Menu

Traditioneel Zuid-Korea

Zuid-Korea staat bij velen bekend als modern Aziatisch land, met veel kennis van technologie. Maar tegelijkertijd is Zuid-Korea ook ontzettend traditioneel, met een zeer rijke historie en een goed bewaard gebleven cultuur. Tijdens deze individuele rondreis met huurauto gaat u dieper in op deze tradities en bekijkt u Zuid-Korea verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Natuurlijk bekijkt u eerst de hoofdstad Seoul, daarna reist u verder naar Jeonju; een stad dat veel heeft betekend op culinair vlak, maar waar ook een bijzonder Hanok dorp te vinden is. Ook brengt u een bezoek aan Gyeongju, ook wel ‘museum zonder muren’ genoemd, waar u overblijfselen uit het Silla koninkrijk ontdekt. Vervolgens leeft u twee dagen samen met de boeddhistische monniken, tijdens een tempelverblijf in Golgulsa Tempel. Wat een ervaring! Natuurlijk mag een bezoek aan Hahoe Village niet overgeslagen worden, hier ervaart u het leven in een traditioneel dorp. De reis sluit u af in Sokcho, waar u de mogelijkheid hebt om aan het strand te ontspannen of waar u het Seoraksan National Park kunt bezoeken. Net zoals de Koreanen, die tijdens de weekenden massaal dit park bezoeken!

Reisduur: 12 dagen

Seoul - Jeonju - Gyeongju - Golgulsa Tempelverblijf - Andong - Hahoe Village - Sokcho - Seoraksan National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Traditioneel Zuid-Korea inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Jeonju is de bakermat van het traditionele culinaire gerecht Bibimbap, laat het u smaken!
 • Beleef een bijzondere overnachting in Golgulsa Tempel, waar u twee dagen lang het leven van een monnik ervaart
 • U bezoekt in Jeonju en Gyeongju de culturele hoogtepunten van Zuid-Korea
 • Tijdens deze reis verblijft u in traditionele hanok’s en kleinschalige guesthouses en hotels
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Seoul eetkraam - Seoul - Zuid-Korea
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Seoul
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Seoul neemt u op eigen gelegenheid (eenvoudig) de Airport Limousine Bus naar uw hotel in de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en Seoul op eigen gelegenheid kunt gaan ontdekken. Met meer dan 10 miljoen inwoners behoort Seoul tot de grootste steden ter wereld. Wereldberoemde merken hebben hun hoofdkantoor in de stad, maar u vindt er ook oude gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Sla in de avond een bezoek aan de N Seoul Tower op Mount Namsam niet over en geniet hier van het mooie uitzicht!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de transfers van/naar Seoul Incheon Airport zijn niet inclusief, omdat privé transfers erg prijzig zijn. In plaats hiervan kunt u beter de voordelige en comfortabele Airport Limousine Bus gebruiken, die u voor of vlakbij uw hotel zal afzetten. U kunt dit ter plaatse regelen. Een andere goedkope en snelle optie is het gebruik van de metro.
Dag 2 Seoul
Dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Seoul verder gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Changdeokgung en Gyeongbokgung paleis, twee fantastische bouwwerken uit vroegere tijden. Ook de sfeervolle straten van Bukchon Village en het authentieke winkelgedeelte van Insadong zijn een aanrader. In de avond is een bezoek aan Myeongdong aan te raden: in dit bruisende centrum kunt u naar hartelust dineren, eindeloos winkelen en verschillende streetfood proeven.
Dag 3 Seoul - Jeonju (ca. 200km)
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar het verhuurkantoor, waar u uw huurauto in ontvangst neemt. En dan begint het avontuur!

Allereerst maakt u een stop bij het Suwon Hwaseong Fortress en het bijbehorende kasteel. Dit indrukwekkende bouwwerk uit de Joseon Dynasty was de officiële verdedigingsmuur om Suwon City, ten zuiden van Seoul, te beschermen. Het fort strekt zich uit over 5,52km en biedt een grote verscheidenheid aan oude militaire faciliteiten. In 1997 is het op de werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen.

Na een wandeling over de kilometerslange muur vervolgt u de reis naar Jeonju, de hoofdstad van de provincie Jeollabuk-do. De stad staat bekend als geboorteplaats van het meest bekende Koreaanse gerecht Bibimbap en is daarmee zó geliefd om haar gastronomie, dat de ‘Taste City’ door UNESCO is benoemd tot Creative City of Gastronomy. Daarnaast heeft de stad ook op cultureel vlak veel te bieden; in het Jeonju Hanok Maeul staan meer dan 800 traditionele hanok’s die te bezichtigen zijn. In vele hanok’s worden tegenwoordig workshops gegeven, zoals het maken van papier. Want ook daar staat Jeonju om bekend; om het maken van ‘hanji’, Koreaans papier dat nog steeds veel wordt gebruikt. In het Jeonju Korean Paper Institute, gevestigd in een leuke hanok in één van de vele steegjes, kunt u het proces van papier maken van dichtbij meemaken.

Vanavond slaapt u in een 'Hanok'; een traditionele, Zuid-Koreaanse accommodatie. 
Dag 4 Jeonju
Dag ter vrije besteding. Hebt u gisteren in het Jeonju Korean Paper Institue goed opgelet? Dan kunt u vandaag zelf aan de slag in het Jeonju Hanji Musuem; aan het einde van dit museum krijgt u namelijk de mogelijkheid om zelf papier te maken. Een andere interessant museum is het 'Traditional Wine Museum', waar traditionele wijnen worden tentoongesteld.
Dag 5 Jeonju - Gyeongju (ca. 260km)
Vandaag rijdt u dwars door het binnenland richting de oostkust. De eindbestemming van vandaag is Gyeongju, de stad die ook wel 'museum zonder muren' wordt genoemd. En dat is niet voor niets; als goed bewaarde hoofdstad van het oude Silla koninkrijk geeft Gyeongju een bijzondere kijk op de historie van Zuid-Korea.

Ook vanavond checkt u in bij een traditionele Hanok.
Dag 6 Gyeongju
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u Gyeongju verder verkennen, in het centrum is alles op loopafstand van elkaar gelegen. Begin met een wandeling door het Tumuli Park, met haar koninklijke tombes die dateren uit de Shilla-dynastie. In één van de tombes, Cheonmachong, kunt u naar binnen om enkele opgravingen te bekijken. Ook het Cheomseongdae Astronomical Observatory, de koninklijke vijver Anapji Pond en de traditionele Hanok-wijk Gyochon zijn een bezoekje waard.

In de middag kunt u per auto een bezoek brengen aan de prachtige Bulguksa Tempel. Houdt u van wandelen, dan kunt u te voet verder naar de Seokguram Grot. Deze grot met een standbeeld van Boeddha is ooit ontdekt door een postbode die schuilde voor de regen, tegenwoordig staat deze grot op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

’s Avonds is een bezoek aan de Jungang markt een aanrader; hier staan verschillende kraampjes met uiteenlopende snacks en maaltijden. Een heerlijke afsluiter van deze dag!
Dag 7 Gyeongju - Golgulsa Tempel (ca. 28km)
Na het ontbijt volgt een korte rit naar de volgende bestemming: Golgulsa Tempel. Deze tempel ligt verscholen in de bossen en is anders dan u van een tempel zou verwachten; hier ligt de nadruk op bewegen! De monniken geloven dat mindfulness te bereiken is door bezig te zijn met sport, daarom combineren zij de kunsten van Sunmudo (Koreaanse Martial Arts) met meditatie. Uw programma van vandaag ziet er als volgt uit:

13:00 – 13:10 uur: Check-in
13:30 – 14:10 uur: Optioneel programma (boogschieten of fysieke training, kosten ter plaatse te voldoen)
14:00 – 14:40 uur: Meditatie
15:00 – 15:30 uur: Sunmudo Demonstratie en dansvoorstelling (m.u.v. de maandagen)
17:00 – 17:20 uur: Oriëntatie in de tempel
17:30 – 18:00 uur: Diner
18:10 – 18:30 uur: Sunmudo film bekijken
18:30 – 19:00 uur: Avondgebed
19:00 – 20:10 uur: Sunmudo Training
22:00 uur: Bedtijd
 
Noot: tijdens het tempelverblijf slapen mannen en vrouwen altijd gescheiden.

Noot: u dient zelf sokken, een handdoek, een waterflesje en comfortabele kleding (knieën en schouders moeten bedekt!) mee te nemen. In de winter kan het erg koud zijn en wordt aangeraden hoofd en handen bedekt te houden en extra sokken en vest mee te nemen. Ter plaatse krijgt u een Templestay uniform, een broek en een vest uitgereikt voor het beoefenen van Sunmudo.
Dag 8 Golgulsa Tempel - Hahoe Village - Andong (ca. 190km)
De dag begint vroeg tijdens dit tempelverblijf!

05:00 – 05:30 uur: Opstaan
05:30 – 06:00 uur: Ochtengebed
06:00 – 06:30 uur: Meditatie
06:30 – 07:00 uur: Ontbijt
09:00 – 09:40 uur: Dharma Talk met boeddhistische monnik
10:00 – 11:20 uur: Sunmudo Training / 108 buigingen    
11:30 – 12:30 uur: Lunch en check-out

Vervolgens rijdt u verder naar Andong. Onderweg kunt u een stop maken bij Hahoe Village, gelegen op zo'n 25 kilometer ten westen van Andong. Dit authentieke dorp heeft haar naam (Hahoe betekent ‘dorp omringd door water’) te danken door haar ligging in de bocht van de Nakdong Rivier. Vanwege deze prachtige ligging en de aanwezigheid van de vele traditionele Koreaanse huizen (Hanok’s) staat Hahoe Village vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt in Hahoe Village een bezoek brengen aan het maskermuseum of aan de Byeongsam Seowan Confucian School, waar u meer leert over het Confucianisme. Deze in 1572 volgens de leer van Confucius opgezette privé school doet vandaag de dag dienst als historisch monument.

Hier kunt u een bezoek brengen aan het Andong Folk Village, waar oude, traditionele woningen te vinden zijn. Deze woningen moesten allemaal plaatsmaken voor de aanleg van de dam en zijn hier naar toe verplaatst om ze te behouden. Parkeer de auto bij het Andong Water Museum en loop over de Weolyeonggyo brug het Folk Village binnen.

Aankomende nacht brengt u door in het centrum van Andong. Hier zijn vele winkeltjes en marktjes te vinden en voor het diner kunt u terecht in de ‘Food Alley’.

Noot: Hahoe Village is overdag autovrij, u kunt de auto parkeren op de grote parkeerplaats bij de ingang van het dorp. Vanaf hier kunt u lopend het dorp in of u neemt één van de gratis shuttlebussen.
Dag 9 Andong - Sokcho (ca. 295km)
Na het ontbijt rijdt u in een half uurtje naar Hahoe Village; gelegen op zo’n 25 kilometer ten westen van Andong. Dit authentieke dorp heeft haar naam (Hahoe betekent ‘dorp omringd door water’) te danken door haar ligging in de bocht van de Nakdong Rivier. Vanwege deze prachtige ligging en de aanwezigheid van de vele traditionele Koreaanse huizen (Hanok’s) staat Hahoe Village vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt in Hahoe Village een bezoek brengen aan het maskermuseum of aan de Byeongsam Seowan Confucian School, waar u meer leert over het Confucianisme. Deze in 1572 volgens de leer van Confucius opgezette privé school doet vandaag de dag dienst als historisch monument.

Vervolgens rijdt u verder naar Sokcho, gelegen aan de Japanse Zee. Hier kunt u een bezoek brengen aan de grote vismarkt of wandelt u over de Jungang-ro winkelstraat naar de Yeonggeumjeong Sunrise Pavilion. In de avond is een wandeling rondom Cheongchoho Lake een aanrader.

Noot: Hahoe Village is overdag autovrij, u kunt de auto parkeren op de grote parkeerplaats bij de ingang van het dorp. Vanaf hier kunt u lopend het dorp in of u neemt één van de gratis shuttlebussen. 

Noot: de aankomende nachten verblijft u in een eenvoudig, maar trendy Guesthouse op loopafstand van de zee. Het inbegrepen ontbijt is eenvoudig. Indien u aan het einde van uw reis meer comfort en luxe wenst, dan kunt u kiezen voor een verblijf in het Sea Cruise Hotel. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 10 Sokcho
Dag ter vrije besteding. Vandaag hebt u de mogelijkheid om het Seoraksan National Park te verkennen. Dit gebergte met ruige pieken, hoge watervallen en diepe valleien is een hoogtepunt voor natuurliefhebbers en wandelaars. De vele verschillende wandelingen zorgen ervoor dat er voldoende te ontdekken is voor alle wandelniveaus. Een absolute aanrader is een rit met de kabelbaan, die u in enkele minuten naar Gwongeumseong Station op 700 meter hoogte brengt. Vanaf hier is het zo’n twintig minuten lopen naar Gwongeumseong Fortress; een immens rotsblok waar in vroegere tijden een belangrijk kasteel heeft gestaan. Tegenwoordig is het vooral de moeite waard om er te klimmen en te klauteren en om er van het ongelooflijke uitzicht te genieten.

Sokcho beschikt ook over enkele stranden, waarvan Naksan Beach de meest bekende is. Dit prachtig en groot strand in Yangyang is vier kilometer lang en heeft een pijnboombos op de achtergrond. De aanwezigheid van verschillende faciliteiten zorgt voor een ontspannen verblijf. Dichterbij de stad is ook een strand te vinden, het Sokcho Beach. Ook dit is een prachtig breed strand, met veel parkeergelegenheid.

Noot: de kabelbaan in Seoraksan National Park vertrekt zeer regelmatig, kaartjes kunnen bij de ‘ticket office’ worden gekocht. Deze kaartjes worden op vertrektijd gereserveerd en zijn zeer populair; zorg er dus voor dat u direct na binnenkomst in het park de tickets koopt, om te voorkomen dat u hier een aantal uren moet wachten voordat uw vertrektijd aan de beurt is.
Dag 11 Sokcho - Goseong - Seoul (ca. 245km)
Vandaag rijdt u van Sokcho terug naar Seoul. Indien gewenst kunt u een bezoek brengen aan de DMZ, de grens met Noord-Korea. De DMZ (Demilitarized Zone) is onmiskenbaar verbonden met de koude oorlog, die nog steeds gaande is tussen beide Korea’s. Het is een vier kilometer brede scheidingslijn tussen beide landen, vol met wachtposten, bunkers, militairen en geweren. Tijdens een bezoek aan de DMZ ervaart u absoluut geen gevoel van gevaar, eerder een gevoel van rust en verwondering. In Goseong hebt u namelijk een unieke kijk op de scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea; hier neemt u bij een oude legerpost letterlijk een kijkje bij de buren. Ook hebt u bij helder weer een prima zicht op Mount Geumgangsan, één van Noord Korea’s meest bekende bergen.

Vervolgens rijdt u terug naar Seoul, waar u de huurauto weer inlevert. Op eigen gelegenheid reist u naar de laatste accommodatie van uw reis door Zuid-Korea. De rest van de dag is ter vrije besteding. 
Dag 12 Seoul - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht hebt u nog vrije tijd in Seoul. Daarna reist u op eigen gelegenheid (eenvoudig) met de Airport Limousine Bus naar de luchthaven. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de kamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een late uitcheck voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag.

Noot: de transfers van/naar Seoul Incheon Airport zijn niet inclusief, omdat privé transfers erg prijzig zijn. In plaats hiervan kunt u beter de voordelige en comfortabele Airport Limousine Bus gebruiken, die u voor of vlakbij uw hotel zal afzetten. U kunt dit ter plaatse regelen. Een andere goedkope en snelle optie is het gebruik van de metro.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • autohuur voor 9 dagen inclusief ongelimiteerde kilometers
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • alle entreegelden
 • optionele excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Aventree Jongno - Seoul
Het Aventree Jongno Hotel is zeer centraal gelegen in Seoul, aan een zijweg van de authenthieke Insadong straat. Veel hoogtepunten zoals de City Hall, Buckhon Village, Myeongdong en het Gyeongbokgung en Changdeokgung Palace zijn op korte loopafstand bereikbaar. De metro-ingang bevindt zich op 250 meter afstand, de bushalte van de Airport Limousine Bus op 500 meter afstand. Het hotel beschikt over een kleine supermarkt, een fitness ruimte, het Tea-Oreum Café en het 65th Avenue Restaurant voor ontbijt en brunch. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. 

Taejogung Hanok Hotel - Jeonju
Het Taejogung Hanok Hotel is centraal gelegen en bevindt zich daarmee op loopafstand van de grootste bezienswaardigheden van Jeonju. De eenvoudige accommodatie biedt sfeervolle kamers aan, allemaal in traditionele stijl vormgegeven. Parkeren kan gemakkelijk en gratis op de parkeerplaats.

Raon Guesthouse - Gyeongju
Raon Guesthouse is een traditionele accommodatie, rustig gelegen aan het einde van een doodlopend straatje. De 'ondol' kamers en gemeenschappelijke keuken bevinden zich rondom de gezellige binnenplaats, waar het heerlijk vertoeven is. De grootste bezienswaardigheden in Gyeongju zijn lopend bereikbaar, de auto kan in de straat worden geparkeerd. En hoewel de vriendelijke eigenaars nauwelijks Engels spreken, zullen ze er alles aan doen om u te laten genieten van een fijn verblijf.

Golgulsa Tempelverblijf - Gyeongju
De Golgulsa Tempel ligt verscholen in de bossen en is anders dan u van een tempel zou verwachten; hier ligt de nadruk op bewegen! De monniken geloven dat mindfulness te bereiken is door bezig te zijn met sport, daarom combineren zij de kunsten van Sunmudo (Koreaanse Martial Arts) met meditatie.

Het programma dat u hier volgt, bestaat uit onder andere een Sunmudo Training, ochtend- en avondgebed, meditatie en Dharma Talk met een monnik.

Noot: tijdens het tempelverblijf slapen mannen en vrouwen altijd gescheiden.

Noot: u dient zelf sokken, een handdoek, een waterflesje en comfortabele kleding (knieën en schouders moeten bedekt!) mee te nemen. In de winter kan het erg koud zijn en wordt aangeraden hoofd en handen bedekt te houden en extra sokken en vest mee te nemen. Ter plaatse krijgt u een Templestay uniform, een broek en een vest uitgereikt voor het beoefenen van Sunmudo.

Goodstay Andong Park Hotel - Andong
Met een verblijf in het Andong Park Hotel bent u er zeker van centraal in Andong te overnachten, maar ook gebruik te kunnen maken van gratis parkeermogelijkheden. De accommodatie is gelegen nabij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Andong Soju Museum en het Andong Folk Museum. Wilt u liever een tempel bezoeken, dan is deze accommodatie ook zeer geschikt; de Bongjeongsa Tempel is dichtbij gelegen. Het Andong Park Hotel beschikt over 34 comfortabele kamers, allemaal onderverdeeld in Standaard, Superieur en Deluxe kamers. Uiteraard kunt u in het hotel genieten van ontspannende massages. In de lobby van het hotel vindt u een souvenirwinkel waar Andong Soju, Hahoe maskers en andere regionale producten te vinden zijn. Leuk voor thuis!

With U Guesthouse - Sokcho
Het With U Guesthouse is gelegen op loopafstand van de zee en het strand, tegenover het busstation van Sokcho. De accommodatie wordt gerund door een familie; zij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u een comfortabel verblijf hebt! Hoewel de accommodatie eenvoudig is, zijn de kamers stijlvol ingericht en stralen de gemeenschappelijke ruimtes veel gezelligheid uit. In het café, op de bovenste verdieping, kunt u een boekje lezen, een film kijken in de bioscoopzaal of uzelf vermaken met biljart, tafeltennis of met één van de vele bordspellen. In het Guesthouse zijn wasfaciliteiten aanwezig en parkeren kan op de parkeerplaats. Deze accommodatie is uitermate geschikt voor reizigers/families die geen luxe wensen en/of graag nabij het strand willen verblijven!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »