van Kalahari tot Kaap

routekaart van Kalahari tot Kaap

Bent u eerder in Zuid-Afrika geweest of zoekt u eens wat anders? Dan is dit de reis voor u. U maakt een selfdrive door de Northern en Western Cape, een gebied wat vooral in de Zuid-Afrikaanse lente (augustus/september) een lust voor het oog is door de prachtige kleurenzee van bloemen die het landschap in de Western Cape bedekt. De reis start met een binnenlandse vlucht naar Upington, om de reisafstand te beperken. Vanuit Upington bezoekt u het Kgalagadi Transfrontier Park, een droog, dor maar vooral ook uniek landschap. U bewondert de Augrabies Falls en gaat naar de Cederberg Mountains. De reis wordt afgesloten met een paar dagen in het zeer gezellige Kaapstad.

Reisduur: 17 dagen
Johannesburg - Upington - Kgalagadi Park -Augrabies Falls - Naries - Vredendal - Kagga Kamma - Tulbagh - Kaapstad Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het guesthouse. Zij verzorgen de transfer (mogelijk op indeling) naar de Outlook Lodge gelegen in een rustige buitenwijk van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers, voorzien van alle gemakken, beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Iedere ochtend wordt er een prima ontbijt geserveerd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Johannesburg - Upington

U wordt naar de luchthaven van Johannesburg gebracht waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Upington. Hier staat de huurauto voor u klaar waarna u naar het guesthouse rijdt. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Upington - Kgalagadi National Park

U verlaat Upington en rijdt naar het Kgalagadi Transfrontier. Het park is opgericht in 1931 onder de naam Kalahari Gemsbok National Park. In 1990 is het echter samengevoegd met het Gemsbok National Park in Botswana en werd de naam gewijzigd in het Kgalagadi Transfrontier Park. U rijdt naar de Kgalagadi Lodge vlakbij de Twee Rivieren Gate waar u de komende nachten verblijft. Er is een supermarktje aanwezig, maar u kunt ook dineren in het restaurant.
verzorging: logies

Dag 4 Kgalagadi National Park

U kunt deze dag gebruiken om het park te verkennen. Het park bestaat grotendeels uit woestijnlandschap met rode zandduinen, weinig vegetatie en droge rivierbeddingen. Toch komen hier veel diersoorten voor. De meeste dieren, waaronder gnoe, springbok, eland en rode hartebeest, zijn te zien bij de droge rivierbeddingen van de Auob en Nossob Rivier. De roofdieren die in het park voorkomen zijn o.a. cheeta’s, luipaarden, hyena’s en leeuwen. Tijdens uw verblijf kunt u een gamedrive maken met de eigen auto (met een gewone auto alleen op verharde wegen). De meeste wegen zijn echter 4x4 terrein en alleen te bereiken met een 4x4 huurauto én veel ervaring met het rijden in mul zand. Optioneel zijn georganiseerde gamedrives te reserveren bij het camp.
verzorging: logies

Dag 5 Kgalagadi National Park

Dag ter vrije besteding in de Kalahari woestijn. Deze woestijn strekt zich uit over 5 landen en heeft een oppervlakte van meer dan 13 maal Nederland. De letterlijke betekenis is 'de grote dorst' vanwege het grote gebrek aan water in vele gebieden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Kgalagadi Lodge - Augrabies Falls National Park

Na het ontbijt rijdt u verder naar het Augrabies National Park. Stop onderweg nog bij Die Pienk Padstal net voor Kakamas, om even de benen te strekken en rond te kijken. In Kakamas zijn ook een aantal wijnboerderijen, waar u verschillende wijnen en brandy's kunt proeven. Na aankomst in het Augrabies Falls National Park is de rest van de dag ter vrije besteding. Het park is vernoemd naar het Khoi woord voor plaats van groot lawaai ‘Aukoerebis’. Dit grote lawaai wordt veroorzaakt door de Orange rivier die zich 56 meter de diepte in stort (meeste water tussen februari en maart). De Oranje rivier heeft zijn oorsprong in de Drakensbergen in Lesotho en stroomt in een westelijke richting door de droge Karoo, Bushmanland en via de Augrabies waterval naar de Atlantische Oceaan. De rivier vormt tevens de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika. Namen als Moon Rock, Ararat en Echo Corner geven het typische karakter van dit park weer. De omgeving rondom de 18km lange Augrabies Canyon is droog, rotsachtige met hier en daar een struik. Toch wordt het park bewoond door vele diersoorten waaronder springbok, gemsbok en zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Tijdens uw verblijf kunt u de waterval bezoeken en op zoek gaan naar het wild in het park.
verzorging: logies

Dag 7 Augrabies Falls National Park - Naries

's Ochtends is er nog tijd om het nationale park te verkennen. Vervolgens rijdt u verder naar Naries, ongeveer 325 km rijden. De komende twee nachten verblijft u in Naries Retreat. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Naries

Dag ter vrije besteding. U verblijft in het Naries Namakwa Retreat Manor House een prachtige romantische accommodatie gelegen in het hart van Namaqualand. Een gigantisch gebied vooral bekend om de jaarlijkse bloei van bloemen. Een prachtige kleurenzee bedekt het landschap in de lente (augustus/ september). U kunt de omgeving verkennen. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan Richtersveld waar u werkende diamantmijnen kunt vinden of rij naar het westen, naar de Atlantische kust, waar scheepswrakken liggen. Vanuit de accommodatie kunt u wandelingen en fietstochten maken in de omgeving.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Naries - Vredendal

De reis gaat verder in zuidelijke richting via Springbok, Garies en Vanrhynsdorp naar Vredendal, ongeveer 300 km rijden. In de lente is de Knersvlakte tussen Vanrhynsdorp en Bitterfontein een waar tapijt van kleurige bloemen. Mocht de tijd het toelaten, brengt u dan een bezoek aan Niewoudtville voor een bezoek aan de Niewoudtville waterval en het Wild Flower Reserve. Vredendal is gelegen in de Olifants Rivier vallei. De naam van de stad is ontstaan in de 17e eeuw toen twee vechtende partijen in dit dal vrede met elkaar sloten. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een bezoek te brengen aan de Maskam Mountain, het van Rhyn Museum of een van de vele wandelroutes in de omgeving te wandelen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Vredendal - Kagga Kamma Game Reserve

U rijdt door een prachtig landschap waarbij u uiteindelijk aankomt bij de Cederberg Mountains en het Kagga Kamma Game Reserve (ca. 180 km rijden). Onderweg kunt u een kleine uitstap maken naar Clanwilliam. Hier kunt u optioneel een bezoek brengen aan het Ramskop Nature Reserve waar u naast een aantal kleinere diersoorten in de lente (augustus/september) immense velden met kleurrijke bloemen kunt zien. De komende twee nachten verblijft u in de Bushmen Lodge.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Kagga Kamma Game Reserve

Gelegen in de Cederberg Mountains is Kagga Kamma ideaal om te ontsnappen aan de drukte. Het gebied staat bekend om haar gigantische rotsformaties en spectaculaire vergezichten. Deze regio was ooit het thuis van de San, ook wel Bosjesmannen genoemd. Zij hebben zo hun sporen achtergelaten in de vorm van rotstekeningen van meer dan 6000 jaar oud! U overnacht in een prachtige kamer die compleet opgaat in de omliggende rotsformaties. Tijdens uw verblijf zijn een aantal excursies inbegrepen. U bezoekt de rotstekeningen, maakt een tour bij zonsondergang naar een nabijgelegen canyon en er staan gamedrives in het privé park op het programma. Zowel overdag als ’s nachts gaat u op zoek gaat naar het wild dat hier leeft zoals gnoes, zebra’s, struisvogels en springbokken. De avond kunt u genieten van een maaltijd onder de indrukwekkende sterrenhemel. Wilt u deze sterrenhemel beter leren kennen, dan kan de expert van de lodge u met behulp van een telescoop alles vertellen en laten zien.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Kagga Kamma - Tulbagh

U reist naar het plaatsje Tulbagh. De route brengt u ondermeer langs Ceres, een belangrijk centrum voor fruitteelt van appels, peren, pruimen, abrikozen en perziken. De vruchtensappen uit Ceres zijn in heel Zuid-Afrika bekend. De komende nachten verblijft u in Tulbagh. De accommodatie is gelegen tussen de wijngaarden en de Witzenburg, Winterhoek en Obiqua Mountains. De Rijk's Wine Estate heeft in het verleden al veel prijzen gewonnen. Ontspannen kan prima bij het zwembad van de accommodatie.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Tulbagh

Dag ter vrije besteding. Gasten kunnen fietsen huren om zo het platteland van Tulbagh te verkennen. De Tullbag Valley biedt verder veel mogelijkheden van outdoor sporten tot wijn proeven. In het centrum van Tulbagh (Kerkstraat) staan 32 monumenten Hier ziet u o.a. het dorpsmuseum en de oude kerk.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Tulbagh - Kaapstad

Vandaag rijdt u naar Kaapstad, ca 120 km rijden. U rijdt over de Gydopas en de spectaculaire Bain’s Kloof. De rit gaat door een prachtig landschap. U reist via Wellington en Paarl. Beide plaatsen zijn gelegen in de bekende wijnstreek van Zuid-Afrika. In Wellington vindt u vele prachtige voorbeelden van huizen gebouwd in de typische Kaaps-Hollandse bouwstijl. Een aanrader is om een bezoek brengen aan een van de vele wijnhuizen in de regio. Kaapstad is gelegen aan zee. De achtergrond wordt gevormd door de immense Tafelberg en in de directe omgeving liggen mooie stranden en veel bezienswaardigheden. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bekende Tafelberg. Vanaf de top heeft u bij helder een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. Het levendige centrum van Kaapstad bevindt zich aan de Table Bay bij de Victoria & Alfred Waterfront, kortweg ook wel Waterfront genoemd. Hier zult u de meeste winkels en boetieks vinden. Er zijn veel cafés en restaurants waar u terecht kunt voor diverse gerechten en bij mooi weer kunt genieten op de terrasjes. Indien de tijd het toelaat is een bezoek aan het Two Oceans Aquarium de moeite waard. Vanaf de Waterfront vertrekken ook de boten naar Robben Island dat elf kilometer voor de kust ligt. Het eiland deed 400 jaar lang dienst als gevangenis en werd gebruikt voor bannelingen. Het eiland is vooral bekend geworden door het gevangenschap van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika. Rondleidingen worden gegeven door ex-gevangenen.

Tip: tickets voor Robben Island en de Tabelberg zijn ook online te reserveren. Houd er wel rekening mee dat de boot voor Robben Island en de cable car voor de Tafelberg bij slecht weer niet operationeel zijn. Reserveren kan via www.tablemountain.net en www.robben-island.org.za.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Kaapstad

Een absolute aanrader is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Vanuit het centrum van Kaapstad kunt u met de huurauto over Victoria Road naar Camps Bay rijden. Vanaf het strand heeft u een goed uitzicht op Lion’s Head en de Twaalf Apostelen. Langs de kust rijdt u vervolgens naar het voormalige visserplaatsje Houtbaai waar u een boottocht kunt maken naar Seal Island om de kolonie zeeleeuwen te zien. Over de Constantia Nek Pas kunt u verder rijden en optioneel een stop maken bij de Groot Constantina Wine Estate, de oudste wijnboerderij van het land. Aangekomen in het Cape Peninsula National Park kunt u prachtige wandelingen maken en uiteraard Kaap de Goede Hoop bezoeken. Op de terugweg kunt u de pinguïns bij Boulders Beach zien of stoppen in Simons Town. Vlak voor Kaapstad vormen de Kirstenbosch National Botanical Gardens nog een belangrijke bezienswaardigheid.

Tip: neem een picknick lunch mee uit Kaapstad en nuttig deze onderweg langs de mooie route.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Kaapstad

In Kaapstad kunt u leuke excursies doen waar u niet zo snel aan denkt, zoals bijvoorbeeld: helikoptervlucht boven de stad (www.helicopterscapetown.co.za), snorkelen met zeeleeuwen (www.sealsnorkeling.com), ga op een kajak avontuur (www.kayak.co.za), abseilen van de Tafelberg (www.abseilafrica.co.za) of verken de stad per motor met zijspan (www.sidecars.co.za). Activiteiten zijn eenvoudig via de websites te reserveren
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Kaapstad - Kaapstad airport

De meeste vluchten uit Kaapstad vertrekken pas 's avonds laat. U kunt daarom nog de hele dag Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld Kasteel de Goede Hoop bezoeken. Dit is het oudste koloniale gebouw van Kaapstad en ligt aan de zuidwestelijke kant van het stadscentrum. Het is gebouwd in de tijd van de VOC dus u kunt er veel Nederlandse invloeden zien. Ook is een bezoek aan de Company’s Garden, ook wel Kompanjiestuin de moeite waard. Deze stadstuin is aangelegd door de Nederlander Jan van Riebeeck en diende als fourage plaats voor de Nederlandse VOC schepen. Erg indrukwekkend is een bezoek aan het District Six Museum. U krijgt hier een goed beeld van de verdrijving van alle zwarte inwoners uit de wijk district six, toen de blanke overheid in 1966 besloot om hier een wijk voor de blanken te maken. Ook erg leuk om in korte tijd alle hoogtepunten van de stad te zien, is een tocht per hop-on-hop-off bus. U bepaalt zelf waar u uitstapt en welke bezienswaardigheden u echt wilt bezoeken. Aan het einde van de dag rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Johannesburg- Upington
 • genoemde airporttransfers per shuttlebus
 • autohuur Europcar Categorie R, Hyundai Tucson (automaat)
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde safari activiteiten
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: achterlatingskosten, contractfee, benzine- en eventuele tolkosten
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • conservation levy Augrabies Falls (R192), Kgalagadi (R328), Namaqua (R192)
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg

De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijf in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.


Cloud Nine Boutique Hotel - Kaapstad

Gelegen aan de voet van de Tafelberg, Cloud 9 Boutique Hotel & Spa is op loopafstand van verschillende leuke winkeltjes en restaurants aan het bekende Kloof- en Long street. Vanuit Cloud 9 kunt u gemakkelijk bekende plaatsen zoals V&A Waterfront, Camps Bay en de Tafelberg bezoeken. Dit hotel kenmerkt zich door haar moderne karakter, de goede service en heeft een schitterend dakterras waar u kunt genieten van het uitzicht op Kaapstad. Elke kamer is modern en sfeervol ingericht waarbij grijs de hoofdkleur vormt. Naast de nette kamers is er een goede parkeergelegenheid en is er een zwembad waar u gebruik van kunt maken. U zult hier dan ook een uitstekend verblijf hebben.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Zuid-Afrika is zeer geschikt om zelf te rijden. De belangrijkste wegen zijn van goede kwaliteit.
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare verhuurmaatschappijen zoals Bidvest en Europcar.
 • De huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • U ontvangt een wegenkaart en een persoonlijke Engelstalige routebeschrijving.
 • Een SUV-type huurauto is inclusief omdat deze auto geschikt is voor deze reis.
 • Een binnenlandse vlucht is inclusief om de reisafstand te beperken.
 • U bezoekt voor veel mensen onbekende gebieden in Zuid Afrika, waaronder de inmense Kalahari woestijn die meerdere landen beslaat
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Zuid-Afrika

 • “Africa on foot was fantastisch”

  lees meer
  -
  Familie Trompert
 • “In 40 dagen door Zuid-Afrika… een onvergetelijke reis. ”

  lees meer
  -
  Henk & Andrea
 • “Begeleide Game drives waren heel bijzonder”

  lees meer
  -
  Bram en Dennis den Hamer
 • “Geweldig”

  lees meer
  -
  Ben en Nanda


print deze reisterug naar het overzicht