunnel, een uitkijkpost, een verlaten treinstation en een museum.
Dag 17 Seoul
Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Seoul. U kunt dan bijvoorbeeld nog wat laatste inkopen te doen. Insadong, Myeongdong en Dongdeamun zijn de beste plekken voor het kopen van souvenirs. Daarna reist u op eigen gelegenheid (eenvoudig) terug naar de luchthaven.

Noot: uw hotelkamer staat niet de hele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (meerprijs op aanvraag). Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur voor 12 dagen inclusief ongelimiteerde kilometers
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Admiral Hotel - Geoje
incl ontbijt
Het Admiral Hotel is gelegen in Okpo-dong, op het eiland Geoje. De accommodatie bestaat uit 129 kamers, en beschikt over een cafe, restaurant (westers, Chinees en Japans), bakkerij, een golfbaan en een fitnessruimte. De accommodatie gemakkelijk per auto te bereiken en daarmee een handig hotel op doorreis.

Crown Harbor Hotel Busan - Busan
incl ontbijt
Het Crown Harbor Hotel in Busan is groots opgezet en straalt een luxe en moderne sfeer uit. De 500 hotelkamers zijn samengesteld uit milieuvriendelijke producten en biedt daarmee een natuurlijke uitstraling. Vanuit het hotel heeft u een fantastisch uitzicht over de Busan Tower en over de artistiek vormgegeven Busan Port Bridge, die werd gebouwd om het 100-jarige bestaan van de haven te vieren. In het hotel vindt u alle faciliteiten, zoals onder andere verschillende trendy restaurants en een supermarkt. De ligging aan de belangrijkste uitvalswegen maakt het eenvoudig om uitstapjes in de omgeving te maken.

Andong Park Hotel - Andong
incl ontbijt
Met een verblijf in het Andong Park Hotel bent u er zeker van centraal in Andong te overnachten, maar ook gebruik te kunnen maken van gratis parkeermogelijkheden. De accommodatie is gelegen nabij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Andong Soju Museum en het Andong Folk Museum. Wilt u liever een tempel bezoeken, dan is deze accommodatie ook zeer geschikt; de Bongjeongsa Tempel is dichtbij gelegen. Het Andong Park Hotel beschikt over 34 comfortabele kamers, allemaal onderverdeeld in Standaard, Superieur en Deluxe kamers. Uiteraard kunt u in het hotel genieten van ontspannende massages. In de lobby van het hotel vindt u een souvenirwinkel waar Andong Soju, Hahoe maskers en andere regionale producten te vinden zijn. Leuk voor thuis!

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • U bezoekt zelfstandig of indien gewenst met een privegids. De absolute must-sees, zoals Seoul, Gyeongju en de DMZ
 • Naast de highlights is er ook ruimte in het programma voor minder bekende, maar zeker niet minder fascinerende bestemmingen van het land.
 • Reis eenvoudig met eigen huurauto door Zuid-Korea en geniet van de vrijheid die deze vorm van reizen geeft
 • Maak kennis met de ruige zuidkust met haar schitterende natuur en de oostkust voor een aantal dagen strand.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »