Zuid-Afrika meivakantie malariavrij

routekaart Zuid-Afrika meivakantie malariavrij

In de meivakantie op reis naar Zuid-Afrika? Tijdens deze 14-daagse reis, reist u door malariavrije gebieden. De reis is ook zeer geschikt voor families met kinderen. U rijdt via de Panoramaroute naar het Kololo Game Reserve. Hier verblijft u in een lodge waar ze speciale activiteiten aanbieden voor u en uw gezin. In het reservaat leeft een grote diversiteit aan dieren maar geen roofdieren. Naast een gamedrive kunt u daarom ook mountainbiken en wandelen. Een 'big five' gamedrive kan gemaakt worden in het naastgelegen Welgevonden Game Reserve.

Reisduur: 14 dagen
Johannesburg - Sabie - Panoramaroute - Tzaneen - Limpopo - Kololo Game Reserve - Pilanesberg Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het guesthouse. Zij verzorgen de transfer (mogelijk op indeling) naar de Outlook Lodge gelegen in een rustige buitenwijk van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers, voorzien van alle gemakken, beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Iedere ochtend wordt er een prima ontbijt geserveerd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Johannesburg - Sabie

Vandaag kan het echte avontuur beginnen! Na het ontbijt reist u per shuttlebus terug naar de luchthaven waar de huurauto klaar staat. U rijdt in uw eigen tempo in oostelijke richting door de Mpumulanga provincie. Eventueel kunt u ’s ochtends via Pretoria rijden. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. Hier vond in 1994 de inauguratie plaats van Nelson Mandela, de eerste democratisch gekozen president. Bezoek ook de Pretoria National Zoological Gardens, het Voortrekkers Monument en Church Square. De afstand vanuit Johannesburg naar Sabie bedraagt ca. 395 km. Onderweg passeert u de plaatsen Witbank, Belfast, Dullstroom en Lydenburg. De route van Dullstroom naar Lydenburg wordt de Highlands Meander Route genoemd. In Lydenburg raden wij u aan verder te rijden over de R37 naar Sabie. Deze route gaat over de indrukwekkende Long Tom Pass. Met een hoogte van 2149 meter is dit de hoogste verharde weg van het land. Onderweg kunt u genieten van uitzichten over de valleien. Vooral het uitzicht vanaf de top van Mount Anderson is indrukwekkend. Na aankomst in het plaatsje Sabie is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Sabie - Ohrigstad/Panorama Route

Vandaag rijdt u de beroemde Panorama Route naar de Iketla Lodge. Bezienswaardigheden langs de route zijn de Pinnacle, een spitse rots die ver boven het omliggende bos uitsteekt, en God’s Window vanwaar u bij helder weer een mooi uitzicht heeft. Vanaf God’s Window kunt u lopen naar het uitzichtpunt ‘Wonderview’ op een hoogte van 1750 meter. Een bezoek aan Bourke's Luck Potholes mag ook zeker niet ontbreken. De Blyde Rivier en de Treur komen hier samen en hebben de rotsen prachtig geërodeerd. Een rit over de Panoramaroute biedt teven prachtige uitzichten op de Blyde River Canyon, de op drie na grootste canyon ter wereld. Een bezoek aan het voormalige goudzoekersstadje Pilgrims Rest ten westen van Graskop aan de R533, is ook de moeite waard. Deze kleinschalige lodge ligt ca. 10 km buiten Ohrigstad.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 4 Ohrigstad

Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld eenwandeling maken in de omgeving van de lodge. In de omgeving zijn er nog vier wandelroutes die worden aangeduid met verschillende kleuren. De langste route, de blue trail, kunt u lopen in ca. 3,5 uur. Natuurlijk kunt u ook een verfrissende duik nemen in het zwembad.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 5 Ohrigstad - Tzaneen

Vandaag rijdt u naar de stad Tzaneen, de op een na grootste stad van de provincie Limpopo (ca.150 km rijden). De stad is een goede uitvalbasis voor het maken van uitstapjes in de omgeving. Tzaneen heeft als bijnaam de 'subtropische tuin' omdat er in de omgeving veel mango’s, citrusvruchten en avocado’s groeien. U verblijft de komende nacht in de Tzaneen Country Lodge.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Tzaneen

Dag ter vrije besteding. In de omgeving van de accommodatie kunt u prachtige wandelingen maken waaronder bij Magoebaskloof. Ook kunt u de Royal Kraal van Modjadji bezoeken. Deze Kraal bestaat uit een grote cirkel, omringd door houten palen waarachter vier ‘clans’ (gemeenschappen) wonen. In deze Kraal woont de Regenkoningin Modjadji, een meisje van 3 jaar oud. De Regenkoningin is een positie die al drie eeuwen van moeder op dochter wordt overgedragen. De Venda stam gelooft dat de Regenkoningin over een speciale gave beschikt; zij kan er voor zorgen dat het gaat regenen. Daarnaast leven deze clans nog steeds volgens eeuwenoude tradities. Toeristen mogen de regenkoningin overigens niet zien. Avontuurlijke reizigers kunnen een kijkje nemen op www.thabametsi.com.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Tzaneen - Soutpansberg

U rijdt vandaag naar Louis Trichardt (ca. 2 uur rijden). De komende nacht verblijft u in de Madi a Thavha Mountain Lodge, gelegen in de Soutpansbergen (10 km van Louis Trichardt). Met op de achtergrond het indrukwekkende bergmassief, biedt deze lodge u een ontspannen verblijf te midden van een collectie lokale art en crafts. Bij de lodge is al een expositie te zien over de Venda- en Tsongacultuur. Daarnaast is de lodge het perfecte uitgangspunt om meer leren over deze lokale stammen en hun mythen en legenden. Vanuit de lodge worden excursies aangeboden, o.a. naar het stadje Elim, waar je kennis maakt met het dagelijkse leven. Natuurlijk kunt u ook hier prachtige wandelingen maken in de omgeving van de lodge.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Soutpansberg

Dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een Lake Fundudzi tour, een heilig meer voor de Venda. Veel legendes van het volk concentreren zich rondom dit meer.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Soutpansberg - Kololo Game Reserve

U rijdt naar het Kololo Game Reserve, een rit van ongeveer 350 km. Het Kololo Game Reserve ligt in de provincie Limpopo, in het hart van het malariavrije Waterberggebied. Het landschap van dit park bestaat uit savanne, bush, de Grootfontein- en Kololobergen en rivieren. In dit 3000 ha. Grote park leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s, zebra’s, wildebeesten, bavianen en blesbokken. De big five komt niet in het park voor. Na aankomst staat er in de namiddag een gamedrive in Kololo op het programma.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Kololo Game Reserve

Vandaag staat er wederom een Kololo gamedrive op het programma. Omdat er geen roofdieren in het park voorkomen kunt u ook gaan mountainbiken, de kosten bedragen ca. R50 per drie uur. En er zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt zelf wandelingen maken maar u kunt ook een van de rangers vragen u te vergezellen waardoor u nog meer van de natuur te weten komt. En hij kan u de mooiste plekjes laten zien natuurlijk. De kindvriendelijke lodge heeft daarnaast ook Kololo Kids Safari op het programma staan. Samen met een ranger maken de kinderen een safariwandeling of safaritocht per auto waarbij er veel aandacht is voor de interesses en vragen van kinderen. Ze gaan op zoek naar sporen, zien uitwerpselen van bijvoorbeeld een neushoorn en leren veel over de flora en fauna van het gebied. Tussen de safari activiteiten door kunnen ze gaan boogschieten, touw springen, naar spannende verhalen luisteren, wildlife dvd's bekijken, kleuren en/of verven. Ondertussen geniet u bij het zwembad of zit u ontspannen bij uw chalet.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Kololo Game Reserve

Ook vandaag kunt u deelnemen aan één Kololo gamedrive. Optioneel kunt u ook een safari maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo). In dit park leeft de Big Five; bestaande uit de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en het luipaard. Andere optionele activiteiten zijn paardrijden, een cultural village tour bij Vaalwater (40 km van Kololo) of heel erg leuk voor kinderen is een bezoek aan een cheetah & wildlife ranch (60 km van Kololo). Naast cheeta's ziet u hier ook de wilde hond, caracal, serval en de Afrikaanse wilde kat van dichtbij. Noot: Een big five gamedrive in Welgevonden kost ZAR 525 pp. Kinderen vanaf zes jaar mogen deelnemen aan deze activiteit.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Kololo Game Reserve - Pilanesberg

Vandaag reist u verder naar Pilanesberg waar u twee nachten verblijft in de Bakubung Bush Lodge. Na aankomst staat er in de namiddag een georganiseerde gamedrive op het programma. Het Pilanesberg National Park ligt in het noorden van de North-West provincie, nabij de R510. Met een oppervlakte van bijna 23.000 hectare is het een van de grootste parken in Zuid-Afrika. Het park onderscheidt zich van andere parken door het unieke landschap. Pilanesberg Game Reserve is eigenlijk een krater van een niet actieve vulkaan en de drie omringende heuvels zijn gevormd door gestold lava. Vandaag de dag is de krater een stuwmeer en bestaat het omringende landschap uit grasvelden, bossen en valleien. In het Pilanesberg National Park heeft een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. In 1979 werden hier, onder de naam ‘Operation Genesis’ ruim 6000 zoogdieren uitgezet. Onder andere zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht. Naast het unieke landschap, onderscheidt het park zich ook door de diversiteit in diersoorten. Behalve de eerder uitgezette dieren, vindt u hier onder andere giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een aanrader.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Pilanesberg National Park

Dag ter vrije besteding. Ook vandaag is één georganiseerde gamedrive inbegrepen. Daarnaast kunt u het park met de eigen auto verkennen. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Sun City waar The Valley of Waves water park zeker een bezoek waard is.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Pilanesberg National Park - Johannesburg

Vandaag verlaat u het park en rijdt u ca. 200 km terug naar de luchthaven van Johannesburg. Op de luchthaven levert u de huurauto in en eindigt de reis met Pangea Travel.
verzorging: geen maaltijden inbegrepen

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • ransfer Johannesburg airport - Accommodatie
 • autohuur Europcar Categorie R, Nissan X-trail (automaat)
 • - inclusief verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief extra bestuurder
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives in Kololo en Pilanesberg
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist informeert u over de mogelijkheden)
 • reis- en annuleringsverzekering
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • conservation levy Pilanesberg ca. R110 pp en R40 per auto
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg

De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijf in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.


zwembad Sabie Town House
The Sabie Town House - Sabie

Aan de rand van Sabie Town ligt deze gezellige guest lodge. De accommodatie beschikt over zeven kamers waarvan er drie geschikt zijn voor families. De familiekamers zijn niet luxe of modern maar zijn door de twee kamers en lounge perfect. Een goed ontbijt tijdens uw verblijf is inbegrepen en er is een self-serve bar met lounge. Dineren kan ’s avonds in het centrum van Sabie waar de The Wild Fig Tree een aanrader is. De accommodatie beschikt verder over een zwembad en in het hoofdgebouw vindt u nog een lounge en pooltafel.


Iketla Lodge - Ohrigstad

De naam van deze lodge betekend vredig. Wanneer u arriveert weet u waarom. Iketla ligt namelijk midden in de natuur en biedt prachtige uitzichten op de vallei. De kleinschalige lodge, met slechts acht bungalows, wordt gerund door een Zuid-Afrikaans echtpaar. Bij goed weer wordt het diner ’s avonds geserveerd in de Boma. De eigenaren en het personeel eten vaak met de gasten, persoonlijker kan het niet. Vanuit de lodge starten enkele wandeltrails die u zelfstandig kunt lopen. Met een beetje geluk ziet u hierbij ook verschillen antilopensoorten die in dit gebied leven. Na een wandeling is het prima vertoeven bij het zwembad. Iketla ligt vlakbij de plaats Ohrigstad en is tevens een goed uitgangspunt om de Panorama Route te verkennen.


Tzaneen Country Lodge - Tzaneen

Deze sfeervolle accommodatie ligt te midden van fruitgaarden vlakbij het plaatsje Tzaneen. Vroeger was de lodge dan ook een mangoboerderij. Er hangt een hele prettige sfeer in deze lodge en de mensen zijn erg vriendelijk. De 45 kamers zijn netjes en modern ingericht. Tijdens uw verblijf kunt u ontspannen in de mooie tuin, bij het zwembad of genieten van een massage in het Earth Spa Wellness Centre. In het a la carte restaurant kunt u uitstekend dineren. In de directe omgeving zijn veel excursiemogelijkheden.


Madi A Thavha - Soutpansberg Mountains

De Madi a Thavha Mountain Lodge ligt 10 km van Louis Trichardt in de provincie Limpopo.De kleinschalige lodge ligt in prachtige vallei, met op de achtergrond de indrukwekkende Soutpansbergen. U verblijft te midden van een collectie lokale art en crafts. Bij de lodge is al een expositie te zien over de Venda- en Tsongacultuur. Daarnaast is de lodge het perfecte uitgangspunt om meer leren over deze lokale stammen en hun mythen en legenden. Natuurlijk kunt u ook prachtige wandelingen maken in de omgeving of ontspannen bij het zwembad.


Kololo Game Reserve Lodge - Kololo Game Reserve

De chalets van Kololo liggen in het hart van het malariavrije Waterberggebied in het Kololo Game Reserve. Vanaf Johannesburg is het ongeveer 3,5 uur rijden. Kololo biedt een grote verscheidenheid aan accommodaties variërend van chalets voor 2 tot 8 personen. Kololo heeft een restaurant en zwembad die beide een prachtig uitzicht hebben over het reservaat. In het reservaat leeft een grote diversiteit aan dieren waaronder kudu’s giraffen, hartebeesten, impala’s en zebra’s. Omdat er geen roofdieren voorkomen kunt u naast een gamedrive ook gaan mountainbiken (kosten ca. R50 per drie uur). Er zijn tevens verschillende wandelpaden uitgezet. Een ‘big five’ safari kunt u optioneel maken in het nabijgelegen Welgevonden Game Reserve (1 km van Kololo).


Bakubung Bush Lodge - Pilanesberg

De Bakubung Bush Lodge is gelegen in het zuiden van het malariavrije Pilanesberg National Park. Vanuit Bakubung, dat ‘plaats van het nijlpaard’ betekent, kunt u kennismaken met het natuurschoon van Pilanesberg. Maak een gamedrive per safari-truck of te voet met een ervaren gids, die u veel kan vertellen over de flora en fauna van Pilanesberg. Of breng een bezoekje aan de spa, om geheel tot rust te komen. Ook kinderen zijn van harte welkom bij de Bakubung Bush Lodge. Kinderen tussen 6 en 12 jaar oud kunnen meedoen aan het junior rangers programma, waar veel verschillende activiteiten worden georganiseerd.


bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Zuid-Afrika

 • “Door maps.me hebben we prachtige routes gereden!”

  lees meer
  -
  Paula en Corne
 • “Africa on foot was fantastisch”

  lees meer
  -
  Familie Trompert
 • “In 40 dagen door Zuid-Afrika… een onvergetelijke reis. ”

  lees meer
  -
  Henk & Andrea
 • “Begeleide Game drives waren heel bijzonder”

  lees meer
  -
  Bram en Dennis den Hamer


print deze reisterug naar het overzicht